Haven bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Haven, Stephen King'in The Colorado Kid romanından uyarlanan ABD doğaüstü drama televizyon dizisidir. 9 Temmuz 2010 tarihinde Syfy kanalında başladı.[1] Dizinin yayın haklarının Kanada ve İskandinavya hariç olmak üzere paralı uluslararası Syfy kanallarına ait olacağı belirtildi.[2]

Genel[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Bölüm Yayın tarihi DVD yayın tarihi
Sezon başlangıcı Sezon finali 1. bölge 2. bölge 4. bölge
1 13 9 Temmuz 2010 (2010-07-09) 8 Ekim 2010 (2010-10-08) 14 Haziran 2011 (2011-06-14) 1 Haziran 2011 (2011-06-01) 1 Haziran 2011 (2011-06-01)
2 13 15 Temmuz 2011 (2011-07-15) 6 Aralık 2011 (2011-12-06) 4 Eylül 2012 (2012-09-04) 13 Mart 2012 (2012-03-13) 16 Mayıs 2012 (2012-05-16)
3 13 21 Eylül 2012 (2012-09-21) 17 Ocak 2013 (2013-01-17) 3 Eylül 2013 (2013-09-03) 30 Eylül 2013 (2013-09-30) 1 Mayıs 2013 (2013-05-01)
4 13 13 Eylül 2013 (2013-09-13) 13 Aralık 2013 (2013-12-13) TBA TBA TBA
5 26 13 2014 sonu[3] TBA TBA TBA TBA
13 2015[3] TBA TBA TBA TBA

Bölüm listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

1. sezon (2010)[değiştir | kaynağı değiştir]

# Başlık Yönetmen Senarist ABD izleyici sayısı
(milyon)
İlk yayın tarihi
1 "Welcome to Haven" Adam Kane Jim Dunn & Sam Ernst 9 Temmuz 2010 (2010-07-09)
FBI ajanı Audrey Parker hapisten kaçan bir mahkumu aramak için Haven adlı bir kasabaya gider. Bu kaçağın ölümünün ruh hâliyle havayı etkileyen bir kadının da dahil olduğu birçok doğaüstü olayın bir parçası olduğunu anlar. 
2 "Butterfly" Tim Southam Ann Hamilton 16 Temmuz 2010 (2010-07-16)
Audrey, annesinin Coloradolu çocukla bağlantısını araştırmak için kasabada kalır, ancak bir barın yerle bir edilmesiyle başlayan ve kendisini de hedef alan birçok olayla karşılaşır. 
3 "Harmony" Rachel Talalay Matt McGuinness 23 Temmuz 2010 (2010-07-23)
Audrey, Haven'da polis memuru olarak göreve başlar ve Nathan ile birlikte kasabadaki akıl hastanesinde insanların davranışlarının birden değişmesiyle gelişen olayları araştırırlar. 
4 "Consumed" Rachel Talalay Ann Hamilton 30 Temmuz 2010 (2010-07-30)
Audrey ve Nathan, kasabadaki bir restoranda satılan yemeklerin sebep olduğu olayları araştırırlar. 
5 "Ball and Chain" Tim Southam Nikki Toscano 6 Ağustos 2010 (2010-08-06)
Audrey ve Nathan, hızlı yaşlanma sonucu gerçekleşen ölümleri araştırırlar. 
6 "Fur" Keith Samples Jim Dunn 13 Ağustos 2010 (2010-08-13)
Audrey ve Nathan, hayvanların sebep olduğu seri ölümleri araştırırlar. 
7 "Sketchy" T. W. Peacocke Matt McGuinness 20 Ağustos 2010 (2010-08-20)
Audrey ve Nathan, resimlerle ilgili ölümleri araştırırlar. 
8 "Ain't No Sunshine" Ken Girotti Sam Ernst 27 Ağustos 2010 (2010-08-27)
Audrey ve Nathan, Karanlık Adam tarafından işlenen cinayetleri araştırırlar. Bu arada Nathan, vücudunun hiçbir yerini hissedemediğini Jess'e söylemek konusunda endişelidir. 
9 "As You Were" Rob Lieberman Jose Molina 10 Eylül 2010 (2010-09-10)
Arkadaşları Audrey'ye kasabaya yakın bir adadaki bir otelde sürpriz doğum günü partisi düzenlerler. Bir çeşit şekil değiştiren bukalemun partinin yarıda bitmesine neden olur ve kimse birbirine güvenmemektedir. 
10 "The Hand You're Dealt" Rick Rosenthal Jim Dunn 17 Eylül 2010 (2010-09-17)
Kaynağı bilinmeyen yangın ve patlamalar sonucunda korkunç ölümler gerçekleşir ve Duke'un eski dadısı cevap anahtarı olabilir. Bu arada, olay sonrasındaki deliller ile, kasabada komplo olaylarına girişen gizli bir topluluğun varlığını ortaya koyan bilgiler elde edilir. 
11 "The Trial of Audrey Parker" Lee Rose Öykü: Charles Ardai
Oyun: Sam Ernst & Jose Molina
24 Eylül 2010 (2010-09-24)
Audrey'nin FBI'daki patronu onun kasabadaki çalışmalarını değerlendirmek üzere Haven'a gelir. İki soyguncunun, Audrey ve patronu dahil olmak üzere birkaç kişiyi Duke'un gemisine kilitlemeleri ve gemiyi kaçırmaları buna engel olacaktır. Bu arada, Nathan'ın babası oğluyla iletişim kurmaya çalışır. 
12 "Resurfacing" Mike Rohl Charles Ardai 1 Ekim 2010 (2010-10-01)
Küçük bir tekne enkazının karaya vurması sonrasında gizemli bir güç, denizcilerden birinin ailesinin etrafındaki insanlara saldırmaya başlar. Soruşturma esnasında Audrey, kökeni ve Lucy'ye ne olduğu konusundaki sırrı açığa çıkarır. Bu arada Duke, karmaşık bir anlaşma nedeniyle sorunlar yaşar. 
13 "Spiral" Fred Gerber Sam Ernst & Jim Dunn 8 Ekim 2010 (2010-10-08)
Gizemli bir eski suçlunun kasabaya dönmesi sonrası gelişen olaylarla Audrey, kendisi hakkında çarpıcı bir gerçeğin farkına varır. Nathan ve Şef Wuornos'un geçmişi hakkında da birçok gerçek gün yüzüne çıkar. 

2. sezon (2011)[değiştir | kaynağı değiştir]

# Başlık Yönetmen Senarist ABD izleyici sayısı
(milyon)
İlk yayın tarihi
14 1 "A Tale of Two Audreys" T. W. Peacocke Sam Ernst & Jim Dunn 15 Temmuz 2011 (2011-07-15)
Audrey ve Nathan, kendisinin Audrey olduğunu iddia eden bir kadınla karşılaşırlar. Babasının ölümünden sonra Nathan, idareyi devralır. Bu sırada Haven halkı İncil'de söz edilen on felaketle yüz yüzedir. 
15 2 "Fear & Loathing" Rob Lieberman Gabrielle Stanton 22 Temmuz 2011 (2011-07-22)
Nathan'ın dokunma duyusu geri gelmiş gibidir. Bu arada kasabada gözlerine baktığı insanların en büyük korkularını görmelerine neden olan bir kadın vardır. 
16 3 "Love Machine" T. W. Peacocke Öykü: Matt McGuinness
Oyun: Matt McGuinness & Nora Zuckerman & Lilla Zuckerman
29 Temmuz 2011 (2011-07-29)
İkinci Audrey, Duke'un yardımıyla Audrey'in gerçek kimliğinin ardındaki sırların peşine düşer. Bu sırada kasabada çeşitli makineler insanlara saldırmaya başlamıştır. 
17 4 "Sparks and Recreation" Lynne Stopkewich Jonathan Abrahams 5 Ağustos 2011 (2011-08-05)
Bir beyzbol maçı esnasında yaşanan şüpheli elektrik arızaları çeşitli ölümlere neden olur. Benzer durumlar yaşanmaya devam ederken; Duke onu öldürecek olan "dövmeli adam"ın izindedir. 
18 5 "Roots" Tim Southam Jim Dunn 12 Ağustos 2011 (2011-08-12)
Bir evlilik töreninde davetlileri tehdit eden katil bir ağaç vardır. Ev sahibinin ölü bulunması sonrasında Audrey, Chris, Duke ve Evi'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda insanın hayatı tehlikeye girer. 
19 6 "Audrey Parker's Day Off" Fred Gerber Nora Zuckerman & Lilla Zuckerman 19 Ağustos 2011 (2011-08-19)
Audrey, aynı günü arka arkaya yaşamaya başlar. Kendisinin ve arkadaşlarının başına gelenleri engellemenin yolunu bulmaya çalışır. 
20 7 "The Tides That Bind" Paolo Barzman Gabrielle Stanton 26 Ağustos 2011 (2011-08-26)
Bir boğulma olayını araştıran Audrey ve Nathan, kasabanın dışındaki bir bölgede yaşayan ve çocukların gizemli şekilde kaybolduğu bir toplulukla karşı karşıya gelirler. 
21 8 "Friend or Faux" Stephen Reynolds Sam Ernst 2 Eylül 2011 (2011-09-02)
Kasabada yaşayan bir bankacının, kendisinin anılarını taşıyan kopyaları normalde onun yapmayacağı şeyleri yapmaya başlarlar. Audrey, Nathan ve Duke onu durdurmaya çalışırlar. 
22 9 "Lockdown" Jason Priestley Nora Zuckerman & Lilla Zuckerman 9 Eylül 2011 (2011-09-09)
Haven polis merkezinde ölümcül bir salgın başlar. Audrey ve Nathan, dışarıdan birilerinin buna neden olduğunu düşünürler. 
23 10 "Who, What, Where, Wendigo?" Lee Rose Jonathan Abrahams 16 Eylül 2011 (2011-09-16)
Audrey ve Nathan, bir araya getirdikleri grubun yardımıyla Haven'ın ormanlarında kaybolan bir genci aramaya çıkarlar. Katil ortalıkta dolaşırken, Rahip Driscoll da kendi grubuyla olaya el atar. 
24 11 "Business as Usual" Shawn Piller Matt McGuinness & Gabrielle Stanton 23 Eylül 2011 (2011-09-23)
Audrey ve Nathan, kurbanların kuruyarak öldüğü bir dizi ölümleri araştırmaya başlarlar. Bu sırada Duke ve Audrey'nin her biri de kendi geçmişleri hakkında ipuçları elde ederler. 
25 12 "Sins of the Fathers" Lee Rose Sam Ernst & Jim Dunn 30 Eylül 2011 (2011-09-30)
Kasabanın ölüleri, intikam ve yarım kalmış işleri için geri dönerler. Bu ziyaretçiler Audrey, Nathan ve Duke'un Haven'daki geleceklerini önemli ölçüde etkileyecektir. 
26 13 "Silent Night" Shawn Piller Brian Millikin 6 Aralık 2011 (2011-12-06)
Audrey, Temmuz ayı ortasında kasabanın her yerine Noel süslemeleri asıldığını görür. Nathan dahil herkes bunu normal karşılamaktadır. Kısa süre sonra Haven sakinleri bir bir ortadan kaybolmaya başlar ve Audrey, bunu durdurmanın bir yolunu bulmaları gerektiği konusunda Nathan'ı ikna eder. 

3. sezon (2012–13)[değiştir | kaynağı değiştir]

# Başlık Yönetmen Senarist ABD izleyici sayısı
(milyon)
İlk yayın tarihi
27 1 "301" Lee Rose Jonathan Abrahams 21 Eylül 2012 (2012-09-21)
28 2 "Stay" Shawn Piller Matt McGuiness 28 Eylül 2012 (2012-09-28)
29 3 "The Farmer" T. W. Peacocke Sam Ernst & Jim Dunn 5 Ekim 2012 (2012-10-05)
30 4 "Over My Head" Robert Lieberman Gabrielle Stanton 12 Ekim 2012 (2012-10-12)
31 5 "Double Jeopard" Nisha Ganatra Nora Zuckerman & Lilla Zuckerman 19 Ekim 2012 (2012-10-19)
32 6 "Real Estate" Jason Priestley Brian Millikin 26 Ekim 2012 (2012-10-26)
33 7 "Magic Hour (Part 1)" Paul Fox Shernold Edwards 2 Kasım 2012 (2012-11-02)
34 8 "Magic Hour (Part 2)" Paul Fox Sam Ernst & Jim Dunn 9 Kasım 2012 (2012-11-09)
35 9 "Sarah" Stephen Reynolds Nora Zuckerman & Lilla Zuckerman 16 Kasım 2012 (2012-11-16)
36 10 "Burned" T. W. Peacocke Charles Ardai 30 Kasım 2012 (2012-11-30)
37 11 "Last Goodbyes" Steven A. Adelson Brian Millikin & Shernold Edwards 7 Aralık 2012 (2012-12-07)
38 12 "Reunion" Lee Rose Gabrielle Stanton 17 Ocak 2013 (2013-01-17)
39 13 "Thanks for the Memories" Shawn Piller Sam Ernst & Jim Dunn 17 Ocak 2013 (2013-01-17)

4. sezon (2013)[değiştir | kaynağı değiştir]

# Başlık Yönetmen Senarist ABD izleyici sayısı
(milyon)
İlk yayın tarihi
40 1 "Fallout" Shawn Piller Gabrielle Stanton 13 Eylül 2013 (2013-09-13)
41 2 "Survivors" Shawn Piller Nora Zuckerman & Lilla Zuckerman 20 Eylül 2013 (2013-09-20)
42 3 "Bad Blood" Robert Lieberman Shernold Edwards 27 Eylül 2013 (2013-09-27)
43 4 "Lost and Found" Lee Rose Speed Weed 4 Ekim 2013 (2013-10-04)
44 5 "The New Girl" Rick Bota Brian Millikin 11 Ekim 2013 (2013-10-11)
45 6 "Countdown" Jeff Renfroe Matt McGuiness 18 Ekim 2013 (2013-10-18)
46 7 "Lay Me Down" Paul Fox Nora Zuckerman & Lilla Zuckerman 25 Ekim 2013 (2013-10-25)
47 8 "Crush" Stephen Reynolds Speed Weed 1 Kasım 2013 (2013-11-01)
48 9 "William" Grant Harvey Shernold Edwards 8 Kasım 2013 (2013-11-08)
49 10 "The Trouble with Troubles" T. W. Peacocke Nora Zuckerman & Lilla Zuckerman & Brian Millikin 15 Kasım 2013 (2013-11-15)
50 11 "Shot in the Dark" Mairzee Almas Nick Parker 22 Kasım 2013 (2013-11-22)
51 12 "When the Bough Breaks" (Part 1) Lee Rose Speed Weed & Shernold Edwards 6 Aralık 2013 (2013-12-06)
52 13 "The Lighthouse" (Part 2) Shawn Piller Matt McGuiness & Gabrielle Stanton 13 Aralık 2013 (2013-12-13)

5. sezon (2014–15)[değiştir | kaynağı değiştir]

28 Ocak 2014'te Syfy, 26 bölümlük beşinci sezon siparişini verdi. Sezon, ilk 13 bölümü 2014 sonbaharında ve kalan 13 bölümü 2015'te olmak üzere iki kısım hâlinde yayınlanacak.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]