Gothic (video oyunu)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gothic
GeliştiriciPiranha Bytes
YayımcıEgmont Interactive Xicat Interactive
BesteciKai Rosenkranz Bunu Vikiveri'de düzenleyin
SeriGothic (seri)
PlatformMicrosoft Windows
ModTek oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Gothic, Alman şirketi Piranha Bytes tarafından geliştirilen Microsoft Windows için tek oyunculu bir rol yapma oyunudur.[1] İlk önce 15 Mart 2001'de Almanya'da yayınlandı, sekiz ay sonra 23 Kasım 2001'de İngiliz Kuzey Amerika sürümünden sonra serbest bırakıldı ve 28 Mart 2002'de Polonya sürümüne geçildi.

Oyun[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakter, temel nitelikleri artırmak, becerileri geliştirmek ve esnaf öğrenmek için kullanılan beceri puanları kazanmak için görevleri tamamlamak ve vahşi hayvanlar ile canavarları öldürmek zorundadır.[2] Bunlar uygun öğretmen bulma yoluyla harcanmaktadır. Savunma becerileri (tek elle kullanılan silahlar, iki elli silahlar, yaylar ve yayvan topuzlar) iki yeterlik seviyesine sahipken, çeşitli becerilerin yalnızca bir "seviye"si (Gizleme, Akrobasi) vardır. Kahraman bir Mage olmak isterse (veya Swamp Camp'e katılırsa), Circles of Magic'ı öğrenir; bunlardan 6 adet var.[3] Ana öznitelikler 10'dan başlayıp 100'ü alarak 1 veya 5 puanlık artışlarla artırılır. Başlık, iksir kullanıldığında aşılabilir.

Oyun, çevrenin etkileşim özelliğine odaklanmaktadır. Örneğin, vahşi hayvanlar avlamakla oyuncu çiğ et kazanabilir. Bu hasarları iyileştirir ve satılabilir. Bununla birlikte, bir ocak veya kızartma tavası kullanarak, oyuncu daha iyisi olan ızgaralı ete dönüştürmeyi seçebilir.[4] Benzer şekilde, diğer karakterlerin yapabilecekleri aktivitelerin çoğu (müzik aletleri çalarken, çorba kaplarını karıştırırken, idrara çıkarken vb.) ana karakterle de yapılabilir. Ancak dövme silahları dışında bu faaliyetlerin oyun üzerinde çok az etkisi vardır. Görevler gitgide doğrusal hale gelir. Oyunun ikinci bölümlerinde farklı hizipler arasındaki ayrımlar kaybolursa da, oyuncu hangi kampanyaya katılmayı seçebilir. En büyük fark, Swamp Camp üyelerinin büyücüler haline gelememeleridir, çünkü 4 büyü çevresi ile sınırlıdır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2017. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2017. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2017. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]