Eşcinsel hamamı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Gey hamamı sayfasından yönlendirildi)
ABD'de bir eşcinsel hamamı

Eşcinsel hamamları ya da gay hamamları, eşcinsel/gay saunaları olarak da bilinir (İngilizce: gay bathhouse ya da gay sauna), erkeklerin diğer erkeklerle seks yapmak için buluştukları ticari alanlardır. Halk banyosu olmaktan çok, başlıca olarak seks için işlev gösteren mekanlardır.[1][2]

Eşcinsel hamamlarını ziyaret eden tüm erkekler, kendi cinsel davranışlarına bakılmaksızın kendileri eşcinsel olarak değerlendirmezler.[3] Bazı erkek hamamlarında ara sıra "lezbiyen" veya "kadınlara özel" geceler düzenlense de, kadınlara seks için benzer fırsatlar sunan hamamlar nadirdir.

Eşcinsel hamamları büyüklük ve kolaylıklar bakımından oldukça çeşitli; temel hamamlar 10 veya 20 odalı küçük işletmeler ve bir avuç dolap, daha büyük ve kolaylıklı hamamlar ise çok çeşitli stil veya boyutlarda çeşitli stüdyo saunalar, çeşitli buhar banyoları, jakuzi küvvetleri, bazen de yüzme havuzları barındırabilir. Çoğu hamamda bir buhar odası (veya ıslak sauna), kuru sauna, duşlar, dolaplar ve küçük özel odalar bulunmaktadır.

Birçok hamam yasal nedenlerden ötürü sadece "üyelere" açıktır, ancak üyelik genelde küçük bir ücret ödedikten sonra onu isteyen her yetişkine mevcuttur. Genelevlere karşın eşcinsel hamamlarını ziyaret eden müşteriler, sırf kolaylıkların kullanımı için para ödemektedir. Hamam personelinden müşterilere hiçbir cinsel faaliyet sağlanmamaktadır; bu cinsel faaliyetler para alışverişi yer almaksızın müşterilerin arasında yer alır. Yasal sebeplerden ötürü birçok eşcinsel hamamı, fuhuşu açıkça yasaklar ya da vazgeçirmeye çalışır ve bilinen fahişelerin girişini yasaklar.[4]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Wikimedia Commons'ta Gay bathhouses ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunur

Literatür[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Prior, Jason (2007). "Baths, Public: III. West, Middle Ages–Present". Malti‑Douglas, Fedwa; Choksy, Jamsheed K.; Roof, Judith; Sautman, Francesca Canadé; Jones, Sumie; Zhou, Liana (Ed.). Encyclopedia of Sex and Gender. 1: A–C. Farmington Hills, Michigan: Thomson Gale. s. 121. ISBN 978-0-02-865961-9. LCCN 2007020796. OCLC 894526708. 
  2. ^ Colker, David (10 Mart 1994). "Within the Walls of Gay Bathhouse Lies a World of Their Own". Los Angeles Times. ISSN 0458-3035. 22 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2017. 
  3. ^ Woods & Binson 2003, s. 239.
  4. ^ Regina Brett (21 Temmuz 2006). "Let's emphasize 'safe' part of safe sex". Plain Dealer (Cleveland). The Flex club opens in August. It's legal. No money is exchanged for sex. It's adults only. My copy of the U.S. Constitution still guarantees a right to privacy and freedom of assembly.