Dost Tavsiyesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Good Advice sayfasından yönlendirildi)
Dost Tavsiyesi
Good Advice
Almanya posteri
YönetmenSteve Rash
YapımcıMichael Bolton
Mark Burg
Arthur Chang
Randall Emmett
George Furla
Oren Koules
SenaristDaniel Margosis
Robert Horn
OyuncularCharlie Sheen
Angie Harmon
Denise Richards
Jon Lovitz
MüzikTeddy Castellucci
Lauren Scheff
Görüntü yönetmeniDaryn Okada
KurguDanny Saphire
DağıtıcıArtisan Entertainment
Çıkış tarih(ler)i2001
Süre93 dk.
ÜlkeABD
Dilİngilizce

Dost Tavsiyesi (İngilizce: Good Advice) 2001 yapımlı Charlie Sheen, Denise Richards, Angie Harmon, Jon Lovitz ve Rosanna Arquette'in başrollerinde oynadığı Steve Rash yönetmenliğinde bir romantik komedi filmidir. Film bazı ülkelerde doğrudan video, bazı ülkelerde sadece TV'de yayınlanmış, bazı ülkelerde ise sinemaları ziyaret etmiştir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Ryan Edward Turner (Charlie Sheen) New York şehrinde yaşayan genç bir broker ve tam bir çapkındır. Kadının kim olduğu hakkında ilgilenmez ve güzelse sıradakı kurbanını seçer. Kendisinin ise şimdi Cindy (Denise Richards) isimli bir sevgilisi vardır. Cindy zaman zaman patronundan (Angie Harmon) azar işiten, bir gazetede çalışan bir kadındır. Gazetede insanlar ona kendi dertlerini yazıyorlar, o da onlara "Dost Tavsiyesi" veriyor. Ancak Cindy'ye o kadar çok saçma mektuplar geliyor ki bu işi bırakmak istiyor. Ryan Turner ise bir sabah Simpsons İnc. başkanı Bay Simpson'la golf oynamaktadır. Ve Simpson'dan güzel tiyolar alır. Şimdi para kazanmak için çalışan Ryan tam her şey yolunda giedecekken birden Ryan Simpson tarafından kandırıldığını anlar. Çünkü Simpson'un eşiyle de Ryan bir gece yatmıştır. Resmen iflas olan Ryan Turner artık sevgilisi Cindy ile kalır. Artık hayatında her gün sadece içmektedir, o kadar. En sonunda Cindy kendisini terk eder ve başka bir adamla Brazilya'ya gider.

Bu sırada ise Cindy'nin patronu Ryan'ı ararken Ryanın aklına parlak bir fikir gelir. Cindy'nin işini almak... Kendisi Cindy'nin patronu olan editör Paige'ye yalan söyler. Cindy'nin hasta olduğunu ve işe gelemediğini, çalışmalarını evden sürdereceğini belirten, Ryan gelen mektuplara önce yazdıkları beğenilmese ve tam bir erkek görüşü olarak görülse de Ryan daha sonra işleri yoluna koyar ve çok güzel tavsiyeler vermeye başlar hatta bu tavsiyelerden dolayı gazete çok satmaya başlar ve Cindy de habersizce ünlü olmaya başlar. Aynı zamanda aralarında bir yakınlaşma olan Paige ve Ryan'dan başka, Cindy'nin çıkagelmesi ile işler karışacaktır.

Yaş sınırı[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmin 13 yaş ve üzeri alan sürümü bazı konuşmalar ve iki cinsellik bağlantılı sahne içermektedir. ABD'de R olarak işaretlenmiş normal ve asıl sürüm ise yine aynı sebeplerin yanı sıra Jon Lovitz ile Rosanna Arquette'nin cinsellik içeren bir sahnesi ve Charlie Sheen ile Denise Richards arasında geçen kısa bir sevişme sahnesi de mevcut olduğundan normal sürüm (Tv sürümü değil) 17 yaş ve üzeri yaş grubuna hitap etmektedir.

Oyuncu kadrosu[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Charlie Sheen: Ryan Edward Turner
  • Angie Harmon: Page Hensen
  • Denise Richards: Cindy Styne
  • Jon Lovitz: Barry Sherman
  • Rosanna Arquette: Cathy Sherman
  • Estelle Harris: Iris
  • Barry Newman: Donald Simpson

İlginç bilgiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]