Geniş Aile karakterleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu liste Türk televizyon dizisi Geniş Aile'nin karakterlerini taşımaktadır.

Ana karakterler İkincil karakterler Eski karakterler Ebeveynler Konuk oyuncular
Cevahir Kirişçi/Cevo Ufuk Özkan Müfit/Müfik Ahmet Sarsılmaz Şukûfe Doğan Tiryaki/Komşu Kızı Nadir Kirişçi Halit Akçatepe Aytaç Tiryaki
Kuddusi Kirişçi/Kutsal Kuti Rasim Öztekin Pırıl Gizem Akman 'Tiki' Tayanç Tiryaki Hafize Kirişçi Tanju Tuncel Memur Gaffar
Muazzez Kirişçi/Muti Mine Teber Ümran Süreyya Yakup Yavru Hulki Ekber Elagöz Cevriye
Mürsel Koçak İlker Ayrık Zekai 'Zack' Kirişçi Bora Akkaş Berrak Kirişçi Adeviye Elagöz Doktor Hayat
Cüneyt Kirişçi/Cücü Şoray Nadir Kirişçi (boşandı) Makbule Doğan Gonca
Somer Tuna Koçak Bünyamin Özkütük/Kütük Saltuk Nevriye Laçindağ Betül Arım Nasip
Ulvi Mısırlıoğlu Bülent Çolak Keçe Kardeşler Kunter İbrahim Laçindağ Tahsin
Nazan Kirişçi Koçak Bihter Dinçel Devir Daim Mustafa Uzunyılmaz Kâtip Meyveli Gülbahar Hanım Taksici Hüsamettin
Bilal Elagöz/Koyu Bilal Fırat Tanış Yok Melis Babadağ Şevval Safiye Dündar
Neşe Elagöz Yok Rojda Demirer Zeynep Meyveli/Zeyzey Behice Kirişçi Cihangil
Nilüfer Kirişçi Yok Yeşim Ceren Bozoğlu Sevim Laçindağ Mısırlıoğlu/Domuşuk Neşe ve Nilüfer'in babası Hande Yener
Yok Yok Aytaç Tiryaki Yok Gripin
Yok Yok Ümran Süreyya Bey Yok Ziynet Sali
Yok Yok Müjgan Kayır Yok Demet Akalın
Yok Yok Yok Yok Müslüm Gürses
Yok Yok Yok Yok Nuran Sultan

Ana Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Cevahir Kirişçi[değiştir | kaynağı değiştir]

Cevahir Kirişçi (Ufuk Özkan) dizinin ana karakteridir. 35 yaşındadır. Şukûfe'ye deliler gibi âşıktır ama Koyu Bilal de Şukûfe'yi sevmektedir. Bu sebepten Bilal ile düşmandır.

1. Sezon Öncesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Cevahir, Komşu Kızı'yla sevgili olur ama Cevahir Almanya'ya hiç haber vermeden gider ve Berrak adında biriyle formalite evlilik yapar.

1. Sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

Cevahir Kirişçi, 30 yaşlarında oturduğu mahallenin en popüler insanlarından biridir. Cevahir boşanmış ve ailesinin yanına dönmüştür. Cevahir'in hiç Almanya'ya gitmemiş gibi yapması Kuddusi'yi çok kızdırınca Kuddusi, Cevahir'i evinden kovmuştur. Şuküfe ise onu bıraktığı için Cevahir'den vazgeçip Koyu Bilal'e yönelmiştir. Cevahir de Bilal de sezon boyunca babalarından para istemeye ve Şuküfe'nin gözüne girmeye çalışmıştır. Şuküfe'nin gözüne girmek için de ona yardım etmek, pek çok işe girmek vb. şeyler yapmışlardır. Aralarında husumet olmasına rağmen nadiren de olsa ilk 8. bölümde olmak üzere birbirlerine yardım ederler. 20. ve 26. bölümlerdeyse Şuküfe onlardan yardım ister ve onlar da kapışır. 23.-32. bölümler arasında Cevahir'in bir mantı dükkânı vardı. 32.-35. bölümlerde Cevahir, Hayat'a âşık olmuştur ama aynı zamanda hâlâ Şukufe'yi sevmektedir ve her şey mahvolmuştur. 35. bölümde nişanlanmışlardır ama 41. bölümde Komşu Kızı sözü atmıştır. Bir sonraki bölümde Keçe Kardeşler, Zekai için Tayanç'ı dövünce Tayanç kan uzmanı olan abisi Aytaç'ı Miami'den getirince Aytaç, Şuküfe'ye âşık olur ve Cevahir ile Bilal onu durdurmaya çalışır. Şuküfe, Cevahir'in çok ciddi olduğunu anlayınca onu çok sever ama gene de Aytaç'la evlenir ve Miami'ye gider. O sırada Cevahir hâlâ okula gittiği için 3 sınavdan geçmesi gerekmektedir ama Bilal, Aytaç'ı kaçırınca ve geri getirirken eli kolu bağlıyken suya düşürünce Cevahir onu kurtarır ama son sınavı kaçırır. Bilal ise Aytaç'ı kaçırdığı için kendini ihbar eder. O zaman da Cevahir askere gider ve Bilal hüküm giyer.

2. Sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

Aradan 1,5 yıl geçmiştir. Cevahir askerden dönmüştür. Bilal ise hapisten çıkmıştır. Hapisten tanıştığı arkadaşı olan Kâtip onun kız kardeşi olan Zeynep'i Bilal'e emanet etmiştir. Ama o hemen ona taciz davası açtığı Cevahir'in evinde kiracı olur. Kirişçilerin o kiracıyı arama nedeni Bilal'in Kuddusi'nin kuruyemiş dükkânını almasıdır. Cevahir başta Zeynep'le kavga eder ve Bilal normal davranır. Ama 56. bölümde âşık hissetmeye, 58. bölümde hayallere ve 59. bölümde rüyalara girmeye, 60. bölümde Bilal'in ailesi öğrenmeye, 62. bölümde Zeynep'e iyilik yapmaya, 65. bölümde Zeynep'i sevdiklerini kabullenmeye, 69. bölümde Zeynep öğrenmeye ve 71. bölümde öğrenmeye başlar ama aynı bölümde Şuküfe gelir ve Zeynep, Cevahir'i Şuküfe'yle görünce onu unutmadığına inanır ve evi terk ederek başka bir yere taşınır. O zaman da Cevahir onun eve dönmesi için bir sonraki bölümde ona Ekabir Paşa numarası yapar ve Mürsel'le Nazan'dan yardım alır. Ama Kuddusi planı öğrenince her şey suya düşer. Kuddusi'nin Zeynep'e eczane açmasına Cevahir, Bilal, Ulvi, Müfit ve Mürsel'e suç atılıp hapsolmasından polise sık sık rastlamaya başlarlar ve durumlar iyice birbirine girip karışır. Zeynep'in eczanesi kötü durumdadır. Bunun üzerine evlere servis yapılmaktadır. Ancak motorları alırken Cevahir Kayserili olduğu hâlde Adanalı olduğunu söyleyince işler iyice karışır. Üstelik Ulvi bir hastaya yanlış ilaç verdiği için durumlar iyice karışmaya başlar. Ama Bilal, Zeynep'in eczasını kurtararak çok büyük bir iyilik yapmış olur. Bütün geniş aile ödüllü tiyatro yarışmasına katılır. Cevahir 'Romeo', Zeynep 'Jülyet' olur. Son sahnesinde Zeynep, Cevahir'i öpmek zorundadır. Ancak Bilal buna engel olmak için sahneye çıkınca sahne berbat olur ve parayı kazanamazlar. Ancak Bilal parayı ayarlayıp ödeyince Zeynep'e 2. iyiliği yapmış olur ve Cevahir buna çok bozulur. Kâtip'in hapisten çıkma fırsatı vardır. Bu işte yine para lazımdır. Bilal, Kâtip'i hapisten çıkararak hem Zeynep'in hem de Kâtip'in gözüne girer. Tüm bu bölümler sırasında Cevahir, Zeynep'e evlenme teklifi eder. Ancak Kâtip, Zeynep'i Bilal'e verir ve işler öylesine bir karışır ki çözülemez. Ve Cevahir kazanır. Düğün hazırlıkları başlar. O sırada formalite ile evlilik yaptığı kişiden yani Berrak'tan bir mektup alır. 4 buçuk yaşında bir oğlu olduğunu öğrenir. Ama bu mektup Bilal'in eline çabuk geçer. Ancak planı altüst olur ve İtalya'ya uçar. Gitmeden önce Cevahir'le Zeynep evlenmesin diye Berrak'ı İstanbul'a çağırır. Tam da düğün sırasında Berrak düğünü basar. Cevahir ve Zeynep evlenemez ama yine de kaçak göçek buluşurlar. Ama eczanede Kâtip'e yakalanırlar ve Cevahir'i vurur. Kurşun Cevahir'in kolundan 2. kez sıyrılır. Zeynep sonunda dayanamayıp mahalleyi, belki de İstanbul'u hatta belki de Türkiye'yi terk etmiştir. Cevahir ile Bilal, Zeynep'i bulmaya çalışır ve bir kişiyi Zeynep sanıp kaçırırlar. Ama bu kişi başka bir Zeynep çıkar. Bu kızı kaçırmalarıyla başları belaya girer.

3. Sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

Cevahir ile Bilal aşklarına yelken açmışlardır. Tekrar âşık olmuşlardır. Artık birbirleriyle itişmece ve takışmaca yoktur. Cevahir'in sevgilisi ayrı, Bilal'in sevgilisi ayrıdır. Cevahir'in sevgilisi Nilüfer, Bilal'inki ise Neşe'dir. Neşe, Nilüfer'in ablasıdır. Nilüfer ve Neşe hem çok güzel hem de çok varlıklı bir ailenin kızlarıdır. Babalarının ismi Alemdar'dır. Cevahir Nilüfer ile, Bilal ise Neşe ile evlenince, Cevahir ile Bilal bacanak olmuşlardır.

Kuddusi Kirişçi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kuddusi Kirişçi (Rasim Öztekin) Cevahir`in babasıdır. Cevahir`i sık sık evden kovar ve onun yaptığı hatalar ile aileyi mahvettiği anları yüzünden ona hep Faydasız der ama 1. sezonun son bölümünde Aytaç`ı kurtardığı için ona faydalı demiştir. Ayrıca 26. bölümde Kuddusi`nin eşi Muazzez Şukufe`nin annesi Makbule Doğan`la vakit geçirdiği için Kuddusi`yi kıskanmıştır ve bu kıskançlık olayı yüzünden neredeyse ikisi de şehirden ayrılacaktı ama yanlış anlaşılma olayı düzeldiğinden dolayı her şey normale döndü.45`inci bölümde Cevahir çoktan evden kovulmuştu ve askerlik arkadaşı Nasip gelcekti. Kuddusi ona Eğer arkadaşım`a yardımcı olursan seni affederim dedi ama Nasip çok değişmişti ve Kuddusi bunu anladığında Cevahir`i geri aldı.

Mürsel Koçak[değiştir | kaynağı değiştir]

Mürsel Koçak (İlker Ayrık), Geniş Aile nin adam akıllı gibi görünen fakat başını Cevahir'le daima belâya sokan Coğrafyacı titrek eniştesidir. Nazan'la evlidir ve Ali Soner Tuna adında çocukları vardır. Zekai'nin okulunda Coğrafya öğretmenidir. Her zaman Başını Cevahir'le sayısız maceralı belâya sokmuştur. Mesela 20. bölümde Cevahir'le birlikte kurban almaya gittiklerinde kurbanlarını kaçırmışlardır. Bunun üzerine Ümran Süreyya Bey, danasını onların bahçesine bırakınca oda çalınır, bunun üzerine Mürsel az daha korkusundan kendi kurban olmaya karar vermiştir. 44. bölümde Tahsin'in annesi onu özlemiştir. Tahsin çok vukuat işleyen bir adam olduğundan hapistedir, onu annesine hâkim diye söylerler. Bunun üzerine Mürsel ona çok benzediği için iyilik niyetine Cevahir ve Koyu Bilal tarafından yerine hapse girer. Bu annesine bir Anneler Günü olmuştur. Mürsel hapiste Ayran Kardeşler le aralarında kavga çıksa da Mürsel hepsinden zararsız ve sağ çıkar. Ayran Kardeşlere, Cacık Kardeşler diye hitâp eder. Hapiste başkan olur ve yine komikliğine devam eder, daha sonra hapisten çıkar. 1. sezon finalinde Mürsel & Nazan'ın çocukları Ali Soner Tuna doğar, dizide 2. sezonda onun büyümüş olarak ana karakter olması bekleniyor.

Ulvi Mısırlıoğlu[değiştir | kaynağı değiştir]

Ulvi Mısırlıoğlu (Bülent Çolak) Cevahir'in en yakın arkadaşı ve yancısı. Sürekli Cevahir'le birlikte takılır ve onunla beraber her türlü belaya başını sokar. Zaten Cevahir ne planlarsa Ulvi de "Sen gidersen bende giderim Cevo! Her Türlü!" ya da buna benzer cümleler kurar, Cevahir de onun bu yalakalıklarından sıkılarak ona yetersiz diye ithaf eder. Hatta daha da abartarak ona birtakım sıfatlarla hitap eder, "Az Ulvi","Yüzde İki Ulvi","Yetersiz Ulvi" ve bunun gibi birçok kelime kullanır. Cevahir, Koyu Bilal'i alt etmek için onun eski sevgilisi Sevim'le Ulvi'nin arasını yapmaya çalışır. Bundan sonra da Ulvi ile Sevim geri dönülmez bir aşk hikâyesinin kahramanları olurlar. Sevim sürekli Ulvi'yi kıskanır ve dövmek için neden arar; bunu da başarır. Ulvi Sevim'in gönlünde daha fazla yer edinmek için Sevim'in annesi Nevriye Teyzenin gözüne girmeye çalışsa da sonu hep hüsran olur. Nevriye Hanım bir türlü Ulvi'yi sevmez. Sezon finalinde de Ulvi, Sevim'i annesinde habersiz evlenmeye ikna eder ve evlenirler. Cevahir ise askere giderek bu sefer Ulvi tek kalmıştır.

İkincil Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Eski Ve Birkaç Hafta Gidip Dönen Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Şûkufe Doğan/Komşu Kızı[değiştir | kaynağı değiştir]

Şükufe Doğan (Zuhal Topal) ya da diğer adıyla Komşu Kızı, 1. sezon finalinde Aytaç'la evlenir. 18. bölümde ismi Şükûfe Çalık olarak geçmiştir. Cevahir, Almanya'ya gidip Berrak'la formalite evlilik yaptıktan sonra ondan ayrılmış ve ona darılmıştır. Bilal'de onu çok sevmektedir bu yüzden daima biribrleriyle kavga ederler, Şükufe onlara yüz vermez. Fakat Şükufe, Cevahir'i hâlâ sevmektedir, ona darıldığı için ona yüz vermez ancak oa karşı içinde bir sevgi beslemektedir. Cevahir ona "Koşu Kızı" diye hitap eder. Bilal'in babası Ekber Amca'nın kiraya verdiği dükkânda iplikçi olarak çalışmaktadır. Babası ölmüştür, gençken Ekber ve Kuddusi'yle Boyacıköy Spor Kulüb'ndelerdir, çok iyi arkadaş olduklarından babası öldüğünde kızı Kuddusi'ye emanet kalmıştır, ona kızı gibi davranır. Cevahir ve Bilal'le çoğu maceraya girmiştir. Mesela 29. bölümde Şükufe mahalleden ayrılmıştır, bunun üzerine Cevahir ve Bilal oraya giderek bir servetli yaşlı insan'a bakar bulurlar, fakat iki yeğeni amcalarına ölümü için tuzak kursalarda bizim üçlünün yardımıyla kuramazlar. 46. bölümde Tiki Tayanç'ın abisi Aytaç diziye girince Şükufe onunla konuşmaya flört etmeye başlar. Bunun sonucunda 46- 49 bölümlerde Cevahir ve Bilal ne kadar birlik olduysa Aytaç'la son bölümde evlenmesine mâni olamamaışardır. Sonucunda ikisi de adam olmak için farklı yollara başvurmuşardır. Aytaç'ta, Şükufe'yi evlendikten sonra onu alarak Miami'ye taşınırlar.

Bilal Elagöz/Koyu Bilal[değiştir | kaynağı değiştir]

Koyu Bilal (Fırat Tanış), Cevahir'in bir numaralı düşmanıdır. O da Şükufe'yi sevdiğinden daima aralarında husumet çıkar. Gözlüğünü gözünden hiç çıkarmamıştır ve de daima tesbihiyle oynar. Bilal; Üç kâğıtçı, gözü açık, her durumda işin altından kurtulmayı bilen, biraz şımarık fazla tiki olmayan gösterişli biri olarak nitelendirilir. Zengin bir ailenin çocuğu olan Bilal, kendini Cevahir'den üstün göstererek ona "ezik" der. Babası mahallenin beyaz eşya satıcısı Ekber Amca'dır. Genellikle babasından daima para koparır ve her zaman bunu başarmıştır. Her zaman Müfit'le gezer ve Müfit konuşamasa da ona genellikle fikir veren odur. Cevahir, Almanya'ya gidip formalite evlilik yaptığı için Şükufe'yle sevgili olmuştur, o günden beri aralarında kavga hiç eksik olmaz. Fakat bazı bölümlerde birlik olmuşlardır (Örn 15. bölüm). Bilal, 11. bölümde Cevahir ile iş birliği yapmışardır, ona yeni bir talip çıkmıştır ve o kişide kimsenin bilmediği karanlık işler çevirmektedir. Fakat Cevahir ve Bilal ortaya çıkarmıştır. Daha sonra 39. bölümde Cevahir ile lezzet yarışmasında kapışmışardır. En iyi lezzeti yapmak için birbirleriyle hem kavga etmiş hem de lezzet için rekâbet etmişlerdir. İkisi de kazanamamıştır ama Cevahir için bir sürpriz bir davetiye olmuştur. Hıdrellez Şenliğinde Bilal'e bir kız başına bela olmuştur, daima ondan kaçmakla yetinir. Bunu dışında 40. bölümle Cevahir ve Bilal tek vücut oluyor. Üzerlerine en güçlü yapıştırıcı yapıştığından tek vücut olarak iş yapıyorlar, bunun sonucunda bunu paraya çevirselerde iş yine fiyaskoya dönüşür. 42. Bölümde alkolu fazla kaçırınca olaylar hiçbir bölümde olmadan daha fazla heycanlı olmuştur Bu bölüm 37. Altın Kelebek Ödülleri yarışmasında bu dizi ödül almaya hak kazanmıştır.[1] 1. Sezon finalinde Koyu Bilal adam kaçırmaktan hüküm giymiştir.

Konuk Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Ebebeynler[değiştir | kaynağı değiştir]

Aile ağaçları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kirişçi ve Koçak aile ağacı[değiştir | kaynağı değiştir]

Nadir Hafize`yle evlenmiştir ve oğulları Kuddusi Muazzez`le evlenince 3 çocukları olur. Cevahir Berrak`la evlenip çocukları olur. Nazan da Mürsel`le evlenip çocuk doğururlar. Zekai henüz evlenmedi.Nadir ise başkasıyla evlenir. Bu aile geniş olduğu için dizinin adı Geniş Aile`dir.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hafize Kirişçi
Evlilik öncesi soyadı bilinmiyor
 
 
 
 
 
Nadir Kirişçi
boşandı
 
 
 
Behice Kirişçi
Evlilik öncesi soyadı bilinmiyor
Nadir`in yeni eşi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Somer Tuna Koçak
 
 
 
 
 
Safiye Koçak
Evlilik öncesi soyadı bilinmiyor
 
 
Muazzez Kirişçi
Evlilik öncesi soyadı bilinmiyor
 
 
 
 
 
Kuddusi Kirişçi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mürsel Koçak
 
 
 
 
 
Nazan Koçak
Evlilik öncesi soyadı Kirişçi
 
Zekai Kirişçi
 
Cevahir Kirişçi
 
 
 
 
 
Berrak Kirişçi
Evlilik öncesi soyadı bilinmiyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
somer Koçak Jr.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
cüneyt Kirişçi
 
 
 
 
 

Elagöz aile ağacı[değiştir | kaynağı değiştir]

Ekber Adeviye ile evlenir ve tek çocukları Bilal olur. Ekber Bilal`in evlenmesini ister.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adeviye Elâgöz
Evlilik öncesi soyadı bilinmiyor
 
 
 
 
 
Ekber Elâgöz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilal Elâgöz
 
 
 
 
 
 
 
 

Mısırlıoğlu ve Laçindağ aile ağacı[değiştir | kaynağı değiştir]

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nevriye Laçindağ
Evlilik öncesi soyadı bilinmiyor
 
 
 
 
 
İbrahim Laçindağ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ulvi Mısırlıoğlu
 
 
 
 
 
Sevim Mısırlıoğlu
Evlilik öncesi soyadı Laçindağ
 
 
 
Sevinç Laçindağ
Sevim`in ikizidir.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ümran Mısırlıoğlu
daha doğmadı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Ağustos 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2010.