Happy Sugar Life

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Happy Sugar Life
Satō'nun gösterildiği, ilk cildin kapağı
ハッピーシュガーライフ
(Happī Shugā Raifu)
TürPsikolojik korku,[1] psikolojik gerilim[2]
Manga
YazarTomiyaki Kagisora
ÇizerMasahito Watari
YayımcıSquare Enix
Diğer yayımcı
DergiGangan Joker
DemografikShōnen
Yayın tarihi22 Mayıs 201522 Temmuz 2019
Cilt sayısı10
Anime televizyon dizisi
YönetmenKeizō Kusakawa
YapımcıHiroshi Kamei
Shōta Komatsu
Ryūtarō Ei
Sachie Abe
SenaristMakoto Uezu
MüzikKōichirō Kameyama
StüdyoEzo'la
LisansAmazon Video
KanalJNN (MBS, TBS, BS-TBS), AT-X
Yayın tarihi 14 Temmuz 2018 29 Eylül 2018
Bölüm sayısı12

Happy Sugar Life (Japoncaハッピーシュガーライフ Happī Shugā Raifu; "Mutlu Şeker Hayatı"), Tomiyaki Kagisora tarafından yazılan manga serisidir. Seri, Mayıs 2015-Haziran 2019 tarihleri arasında Square Enix'in Gangan Joker dergisinde yayınlandı. Ezo'la tarafından hazırlanan bir anime serisi uyarlaması Temmuz-Eylül 2018 tarihleri arasında yayınlandı.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Seri, Shio adındaki gizemli bir küçük kızı arkadaş edinen ve ona anında aşık olan liseli kız Satō Matsuzaka'yı konu almaktadır. Satō annesi tarafından terk edilmiş Shio'yu bulduktan sonra ikisi de Satō'nun dairesinde beraber yaşamayı kabul eder. Satō, bunun için suç işlemek ve hatta insanları öldürmek anlamına gelse bile bu aşk duygusunu korumaya yemin eder.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Satō Matsuzaka (松坂 さとう, Matsuzaka Satō)
Seslendiren: Kana Hanazawa[3]
Protagonist. Shio'ya aşık olan ve onu dairesinde tutan liseli genç kız. Kendisi ve Shio için para kazanması gerektiğinden toplum içinde nazik bir tutum sergiler, ancak Shio'yu korumak için her şeye başvuracaktır. Makiko Lisesi'nde birinci sınıf öğrencisidir ve hem Shio'ya hem de kendisine ekonomik olarak destek olmak için Cure á Cute isimli bir cosplay restoranında garson olarak çalışır.
Shio Kōbe (神戸 しお, Kōbe Shio)
Seslendiren: Misaki Kuno[3]
Satō'nun dairesinde yaşayan masum küçük kız. Satō'yu derinden sever ve ilgi gösterir, ancak son bölümlere kadar Satō'nun nelere karıştığından habersiz kalır çünkü Satō onun dairenin dışına çıkmasına izin vermez; daha sonra Shio'nun Asahi'nin küçük kız kardeşi olduğu ortaya çıkar. Serinin son bölümünde Satō'ya sarılıp kendilerini apartmanın çatısından düşürdükten sonra Satō düşüşün etkisiyle ölürken Shio küçük yaralanmalara maruz kalır. Satō'nun ölümünden sonra, Shio Satō'nun alyansını ve saç kurdelesini onu hatırlayacak bir hatıra olarak saklar, ve Satō olarak yeniden doğduğunu iddia eder.
Asahi Kōbe (神戸 あさひ, Kōbe Asahi)
Seslendiren: Yumiri Hanamori[3]
Shio'yu arayan çocuk. Daha sonraları Shio'nun ağabeyi olduğu ortaya çıkar; Shōko onun ilk öpücüğünü aldıktan sonra Shōko'ya karşı romantik hisleri olduğu ima edilir, ve sonra Shōko'nun cesedini yanmakta olan apartmanda bulduğunda travma geçirir ve harap olur. Serinin son bölümünde, hastanede kız kardeşi Shio'yu bir buket çiçekle ziyaret ederken gösterilir.
Taiyō Mitsuboshi (三星 太陽, Mitsuboshi Taiyō)
Seslendiren: Natsuki Hanae[4]
Bir cosplay restoranında Satō ile birlikte çalışan liseli çocuk. Eski patronu tarafından esir edilmek ve tecavüze uğramak, kendisinden büyük kadınlara karşı bir korku geliştirmesine neden olur. Asahi tarafından dağıtılan, Shio'nun kayboluşunun el ilanına göz atmak, onun Shio'nun masumiyetinde huzur bulmasına sebep olur ve Shio'ya takıntılı hale gelir. Serinin son bölümünde, Satō'nun teyzesinin ona tecavüz ettiği ve Shio'nun yangından öldüğünü düşündüğü, bu yüzden de sonsuza dek bir münzevi olarak kalacağını düşünmesi onu duygusal olarak yıkar.
Shōko Hida (飛騨 しょうこ, Hida Shōko)
Seslendiren: Aya Suzaki[4]
Zengin bir aileden gelen, Satō'nun iş ve en iyi arkadaşı. Shio ile olan gizli ilişkisini keşfettikten sonra Satō tarafından öldürülür. Son bölümde apartmandaki yangında vücudu yanar, ancak polis onun kimliğini tespit edip Satō'nun teyzesini tutuklar.
Daichi Kitaumekawa (北埋川 大地, Kitaumekawa Daichi)
Seslendiren: Kaito Ishikawa[5]
Satō'nun lise öğretmeni. Yakışıklı görünümünün ve arkadaş canlısı kişiliğinin altında, Satō'ya takıntılı sadomazoşist eğilimleri olan bir sapık olduğu ortaya çıkar. Satō'nun bunu ailesine ifşa etme tehdidiyle, Satō için Satō'nun işlediği bir cinayetin bazı kanıtlarını elden çıkarmak zorunda kalır. Serinin son bölümünde işlediği suçlar nedeniyle sorgulanmak üzere polis tarafından tutuklanır.
Satō'nun teyzesi
Seslendiren: Kikuko Inoue[6]
Yıllar önce ailesi öldükten sonra Satō'nun tam velayetini almış, Satō'nun ismi verilmeyen bir akrabası. Serinin ilk bölümlerinde, sadece geri dönüş sekanslarında Satō çocukken gösterildiğinden Satō tarafından öldürülmüş olabileceği izlenimi verilir. Ancak daha sonraki bölümlerde vücudunun sargılarla kaplı birkaç parçası dışında hayatta olduğu ortaya çıkar. Mutlu ve neşeli davranışlarına rağmen, aslında zihinsel olarak dengesiz ve delidir, ve mazoşist zevkleri ile kendisine yönelik her türlü arzuyu kabul eder. Onun derinden çarpık aşk görüşleri, Satō'nun benzer bir şekilde düşünmesinden ve onu bugün olduğu dengesiz psikopat yapmaktan sorumludur. Satō ile aynı apartman kompleksinde, ama farklı bir katta farklı bir odada yaşar. Dizinin son bölümünde kundaklama ve Shōko'nun ölümünden sorumlu olanın aslında Satō olmasına rağmen Satō ve Shōko'nun birinci derece cinayetinden tutuklanır.
Sumire Miyazaki (宮崎 スミレ, Miyazaki Sumire)
Seslendiren: Larissa Tago Takeda
Satō'nun ona "senpai" diye seslenen ve ona aşık olan yan komşusu ve iş arkadaşı. Tıpkı Satō, Shōko ve Taiyo gibi o da farklı bir okula gider.
Yūna Kōbe (神戸 ゆうな, Kōbe Yūna)
Seslendiren: Yūko Gotō
Asahi ve Shio'nun annesi. Aslen iyi kalpli bir kadın olan Yūna, tecavüze uğradıktan sonra sevmediği bir adamla evlenmeye zorlanır ve kendisi daha lisedeyken iki çocuğuna hamile kalır; kendisi seri boyunca çocuklarının geri dönüş sekanslarında ve kendisinin arka planında yer alır. Seri boyunca, çoğunlukla kocasından maruz kaldığı aile içi şiddet nedeniyle borderline kişilik bozukluğundan muzdarip olduğu ima edilir. Kocası daha sonra alkol zehirlenmesinden ölür, ama serinin ilerlemesiyle birlikte aslında Yūna'nun kocasını zehirlediği ortaya çıkar. Son bölümde, kızı Shio'nun tedavi gördüğü hastanenin önünde dururken gösterilir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Pineda, Rafael Antonio (23 Mart 2018). "Happy Sugar Life Anime's 1st Promo Video Streamed". Anime News Network. 25 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2020. 
  2. ^ Sherman, Jennifer (21 Mart 2018). "Happy Sugar Life Horror Manga Gets TV Anime in July". Anime News Network. 21 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mart 2018. 
  3. ^ a b c "Happy Sugar Life Horror Anime Reveals Cast, Staff". Anime News Network (İngilizce). 21 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2021. 
  4. ^ a b Sherman, Jennifer (20 Nisan 2018). "Happy Sugar Life Anime Casts Natsuki Hanae, Aya Suzaki, Yuichiro Umehara". Anime News Network. 21 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2018. 
  5. ^ Hodgkins, Crystalyn (11 Haziran 2018). "Happy Sugar Life TV Anime Replaces Yuichiro Umehara With Kaito Ishikawa". Anime News Network. 12 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2018. 
  6. ^ Sherman, Jennifer (21 Mayıs 2018). "Happy Sugar Life Anime Casts Kikuko Inoue". Anime News Network. 22 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]