Hannara Partisi (2012)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hannara Partisi (Korece: 한나라당, Hannara-dang) Güney Kore'de siyasi bir partiydi. Eski başkan Lee Tae Hee, partinin Hwanin ve Hwanung'u yerine geçtiğini iddia ederken, Özgür Kore Partisi (Saenuri Partisi), Hannara'nın muhafazakâr seçmenleri karıştırmak için, Korecede aynı olan Saenuri Partisi'nin eski adını (Korece: "한나라당") çaldığını iddia etti. Ama, Güney Kore Ulusal Parti Komisyonu (중앙 선관위), adın yasallığını destekledi.[1]

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Parti, 2012 Genel Seçiminde (orantılı seçimde 20 partiden 7'si) toplamın% 0.85'i olan 181.748 oy aldı ve bu nedenle Güney Kore Ulusal Meclisi'nde bir sandalye elde edemedi. Güney Kore'de, bir parti blok oturumu almak için toplam oylamanın en az% 2'sini kazanmalıdır. Kore alfabetik sırasından dolayı, seçimdeki yirmi partiden en sonları listeledi.

Seçimden sonra, Ulusal Seçim İdaresi Ofisi partiyi dağıttı. Üyeler iki partiye ayrıldı. Lee Yong-hwi 'Umut! Hannara Partisini' yarattı ve Lee Eun-young'u başkan olarak seçti. Lee Eun-young, Daegu yerel meclisinin görevli bir üyesi ve Lee Yong-hwi'nin karısı. Umut Hannara Partisi daha sonra Temmuz 2013'te ismini Yeni Siyaset Partisi (새 정치 국민 의 당) olarak değiştirdi. Hannara Partisi eski başkanı Lee Tae Hee, Hannara Partisi'ni başarmak için Yeni Hannara Partisini (새 한나라당) yarattı. Yeni Hannara Partisi daha sonra Şubat 2014'te ismini Büyük Ulusal Parti (한나라당) olarak değiştirdi.

Kullanılan adlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Özgürlük Barış Partisi (Hangul: 자유평화당) (2006 - Ocak 2012)
  • Yeni Özgürlük ve Barış Partisi (Hangul: 영남신당자유평화당) (Ocak 2012 - Mart 2012)
  • Hannara Partisi (Hangul: 한나라당, Büyük Ulusal Parti) (Mart 2012 - 11 Nisan 2012)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]