Seninle Bir İklim

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Hava Durumunun Çocuğu sayfasından yönlendirildi)
Seninle Bir İklim
天気の子
Filmin logosu
YönetmenMakoto Shinkai
Yapımcı
  • Wakana Okamura
  • Kinue Itō
SenaristMakoto Shinkai
Oyuncular
MüzikRadwimps
Görüntü yönetmeniRyōsuke Tsuda
KurguMakoto Shinkai
Stüdyo
DağıtıcıToho
TürüFantezi, dram, romantizm
Çıkış tarih(ler)i29 Temmuz 2019
Süre112 dakika[1]
Ülke Japonya
DilJaponca
Bütçe1,2 milyar JP¥
Hasılat35,11 milyar JP¥[2]

Seninle Bir İklim (Japonca天気の子, romanizeTenki no Ko; "Havanın Çocuğu"), Makoto Shinkai'nin yönetmenliğini yaptığı ve senaryosunu yazdığı 2019 yapımı bir Japon fantastik romantik anime filmidir. Film, CoMix Wave Films ve Story Inc. tarafından hazırlanmış olup 19 Temmuz 2019 tarihinde Japonya'da gösterime girdi.

Film, köy evinden Tokyo'ya kaçan ve havayı idare etme yeteneğine sahip yetim bir kızla arkadaş olan bir liseli öğrencinin etrafında dönmektedir. Film, anlatı, müzik ve duygusal ağırlık, ancak bazı eleştirmenler Senin Adın filmi ile algılanan benzerlikler konusunda bölünmüşlerdi. Film dünya çapında 35.11 milyar yenin üzerinde hasılat yaptı.

Film, 92. Akademi Ödülleri'nde En İyi Uluslararası Uzun Metrajlı Film dalında Japon girişimi de dahil olmak üzere bir dizi ödül kazandı. Ruhların Kaçışı ve Millennium Actress filmlerini de geçerek En İyi Bağımsız Animasyon Filmi dahil olmak üzere dört Annie Ödülü adaylığı aldı.

Yine Makoto Shinkai tarafından da yazılan aynı isimli light novel, filmin galasından bir gün önce yayınlanırken, bir manga uyarlaması ise 25 Temmuz 2019 tarihinde Kodansha'nın Monthly Afternoon dergisinde yayınlandı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Lise öğrencisi Hodaka Morishima, Kōzu-shima adlı izole bir adada bulunan evini terk edip Tokyo'ya yerleşir. Ancak daha sonradan bu yaptığından pişman olur. Günlerini herkesten soyutlanarak geçiren Hodaka, nihayet gizemli bir dergide yazarlık yapmaya başlar. İşine başladıktan sonra, hava günden güne giderek daha yağışlı bir hal alır. Kalabalık ve yoğun şehrin bir köşesinde, Hodaka, küçük kardeşi ile birlikte yaşayan, ancak neşeli ve azimli bir yaşam süren Hina Amano adında bir ortaokul öğrencisi bir kız ile tanışır. Hina'nın yağmuru durdurma ve gökyüzünü temizleme gücü yeteneği bulunmaktadır.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Hodaka Morishima (森嶋 帆高, Morishima Hodaka)
Seslendiren: Kotaro Daigo
Hina Amano (天野 陽菜, Amano Hina)
Seslendiren: Nana Mori
Keisuke Suga (須賀 圭介, Suga Keisuke)
Seslendiren: Shun Oguri
Natsumi Suga (須賀 夏美, Suga Natsumi)
Seslendiren: Tsubasa Honda
Nagisa Amano (天野 凪, Amano Nagisa)
Seslendiren: Sakura Kiryu
Yasui (安井, Yasui)
Seslendiren: Sei Hiraizumi
Takai (高井, Takai)
Seslendiren: Yūki Kaji
Fumi Tachibana (立花 冨美, Tachibana Fumi)
Seslendiren: Chieko Baisho
Mitsuha Miyamizu (宮水 三葉, Miyamizu Mitsuha)
Seslendiren: Mone Kamishiraishi
Taki Tachibana (立花 瀧, Tachibana Taki)
Seslendiren: Ryunosuke Kamiki

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Weathering With You". British Board of Film Classification. 15 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2021. 
  2. ^ "Weathering with You". Box Office Mojo. 15 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]