Hızlı ve Öfkeli: Hobbs ve Shaw

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hızlı ve Öfkeli: Hobbs ve Shaw
YönetmenDavid Leitch
YapımcıDwayne Johnson
Jason Statham
Chris Morgan
Hiram Garcia
YazarChris Morgan
OyuncularDwayne Johnson
Jason Statham
Idris Elba
Vanessa Kirby
Helen Mirren
MüzikTyler Bates
Görüntü yönetmeniJonathan Sela
StüdyoSeven Bucks Productions
Chris Morgan Productions
DağıtıcıUniversal Pictures
TürüAksiyon
Macera
RenkRenkli
Yapım yılı2019
Çıkış tarih(ler)i2 Ağustos 2019
Süre133 dakika
ÜlkeABD
Bütçe$200 milyon[1]
Hasılat$760 milyon[1][2]

Hızlı ve Öfkeli: Hobbs ve Shaw (Özgün adı; Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw) David Leitch tarafından yönetilen ve Chris Morgan tarafından yazılmış olan Başrollerde Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba, Vanessa Kirby ve Helen Mirren'in yer aldığı, Aksiyon, Komedi ve Macera türünde olan 2019 Amerikan yapımı bir spin-off filmidir.

Bu Seri'de Luke Hobbs ve Deckard Shaw karakterlerine spin-off filmi çekilmeye karar verilmiştir. Başrollerde Dwayne Johnson ve Jason Statham baş karakterlerde ve Vanessa Kirby Deckard Shaw'ın kız kardeşini canlandırıyor ve "Hattie Shaw" olarak kadroya girmiştir. Idris Elba ise kötü karakteri canlandırıyor.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Kanunsuz bir kaçak olan Deckard Shaw, sadık kanun adamı Luke Hobbs'a suikast girişiminde bulunduğu için hapse girmiştir. Sonrasında bir görev üslenirler. Brixton Lore denilen kötü adamı durdurmak için takım olurlar bunu kabul etmeleri başlarına bela açsa bile birbirlerine saygı duyarlar. Birbirlerine güvenmeseler bile insanlığı sonsuza dek değiştirebilecek biyolojik bir tehdidi durdurmak için birlikte çalışmaktan başka seçenekleri maalesef yoktur.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Canlandıran oyuncu Karakter Açıklama
Dwayne Johnson Luke Hobbs DSS için çalışan bir federal ajan.
Jason Statham Deckard Shaw Eski İngiliz Özel Kuvvetleri askeri olan ama daha sonra suikastçı bir paralı asker olan Deckard Shaw, Han'ı öldürdükten sonra Hobbs tarafından hapse girer. Los Angeles'taki yenilgisinden sonra, Shaw daha sonra Brixton Lore'i yakalamak için Hobbs ile güçlerini birleştirir.
Idris Elba Brixton Lore
Vanessa Kirby Hattie Shaw Deckard ve Owen'ın kız kardeşidir.
Eiza González Margarita Madam M olarak bilinir.
Helen Mirren Magdalene Shaw Deckard, Hattie ve Owen'ın annesidir.
Roman Reigns Mateo Hobbs

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019)". Box Office Mojo. IMDb. 21 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2019. 
  2. ^ "Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019)". The Numbers. 24 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]