Geovanny Vicente Romero

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Geovanny Vicente Romero
Dosya:GAVR DC.jpg
Geovanny Vicente Romero, 2019
DoğumGeovanny Antonio Vicente Romero
21 Ağustos 1986 (37 yaşında)
Padre Las Casas, Azua, Dominik Cumhuriyeti
MeslekYazar, siyasi analist ve profesör
VatandaşlıkDominik Cumhuriyeti
Edebî akımsiyaset
Önemli ödülleriDominik Profesyonel Mükemmeliyet Başkanlığı tarafından verilen Ulusal Gençlik Ödülü: 2020
Resmî site

Geovanny Antonio Vicente Romero (d. 21 Ağustos 1986 Padre Las Casas, Dominik Cumhuriyeti), Dominikan siyasi stratejist, avukat, köşe yazarı, uluslararası danışman ve üniversite profesörüdür. Kamu politikası ve kamu yönetimi konusunda uzmanlaşmıştır ve kamu sektöründe, akademisyenlerde ve gazetecilikte birkaç yıllık deneyime sahiptir.[1] Siyasi analist olarak CNN'de haftalık köşe yazısı yazıyor.[2]

Hayatın erken dönemi ve eğitim[değiştir | kaynağı değiştir]

Geovanny Antonio Vicente Romero 1986 yılında Padre Las Casas'ta (Azua) bir avukat ailesinin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası Marino Vicente Rosado 20 yılı aşkın süredir yargıç olarak çalışıyor (ve halen görevde) ve annesi Digna Romero da geçici yargıç olarak görev yapan bir avukat. Çocukluğunu ve üniversite yıllarını Dominik Cumhuriyeti'nde, ardından birkaç yıl orada çalışarak geçirdi. Geovanny Vicente, 2013 yılında ABD'ye taşındı ve o zamandan beri orada çalışıyor.[3] Vicente Romero, Universidad Autónoma de Santo Domingo'dan (2009) hukuk ve kamu politikası alanında lisans derecesine sahiptir. İspanya'daki Murcia Üniversitesi'nden kriminoloji ve cezaevlerinde yüksek lisans derecesi (2011) aldı. Political Management School'dan Siyasi İletişim ve Stratejik Yönetişim alanında yüksek lisans derecesi almak için George Washington Üniversitesi'ne gitti.[4]

Kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Politik bir analist olarak Geovanny, CNN, The Washington Post,[5] Washington Examiner,[6] Al Jazeera,[7] Newsweek,[8] HuffPost,[9] The Jerusalem Post,[10] BBC's[11] World Business Report,[12] Infobae ve Mundo Hispánico gibi önde gelen uluslararası haber kuruluşlarında hem İspanyolca hem de İngilizce olarak düzenli olarak yer almaktadır. Amerika Birleşik Devletleri, Latin Amerika ve Avrupa hakkında. İklim değişikliği ilaçlarının ve sürdürülebilirliğin geliştirilmesinin öneminin güçlü bir savunucusu olmuştur.Ayrıca Vicente Romero, CNN, Infobae,[13] El Diario La Prensa, La Opinión, El Nuevo Día, La Prensa Gráfica ve El Telégrafo'da bir köşe yazmaktadır. Inter-American Development Bank (IDB)[14] ve diğerlerinin yanı sıra Mexico's El Universal gibi uluslararası haber ajanslarında önemli bir yazar olmuştur. Dominik Cumhuriyeti Kamu İdaresi Bakanlığı'nda kamu politikası analisti[15][16] olarak birkaç ay Dominik kamu hizmetinin geçici müdürü olarak çalıştı.[17] Vicente Romero ayrıca Universidad Central del Este'de 5 yıl boyunca dönem başına iki hukuk dersi verdi. Dominik Cumhuriyeti Kamu Politikası, Geliştirme ve Liderlik Merkezi'nin (CPDL-RD) kurucusu ve Dominik Cumhuriyeti'nin Dominik Cumhuriyeti Başkanlığı ve Gençlik Bakanlığı tarafından verilen Profesyonel Liderlik İl Gençlik Ödülü'nün sahibidir. Romero da verdiği Robert E. Lesher burs aldı Carlos Rosario Uluslararası Kamu Charter School içinde, Washington, DC 2017 yılında.

Demokrasi ve seçimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Geovanny, kalkınma, ticaret, yönetişim ve demokrasi gibi konuları ele alan akademik bir girişim olan DC Dialogues serisi aracılığıyla New York Üniversitesi ile ortaklaşa çalıştı.[18][19] Bu tartışmalar sırasında Geovanny, Amerika Devletleri Örgütü Genel Sekreteri Luis Almagro;[20] Dominik Cumhuriyeti cumhurbaşkanı Luis Abinader;[21] El Salvador başkan yardımcısı Felix Ulloa;[22] Woodrow Wilson Uluslararası Akademisyenler Merkezi Latin Amerika Program Direktörü Dr.Cynthia J. Arnson;[23] Ulusal Demokrasi Vakfı Latin Amerika Direktörü ve Karayipler Miriam Kornblith;[24] Inter-American Dialogue Başkanı Michael Shifter;[25] Porto Riko Belediye Başkanı María Mayita Meléndez ve diğerleri.[26] Vicente Romero, uluslararası bir seçim gözlemcisi olarak çalıştı. Georgetown Üniversitesi'nin 2018 ara seçimleri sırasında ortaya çıkan bir girişimi olan ABD'de ilk örnek tabanlı seçim izleme girişimi olan Observe DC'nin başlatılması sırasında gözlemcilerden biriydi. Amerika Birleşik Devletleri'nde seçimleri gözlemledi., El Salvador, Dominik Cumhuriyeti, diğer ülkeler arasında. Şubat 2019'da, Amerikan Eyaletleri Örgütü'nün seçim gözlem misyonu aracılığıyla El Salvador'daki başkanlık seçimlerini gözlemledi.

Yayınlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Geovanny Vicente Romero siyasi iletişim, yönetişim ve demokrasi üzerine birçok kitabın ortak yazarıdır.

• Vicente Romero, Geovanny. En Çok İhtiyaç Duyduğunda Geri Vermek. LJ Pentón Herrera & ET Trịnh (Ed.), Critical Storytelling: Multilingual Immigrants in the United States. Sense Yayıncılar. 2020. ISBN 978-90-04-44618-2.[27]

• Vicente Romero, Geovanny. Caso República Dominicana. Universo COMPOL: Universo de la Comunicación Política (1ª edición). Buenos Aires - Editör EPYCA. 2020. ISBN 978-987-86-4728-9. Nadia Brizuela. Toplu çalışma.

Vicente Romero şu anda iki kitap üzerinde çalışıyor; biri Orta Amerika bölgesinin siyasi ve ekonomik geleceği hakkında, diğeri ise ABD'deki Latinlerin bakış açısından Amerikan Rüyasının mitleri ve gerçekleriyle ilgili.

Başarılar ve ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

  • DMV bölgesinde (Washington, DC, Maryland ve Virginia) en yüksek tirajlı İspanyolca gazetesi El Tiempo Latino'nun "COVID-19 Hispanic Heroes" listesinde (2020) topluluğunun bir kahramanı olarak adlandırıldı. Bu listedeki diğer liderler arasında Washington DC Belediye Başkanı Muriel Bowser yer alıyor. Bu tanıma, Amerika Birleşik Devletleri'nde Eylül'den Ekim'e kadar kutlanan "Hispanik Miras Ayı" sırasında verildi.[28]
  • Dominik Profesyonel Mükemmeliyet Başkanlığı tarafından verilen Ulusal Gençlik Ödülü: 2020[29]
  • Belediye Meclisi ve Belediye Başkanı Rafael Hidalgo tarafından "Hijo Adoptivo de la Ciudad de Azua" (Azua Şehrinin Evlatlık Oğlu) unvanı ile onurlandırıldı.[30]
  • Dominik Belediyeler Federasyonu (FEDOMU) tarafından Dominik Cumhuriyeti'nin belediyelerine yaptığı katkılardan dolayı kabul edildi.[31]
  • Washington COMPOL Magazine tarafından 2018'in En Etkili Yüz Siyaset Profesyonelinden biri seçildi.[32]
  • Robert E.Lesher / Carlos Rosario Burslu 2017'de.[33]
  • 2015 ve 2016'da Küresel Dil Ağı Öğretim Üyesi.[34]
  • 2015 yılında Gençlik Bakanlığı tarafından önde gelen Dominik Genç Profesyonellerinden biri seçildi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Las Metas Presidenciales: El caso de la República Dominicana - Vanderbilt University" (PDF). 26 Aralık 2015 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. 
  2. ^ "CNN- Geovanny Vicente Romero". 17 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Dominicano gana importante beca en Washington". 15 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "Joven dominicano gana beca Robert E. Lesher en Washington". 4 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "Only one other world leader has caught coronavirus during an election campaign. He went on to win. - The Washington Post". 3 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ "The 25-year-old deal that still sends Russia and Iran into fits - Washington Examiner". 22 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  7. ^ "Geovanny Vicente Romero - Al Jazeera". 23 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  8. ^ "'King of Israel' Trends After Trump Thanks Conspiracy Theorist for Saying Israeli Jews 'Love Him Like He Is the Second Coming of God' - Newsweek". 21 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ "Julián Castro's 'Adiós To Donald Trump' Becomes Viral Hashtag Of 2020 Debate - Huffington Post". 27 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  10. ^ "U.S. Jews and non-Jews are packing synagogues and 'showing up for Shabbat' - The Jerusalem Post". 4 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  11. ^ "« Odebrecht case: Politicians worldwide suspected in bribery scandal - BBC". 15 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  12. ^ "Peru Orders Arrest of Former President Amid Bribe Charges - BBC World Business Report". 10 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  13. ^ "Geovanny Vicente Romero - Infobae". 11 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  14. ^ "« Four Natural Treasures in Latin America and the Caribbean that Need Your Help! - Banque interaméricaine de développement (BID)". 8 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  15. ^ "La Dirección General de Ética e Integridad Gubernamental recibe capacitación en temas de Función Pública". 4 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  16. ^ "Personal de AMET recibe capacitación sobre "función pública" para ofrecer un mejor servicio". 29 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  17. ^ "« Geovanny Vicente Romero designado Director Interino de Carrera Administrativa en el MAP". 4 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  18. ^ "C-SPAN: Geovanny Vicente Romero". 2 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  19. ^ "Almagro: ambas partes en Nicaragua juegan con la OEA - AP / Yahoo". 18 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  20. ^ "A Conversation with the Secretary General of the Organization of American States Luis Almagro - New York University (NYU)". 15 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  21. ^ "Ushering in a New Era of Change and Transparency: A Conversation with Dominican President Luis Abinader - NYU Washington". 26 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  22. ^ "El Salvador's New Vision for a Prosperous Future: A Conversation with Vice President Félix Ulloa - Universidad de Nueva York". 2 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  23. ^ "Expertos discutirán en DC sobre cómo solucionar la crisis en Venezuela - EL Tiempo Latino". 12 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  24. ^ "« Expertos discutirán en DC sobre cómo solucionar la crisis en Venezuela - HOY". 15 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  25. ^ "Outlook on Venezuela: The Roadmap to Recovery - Dialogue interaméricain". 16 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  26. ^ "Princeton University: Puerto Rico's Earthquake Response: Food, Family, and FEMA". 17 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  27. ^ "Critical Storytelling: Multilingual Immigrants in the United States - BRILL Publisher". 30 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  28. ^ "COVID-19 HISPANIC HEROES: El DMV está lleno de héroes". 19 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  29. ^ "Galardonan a columnista de El Diario con el Premio de la Juventud - Diario La Prensa (Diario NY)". 23 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  30. ^ "Declaran a consultor político Geovanny Vicente Romero hijo adoptivo de Azua - El Nuevo Diario". 22 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  31. ^ "Reconocen a Geovanny Vicente Romero en la Federación Dominicana de Municipios (FEDOMU) - Eurasia Hoy". 22 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  32. ^ "Geovanny Vicente Romero elegido entre los "100 profesionales políticos más influyentes del 2018"". 16 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  33. ^ "« IN THE MEDIA - JOVEN DOMINICANO GANA BECA ROBERT E. LESHER EN WASHINGTON". 8 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  34. ^ "Fellow Geovanny Vicente Romero - Global Language Network (GLN)". 16 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi.