Ginkgo Taşlaşmış Orman Eyalet Parkı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Park girişindeki taşlaşmış kütük

Ginkgo Taşlaşmış Orman Eyalet Parkı/Wanapum Rekreasyon Alanı, Vantage, Washington'daki Columbia Nehri Wanapum Baraj Gölü'nün batı kıyı şeridinde 7.124 akre (2.883 ha) alan kaplayan bir jeolojik koruma ve kamu rekreasyon alanıdır. Bölgede 1930'ların başında taşlaşmış ağsçlar keşfedildi ve bu da eyalet parkının ulusal bir tarihi koruma alanı olarak korunmasının temelini oluşturdu. Sahada ginkgo, sığla, sekoya, Douglas köknarı, ceviz, ladin, karaağaç, akçaağaç, at kestanesi, pamuk ağacı, manolya, arbutus, sassafras, porsuk ve cadı fındığı dahil olmak üzere 50'den fazla ağaç türü taşlaşmış halde bulundu.

Tanıma[değiştir | kaynağı değiştir]

Ekim 1965'te Milli Park Servisi, Ginkgo Taşlaşmış Ormanı National Natural Landmark olarak belirledi.[1] Taşlaşmış ağaçlar, 1975 yılında eyalet yasama organı tarafından Washington eyaleti mücevheri olarak adlandırıldı.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Ginkgo Petrified Forest". National Natural Landmarks Program. National Park Service. 31 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2018. 
  2. ^ "State Symbols". Washington State Legislature. 24 Eylül 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2015. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]