Godfall

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Godfall
GeliştiriciCounterplay Games
YayımcıGearbox Publishing
MotorUnreal Engine 4[1]
Platform
Çıkış
  • KA: Kasım12, 2020
  • AU: Kasım 12, 2020
  • AVR: Kasım 19, 2020
TürAction role-playing
ModlarSingle-player, multiplayer

Godfall, Counterplay Games tarafından geliştirilen ve Gearbox Publishing tarafından yayınlanan bir aksiyon rol yapma oyunudur. Oyun, 12 Kasım 2020'de Microsoft Windows ve PlayStation 5'de yayınlandı.,

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyun, oyuncuların büyük bir kıyamet olayını önlemek için son yüce Şövalye Düzeninden birinin rolünü oynadığı Toprak, Su, Hava alemlerine bölünmüş yüksek bir fantezi ortamında geçiyor. Oyuncunun, donattığı zırh setlerinden Valorplates'e bağlı olarak seçebileceği 5 silah sınıfı vardır. Bu silah sınıfları arasında uzun kılıç, çift bıçak, sırık, iki elli savaş çekici ve iki elle kullanılan harika kılıç bulunur. Bu karakter sınıfının nasıl oynanacağını özelleştirmek için ek Valorplates ve Augment'lar donatılabilir. İşbirliği modunda tek oyuncuyu ve en fazla üç oyuncuyu destekler. Oyun, yağma kesici misyonları tamamlama ve daha sonraki görevler için daha iyi ganimet kazanma konseptine dayanan bir "yağmacı-nişancı" olarak tanımlanıyor, savaşın odak noktası menzilli olanlar yerine yakın dövüş saldırıları.

Geliştirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyun, bir önceki oyunu Duelyst olan Destiny 2 gibi diğer ganimet nişancıdaa çalışan birkaç geliştiriciyle California'da 75 kişilik bir stüdyo olan Counterplay Games tarafından geliştirildi. 2018'i üçlü A unvanı olarak ve bir Kickstarter kampanyası aracılığıyla Duelyst'i finanse etmekte yaşadıkları bazı mücadelelerden kaçının.

Oyunun dünyası The Stormlight Archive, The First Law ve Foundation serilerinden ilham alırken, Monster Hunter serisinin oynanışı çeşitli silahlara ve kombo mekaniğine ilham verdi.

Oyunun ilk fragmanı Aralık 2019'da The Game Awards'da yayınlandı ve PlayStation 5'te yayınlanacağı onaylanan ilk oyun 12 Kasım 2020'de yayınlandı.

Tepki[değiştir | kaynağı değiştir]

Godfall, yorum toplayıcı Metacritic'e göre Windows için ortalama 61 ve PlayStation 5 sürümü için ortalama 61 puanla "karışık veya ortalama" derecelendirme aldı.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "No, That Godfall Footage Wasn't in Unreal Engine 5". USGamer. 13 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi.