Gustav von Kessel

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gustav von Kessel
Doğum6 Nisan 1846(1846-04-06)
Potsdam, Prusya
Ölüm28 Mayıs 1918 (72 yaşında)
Berlin, Alman İmparatorluğu
BağlılığıPrusya Krallığı Prusya Krallığı
 Alman İmparatorluğu
BranşıPrusya Ordusu
Hizmet yılları1864–1918
RütbesiGeneraloberst
Komutası1. Piyade Tümeni
2. Muhafız Piyade Tümeni
1. Muhafız Piyade Tümeni
Muhafız Kolordusu
Berlin Valisi
Çatışma/savaşlarıPrusya-Avusturya Savaşı
Königgrätz Savaşı
Fransa-Prusya Savaşı
Gravelotte Savaşı
I. Dünya Savaşı
ÖdülleriKara Kartal Nişanı
Kızıl Kartal Nişanı
Victoria Kraliyet Nişanı

Gustav Emil Bernhard Bodo von Kessel (6 Nisan 1846 - 28 Mayıs 1918), Avusturya-Prusya Savaşı, Fransa-Prusya Savaşı ve I. Dünya Savaşı'nda görev yapmış bir Alman generaliydi.

Gustav von Kessel, 6 Nisan 1846'da Prusya'nın Potsdam kentinde doğdu. Babası General Binbaşı Emil von Kessel de dahil olmak üzere birçok general ve politikacı yetiştiren Prusyalı bir askeri aileden geliyordu. Liegnitz Ritter-Akademisi dahil olmak üzere çeşitli okullara gitti ve 1864'te 1. Piyade Muhafızlarına katıldı; bir yıl sonra teğmenliğe terfi etti. Prusya-Avusturya Savaşı'na katıldı. Königgrätz Savaşı'nda, Fransa-Prusya Savaşı'nda ve Gravelotte Savaşı'nda yaralandı.

1872'de üsteğmenliğe terfi etti, Prusya Kurmay Koleji'ne gitti, Alman Genelkurmay Başkanlığı'nda nöbetçi subaylık yaptı ve 1878'de bir bölük komutanı olarak yüzbaşılığa yükseldi. Daha sonra, kanserden ölmeden önce İmparator III. Frederick ismiyle hüküm süren veliaht prens Friedrich Wilhelm'in emir subayı oldu. Daha sonra oğlu II. Wilhelm tahta çıkarken; yine hükümdara emir subayı olarak hizmet etti. Kariyer basamaklarını tırmanmaya devam ederek; 1896'da Binbaşı oldu ve üç yıl sonra İmparator'un korgenerali oldu.

1902'de Muhafız Kolordusu'nun komutasını almadan önce hem 2. hem de 1. muhafız piyade tümenlerinin komutanlığını yaptı.

1909'dan itibaren, Berlin ve çevresindeki eyaletin Askeri Valisi oldu ve I. Dünya Savaşı boyunca söz konusu görevde görev yaptı. Ocak 1918'den itibaren başlayan grevleri, asker kullanarak bastırdı. 28 Mayıs 1918'de öldü ve Alexander von Linsingen onun yerine göreve geldi.