Girls' Generation'ın kazandığı ve aday gösterildiği ödüller listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
KOCIS Korea Mnet Girls Generation 14 (12986855965).jpg

Güney Koreli kız grubu Girls 'Generation, 2007 yılında çıkışından beri birden fazla ödül ve adaylık aldı.

Kore[değiştir | kaynağı değiştir]

Gallup Korea[değiştir | kaynağı değiştir]

Hanteo[değiştir | kaynağı değiştir]

Monkey3 Chart[değiştir | kaynağı değiştir]

Sports Korea Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Cyworld Digital Music Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Golden Disk Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

MelOn Music Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Seoul Music Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Annual Korean Entertainment Arts Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Not:- Yıllık Kore Eğlence Sanat Ödülleri, 2009 yılında düzenlenen değildi, bu yüzden iki gösteri 2010 yılında hazırlandı; 2009 ödül kazananlar için bir tören Ocak ve 2010 kazanan ise  23 Ekimde tören yapıldı.

Korean Music Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Mnet Asian Music Awards (MAMA)[değiştir | kaynağı değiştir]

Mnet 20's Choice Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Gaon Chart K-Pop Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

KBS Music Festival[değiştir | kaynağı değiştir]

Asia Song Festival[değiştir | kaynağı değiştir]

Yahoo! Asian Buzz Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

SBS MTV Best of the Best[değiştir | kaynağı değiştir]

Nickelodeon Korea Kids' Choice Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

MTV The Show[değiştir | kaynağı değiştir]

Bugs Music Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Dosirak Music Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Soribada Music Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Uluslararası[değiştir | kaynağı değiştir]

Myx Music Award[değiştir | kaynağı değiştir]

World Music Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

YouTube Music Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Huading Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

BIGLOBE Music Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Japan Gold Disc Award[değiştir | kaynağı değiştir]

Japan Record Award[değiştir | kaynağı değiştir]

Billboard Japan Music Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Space Shower Music Video Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

MTV Video Music Awards Japan[değiştir | kaynağı değiştir]

Singapore E-Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Teen Choice Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Latin Music Italian Awards[değiştir | kaynağı değiştir]

Diğer Ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Kazanan Sonuç
Incheon Culture Day Ceremony
2009 Young Artist Award[1] Girls' Generation
Kazandı
17th Korean Cultural Entertainment Awards
2009 Artist Daesang[2] Girls' Generation
Kazandı
Teen Musical Artist Award[2]
Kazandı
4th Korean Cable TV Awards
2009 Best Picture for Variety[3] Girls' Generation's Hello Baby
Kazandı
2009 MBC Entertainment Awards
2009 Special Award (Best Singer)[4] Girls' Generation
Kazandı
Korean Ministry of Culture and Tourism
2010 Content Industry Award

(Special Honor)[5]

Girls' Generation
Kazandı
22nd Korea PD Awards
2010 Singer Award Girls' Generation
Kazandı
37th Korean Broadcasting Awards
2010 Best Singer Award[6] Girls' Generation
Kazandı
2010 Korea Advertising Awards
2010 Best Advertising Models Award[7] Girls' Generation
Kazandı
The 26th Annual Korea Best Dresser
2010 Best Singer Dresser Girls' Generation
Kazandı
2nd Korean Wave Industry Award
2010 Pop Culture Award[8] Girls' Generation
Kazandı
2010 Proud Korean Awards
2010 Art Category[9] Girls' Generation
Kazandı
Taiwan KKBOX Awards
2011 Album Of The Year Run Devil Run
Kazandı
The 1st Brazil's J-Station Music Awards
2011 Best Korean Artist[10] Girls' Generation
Kazandı
2010 Daum Life On Awards
2011 Music Video of the Year[11] Oh!
Kazandı
6th Asia Model Festival Awards
2011 Asia Star Award[12] Girls' Generation
Kazandı
2nd Korea Republic Seoul Cultural Art Awards
2011 Pop Music Award[13] Girls' Generation
Kazandı
Style Icon Awards
2011 Bonsang Award[14] Girls' Generation
Kazandı
Korean Popular Culture and Arts Awards
2011 Prime Minister's Award[15] Girls' Generation
Kazandı
iTunes Rewind 2011
2011 Best New Artist Girls' Generation
Kazandı
19th Korean Cultural Entertainment Awards
2011 Hallyu Grand Award[16] Girls' Generation
Kazandı
23rd Japan Best Jewellery Wearer Awards
2012 Special Award for Female Category: Singer[17] Girls' Generation
Kazandı
7th SEED Awards
2012 The Most Popular Asian Artist Girls' Generation
Kazandı
30th Best Jeanist Award
2013 Best Jeanist[18] Girls' Generation
Kazandı
iF Design Award
2014 Packaging Design[19] The Boys
Kazandı
I Got a Boy
Kazandı
Red Dot Design Award
2014 Communication Design Award Package[20] The Boys
Kazandı
iQiYi All-Star Carnival
2015 Best Asian Group Girls' Generation
Kazandı
MBC Gayo Artist Awards
2015 Hunan TV Most Popular Artist Award Girls' Generation
Kazandı

Müzik Programları[değiştir | kaynağı değiştir]

Inkigayo[değiştir | kaynağı değiştir]

M! Countdown[değiştir | kaynağı değiştir]

Mnet Music Triangle[değiştir | kaynağı değiştir]

Music Bank[değiştir | kaynağı değiştir]

Music Bank Korean Broadcasting System (KBS) tarafından yayınlanan bir Güney Koreli müzik televizyon programıdır. 2015 yılı itibarıyla, Girls 'Generation Music Bankta 42 galibiyet aldı. 2009 yılında, grubun teklisi "Gee" dokuz hafta boyunca bir numarada kalarak rekor kırdı.[21]

The Show[değiştir | kaynağı değiştir]

The Show (더 쇼) SBS MTV tarafından yayınlanan Güney Koreli bir müzik programı. Girls 'Generation "Party" ve "Lion Heart" ile 2015 yılında iki kez ödül kazandı.

Show Champion[değiştir | kaynağı değiştir]

Show Champion  MBC Music tarafından yayınlanan Güney Koreli bir müzik programı. Girls 'Generation 2015 itibarıyla dört kez ödül kazandı.

Show! Music Core[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ (Korean) Girls' Generation Wins Young Artist Award.
  2. ^ a b (Korean) Girls' Generation Wins Singer Daesang.
  3. ^ Kim Jung-bae (3 Mart 2010). "케이블TV 방송대상에 `슈퍼스타K'". Yonhap News (Korece). 15 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2015. 
  4. ^ "Girls' Generation wins Special Award at the MBC Entertainment Awards" (Korece). Star News. 29 Aralık 2009. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2015. 
  5. ^ "Korean Wave actor, girl group receive government awards". Yonhapnews. 13 Ocak 2010. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2015. 
  6. ^ (Korean) “소녀시대, 韓대중음악상 '네티즌 선정 그룹상'("Girls, 韩 Pop Music 'netizens selected geurupsang) Money Today.
  7. ^ (Korean) ‘CF퀸’ 소녀시대, 2010 한국광고대회 불참 “영상메시지 대체”.
  8. ^ "2nd Korean Wave Industry Award: Pop Culture Award goes to SNSD!". SMTownJjang♥. 1 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ SNSD awarded for national contributions at ‘2010 Proud Korean Awards’.
  10. ^ [1].
  11. ^ "2010 Daum Life On Awards: SNSD's 'Oh!' selected as the 'Music of The Year'". Hankyung. 30 Aralık 2010. 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2015. 
  12. ^ "Winners from the 2011 Asia Model Awards". Allkpop. 22 Ocak 2011. 1 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2015. 
  13. ^ Kim, Yoon-mi (1 Mart 2011). "Rain, SNSD among winners of 2011 Seoul Art & Culture Award". Korea Herald. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2015. 
  14. ^ Lee, Nancy (4 Kasım 2011). "Who Took Home a Prize at the Style Icon Awards?". M Wave. 1 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2015. 
  15. ^ "SNSD, Lee Byung Hun, Jang Geun Suk and More Win Awards for the "2011 Korean Popular Culture and Art Awards"". Soompi. 7 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  16. ^ 19th Korean Culture Entertainment Awards winners announced
  17. ^ 23rd Japan Best Jewellery Wearer Awards Winners
  18. ^ "Girls' Generation receive the 'Best Jeanist Award' in Japan". Allkpop. 2 Ekim 2013. 1 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2015. 
  19. ^ Kwon, Soo-bin (23 Ocak 2014). "EXO and SNSD's Albums Win 'iF Design Awards 2014'". Newsen. 1 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2015. 
  20. ^ "SM Entertainment wins 8 awards at Germany's '2014 Red Dot Design Award' with EXO, Super Junior, SHINee, Girls' Generation, & f(x) albums". 1 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  21. ^ "Girls Generation to Return With New Album". The Korea Times. 15 Haziran 2009. 1 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2015.