Grinç (film, 2018)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Grinç
The Grinch
Yönetmen
Yapımcı
Senarist
UyarlamaHow the Grinch Stole Christmas!
Dr. Seuss
AnlatıcıPharrell Williams
Oyuncular
MüzikDanny Elfman[1]
KurguChris Cartagena
Stüdyo
DağıtıcıUniversal Pictures[2]
Çıkış tarih(ler)i9 Kasım 2018 ABD
23 Kasım 2018 Türkiye[3]
Süre86 dakika[4]
Ülke ABD
DilIngilizce
Bütçe$75 million[5]
Hasılat$511.6 million[5]

Grinç (özgün adı: The Grinch), Illumination Entertainment tarafından üretilen 2018 Amerikan 3D bilgisayar animasyonlu Noel komedi filmi. Grinch Noel'i Nasıl Çaldı! Seuss tarafından, Boris Karloff'un oynadığı 1966 televizyonunun ve 2000 yılının Jim Carrey'in oynadığı canlı aksiyon uzun metrajlı filmin ardından hikâyenin üçüncü ekran uyarlamasıdır. Loraks takip eden Illumination'in ikinci Dr. Seuss film uyarlamasına işaret ediyor.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Who köyünden ayrılarak dağın başında, kimsenin yaklaşmaya cesaret edemediği mağarasında yaşayan Grinch'e yalnızca sadık köpeği Max eşlik etmektedir. Günlük yaşamın sukünetinden memnun olan Grinch'in kabusu ise, Noel kutlamalarına aşırı düşkün olan Who halkının yıl sonu başlayan coşkusudur. Bu yıl kutlamaların daha da coşkulu olacağının ilan edilmesi sonucu, Grinch bu coşkuyu yok etmek adına, Noel Baba kılığına girerek yılbaşını çalmaya karar verir. O sırada köyde yaşamakta olan küçük Cindy-Lou ise arkadaşlarıyla birlikte Noel gecesinde Noel Baba'yı yakalayıp, bekar annesine yaptığı yardımlar için teşekkür etme planı yapmaktadır. İkilinin Noel planları birbirlerini nasıl etkileyecektir?...

Scott Mosier ve “Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı” filminin yardımcı yönetmeni Yarrow Cheney’nin yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Grinç karakterini “Sherlock” dizisi ile yıldızı parlayan ve Marvel Sinematik Evreni’nin Doktor Strange’i olarak Hollywood yıldızlığına yükselen Benedict Cumberbatch seslendiriyor. Filmin orijinal seslendirme kadrosunda “Parks and Recreation” dizisinden tanıdığımız Rashida Jones, üç Oscar adayı Angela Lansbury, Kenan Thompson, Cameron Seely ve Pharrell Williams yer alıyor.

Ses dökümü[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Benedict Cumberbatch, Noel'den nefret eden küskün, hoşnutsuz, mağarada yaşayan, yeşil tüylü bir yaratık olan Grinch rolünde
  • Cameron Seely Whoville'in iyi kalpli genç sakini Cindy Lou Who rolünde
  • Rashida Jones Cindy Lou'nun çok çalışan bekar annesi Donna Who rolünde
  • Kenan Thompson The Grinch yakınlarında yaşayan neşeli Whoville vatandaşı Bricklebaum rolünde
  • Angela Lansbury Whoville Belediye Başkanı McGerkle olarak
  • Pharrell Williams Anlatıcı olarak
  • Tristan O'Hare, Cindy Lou'nun en iyi arkadaşı Groopert rolünde
  • Sam Lavagnino Cindy Lou'nun arkadaşlarından biri olan Ozzy rolünde
  • Ramone Hamilton, Cindy Lou'nun arkadaşlarından biri olan Axl rolünde
  • Scarlett Estevez Cindy Lou'nun ağzı çoğunlukla bir eşarpla sarılmış arkadaşlarından biri olan Izzy olarak
  • Michael Beattie mağaza memuru olarak

Georgia Toffolo bazı yayınlarda bir sahnede Bayan Toffee Apple'ın (bir kavanoz "Noel Hint turşusu"na ulaşmaya çalışan bir müşteri) sesini verdi. Ayrıca Bill Farmer otobüs şoförü Sam'i seslendiriyor; ve Lori Alan, Carlos Alazraqui, Doug Birch, Catherine Cavadini, Tucker Chandler, Townsend Coleman, Meilee Condron, Abby Craden, John DeMita, Aaron Fors, Willow Geer, Jess Harnell, Barbara Harris, Carter Hastings, John Kassir, Evan Kishyama, Danny Mann, Jeremy Maxwell, Scott Mosier, Laraine Newman, Dashiell Priestly, Alex Puccinelli, Emma Elizabeth Shannon, Joel Swetow, Mindy Sterling, Tara Strong, Regina Taufen, ve Jim Ward'un tümü ek sesler gerçekleştirir.

Grinch'i takip eden Who-Carolers için Pentatonix' "God Rest You Merry, Beyler" kaydı kullanıldı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Danny Elfman to Score Illumination's 'How the Grinch Stole Christmas'". Film Music Reporter. 20 Kasım 2017. 14 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Kasım 2017. 
  2. ^ a b c "Film releases". Variety Insight. 21 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2017. 
  3. ^ "Grinç resmi adını aldı". 15 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2022. 
  4. ^ "Dr. Seuss' The Grinch". Regal Entertainment Group. 7 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2018. 
  5. ^ a b "The Grinch (2018)". Box Office Mojo. IMDb. 19 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]