Grizzly Bear

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Grizzly Bear
Mayıs 2006'da Grizzly Bear
Genel bilgiler
Başladığı yerBrooklyn, New York, Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri
TarzlarIndie Rock, Folk Rock
Etkin yıllar2002-günümüz
Resmî sitegrizzly-bear.net

Grizzly Bear, 2002 yılında Brooklyn, New York'ta kurulmuş Amerikalı indie rock grubu. Grup geleneksel ve elektronik aletler kullanır.

Grubun başlangıcı ve Horn of Plenty (2002-2006)[değiştir | kaynağı değiştir]

Grizzly Bear, 2000'lerin başında söz yazarı Ed Droste'ın takma adıydı. Grubun kökeni ile ilgili olarak, Droste "Bu sadece küçük bir ev projesi yapmak gibiydi, ve ben düşündüm ki, bu eğlenceli, ben bu şeyleri Grizzly Bear adını vereceğim.[...] Aslında bizim ismimiz eski bir erkek arkadaşıma ait bir takma addı." demiştir.[1]

2004 yılında Droste, Grizzly Bear ismiyle ilk albümü, Horn of Plenty'yi yayımladı. Bu albümde davulcu Christopher Bear'ın da katkıları vardır.[2] Rolling Stone dergisi albüm hakkında "şarkılarının saf atmosferik gücü, hipnotize etmek için fazlasıyla yeterli." yazdı.[3]

Daha sonra bas gitarist Chris Taylor da Droste ve Bear'a katıldı ve birlikte üç parça halinde dört gösteri yaptılar. Daha sonra Droste gösterilerle ilgili "Dördümüz olmadan hiç çalmadık, gerçekten. Daniel Rossen ile tanışmadan önce üçümüzün yaptıkları berbattı. Bir araya gelip canlı gösteri yapmayı denediğimiz zaman bu bizim seslerimizi keşfettiğimiz zamandı ve bu, grubun başlangıcının bu olduğunu düşünmemin nedeni."[4]

Gitarist ve vokalist Daniel Rossen, caz-kampından Bear'ın arkadaşıydı,[1][2] kısa bir süre sonra gruba katıldı. Rossen "Ben sadece arkadaşlarıma yakın olmak için çalıyordum ve kolejdeki ikinci yılımda birlikte yaşadığım kişi Chris Taylor'dı ve o onları duymuştu. O benim Grizzly Bear'a girmemi sağladı. O öncelikle grubu ziyaret etti, bir süre sonra da bana şarkılarımla onlara gelmemi önerdi. [...] Katıldığım zaman, onlarla yaklaşık iki prova yaptım, sete koymak için şarkılarımdan biri üzerinde çalıştım, bir hafta sonra da iki aylık tura çıkmıştık. Bu gerçek bir ateşle sınanmaydı. Christopher Bear ve Chris Taylor ile yakındım ama Ed Droste'u tanımıyordum; aynı araba içinde bütün günü birlikte geçirerek bir yabancıyı tanıma süreci garipti."[5]

Üyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Soldan sağa: Chris Taylor, Ed Droste, Daniel Rossen, Christopher Bear Austin City Limits Music Festival'de
  • Ed Droste - vokal, klavye, gitar (2002–günümüz)
  • Christopher Bear - davul, perküsyon, ksilofon, klavye, geri vokal (2004–günümüz)
  • Chris Taylor - bas gitar, vokal, klavye, üflemeli çalgılar (2005–günümüz)
  • Daniel Rossen - vokal, gitar, klavye (2005–günümüz)

Stüdyo albümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "An interview with Ed Droste of Grizzly Bear". Brooklynvegan.com. 8 Eylül 2006. 4 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2011. 
  2. ^ a b "Grizzly Bear: Soap Opera". SPIN.com. 22 Mayıs 2009. 12 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2011. 
  3. ^ Ganz, Jacob (6 Kasım 2007). "Grizzly Bear: An Old 'House,' a New 'Friend'". 90.9 WBUR. 20 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2014. 
  4. ^ Greenwalk, David. "Interview / Grizzly Bear". cokemachineglow.com. 24 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Eylül 2012. 
  5. ^ "Grizzly Bear Interview - An Interview with Daniel Rossen of Grizzly Bear". Altmusic.about.com. 8 Mayıs 2009. 7 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2011. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Şablon:Grizzly Bear