Go (Prison Break bölümü)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Go"
Büyük Kaçış bölümü
Bölüm no.1. sezon
21. bölüm
YönetmenDean White
SenaristMatt Olmstead
Yayın tarihi8 Mayıs, 2006
Konuk oyuncular
Büyük Kaçış (1. sezon)

Go, Prison Break dizisinin yirmibirinci bölümüdür. Matt Olmstead senaryosunu, Dean White ise yönetmenliğini üstlenmiştir. Bölüm ilk kez 8 Mayıs 2005'te Amerika'da yayınlanmıştır. Türkiye'de ilk olarak 2 Eylül 2006 tarihinde CNBC-e kanalında gösterilmiştir.

Bölüm Özeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Gardiyan Mack telsizden Pope'a Bellick'in arabasının park yerinde olduğunu söyler. Michael Pope'u zorlayarak Bellick'in özel izin kullandığını söylemesini sağlar. Michael, Lincoln'nün revire transfer edilmesini söyler. Pope telsizden bu emri verdikten sonra Michael onun ağzını bağlar ve özür dileyerek dolabın içine sokar. O Pope'a Bellick'i gardiyanların odasının altında bulabileceklerini söyler ve kafasına telsizle vurarak bayıltır. Michale dolabın kapısını kapatır, masaya döner ve telefonla arama yapar, avizeyi masanın üzerine bırakır ve dışarı çıkar.

Odadan dışarı çıkınca Becky'e Pope'un telefon görüşmesi yaptığını ve rahatsız edilmek istemediğini söyler. Becky başını sallayarak anladığını belirtir ve Michale'a Pope'un onun hakkındaki düşüncelerini söyler. Michael arkasını döner ve odadan ayrılır.

Bellick hâlâ yeraltında saklıdır, kızgın bir halde demire bağlı olduğu ipi sürtmeye devam etmektedir.

Michael hücresine geri döner. Sucre heyecanlı bir şekilde ranzasında oturmuş beklemektedir. Michael saatini kontrol eder, serbest zamana beş dakika vardır ve bir saat içinde Fox River'dan uzaklaşmaları gerekmektedir. Westmoreland gözlüğünün kılıfını ağzına koyar ve kanayan yarasını temizler. Aynı zamanda Tweener hapishane iş kollarında kullandıkları kıyafeti oksijenli su ile beyazlatmaktadır. Kıyafetteki mavi lekeleri görünce bir an panikler. Sonradan kaçmak için fikrini değiştirince işleme geç başlamıştı.

C-Note ranzasından kalkar ve Trumpets'in (Anthony Fleming) hücresinden ona doğru baktığını fark eder. Trumpets C-Note'a işaretle öldüreceğini anlatır. Sucre istifra eder ve Michael onun korktuğunu fark eder. Hücrelerin kapıları açılır, Michael vidaları sökerken Sucre'ye "artık geri dönüş yok" der.

Mahkûmlar hücrelerinde dışarı yavaş yavaş çıkarlar. Michael ve Sucre hücrenin kapısında dikilmektedir. Oraya ilk önce Abruzzi gelir ve beyaz kaçış elbisesini Sucre'ye verir. Sucre elbiseyi yatağın altına saklar. Takımın diğer üyeleri de kaçış için hücrenin önüne gelir. C-Note Trumpets'in aşağıda onu beklediğini bilmektedir. Tweener da gelir ve elbisesini Sucre'ye verir. Sucre elbisedeki mavi lekeleri görünce sinirlenir. Michael tuvaletin vidalarını sökerken kapının önünü kapatmalarını söyler.

Trumpets Michael'ın hüceresine girmeye çalışır. Abruzzi önünü keser ve C-Note'u görmediğini söyler. Trumpets içeri girmekte ısrar edince Abruzzi kenara çekilir ve hücreye girer. Michael ranzasında oturmaktadır ve Trumpets'e bakarak "bir şey mi lazım" der. Trumpets yatağın altına bakar fakat C-Note'u hiçbir yerde bulamaz. Bu sırada C-Note duvarın arka tarafında sessizce oturmaktadır.

Bellick sonunda elindeki bağlardan kurtulur. Dışarıdan sesler duyar. C.O. Mack ve C.O. Patterson kahve almak için odaya gelmişlerdir. Bellick sesini duyurmaya çalışır fakat ağzı bağlı ve zeminin altında olduğu için bunu başaramaz.

Nick, Veronica'nın karşında oturmaktadır, silahı ikisinin arasındaki sehpanın üzerindedir. Nick en başından beri yalan söylemediğini anlatmaya çalışmaktadır. O, Lincoln'nün masum olduğuna inandığı için yardıma gediğini söyler ve Abruzzi'nin adamlarının dava üzerine çalışırken onu bulduğu anlatır. Abruzzi'nin ona babasının yerine zaten öbür boyu mahkûm olmuş birini suçu kabul etmesini sağlayacağı sözünü verdiğini söyler. Nick, eğer Michael Fibonacci'nin yerini Abruzzi'ye söylerse her şeyin biteceğini söyler. Veronica Nick'in bu enayiliğine çok şaşırmıştır. Nick'in cep telefonu çalar. O silahını Veronica'ya doğrultur ve onu zorla götürür.

Westmoreland duvarın arkasına geçerken Michael ona beyaz elbisesini verir. Takım ayrılırken Sucre kapıyı kapatmak için kapının önüne beyaz çarşaf asar. Michael cebine bir miktar pudra döker bu sırada Sucre o an revirin anahtarını hallettin mi diye sorar. Michael emin değilim der. Bu sırada Sara Michigan Gölünün kenerında dikilmektedir, Michael'ın istediği zihninde ağır basmaktadır.

Mahkûmlar buhar odasındaki dolabı kenara çeker ve isyan sırasında Michael'ın açtığı delik ortaya çıkar. Michael onlara planın on dakika gerisinde olduklarını söyler. Duvarın içinden geçer ve diğer mahkûmlar da onu takip eder. Michael birkaç tünelden geçer. Boruların içinden geçerlerken Bellick'in yardım çağrısını duyarlar. Michael durur ve bir süre Bellick'in tekrar bağırmasını dinler. Aynı zamanda gardiyanlar ses duydukları için odaya gelirler.

T-Bag hemen Bellick'in arkasında belirir ve eliyle onun ağzını kaptığı sırada Mack ve Patterson üstlerindeki odaya gelir. T-Bag bellick'in boğazına bıçak dayar ve beklemeye başlarlar.Eğer bağırmaya çalışırsa ona soluk borusunu deşeceğini söyler. Mack ve Patterson odaya bakınır ve hiç kimseyi göremezler. Mack bir şeyler duyduğuna yemin eder ve sonra dışarı çıkıp yollarına devam ederler. Michael, T-Bag'e Bellick'in ceketine ve şapkasına ihtiyacı olduğunu söyler. T-Bag Bellick'i borunun içinde sürüklemeye başlar.

Tancredi arabasında düşüncelerini toplamakla meşguldür. Sonra arabadan çıkar ve Fox River'a gider. Aynı zamanda Veronica Nick'in arabasında onu serbest bırakması için ona yalvarmaktadır. Nick eğer Michael onların duymak istediklerini söylerse ona bir şey olmayacağını yineler. Nick onu zorla hareket ettirir ve kafasına yastık kılıfını geçirir.

Daha sonra Nick Veronica'nın Montana'ya gitmesi için havaalanına gitmesine izin vererek onu taksiye bindirir. Ardından Nick babasını arar ve kendi dairesinin anahtarının onda olup olmadığını sorar. Babasına beklemesini söyleyip onun yanına gider. Daireye girdiğinde babası Nick'in karşısındadır ve babasından hemen hazırlanmasını ister. Ama bir sorun vardır. John Abruzzi'nin adamlarından biri Nick'in babasının kafasına silah doğrultmuştur. Ve Nick'e Veronica'nın nerede olduğunu sorar. Nick hemen söylemeyince Nick'in babasını öldürür. Bir şans daha verir Nick'e ama o da bilmiyorum ama bulurum deyince silahlı adam Nick'i önce sol omzundan vurur. Daha sonra Nick' "Veronica buradan milyarlarca kilometre uzakta" deyince Adam Nick'in beynini patlatır.

Yeraltındaki boruların içinde Bellick dizlerinin üstünde Michael'ın onun üniformasını giymesini beklemektedir. Bellick kötü bir ses tonuyla Michael'a "demek grubun beyni sendin" der. Bellick Tweener'ı borudan çıkarken görünce gözlerine inanamaz. Bellick Twener'a bakarken onlara nasıl ihanet ettiğini söyle der. Tweener onun suratı bir yumruk atar ve ağzını bantla kapatır. Michael onlara beyaz kıyafetleri giymelerini kendisinin birazdan geri geleceğini söyler. Michael deliler koğuşunun yangın alarmını çalıştırır. Hepsi dışarı çıkarlar. Kaçış ekibi delilerin arasına karışarak içeri girerler. Adam sorun çıkarır. Michael onu iğne ile bayıltır. Revire giderler. Sara kapıyı kilitlememiştir. Revire girerler. Lincoln ü koruyan gardiyanı bayıltırlar ve Lincoln de dahil olur. Pencereyi kırarlar. Parmaklıkları da itfaiye hortumu yardımı ile sökerler. Teker teker karşıya geçerler. Bu sırada Pope un sekreteri Pope u bulur. Pope kaçıyorlar alarmı çalıştırın der. Hepsi kaçarlar ama bir tek Manche yakalanır. O da kilolu olduğu için kablo onu taşımaz ve kablo yerinden sökülür. O da yere düşer ve gardiyanlar onu yakalarlar. Bir de Westmorelend kan kaybından dolayı ölür. Diğerleri hepsi kaçarlar ama uzaklaşmak için zamanları kalmamıştır. Bu kötü olmuştur. Yine de artık ekibimiz kaçmıştır. Şimdi tek hedef yakalanmamaktır. Çünkü kaçış gerçekleşmiştir. 1.Sezonun en heyecanlı bölümüdür. Sonunda Westmoreland ölür, kaçış gerçekleşir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]