Game of Thrones bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Game of Thrones 2011 logo.svg

Game of Thrones (TürkçeTaht Oyunları), David Benioff ile D. B. Weiss tarafından yaratılan fantastik televizyon dizisidir. Dizi, ABD televizyon kanalı HBO'da yayınlanmaktadır. George R. R. Martin'in epik fantezi serisi Buz ve Ateşin Şarkısı'ndan uyarlanmış olan dizi, adını serinin ilk kitabından almaktadır. Kuzey İrlanda, Malta, Hırvatistan, İzlanda ve Fas'taki mekanlar ile Belfast'taki bir stüdyoda çekilmektedir. İlk bölümü, 17 Nisan 2011 tarihinde HBO'da yayınlanan dizinin beşinci sezonu tamamlanmıştır. 14 Haziran 2015'te beşinci sezonun bitmesiyle toplam 50 bölüm olmuştur. Altıncı sezon, 24 Nisan 2016 tarihinde yayımlanmaya başlandı.[1] Dizinin yedinci sezon onayı verildi ve yedinci sezonun yedi bölümden oluşacağı duyuruldu.[2][3]

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

SezonBölüm
sayısı
Orijinal yayın tarihiABD izleyicisi
(milyon)
Başlangıç tarihiBitiş tarihi
11017 Nisan 2011 (2011-04-17)19 Haziran 2011 (2011-06-19)2.52[4]
2101 Nisan 2012 (2012-04-01)3 Haziran 2012 (2012-06-03)3.80[4]
31031 Mart 2013 (2013-03-31)9 Haziran 2013 (2013-06-09)4.97[5]
4106 Nisan 2014 (2014-04-06)15 Haziran 2014 (2014-06-15)6.84[6]
51012 Nisan 2015 (2015-04-12)14 Haziran 2015 (2015-06-14)6.88[7]
61024 Nisan 2016 (2016-04-24)26 Haziran 2016 (2016-06-26)7.69[8]
77[9]16 Temmuz 2017 (2017-07-16)[10]27 Ağustos 2017 (2017-08-27) [11]10,26
8614 Nisan 2019 (2019-04-14)19 Mayıs 2019 (2019-05-19)TBA

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

1. Sezon (2011)[değiştir | kaynağı değiştir]


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiABD seyircisi
(milyon)
11"Winter Is Coming"Tim Van PattenDavid Benioff ve D. B. Weiss17 Nisan 20112.22 milyon[12]
Westeros'un Yedi Krallık'ının Kralı Robert Baratheon, karısı Cersei Lannister ile beraber eski dostu Kuzey'in Koruyucusu ve Winterfell Kalesinin Lordu Ned Stark'ın yanına Kuzey'e gider ve Ned Stark'a reddedemeyeceği bir teklif yapar. Dar Deniz'in karşısında gözden düşmüş Prens Viserys Targaryen, Demir Taht'ta hak iddia etmesi üzerine kardeşi Daenerys Targaryen'ı vahşi Dothraki kabilesinin başındaki Khal Drogo ile evlendirir ve ordu toplama planları yapar. Winterfell'da Ned'in on yaşındaki oğlu Bran, kuleye tırmanarak Kraliçe Cersei ve kardeşi Jaime Lannister'ı ensest ilişkide görür ve Jaime bunu fark ederek sırlarını gizlemesi için Bran'i kuleden atıp öldürmeye çalışır.
22"The Kingsroad"Tim Van PattenDavid Benioff ve D. B. Weiss24 Nisan 20112.20 milyon[13]
Bran bilinçsiz ve kaderi belirsiz şekilde yatarken annesi Catelyn, Bran'in kuleden Lannisterlar tarafından itildiğini iddia eder. Ned, Kralın Sağ Eli olma teklifini kabul eder ve kızları Sansa ve Arya'yı alıp Güney'e doğru yolculuğa doğru çıkar. Ned'in gayrimeşru oğlu Jon Snow, Ak Gezenler ile savaşan Gece Nöbetçileri'ne katılmak için Kuzey'e doğru yola çıkar. Kraliçe'nin cüce kardeşi Tyrion Lannister, ailesiyle Kral'ın Şehri'ne geri dönmek yerine Jon Snow ile birlikte Duvar'a gidip keşif yapmak ister. Viserys; kardeşi Daenerys'i, Khal Drogo'yu memnun etmesi için tehdit eder. Prens Joffrey Baratheon, Arya Stark ve arkadaşını tehdit ederken Arya'nın kurdu Joffrey'nin elini ısırır, bu yüzden Stark ve Lannister hanesi arasında gerilim başlar. Ned huzuru sağlamak için Arya'nın kurdu bulunamadığı için Sansa'nınkini öldürür ve o anda Bran uyanır.
33"Lord Snow"Brian KirkDavid Benioff ve D. B. Weiss1 Mayıs 20112.44 milyon[14]
Ned, Yedi Krallık'ın başkenti Kral'ın Şehri'nde Kral'ın Konseyi'ne katılır ve Westeros'un ne kadar kötü yönetildiğini görür. Catelyn gizlice başkente gitmeye karar verir ve orada eski dostu Serçeparmak ile görüşür. Bran bir daha asla yürüyemeyeceğini öğrenir. Jaime Lannister'ın kendisini kuleden attığını hatırlayamaz ve düştüğünü söyler. Jon, Duvar'daki hayatına alışmaya çalışır ve kendinden düşük ailelerden gelenlerle savaş eğitimleri yapar. Duvar'ın kumandanı Lord Mormont, Tyrion'a kral ve kraliçeden daha fazla adam göndermesini rica eder. Daenerys hamile olduğunu öğrenir ve Khal Drogo bunun üzerine Daenerys'i "Khaleesi" ilan eder.
44"Cripples, Bastards, and Broken Things"Brian KirkBryan Cogman8 Mayıs 20112.45 milyon[15]
Tyrion eve dönüş yolunda Winterfell'a, Bran'in yanına uğrar. Ned, Kralın eski Sağ Eli'nin nasıl öldüğüne dair ipuçları toplarken Robert'ın gayrimeşru çocuğu olduğunu öğrenir. Robert ve konseyi, Ned'in adına bir onur turnuvası düzenler. Jon, Gece Nöbetçilerine yeni katılan Samwell Tarly'yi diğerlerinden korur. Viserys, gittikçe güç kazanan kız kardeşi Daenerys tarafından hayal kırıklığına uğrar. Sansa geleceğe dair kraliçe olma planları kurarken Arya başka bir gelecek hayal eder. Catelyn, babasının tüm müttefiklerini toplayarak Tyrion'ı tutuklar.
55"The Wolf and the Lion"Brian KirkDavid Benioff ve D. B. Weiss15 Mayıs 20112.58 milyon[16]
Ned, Daenerys'in hamile olduğunu ve bunun bir tehdit olduğununu, yok edilmesi gerektiği fikrini savunan Robert karşısında itiraz eder. Kralın Sağ Eli olma işini bırakır ve Robert buna çok öfkelenir. Catelyn ve tutsağı Tyrion, kız kardeşi Lysa'nın olduğu Kartal Yuvası'na ulaşır. Tyrion'ın tutuklandığı haberi Kralın Şehri'ne ulaşır ve kraliçenin ikiz kardeşi Jaime Lannister buna karşılık Ned Stark'tan intikam alarak bacağına mızrak saplar.
66"A Golden Crown"Daniel MinahanDavid Benioff ve D. B. Weiss22 Mayıs 20112.44 milyon[17]
Ata binmesi için yapılan özel bir eyer üzerindeki Bran'ın etrafı Yabanıllarla çevrilirken Robb ve Theon onu kurtarır. Kral, av gezisine çıktığı için Ned Demir Taht'ta oturur, bu esnada Jon Arryn'in nasıl öldüğünü öğrenir. Joffrey ve Sansa barışır. Viserys'in Khal Drogo'dan defalarca istediği ordu ve sarhoşken herkesin içinde Daenerys'e ettiği tehditler Drogo'yu iyice kızdırır. Drogo bunun üzerine Viserys'in başından aşağıya erimiş altın döker.
77"You Win or You Die"Daniel MinahanDavid Benioff ve D. B. Weiss29 Mayıs 20112.40 milyon[18]
Ned, Kraliçe Cersei'ye Jon Arryn'in ölümünü öğrendiğini söyler. Robert avdayken ölümcül yara alır ve vasiyetinde oğlu Joffrey'nin yetişkinliğine kadar Demir Taht'ta Ned'in oturmasını ister. Jon Snow, Gece Nöbetçileri yeminini eder. Khal Drogo, bir suikastçinin Daenerys'i zehirleme girişimini öğrendikten sonra sabrı taşar ve Westeros'a gideceğini duyurur. Ned, Serçeparmak'a Joffrey'nin gerçek bir Baratheon olmadığını ve bu yüzden Lannisterları tahttan silmek için Altın Pelerinlilerin (Şehir Muhafızları) kendisinin arkasında olmasını istediğini, tahtın gerçek sahibinin de kralın kardeşi Stannis olduğunu söyler. Ned, kralın vasiyetini herkesin önünde Kraliçe Cersei'ye gösterir, Baelish ve Altın Pelerinliler, Ned ve arkadaşlarını yakalayıp Lannisterlara sadık olduğunu gösterir.
88"The Pointy End"Daniel MinahanGeorge R. R. Martin5 Haziran 20112.72 milyon[19]
Lannisterlar, Ned'i tutuklamalarıyla Starklar üzerinde baskı kurmaya başlar ve Robb da bu durum karşısında babasının müttefiklerini savaş için toplamaya başlar. Sansa, Joffrey'e babasını affetmesi için yalvarırken Ned zindanda beklenmedik bir şekilde Lord Varys ile müttefik olur. Arya, babasının yargılanması esnasında kaçarken Sansa, Joffrey'den babasının canını bağışlamasını ister. Jon ve Gece Nöbetçileri, Kuzey'de Ak Gezenlerle uğraşırken Dar Deniz'in ötesinde Drogo ve ordusu Yedi Krallık'a doğru ilerlemeye başlar.
99"Baelor"Alan TaylorDavid Benioff ve D. B. Weiss12 Haziran 20112.66 milyon[20]
Starklar ve Lannisterlar ilk çarpışmalarını yaparken Tyrion dağlardan topladığı yabani kabileleri babasının ordusunun yanına getirir. Drogo yarasına kaptığı enfeksiyon yüzünden ölürken Daenerys onu kurtarmak için bir büyücü bulur ve Dothrakiler buna karşı çıksa da kan büyüsü yapmasını ister. Duvar'da Üstat Aemon kendisinin bir Targaryen olduğunu söyler. Ned, Baelor septinde herkesin önünde yargılanır ve kızlarını kurtarmak için Joffrey'e sadık olduğunu söyler. Joffrey buna rağmen Ned'i idam ettirir.
1010"Fire and Blood"Alan TaylorDavid Benioff ve D. B. Weiss19 Haziran 20113.04 milyon[21]
Ned'in idam haberi Yedi Krallık'ın dört bir yanına yayılırken bu durum Stark ailesini perişan eder. Kuzey'deki haneler, Yedi Krallık'a ait olmadığını ilan ederek Robb'a sadakat yemini ederler ve Kuzey'in bağımsızlığı için savaşacaklarını söylerler. Jaime, Starklar tarafından yakalanır ve tutsak edilirken Lord Tywin Lannister, Cersei ve Joffrey'e göz kulak olması için Tyrion'ı Kralın Sağ Eli ilan eder. Jon, babasının intikamını almak için Duvar'dan ayrılmaya teşebbüs etse de arkadaşları onu kalması için ikna eder ve Duvar'ın ötesindeki kayıp amcası Benjen Stark'ı bulmayı amaçlarlar. Daenerys, kocasının öldüğünü ve bebeğinin de ölü doğduğunu öğrenir. Kan büyüsünü yapan cadının bunu kendi halkının zulüm gördüğü için yaptığını duyunca Drogo'nun cenazesiyle birlikte kadını yakar. Ateşlerin içine üç adet taş ejderha yumurtasıyla girer ve ertesi sabah herkes uyandığında Daenerys'in kucağındaki üç adet ejderhayı görerek ona itaat eder.

2. Sezon (2012)[değiştir | kaynağı değiştir]


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiABD seyircisi
(milyon)
111"The North Remembers"Alan TaylorDavid Benioff ve D. B. Weiss1 Nisan 20123.86 milyon[22]
Tyrion'ın Kral Eli olmasıyla Cersei dehşete kapılır. Ejderha Kayası'nda Stannis, Joffrey'i Demir Taht'tan indirmek için Asshai'den gelen Kızıl Rahibe Melisandre'nin yeni dini R'hllor'u kabul eder ve eski tanrıları ateşe verir. Bu haberle beraber Altın Pelerinlilerin hepsi Kralın Şehri'nde Robert'ın piçini bulmak için arayışa geçer. Üç savaş kazanmasından sonra Robb Stark, Lannisterlara Kuzey'in bağımsızlığına karşı barış anlaşması teklifini yapar. Theon, Balon Greyjoy'un desteğini de alarak Winterfell'a, Catelyn ise Renly'nin yanına gider. Gece Nöbetçileri, Duvar'ın ötesinde karıları ve kızlarıyla yaşayan Craster'ın kalesine gider. Essos'da ise Daenerys ve khalasar'ı Kızıl Çöl'dedir ve Daenerys, atlıları keşif gezisine gönderir.
122"The Night Lands"Alan TaylorDavid Benioff ve D. B. Weiss8 Nisan 20123.76 milyon[23]
Starkların himayesinde dokuz yıl yaşadıktan sonra Pyke'a dönen Theon, kız kardeşi Yara ve babası Balon Greyjoy ile tekrar birlik olur ve Kuzey'de taç takmak ister. Cersei, Robb Stark'ın şartlarını reddeder, Tyrion da Janos Slynt'i Şehir Muhafızlarının başından alıp Kuzey'e, Duvar'a gönderir. Bronn'u da baş kumandan yapar. Duvar'a giderken Gendry, Arya'nın gerçek kimliğini öğrenir. Duvar'ın kuzeyinde Samwell Tarly, Craster'ın Gilly adındaki karısıyla yakınlaşır ve hamile olan kızı kurtarmak için Jon'dan yardım ister. Kızıl Çöl'de Daenerys'in yolladığı keşifçiler geri döner, birinin sırtında, düşmanlarından bir okla saplanmış mesaj vardır. Ejderha Kayası'nda Davos Seaworth, korsan Salladhor Saan'ı Stannis'in tarafına çekmek için uğraşır. Stannis, kendi karısı ona bir oğul doğuramadığı için Melisandre ile ilişkiye girer. Jon ise Craster'ın erkek çocuklarını Ak Gezenlere verdiğini öğrenir.
133"What Is Dead May Never Die"Alik SakharovBryan Cogman15 Nisan 20123.77 milyon[24]
Catelyn Stark, Renly'nin yanına ulaşır ve kadın savaşçı Brienne Tarth'ın muhafız olduğunu izler. Balon Greyjoy, Yara öncülüğünde Kuzey'e saldırma planları yapar. Theon, buna karşı çıksa da Yara kendi ailesiyle Starklar arasında bir seçim yapmasını söyler. Robb Stark'ın uyarı mektubunu yakmasının ardından Theon, Greyjoy'lara suyla kutsama ayini ile tekrar katılır. Tyrion, Cersei'ye kimin sadık olduğunu bulmak için bir evlilik planı yapar ve Myrcella'yı üç farklı kişiyle evlendirme fikrini Küçük Konsey'dekilere söyler. Winterfell'da Bran Stark, rüyalarını açıklaması için yardıma ihtiyaç duyar. Duvar'a giden yolda Arya ve takımı Lannisterlar tarafından saldırıya uğrar ve Yoren öldürülür, Arya ise esir alınır.
144"Garden of Bones"David PetrarcaVanessa Taylor22 Nisan 20123.65 milyon[25]
Catelyn, Baratheon kardeşlerin birlik olup Lannisterlara karşı olmaya ikna etmeye çalışır. Sansa ise abisinin zaferleri yüzünden Joffrey tarafından istismara uğrar. Tyrion olaya müdahale eder ve Joffrey'e bunu engellediği için hediye olarak fahişeler yollar. Arya ve Gendry Harrenhal'da tutsak olarak kalırlar. Yorucu çöl yolculuğu sonrası Daenerys, gizemli şehir Qarth'ın kapılarına ulaşır. Melisandre ise gölgeden bir yaratık doğurur.
155"The Ghost of Harrenhal"David PetrarcaDavid Benioff ve D. B. Weiss29 Nisan 20123.90 milyon[26]
Harrenhal'da, kafesteki üç tutsaktan biri olan Jaqen H'ghar'ı kurtarması sonucu Jaqen Arya Stark'a üç can borçludur. Arya ilk olarak Vadeci'nin ismini söyler. Renly'nin ani ölümünden sonra Catelyn ve Brienne kamptan kaçarlar. Theon, planları doğrultusunda gerçek bir Demirdoğumlu olduğunu göstermek için Winterfell'a yelken açar. Gece Nöbetçileri ise İlk İnsanların Yumruğu adlı bölgede kamp yaparlar.
166"The Old Gods and the New"David NutterVanessa Taylor6 Mayıs 20123.88 milyon[27]
Prenses Myrcella, Kralın Şehri'nden gönderilir. Theon Greyjoy'un planları işler, Winterfell'i alır ve Demirdoğumlu olduğunu ispatlar. Robb, hemşire Talisa ile yakınlaşır. İlk İnsanların Yumruğu'nda Qhorin Halfhand, Jon Snow'a kendini kanıtlaması için bir şans tanır. Keşifteyken Jon, Ygritte isimli bir yabanılı tutsak alır. Joffrey kışkırtmalar sonucu Kralın Şehri'ndeki isyan sırasında ortada kalır ve Sansa neredeyse tecavüze uğrar ve öldürülür. Tyrion bunun sorumlusu olarak Joffrey'e kızar. Daenerys, Qarth şehrinden halkını Westeros'a götürmek için yardım ister ve Xaro Xhoan Daxos'un körfezdeki gemilerini rica eder. Tywin Lannister'ın esiri olan Arya, Ned Stark'ın kızı olduğunu gizlemesi için Jaqen H'ghar'dan yardım ister. Robb, Theon'un yeni planlarını duyduğunda Winterfell'a birlikler gönderir. Daenerys'in ejderhaları kaçırılır.
177"A Man Without Honor"David NutterDavid Benioff ve D. B. Weiss13 Mayıs 20123.69 milyon[28]
Theon, Bran ve Rickon'u bulmak için izlerini takip eder. Ölümlerden sonra Tywin Lannister, Harrenhal'daki katili aramaları için emir verir. Ygritte, Jon'un elinden kaçar ve Jon esir düşer. Yaşadıklarının korkusuyla uyanan Sansa, yatağı kan içinde görünce telaşlanır, sonra da adet olduğunu anlar. Cersei, Sansa'yı çocukları dışında kimseyi sevmemesi için uyarır, Joffrey'i bile. Jaime hala Robb'un kampında tutsaktır. Qarth'ta ise Pyat Pree, On Üçlülerin boğazını keserek Daenerys'e ejderhaları kaçırdığını, alması için Ölümsüzler Evi'ne gitmesini söyler. Theon, bir çiftçi çocuğunun oğullarını yakıp onları Üstat Luwin ve Winterfell halkına Bran ve Rickon'un cesetleri olarak gösterir.
188"The Prince of Winterfell"Alan TaylorDavid Benioff ve D. B. Weiss20 Mayıs 20123.86 milyon[29]
Robb Stark, Jaime Lannister'ı serbest bırakanın annesi Catelyn olduğunu öğrenir. Jaime ile giden Brienne Tarth, Catelyn'e verdiği söz üzere Jaime karşılığında Arya ve Stark'ı geri getirecektir. Robb bu esnada Talisa ile romantik bir yaklaşım içine girer. Yara Greyjoy, Theon'u almak ve Pyke'a geri getirmek için Winterfell'a doğru çıkar. Tywin Lannister, Robb'a saldırmak için Harrenhal'dan yola koyulur, bu da Arya, Gendry ve Hot Pie için kaçma fırsatı doğurur. Kralın Şehri'nde Cersei Lannister, Tyrion'ın aşığı ve fahişesini bulduğunu söyleyip Tyrion'a şantaj yapar. Kralın Şehri'ne saldırıda bulunmak için yola çıkan Stannis, Davos'u Kral Eli seçer. Duvar'ın ötesindeki Kemik Lordu, Jon Snow ve Qhorin Halfhand'i yakalayıp kralı Mance Rayder'a götürür. Qarth'ta Daenerys, ejderhalarını kurtarmak için Jorah Mormont ile birlikte Ölülerin Evi'ne gider. Winterfell'daki gizli bir sığınakta Osha, Bran ve Rickon saklanır.
199"Blackwater"Neil MarshallGeorge R. R. Martin27 Mayıs 20123.38 milyon[30]
Stannis Baratheon'ın filosu Karasu Körfezi'ne gelir ve buradan Kralın Şehri'ne saldırmayı amaçlar. Tyrion Lannister, daha önceki planlarına göre filonun bulunduğu körfeze çılgınateş dökmüştür. Birçok saldırıyı engeller. Kral Joffrey ve Sandor Clegane savaş alanının ortasındadır. Stannis'in kuvvetleri kaleye girmeye çalışır. Tyrion saldırıları engellese de Cersei'nin gönderdiği muhafız sayesinde yüzü yarılır. Kraliçe Cersei, Sansa ve birçok saray soylusu ile beraber korunmalı odalarda oturur ve çaresizce şarap içerek savaşın kaybedileceğini düşünür. Umutları tükendiği sırada Demir Taht'ın üzerinde kucağında Tommen'a zehir içireceği sırada odanın kapıları açılır ve Tywin Lannister ve ona katılan Renly'nin eski sevgilisi Loras Tyrell odaya girerler.
2010"Valar Morghulis"Alan TaylorDavid Benioff ve D. B. Weiss3 Haziran 20124.20 milyon[31]
Karasu Savaşı'ndan sonra Joffrey, Sansa ile olan nişanını bozarak Loras'ın kardeşi Margaery Tyrell ile nişanlanır. Melisandre, Stannis'e yeni umutlar vaat eder. Brienne, Kralın Şehri'ne giden yolda Jaime'ye eşlik ederken belaya doğru ilerler. Catelyn oğlu Robb'u Talisa ile evlenme konusundan caydırmaya çalışır ve uyarır fakat Robb dinlemez ve ikisi evlenir. Daenerys, Qarth'daki Ölümsüzler Evi'ne girer ve ejderhalarını kurtarır. Xaro Xhoan Daxos ve kölesinin kendisine ihanetini anlayan Daenerys, ikisini de hazine odasına kilitler ve şehirdeki tüm pahalı şeyleri toplayıp gemi almak ister. Theon, Winterfell'da kendi adamları tarafından ihanete uğrar. Osha ve Hodor, Bran ve Rickon'u alıp Duvar'a doğru ilerler. Arya, Jaqen H'ghar'ın yardımıyla Hot Pie ve Gendry ile birlikte kaçar. Kuzey'de ise Qhorin Halfhand, Jon Snow'u kendisini öldürmesi için zorlar, bu sayede Yabanılların güvenini kazanacaktır. İlk İnsanların Yumruğu'nda ise Ak Gezenler, diğer Gece Nöbetçilerini yakalar.

3. Sezon (2013)[değiştir | kaynağı değiştir]


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiABD seyircisi
(milyon)
211"Valar Dohaeris"Daniel MinahanDavid Benioff ve D. B. Weiss31 Mart 20134.37 milyon[32]
Samwell Tarly ve Lord Kumandan Mormont, Gece Nöbetçileri ile birlikte uğradıkları Ak Gezen saldırısından sonra Duvar'a dönme kararı alıp Yedi Krallık'ı uyarmak isterler. Jon Snow, Yabanıllara karşı sadakatini ispatlaması için "Duvar'ın Ötesindeki Kral'" lakaplı Mance Rayder'a götürülür. Yaralı Tyrion Lannister, babası Tywin'in gelip elinden Kral Eli rütbesini almasıyla iyice gücünü kaybeder. Margaery Tyrell, Kralın Şehri'ndeki yetimlerle ilgilenip imajını iyi göstermek ister. Davos Seaworth, Karasu Savaşı'ndan sonra korsan Salladhor Saan tarafından kurtarılır ve Ejderha Kayası'na götürülür. Orada Melisandre'yi öldürme girişiminde bulunur fakat başarılı olamaz. Bu yüzden Stannis, onu hücreye kapatır. Dar Deniz'in karşısında Daenerys Targaryen, Astapor kentine ulaşır ve iyi eğitimli köle-asker ordusu Lekesizler'i satın almak ister. Qarth'tan giderken peşine takılan büyücülerden birinin suikastine karşı Barristan Selmy onu kurtarır ve sadakatini gösterir.
222"Dark Wings, Dark Words"Daniel MinahanVanessa Taylor7 Nisan 20134.27 milyon[33]
Brienne, Kralın Şehri'ne giden yolda Nehirova'da Jaime'ye eşlik ederken Jaime onun kılıcını çalar ve bu sırada Bolton bayraklı askerler gelir. Robb, kardeşleri Bran ve Rickon'un ölüm haberini alıp Lannisterlara karşı olan savaşta geriye çekilirken Catelyn babasının ölüm haberini alır ve Nehirova'ya giderler. Lord Karstark, savaşta iki oğlunu öldüren Jaime'yi bıraktığı için Robb'a çok öfkelidir, intikam ister. Arya, Gendry ve Hot Pie da Nehirova yakınlarındayken Sancaksız Kardeşlik tarafından yakalanırlar ve bir mağaraya götürülürler. Burada Tazı Arya'yı görür ve Arya'nın kimliği ortaya çıkar. Margaery Tyrell ve büyük annesi Olena Tyrell, nam-ı diğer Diken Kraliçesi, Sansa Stark'a Joffrey'nin gerçekten nasıl bir karakteri olduğunu öğrenmek için sorular sorarlar. Theon Greyjoy, kimliği belirsiz biri tarafından işkenceye maruz kalır. Bran, Rickon, Osha ve Hodor, ormandayken Jojen ve Meera Reed kardeşlere rastlarlar. Jojen, Bran'in gördüğü rüyaların açıklamasını yapar ve Bran'a "warg" olduğunu ve hayvanların aklına girip yönetebildiğini söyler.
233"Walk of Punishment"David BenioffDavid Benioff ve D. B. Weiss14 Nisan 20134.72 milyon[34]
Robb ve Catelyn, Nehirova'daki Hoster Tully'nin cenazesine katılır. Tywin Lannister, Serçeparmak'ı Vadinin Leydisi olan Lysa Arryn'nin yanına gönderir, Tyrion'ı da hazine başı olarak atar. Arya ve Gendry, Hot Pie'ı arkalarında bırakıp Sancaksız Kardeşlik'i takip ederler. İlk İnsanların Yumruğu'ndaki katliamı öğrenen Mance Rayder, Jon Snow ve bir grup yabanılı Duvar'ı izlemesi için gönderir. Gece Nöbetçileri'nden sağ kurtulanlar, Craster'ın evine geri döner, burada Sam, Gilly'nin doğumuna şahit olur. Theon Greyjoy, işkenceden kurtulur ve biri tarafından serbest bırakılır. Melisandre, Ejderha Kayası'nı bilinmeyen bir sebepten dolayı terk eder. Daenerys, 8.000 Lekesiz askeri ve çevirmen Missandei'yi, ejderhalarının biriyle değiş tokuş yapmak için anlaşır fakat Jorah Mormont ve Barristan Selmy buna karşı çıkar. Jaime, onu esir alan Locke'un Brienne'e tecavüz etmesini engeller, Locke da bunun için Jaime'nin kılıç elini keser.
244"And Now His Watch Is Ended"Alex GravesDavid Benioff ve D. B. Weiss21 Nisan 20134.87 milyon[35]
Theon Greyjoy, kendisinin kaçmasına yardım eden kişi tarafından ihanete uğrar. Başarısız kaçma girişiminden sonra Jaime, kılıç eli olmadan bir hiç olduğunu anlar, Brienne de kendisi için yaptığı şeyi anlayarak Jaime'den vazgeçmemesini söyler ve ona umut verir. Varys, Tyrion'a nasıl hadım edildiğini anlatır ve kendisini kesen büyücüyü tahta kutu içerisinden çıkartır. Bran ve Jojen Reed, üç gözlü kuzgunun izini sürmeye devam ederler. Craster'ın evindeki Gece Nöbetçileri, açlıktan ölme noktasına geldiklerinde isyan çıkar ve Sam, Gilly ile beraber bebeği de alıp kaçar. Arya ve Gendry, Sancaksız Kardeşlik'in Beric Dondarrion ile buluştuğu gizli ine giderler ve burada Tazı yargılanır. Daenerys, Kraznys ile anlaşma yapılan yere gider ve Lekesizler'i test ettikten sonra ejderhayı verir ve Lekesizler'den eski sahiplerini ve itaat ettiği kişileri öldürmesini söyleyip takas ettiği ejderhayı da geri alır.
255"Kissed by Fire"Alex GravesBryan Cogman28 Nisan 20135.35 milyon[36]
Serçeparmak'ın da yardımıyla Lannisterler, Tyreller'ın niyetinin Sansa Stark'ı Loras Tyrell ile nişanlamaları olduğunu öğrenirler. Tywin Lannister, bu gizli anlaşmayı engellemek için Tyrion ile Sansa'yı, Cersei ile de Loras'ın evlenmelerini emreder. Tyrion ve Cersei buna karşı çıksa da Tywin'in fikri kesindir. Stannis, karısı Selyse'e onu aldattığını itiraf eder ve karısı da bunu zaten bildiğini ve uygunsuzluk olmadığını belirtir. Shireen, gizlice Davos'un tutulduğu hücreye gider ve ona okuma öğretir. Lord Beric, Tazı'yı yargılama esnasında ölür ve Tazı serbest kalır. Beric her ne kadar ölse de Işığın Tanrısı tarafından diriltilir. Gendry, Sancaksız Kardeşlik ile kalmaya karar verir, Beric ve Thoros da Arya'yı Robb'a gidye karşılığında vermeyi düşünür. Roose Bolton'a iade edildikten sonra Jaime, Brienne'e Çılgın Kral'ı neden öldürdüğünü anlatır. Nehirova'da Lord Karstark, çocukların ölümüne karşılık iki esir Lannister çocuğunu öldürdükten sonra Robb Stark onu idam eder. Buna karşı çıkan Karstarklar Robb'a desteğini geri çeker. Robb, ordusundaki askerler azaldığı için çareyi Walder Frey'de aramayı düşünür. Jon Snow, Yabanıllara önemli bilgiler getirdikten sonra onların güvenini kazanır. Ygritte ile birlikte bir mağarada seks yaparlar. Daenerys, Lekesizler'in lideri olarak Gri Solucan'ı seçer.
266"The Climb"Alik SakharovDavid Benioff ve D. B. Weiss5 Mayıs 20135.50 milyon[37]
Kralın Şehri'nde Tywin Lannister, Olena Tyrell'e niyetinin Loras ile Cersei'yi evlendirmek olduğunu söyler. Sansa, Loras'dan bilgi almaya çalışırken Tyrion ile Cersei de babalarının kendilerini eşleştirmesini tartışır. Tyrion, Shae'ye Sansa ile evlendirileceğini söyler. Serçeparmak, Varys'in köstebeğinin Ros olduğunu ve onu bulduğunu Varys'e söyler, ardından Joffrey'e teslim eder. Joffrey ise Ros'u öldürür. Melisandre, Nehirova'da Arya'nın itirazlarına karşı Sancaksız Kardeşlik'ten Gendry'yi satın alır. Robb Stark, savaşta arkasında Walder Frey'in durmasını ister ve bunun karşısında amcası Edmure'u Frey'in kızlarından Roslin ile evlenmesini teklif eder. Roose Bolton, Jaime'yi Kralın Şehri'ne göndermek için plan yapar ama Brienne'i bırakmak istemez. Bilinmeyen bir mekanda Theon Greyjoy'a işkence edilmeye devam edilir. Kuzey'e giden yolda Bran ve arkadaşlarının gerilimi artar. Duvar'ın ötesinde Sam, Gilly ve bebeği kaçmaya devam ederken Jon ve Ygritte ilişkileri hakkında konuşur ve duvara tırmanırlar.
277"The Bear and the Maiden Fair"Michelle MacLarenGeorge R. R. Martin12 Mayıs 20134.84 milyon[38]
Kuzey'de Jojen, Bran'e Duvar'ın ötesine gitmesini ve üç gözlü kuzgunu bulmasını söyler. Jon ve Ygritte'in ilişkileri Orell'in hoşnutsuzluğuna rağmen iyice sağlamlaşır. Theon, işkencecisi tarafından hadım edilir. Talisa, Robb'a hamile olduğunu söyler. Arya, Sancaksız Kardeşlik'ten kaçarken yolda Tazı'ya yakalanır. Melisandre, yoldayken Gendry'ye babasının Robert Baratheon olduğunu söyler. Margaery, yakınlaşan evlilik için Sansa'yı rahatlatmaya çalışırken Tyrion ve Bronn da evliliği tartışır. Ardından Shae, bu evlilik gerçekleşirse Tyrion'a onunla birlikte olamayacağını söyler. Tywin, Joffrey ile birlikte Daenerys'in doğurabileceği tehlikelere karşı onu uyarır. Daenerys, Yunkai kentine gelir ve buradan temsilcilerle görüşür. Roose Bolton, İkizler'in yönetimi altında olan kaleleri almak için Harrenhal'a gider. Jaime, Brienne'e veda edip Kralın Şehri'ne doğru yola çıkar. Yoldayken Qyburn, neden üstat zincirini kaybettiğini anlatır ve Locke'un Brienne'i babasına fidye karşılığında vereceğini söyler. Jaime bunu duyunca geri döner ve Brienne'i bir çukurda ayıyla mücadele ettiğini görür. Çukura inip Brienne'i kurtarır ve bu sefer ikisi beraber Kralın Şehri'ne doğru giderler.
288"Second Sons"Michelle MacLarenDavid Benioff ve D. B. Weiss19 Mayıs 20135.13 milyon[39]
Kralın Şehri'nde Sansa ve Tyrion'ın düğünü gerçekleşir, Baelor Septi'nde Cersei, Margaery'ye göz dağı verir. Joffrey, kolunda Sansa ile törene gelir. Tyrion, ziyafet esnasında sarhoş olur ve kavga çıkar. Düğün gecelerinde Tyrion, Sansa'ya o istemedikçe evliliklerinin gerekçesini yerine getirmeyeceğini söyler. Tazı, Arya'ya onu İkizler'e götürdüğünü ve fidye karşılığı abisine vereceğini açıklar. Stannis, Davos'u serbest bırakır, Melisandre ise Gendry ile Ejderha Kayası'na varır. Gendry'yi büyüsel bir törenle baştan çıkardıktan sonra üç adet sülükle kanını alır. Stannis, sülükleri ateşe atarak üç isim söyler: Robb Stark, Balon Greyjoy ve Joffrey Baratheon. Daenerys, Yunkai şehrinin yönetiminin İkinci Oğullar'ın elinde olduğunu öğrenir. Daario Naharis adlı yüzbaşı, diğer liderleri öldürür ve Daenerys'e sadık olduğunu gösterir. Sam ve Gilly, Ak Gezen saldırısına uğrar ve Sam beklenmedik bir şekilde ejderha camını Ak Gezene saplayıp onu öldürür.
299"The Rains of Castamere"David NutterDavid Benioff ve D. B. Weiss2 Haziran 20135.22 milyon[40]
Sam ve Gilly, Duvar'a ulaşır. Sağanaklı bir günde Bran, Hodor'un aklına girer ve onu sakinleştirir. Kulenin dibinde ise Jon, masum bir adamı öldürmeyi reddeder ve Tormund da Jon'un öldürülmesini emreder. Bran, warg güçlerini kullanarak Jon'u kurtarır ve Jon da Orell'i öldürüp kaçar. Ardından Ygritte'i öfke dolu bırakır. Osha, Rickon ve ulukurdu, Son Yürek'te, Bran ve Reed kardeşlerden ayrılır. Daenerys, Yunkari şehrinin kapılarını içerden açmak için Jorah, Daario ve Gri Solucan'ı gönderir ve Yunkai düşer. Robb, İkizler'e gider ve Walder Frey'den düğün için özür diler. Edmure, Roslin Frey ile evlenir. Düğün ziyafetinde Frey'in adamları Catelyn, Talisa ve birçok Stark askerini öldürürken Roose Bolton da Robb'u öldürür. Arya ve Tazı İkizler'e ulaşır ve katliama şahit olurlar.
3010"Mhysa"David NutterDavid Benioff ve D. B. Weiss9 Haziran 20135.39 milyon[41]
Robb Stark'ı öldürmesi üzerine Lannister Hanesi, Walder Frey'e Nehirova'nın yönetimini, Roose Bolton'a ise Kuzey'in Koruyucusu unvanını verir. Arya ve Tazı, dışarıdaki katliama tanık olurken Robb'un kafasının yerinde ulukurdunun kafasının dikili halde dolaştırıldığı görülür. Tazı diğer adamlarla uğraşırken Arya, ilk kez bir adam öldürür. Yara Greyjoy, kardeşi Theon'u kurtarmak için birlik toplarken Theon, Lord Bolton'un piç oğlu Ramsay Snow'dan onu öldürmesini ister fakat Ramsay işkenceye devam eder. Tywin, Sansa'nın hala hamile kalmadığını öğrendiği için ailenin soyunun devam etmesi için Tyrion'ı azarlar. Jaime, Brienne ile birlikte Kralın Şehri'ne geri döner ve Cersei'nin yanına gider. Kuzey'de Bran, zorlu yollardan geçtikten sonra aradığı yeri bulur, Sam de Kara Kale'ye gider ve Üstat Aemon onu Yedi Krallık'ın her yerine kuzgunlar göndermesini ve Ak Gezenlerin geldiğini haber vermesi için uyarır. Ygritte, Jon'u göz yaşları içinde oklarla vurur. Jon, Kara Kale'ye doğru kaçar ve Sam onu korur. Davos, Gendry'ye kaçması için yardım eder ve Stannis de Duvar'dan gelen kuzgundan mesajı alır. Melisandre ve Davos ile konuştuktan sonra Stannis, Duvar'a gitme kararı alıp kara güçlerle savaşma planı yapar. Dar Deniz'in karşısındaki Yunkai şehrinde özgür köleler, Daenerys'e Ghiscari dilinde "anne" anlamına gelen "mysha" diye seslenirler.

4. Sezon (2014)[değiştir | kaynağı değiştir]


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiABD seyircisi
(milyon)
311"Two Swords"D. B. WeissDavid Benioff ve D. B. Weiss6 Nisan 20146.64 milyon[42]
Tywin Lannister, Starklara ait olan Buz adlı kılıcı eritip iki ayrı kılıç yaptırır ve birini oğlu Jaime'ye verir. Prens Oberyn, Dorne'daki Prens ağabeyi Doran Martell'i temsilen sevgilisi Ellaria Sand ile beraber kraliyet düğünü için Karlın Şehri'ne gelir ve burada Tyrion Lannister tarafından karşılanırlar. Oberyn, açıkça ziyaretinin ana sebebinin, Prens Rhaegar Targaryen'ın eşi Elia olan kız kardeşi ve yeğenlerinin tecavüz ve ölümüyle sonuçlanan olayın intikamını Lannisterlardan almaya geldiğini belirtir. Kuzeyde, Styr, Thennler ile beraber Tormund Devfelaketi ve Ygritte ile beraber Yabanılların ordusuna katılmaya devam eder. Jon Snow, Kara Kale'ye geri döner ve yaptığı şeyleri itiraf ettikten sonra Üstat Aemon tarafından azledilir. Dar Deniz'in karşısında Daenerys Targaryen, ordusuyla beraber Meereen'e doğru ilerler. Ejderhaları büyüdükçe kontrolden çıkması üzerine başına bela açmaya kalkarlar. Nehirova'da Arya, Sandor "Tazı" Clegane ile beraber Polliver'a rastlarlar. Arya, kılıcı İğne'yi ondan alır ve arkadaşının intikamını Polliver'ı öldürerek alır.
322"The Lion and the Rose"Alex GravesGeorge R. R. Martin13 Nisan 20146.31 milyon[43]
Roose Bolton, Dreadfort'a dönüp gayrimeşruoğlu Ramsay Snow'un, esiri Theon Greyjoy'a ne işkenceler çektirerek onu nasıl "Leş" haline getirdiğini kendi gözüyle görmek ister. Bir sonraki amacı, Stark çocukları Bran ve Rickon'u bulup öldürmektir. Duvar'ın ötesinde, Bran ve arkadaşları, üç gözlü kuzgun tarafından gösterilen görüntüler neticesinde daha kuzeye gitmeye devam ederler. Ejderha Kayası'nda Melisandre, daha çok adam yakıp Işığın Tanrısına kurban verir. Kralın Şehri'nde Tyrion, Shae ile olan gizli ilişkisini ailesinden ona bir zarar gelmemesini istediği için bitirir ve Pentos'a giden bir gemiye bindirmek için ikna eder. Jaime, Bronn'un yardımıyla diğer eli daha iyi kılıç tutsun diye eğitime başlar. Kraliyet düğününde Tyrion ve Joffrey arasında gerilim artar. Ziyafet, Joffrey'nin zehirlenip ölmesiyle son bulur. Cersei de oğlunun ölümü için Tyrion'ı suçlar ve o an tutuklattırır.
333"Breaker of Chains"Alex GravesDavid Benioff ve D. B. Weiss20 Nisan 20146.59 milyon[44]
Tyrion tutuklanmıştır ve kralı öldürme suçundan yargılanmak için hücreye kapatılır. Tywin Lannister, duruşma yargıçları için Oberyn Martell ve Mace Tyrell'i seçer. Bu esnada Sansa ise, Joffrey'nin soytarısı Dontos Hollard tarafından olay yerinden uzaklaştırılır ve bir gemiye götürülür. Gemide Sansa'yı Petyr karşıalr ve Joffrey'yi öldürme planından bahseder. Nehiroca'da Arya ve Tazı'nın yolculuğu devam eder, bir çiftçi evine giderler ve Tazı çiftçiyi soyar. Ejderha Kayası'nda Davos, Stannis'in eski gücüne kavuşması için çabalarken Braavos'un Demir Bankası'ndan yüklü miktarda para alıp yeni bir ordu kurması fikrine kapılır. Kuzey'de Sam, Gilly'yi korumak için Kara Kale'den Mole'un Kulesi'ne taşınır. Jon Snow, Yabanıllardan gelebilecek herhangi bir saldırı için Kara Kale'nin savunmasını artırmak ister. Gece Nöbetçileri'nden bazı asilerin Craster'ın evinde ikamet ettiklerini öğrendiğinde oraya saldırı yapmak ister. Meereen'de ise Daenerys, şehrin şampiyonunu Daario Naharis tarafından alt ettikten sonra köleleri serbest bırakacağını söyler.
344"Oathkeeper"Michelle MacLarenBryan Cogman27 Nisan 20146.95 milyon[45]
Daenerys, kölelerin yardımıyla Meereen'i ele geçirir. Petyr, Sansa'ya Lannisterlarla ittifakına rağmen Joffrey'yi zehirleyenin kendisi olduğunu söyler. Kralın Şehri'nde Olenna, torunu Margaery'ye zehirleme işinde kendisinin de parmağı olduğunu söyler ve Cersei bu işten caymadan Margaery'yi Tommen'la evlendireceğini söyler. Jaime, Tyrion tarafından suçsuz olduğuna ikna edilir. Cersei, Jaime'ye Sansa'yı bulup öldürmesini emreder. Jaime ise bunun yerine Brienne'i Sansa'yı buluğ koruması için gönderir, yanına da yaver olarak Podrick'i verir. Kuzey'de Alliser Thorne, Jon Snow'un asileri alt etme fikrine karşı çıkar. Bran ve arkadaşları Craster'ın Evi'nde esir düşerler. Daha kuzeyde ise bir Ak Gezen, Craster'ın en son doğan erkek oğlunu Gece Kralı'na götürür. Bir dokunuşla bebeğin gözlerini maviye döndürür.
355"First of His Name"Michelle MacLarenDavid Benioff ve D. B. Weiss4 Mayıs 20147.16 milyon[46]
Tommen kral olur. Cersei; Margaery, Tywin ve Oberyn ile bir toplantı düzenleyip Tyrion'ın suçlu olduğuna ikna etmeye çalışır. Vadi'de Petyr, Sansa'yı teyzesinin yanına Kartal Yuvası'na götürür. Meereen'de Jorah Mormont, eski köle şehirleri Yunkai ve Astapor'a tekrar köleliğin geldiği haberini Daenerys Targaryen'a getirir. Daenerys'i Westeros'a saldırmaya ve kraliçe olmaya ikna etmeye çalışır. Kral Yolu'nda Tazı, Arya'yı kendi kendine kılıç talimi yaparken yakalar ve Arya bunun su dansı olduğunu söylediğinde Tazı, Syrio Forel'in işe yaramaz biri olduğunu belirtir. Yolda Brienne, yaveri Podrick'in savaş becerisi olmamasına rağmen Tyrion'ı öldürmeye çalışan kral muhafızını nasıl öldürdüğünü duyunca etkilenir. Duvar'ın ötesinde Jon ve nöbetçiler Craster'ın Evine saldırır. İçeride Locke, Bran'ı ifşa etmeye çalışırken Bran Hodor'un vücuduna girip Locke'u öldürür. Jon ve takım arkadaşları asilere karşı başarılı olunca Craster'ın Evini yakarlar.
366"The Laws of Gods and Men"Alik SakharovBryan Cogman11 Mayıs 20146.40 milyon[47]
Essos'da Stannis ve Davos, Braavos'un Demir Bankası'na gider. Demir Banka başta Stannis'e destek vermeyi reddeder fakat Davos Stannis'in dönüşü için bankayı ikna eder. Ayrıca Salladhor Saan'ı da yanına çekmeye çalışır. Meereen'de Daenerys, yönetme kabiliyetini kraliçe olarak artırmaya devam ederken huzuruna Hizdahr zo Loraq ve kontrol edilemeyen ejderhalar tarafından kızı öldürülmüş bir köylü gelir. Dreadfort'da Yara, Theon'u kurtarmak için bir grup adamıyla hücrelere baskın yapar fakat Theon onunla gitmeyi reddeder. Bunun üzerine Yara, adamlarına Theon'un öldüğünü söyler. Bunun üzerine Ramsay, Theon'un sadakati üzerine onu Moat Cailin'e gönderir ve Theon Greyjoy olarak bir görüşme yapmasını ister. Kralın Şehri'nde Tywin, Tazı'nın başına ödül koyar ve Varys'e de Daenerys'in ajanlığına devam etmesini söyler. Ertesi gün Tyrion'ın yargıanma gününde şahitler çıkarılır. Bunların arasında Meryn Trant, Pycelle, Cersei, Varys ve Shae de vardır. Shae'nin yanlış ifade vermesi üzerine sinirlenen ve aşağılanmış hisseden Tyrion ise dövüşerek yargılanmayı talep eder.
377"Mockingbird"Alik SakharovDavid Benioff ve D. B. Weiss18 Mayıs 20147.20 milyon[48]
Cersei'nin dövüşerek yargılanma şampiyonu olarak Gregor Clegane'i seçtiğini öğrenmesinden sonra Tyrion umutsuz şekilde kendi şampiyonunu arar. Jaime'nin eli yüzünden dövüşemeyeceği ve Bronn'un da Tyrion ile olan arkadaşlığına rağmen dövüşmeyi reddetmesi üzerine Oberyn Martell bir adım atar ve Clegane'den kardeşinin intikamını almak için kendisini önerir. Daenerys, Yunkai'deki düzeni tekrar sağlamak için şehre göndermeden önce Daario ile birlikte olur. Melisandre ve Selyse, Ejderha Kayası'ndan ayrılmak için hazırlık yaparken Jon Snow da Alliser Thorne ile birlikte, yaklaşmakta olan Yabanıl saldırısı hakkında yüzleşir. Tazı ve Arya, geçmişlerinden Rırge ve Isırık ile karşılaşır. Tazı yaralanır fakat Arya'nın yardımını istemez. Brienne ve Podrick ise Arya'nın eski arkadaşı Hot Pie ile karşılaşırlar ve Arya'nın Sancaksız Kardeşlik ile birlikte olduğunu öğrenirler. Ardından Arya'nın yaşayan akrabalarının yanına, Vadi'ye gitme kararı alırlar. Lysa Arryn, Sansa ve Serçeparmak'ın öpüştüğünü gördükten sonra Sansa'yı Ay Kapısı'ndan aşağı uçuruma atmak ister fakat Serçeparmak onu sakinleştirir. Ardından Lysa'yı uçuruma atar.
388"The Mountain and the Viper"Alex GravesDavid Benioff ve D. B. Weiss1 Haziran 20147.17 milyon[49]
Yabanıllar, Mole'nin Kulesi'ne ulaşırlar. Gilly, Ygritte tarafından fark edilir ve Sam oradan kaçınca Gilly'nin öldüğünü düşünür. Ramsay, Leş'i onun Theon Greyjoy olduğuna zorlar ve Moat Cailin'e gidip orayı alan Demirdoğumlulardan kendisine teslim etmesini emreder. Moat Cailin'i geri alan Ramsay, babası Roose tarafından ödüllendirilir ve Winterfell'ın yönetimini ona bırakır. Sör Barristan, Joraj'ın Daenerys için ajanlık yaptığını ve ödülünün verileceğine dair bir mektup alır ve bunu Daenerys'e verir. Jorah, itiraf ettikten sonra Daenerys, Jorah'a Meereen'i terk edip bir daha dönmemesini emreder. Vadi'de, Serçeparmak, Lysa'nın ölümü ile konsey taradından suçlanır fakat Sansa Petyr'ın lehinde ifade verir ve Serçeparmak suçsuz bulunur. Vadi kapısının dışında Arya ve Tazı, Lysa'nın ölüm haberini alır. Kralın Şehri'nde Tyrion'ın yargılanma günü öncesinde Jaime ve Tyrion felsefik bir konuşma yaparlar. Yargılama gününde Oberyn, eliyle Tywin'i göstererek kız kardeşinin öldürülme emrini kimin verdiğini Dağ'a sorar. Dövüş sonrası son anda Dağ, Prens Oberyn'i öldürür ve Tywin Lannister, oğlu Tyrion'ın idam kararını verir.
399"The Watchers on the Wall"Neil MarshallDavid Benioff & D. B. Weiss8 Haziran 20146.95 milyon[50]
Gece Nöbetçileri, Yabanıl saldırısı için büyük bir hazırlık gerçekleştirir. Gilly, Mance Rayder'ın ordusundan önce Duvar'a gelmeyi başarır. Yabanılların bir kısmı duvara tırmanır, bir kısmı da kapılardan içeri girmeye çalışır. Ygritte'in öncülüğündeki birlik, Kara Kale'ye saldırır. Ygritte'in birliğinin başarısız olmasından sonra bir kısım Yabanıl, mamutlar ve devler ile birlikte Duvar'ın altındaki tünellerden geçmeye kalkar. Kara Kale'nin altındaki tüneli korumaya çalışan Grenn ve beş arkadaşı orada ölür. Alliser Thorne, Janos Slynth'den kumandayı alıp ana birlikle kendi saldırıya geçer. Slynt ise komutasını Jon'a bırakır ve kaçar. Pyp, Ygritte taradından vurulur ve Sam'in kollarında ölür. Thennler'den Styr'i öldüren Jon'u izleyen Ygritte, onu vuracağı sırada Olly, Ygritte'i okla öldürerek ailesinin intikamını alır. Ygritte ise Jon'un kollarında can verir. Jon'un ulukurdunun yardımları sayesinde de Kara Kale'nin güvenliği artar. Tekrar duvara tırmanmak isteyen Yabanıllar, duvar'a gömülmüş gizli çapanın salınması yüzünden ölürler. Yabanılların son saldırısı da başarısız olur. Son olarak Jon Snow, Duvar'ın ötesine giderek Mance Rayder'ı bulup öldürmek için yola çıkar.
4010"The Children"Alex GravesDavid Benioff ve D. B. Weiss15 Haziran 20147.09 milyon[51]
Jon Snow, Mance Rayder'ı tehdit ederken ansızın Stannis Baratheon ve ordusu gelir ve Mance'i tutsak alır. Gece Nöbetçileri, Yabanılların cesetlerini yakarken Jon ise Ygritte'in bedenini Duvar'ın ötesinde yakar. Bran ve yoldaşları, üç gözlü kuzgunun olduğu ağaca ulaşırken wight'lar tarafından saldırıya uğrarlar. Burada Jojen öldürülür ve Ormanın Çocukları'ndan biri onlara yardım eder. Meereen'de Daenerys, eski bir kölenin tekrar köle olup efendisine yıllar boyu hizmet ettiği için onun esareti altında daha iyi bir yaşam sürdüğünü söyler ve tekrar kölelik ister. Başka biri de kızının yanmış kemiklerini Daenerys'in önüne getirir. Bunun üzerine Daenerys, ejderhaları kapatır. Vadi'de Brienne ve Podrick, Arya ve Tazı ile karşılaşır. Tazı ve Brienne dövüşür ve Tazı ölümcül yara alırken Arya da kaçar. Kralın Şehri'nde Cersei, Qyburn'e Gregor "Dağ" Clegane'i kurtarmasını emreder. Babasının karşısına çıkıp Loras Tyrell ile evlenmeyeceğini söyler. Jaime, Tyrion'ı hücresinden salar ve Tyrion gizli tünellerden geçip Tywin'in yatak odasına ulaşır. Burada Shae'yi görür ve onu altın zincirli kolye ile boğar, babası Tywin Lannister'ı da tuvalette okla vurup öldürür.

5. Sezon (2015)[değiştir | kaynağı değiştir]


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiABD seyircisi
(milyon)
411"The Wars to Come"Michael SlovisDavid Benioff ve D. B. Weiss12 Nisan 20158.00 milyon[52]
Geçmişe dayalı bir sahnede; genç Cersei, arkadaşıyla beraber bir cadıya giderek gelecekte yerini daha güzel ve genç birine bırakacağını öğrenir. TYwin'in katlinden sonra Cersei, Jaime'ye Tyrion'ı koruduğu için kızgındır. Lancel Lannister, İnanç üyesi olarak döner. Pentos'da Tyrion, Varys'in Meereen'e gidip Daenerys'in iddiasına katılmayı onaylar. Meereen'de "Harpiya'nın Oğulları" bir Lekesizi öldürür. Hizdahr zo Loraq ve Daario Nahaaris, Daenerys'i dövüş çukurlarının açılması için ikna etmeye çalışır. Vadi'de Serçeparmak, Robin'i Royce Hanesi'ne emanet ederek Sansa ile ebraber oradan ayrılır. Brienne Tarth ve Podrick Payne onları izler. Duvar'da Stannis, Roose Bolton ile gerçekleşecek savaşında Yabanılların kendi arkasında olmasını ister. Jon Snow, Mance Rayder'i ikna edemeyince Stannis canlı halde Mance'i yaktırır. Jon ise acısına bir son vermek için Mance Rayder'i okla vurur.
422"The House of Black and White"Michael SlovisDavid Benioff ve D. B. Weiss19 Nisan 20156.81 milyon[53]
Arya Braavos'a ulaşır ve Siyah ve Beyaz'ın evine (diğer adıyla Çok Yüzlü Tanrı'nın Tapınağı) kabul edilir. Jaime, Cersei'ye Dorne'a gidip Myrcella'yı alacağını ve yanında Bronn'u da götüreceğini söyler. Podrick Payne, Serçeparmak ve Sansa'yı bir handa görür. Brienne, Sansa'yı annesine ettiği yemin için koruyacağını söyler fakat Sansa reddeder. Stannis, Jon Snow'a Gece Nöbetçileri'nin kendisine yardımı doğrultusunda Winterfell lordu olmasını teklif eder. Samwell, Jon'u lord kumandan olması için aday gösterir ve Üstat Aemon'ın son oyuyla kazanır. Daenerys, esir aldığı Harpiya üyesinin bir köle tarafından öldürüldüğünü öğrenince köleyi herkesin gözü önünde idam ettirir. Piramitinin balkonuna çıktığında Drogon'u görür.
433"High Sparrow"Mark MylodDavid Benioff ve D. B. Weiss26 Nisan 20156.71 milyon[54]
Tommen'ın yeni eşi Margaery, Cersei'yi Casterly Kayası'na göndermek için onu ikna etmeye çalışır. Baelish, Sansa Stark'ı Winterfell'a götürüp niyetinin Rosse Bolton'un oğlu Ramsay ile evlenmesini ve bu sayede Sansa'nın elinde Kuzey'in ve ayrıca Vadi'nin yönetimi olacağını söyler. Jon Snow, Stannis'in teklifini kabul etmez. Siyah ve Beyaz'ın Evi'nde Arya Stark, kişisel eşyalarını nehre atar fakat kılıcı İğne'yi saklar. Kara Kale'de Jon, Janos Slynth'in kendi emirlerine karşı çıkması üzerine onu infaz eder. Lancel, Yüksek Rahip'in Serçeparmak'ın evinde günah işlediğini iddia eder. Cersei, Yüce Rahip ile konuşmaya karar verir. Tyrion ve Varys, Volantis'e varırlar ve bir handa dinlenirler. Jorah Mormont ise Tyrion'ı kaçırır.
444"Sons of the Harpy"Mark MylodDave Hill3 Mayıs 20156.82 milyon[55]
İnanç askerleri Loras Tyrell'i tutuklar. Margary buna kızsa da Tommen sesini çıkaramaz. Melisandre Jon Snow'u baştan çıkarmaya çalışır. Winterfell yakınlarında Baelish, Cersei'den Kralın Şehri'ne dönmesi için mektup alır. Sansa'yı Ramsay Bolton'a teslim eder. Kum Yılanları, gemi kaptanının Jaime'yi Dorne'a getirdiğini öğrenir. Ellaria, Kum Yılanları'nı Oberyn'in intikamı için Myrcella'yı kaçırıp öldürmeleri için ikna eder. Jorah, Tyrion Lannister'ı Daenerys'e tutsak olarak götürüp kendisini affettirmek için plan yapar. Meereen'de Hizdahr zo Loraq, Daenerys'e dövüş çukurlarını açmasını teklif eder. Harpiya saldırısı sonucu Gri Solucan ağır yaralanırken Sör Barristan öldürülür.
455"Kill the Boy"Jeremy PodeswaBryan Cogman10 Mayıs 20156.56 milyon[56]
Brienne ve Podrick, Winterfell yakınlarında, Leş ile birlik olmuş Sansa'ya measj iletmeye çalışır. Duvar'da Tormund, Yabanılların Gece Nöbetçileri ile beraber hareket edeceğini söyler. Jon, Tormund ile birlikte Çetinocak'a gidip oradaki Yabanılları da getirmeyi kabul eder. Stannis'in ordusu, Winterfell'a gitmek için hareket eder. Yanlarında Selyse ve Shireen'i de götürür. Meereen'de Gri Solucan iyileşmeye başlar. Daenerys, Sör Barristan'ın üzerine ejderhaları Viserion ve Rhaegal'i soylu Meereenliler ile besler. Ardından dövüş çukurlarını açmayı, Hizdahr zo Loraq ile barış getirmek için evlenmeyi kabul eder. Denizde Tyrion ve Jorah, Valyria'dan geçerken bir grup taşlaşmış adam tarafından saldırıya uğrar. Kaçmayı başarırlar fakat Jorah gri hastalığa yakalanır.
466"Unbowed, Unbent, Unbroken"Jeremy PodeswaBryan Cogman17 Mayıs 20156.24 milyon[57]
Jaqen, Siyah ve Beyaz'ın Evi'nde Arya'yı ölen insanların yüzlerinin olduğu bir odaya götürür. Jaime ve Bronn, Su Bahçeleri'ne ulaşır, Myrcella'yı bulurlar fakat Kum Yılanları tarafından saldırıya uğrarlar. Saldırı, Dornelu muhafızlar tarafından sona erer. Jorah ve Tyrion, köle tacirlerinin eline düşer, Tyrion tacirleri kendilerini Meereen'deki dövüş çukurlarına götürmek için ikna eder. Petyr, Cersei'yi Roose'un Sansa ve Ramsay ile evlendirme planının olduğundan bahseder. Eğer evlenirse Winterfell ve Vadi'nin ele geçileceğini, bunu engellemenin kendi elinde olduğunu ve karşılığında Kuzey'in Koruyucusu unvanını istediğini söyler. Olenna, Kralın Şehri'ne gelir ve Cersei ile Loras'ın serbest bırakılması hakkında konuşur. Loras'ın yargılanması esnasında Loras ve Margaery, Loras'ın homoseksüelliğini inkar eder fakat Olyvar bunu kanıtlar. Margaery, yalancı şahitlikten tutuklanır. Winterfell'da Ramsay, Sansa ile evlenir ve Leş'in gözü önünde Sansa'ya tecavüz eder.
477"The Gift"Miguel SapochnikDavid Benioff ve D. B. Weiss24 Mayıs 20155.40 milyon[58]
Jon, Tormund ve birkaç kişiyle birlikte Çetinocak'a gitmek için ayrılır. Üstat Aemon kısa süre sonra ölür. Gilly, iki kardeş tarafından saldırıya uğrar fakat Sam onu kurtarır. Sansa, Leş'ten Winterfell'dan kaçmak için yardım ister ama Leş bunu Ramsay'e söyler. Melisandre, Stannis'in kazanması için kızını kurban etmesini söyler fakat Stannis bu teklifi iğrenerek reddeder. Jorah ve Tyrion, köle tüccaro Yezzan zo Qaggaz'a satılırlar. İkisi de dövü çukurlarının olduğu yerdedir ve Daenerys de Daznak'ın çukurundaki oyunların antrenmanı için onları izlemeye gelir. Jorah, diğer köleleri yenerek kimliğini açıklar. Daenerys tekrar onu reddederken Tyrion'ı hediye olarak getirdiğini söyler. Dorne'da Myrcella, Jaime'ye Trystane ile evlenmek istediğini ve neden kendisini kurtarması için geldiğini sorar. Olenna, Yüce Rahip ile Loras ve Margaery'nin serbest bırakılmasını talep eder ve reddedilir. Ardından Yüce Rahip, Cersei'yi Lancel ile olan cinsel ilişkisini öğrendiğini ve bu yüzden günahlarından arınması gerektiğini söyleyerek tutuklar.
488"Hardhome"Miguel SapochnikDavid Benioff ve D. B. Weiss31 Mayıs 20157.01 milyon[59]
Cersei günahlarını itiraf etmeyi reddeder. Arya, Lana adlı kılığa bürünür. Jaqen, Arya'dan birini zehirleyip öldürmesini ister. Leş, Sansa'ya Ramsay'den kaçışın olmadığını ve kardeşlerinin sahte ölümlerini düzenlediğini söyler. Ramsay babasına Stannis'e göndermesi için yirmi iyi adam ister. Meereen'de Tyrion, Daenerys'e Jorah'ın yanında olması gerektiğini söylese de Daenerys tekrar Jorah'ı kovar. Jorah, Yezzan'ın yanına giderek dövüş çukurlarında dövüşmek istediğini söyler. Daenerys, Tyrion'ı konseyine kabul eder. Jon ve Tormund, Çetinocak'a gider ve oradaki beş bin Yabanılı gemilerle Duvar'a götürüp kendilerine katılması için ikna eder. Bu esnada Çetinocak, wightlar ve Ak Gezenler tarafından saldırıya uğrar. Jon, Valyria çeliğinden yapılmış kılıcıyla Ak Gezeni öldürür. Jon ve sağ kalanlar kayıklarla denize açılırken Gece Kralı ellerini kaldırarak ölen herkesi diriltir ve Ak Gezen yapar.
499"The Dance of Dragons"David NutterDavid Benioff & D. B. Weiss7 Haziran 20157.14 milyon[60]
Kar fırtınası esnasında Stannis'in kampı, Ramsay'in yirmi adamı sayesinde yerle bir olur. Kampın erzakları ve cephaneleri ağır zarar görmüştür. Melisandre, Winterfell'ı ele geçirmek için kral kanına sahip birini kurban etmesi gerektiği konusunda ısrar eder. Stannis, kızı Prenses Shireen'i canlı canlı yaktırır. Jon ve Yabanıllar Duvar'a geri döner. Dorne'da Prens Doran, Jaime'ye Myrcella ile beraber Kralın Şehri'ne gitmesi için izin verir fakat bir şartı vardır. Trystane Martell de küçük konseye girecektir. Meereen'de Daznak'ın çukurunda dövüşler başlar. Daenerys, dövüşenler arasında Jorah'ı da görür. Jorah, Daenerys'in arkasındaki suikastçiye mızrak fırlatması sonucu otalık karışır ve birden Harpiya'nın Oğulları seyirci arasından çıkmaya başlar. Daenerys ve yanındakiler çukurun içine indiklerinde umutsuzca ölümü beklerken bir anda Drogon gelir ve suikastçileri yakarak öldürür. Harpiya'nın Oğulları, ejderhayı mızraklarla yaralasa da Daenerys Drogon'un sırtına atlar ve Meereen'den uçarak uzaklaşır.
5010"Mother's Mercy"David NutterDavid Benioff ve D. B. Weiss14 Haziran 20158.11 milyon[61]
Sam, Gilly ve bebeğini alıp üstat olmak için Eski Şehir'e doğru yola çıkar. Selyse, kızının ölümüne dayanamayarak kendini asar. Stannis'in de kuvvetlerinin yarısı kaçmıştır. Çarpışma esnasında ciddi kayıplar verir ve son olarak Brienne Tarth, Stannis'i öldürür.Melisandre ise Kara Kale'ye kaçar. Leş, Myranda'yı öldürür ve Sansa ile beraber Winterfell'dan kaçmak için kale duvarından atlar. Cersei, Lancel ile yattığını itiraf eder ve şehir içinde kalabalık onu aşağılarken çıplak halde yürümeye zorlanır. Kale içine ağlayarak girdiğinde küçük konsey onu karşılar, Qyburn ise onu yeni kral muhafızlarının yeni üyesi ile tanıştırır. Jaime, Myrcella, Bronn ve Trystane Dorne'dan ayrılır. Myrcella, babasının Jaime olduğunu uzun zamandır bildiğini Jaime'ye söyler, ardından Ellaria tarafından zehirlenip öldürülür. Arya, listesindeki Sör Mery Trant'ı öldürür. Jaqen, bunun Çok Yüzlü Tanrı'dan çalınmış bir hayat olduğunu söyler. Arya da kör olur. Varys, Meeereen'e ulaşır ve Tyrion, Gri Solucan ve Missandei ile beraber şehri yönetirken Jorah ve Daario ise Daenerys'i aramaya başlar. Kara Kale'de aralarında Alliser ve Olly'nin de olduğu bir grup nöbetçi, Jon'u hain olmakla suçlar ve hançerleyerek ölüme terk eder.

6. Sezon (2016)[değiştir | kaynağı değiştir]


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihi [62]ABD seyircisi
(milyon)
511"The Red Woman"Jeremy PodeswaDavid Benioff ve D. B. Weiss24 Nisan 20167.94 milyon[63]
Jon Snow'un cansız bedeni Sör Davos ve birkaç sadık nöbetçi tarafından bulunur. Cesedi bir odaya götürürler ve kilitlerler. Ardından Thorne, yönetimi ele alır. Winterfell'da Ramsay, Myranda'nın başında yas tutar. Sansa ve Theon'u Ramsay'in adamları yakalar, ardından Brienne ve Podrick varınca Ramsay'in adamlarını öldürür, Brienne de Sansa'nın hizmetine girer. Kralın Şehri'nde Cersei, Jaime ve ölen kızı Myrcella'yı karşılar. Jaime, Cersei'ye bunun intikamını alacağını söyler. Dorne'da Doran ve Trystane, Myrcella'nın ölüm haberini aldıktan sonra Kum Yılanları tarafından öldürülür. Meereen'de Tyrion ve Varys, donanmanın yandığını görür. Jorah ve Daario, Daenerys'i ararken izini bulur. Daenerys'i kaçıran Dothrakilerin başındaki Khal Moro, Daenerys'in kimliğini öğrenir. Braavos'da Arya sokaklarda evsiz halde yaşar ve tapınaktaki kimsesiz kız tarafından dövülür. Melisandre ise kırmızı kolyesini çıkarır ve yaşlı formuna geçer. Tanrısından ümidi kesmiş şekilde yatağa girer.
522"Home"Jeremy PodeswaDave Hill1 Mayıs 20167.29 milyon[64]
Walda erkek çocuk doğurur, Ramsay da babası Roose'u, Walda'yı ve yeni doğmuş üvey erkek kardeşini öldürür. Brienne, Sansa'ya Arya'nın yaşadığını söyler. Theon, Demir Adalar'a dönmek istediğini belirtir. Demir Adalar'da Theon'un amcası Euron Greyjoy, babası Kral Balon Greyjoy'u köprüden atarak öldürür. Braavos'da Arya, kimsesiz kız tarafından tekrar dövülür, Jaqen da ona emirler verir ve onu takip etmesini söyler. Tyrion, Astapor ve Yunkai şehirlerinin tekrar köleleştirildiklerini öğrenir ve bunun üzerine ejderhalar Rhaegal ve Viserion'ın zincirlerini çıkarıp serbest bırakır. Bran, görüşlerinde Winterfell'ı ziyaret eder ve burada babası Ned Stark'ın, halası Lyanna Stark'ın, amcası Benjen Stark'ın ve Hodor'un çocukluk hallerini görür. Jaime, Yüce Rahip'in önüne çıkarken Tommen ise annesi Cersei'den kendisine güçlü olmayı öğretmesini ister. Edd, Tormund ve diğer Yabanıllarla beraber gelip Kara Kale'de Allister ve diğerlerini tutuklar. Davos, Melisandre'yi büyü gücü ile Jon'u diriltme konusunda ikna eder, görünüşe göre başarısız olur. Odadan herkes çıktığında ise Jon Snow birden gözlerini açar ve dirilir.
533"Oathbreaker"Daniel SackheimDavid Benioff ve D. B. Weiss8 Mayıs 20167.28 milyon[65]
Jon Snow, kendisini Yabanılların önünde Sör Alliser Thorne, Olly ve kendisini hançerleyen diğer kişileri idama mahkûm bırakırken bulur. Ardından Gece Nöbetçileri kumandanı olarak görevi Efkarlı Edd'e bırakır. Eski Şehir'e giden yolda Sam, Gilly'e kendisi üstat eğitimi alırken Gilly ve bebeğinin, Sam'in Menzil'deki Horn Hill'de yaşayan ailesinin yanında kalmasını ister. Bran görüşünde, Dorne'daki Neşe Kulesi'nin yanında babası ve Howland Reed'in Sör Arthur Dayne'i öldürdüğünü görür. Vaes Dothrak'da Daenerys, Dosh Khaleen'de yer alması için zorlanır. Varys, Astapor, Yunkai ve Volantis'in sahiplerinin Harpiyanın Oğulları'nı mali açıdan desteklediğini öğrenir. Kralın Şehri'nde Tommen, Yüce Rahip'le konuşurken Cersei ve Jaime de Lord Kevan ve Tyrellerin olduğu küçük konsey toplantısını böler. Arya eğitimini tamamlar ve sonunda gözleri açılır, ardından "hiç kimse" olur. Lord Umber, Kuzey'deki Yabanıllardan korunmak için Ramsay'den yardım ister, bunun karşılığında Rickon Stark ve Osha'yı hediye olarak getirir.
544"Book of the Stranger"Daniel SackheimDavid Benioff ve D. B. Weiss15 Mayıs 20167.82 milyon[66]
Sansa, Brienne ve Podrick, Kara Kale'ye ulaşır ve Jon Snow ile bir araya gelirler. Winterfell'da Osha, Ramsay'i öldürmeye kalkar fakat Ramsay daha erken davranıp onu öldürür. Jon ve Sansa, Winterfell'ı nasıl geri alacaklarını tartışır. Meereen'de Tyrion, Köle Körfezi'ndeki köle sahipleri ve tüccarlarıyla tanışır ve yedi sene içinde köleliği bitirme şartı koşar, bu da Missandei ve Gri Solucan'ı kızdırır. Serçeparmak, Vadi'ye dönerek buradaki askeri gücü Ramsay Bolton'a karşı çevirmeye çalışır. Kralın Şehri'nde Margaery, kardeşi Loras'ı hücrede ziyaret ederken Cersei, Jaime, Kevan ve Lady Olenna, Yüce Rahip'i bitirmeye yönelik planlar yapar. Theon, Demir Adalar'a ulaşıp Pyke'a gider ve ablası Yara'yı Kral Şurası'nda destekleyeceğini açıklar Daario ve Jorah, Vaes Dothrak'a ulaşır, Daario burada Jorah'ın gri hastalığını öğrenir. Daenerys, Khallarla buluşur ve Dosh Khaleen tapınağını ateşe verir. Tapınaktan yaralanmadan çıktığını gören tüm Dothraki halkı ona boyun eğer.
555"The Door"Jack BenderDavid Benioff ve D. B. Weiss22 Mayıs 20167.89 milyon[67]
Sansa, ordu desteği sunan Serçeparmak ile buluşur. Sansa'nın dayısı Brynden Tully'nin de Nehirova'da ordu topladığını söyleyen Serçeparmak, Sansa tarafından reddedilir. Jon ve Sansa Stark, Kara Kale'den ayrılarak Kuzeyli ailelerden destek toplamak için yola çıkar. Braavos'da Arya ve kimsesiz kız eğitime devam eder, Arya'ya ikinci ve son şans verilir. Sadakatini kanıtlamak için tiyatro oyuncusunu öldürmesi gerekmektedir. Tiyatro oyununu izlerken babasını ve kardeşini canlandıranları objektif olarak izler. Duvarın Ötesi'nde Bran, Ak Gezenlerin, Ormanın Çocukları tarafından kendilerini korumak için yaratıldığını öğrenir. Kral Şurası'nda Euron Greyjoy seçilir ve yeğenleri Theon ve Yara'yı öldürme emri verir. Dar Denizin Karşısı'nda Daenerys, Jorah'ın gri hastalığını öğrenir. Meereen'de kızıl rahibe Kinvara, Tyrion ve Varys ile bir araya gelerek Daenerys'e destek vermek için teklif sunar. Bran'ın kendi yaptığı görüşte Gece Kralı ona dokunur ve işaretleyerek mağarayı korunaksız yapar. Gece Kralı ve emrindeki Ak Gezenler, wightlar mağarayı basarak Üç Gözlü Kuzgun'u, Ormanın Çocukları'nı ve Hodor'u öldürür.
566"Blood of My Blood"Jack BenderBryan Cogman29 Mayıs 20166.71 milyon[68]
Bran ve Meera, Bran'in amcası olan ve Duvar'daki görevinde yıllardır kayıp olan Benjen Stark tarafından kurtarılır. Sam ve Gilly, Eski Şehir'e olan yolculukları sırasında Tarly ailesinin yerleşkesi olan Yüksek Tepe'ye uğrarlar. Sam'in babası Lord Randyll'in Gilly'yi Yabanıl olduğu için aşağılamasından sonra Sam onu da alıp Eski Şehir'e götürmeye karar verir ve giderlerken Yürekfelaketi adlı Valyria kılıcını da alır. Arya, öldürmeye çalıştığı oyuncuyu, zehiri içmemesi için uyarır ve Jaqen da kimsesiz kıza Arya'nın görevinde başarısız olduğu için öldürmesini söyler. Jaime, Margaery'yi İnanç'ın elinden almaya çalışırken Tommen'ın İnanç'a bağlandığını görür. Tommen, Jaime'yi Kral Muhafızları arasından çıkarır ve Edmure Tully'yi esir olarak tutan Walder Frey'e yardım etmesi ve Karabalık'ın elinden Nehirova'yı geri alması için gönderir. Daenerys, Drogon'u sürer ve Dothrakilere Dar Deniz'i geçip Westeros'u kendisi için feth etmesini söyler.
577"The Broken Man"Mark MylodBryan Cogman5 Haziran 20167.80 milyon[69]
Tyrell ordusu, İnanç'a karşı olduklarını belli ettikten sonra Olenna Tyrell, Yüksekbahçe'ye gönderilir. Olenna ile olan konuşmasında Margaery ona gül notu bırakır ve hala hanesine sadık olduğunu belirtir. Jon, Sansa ve Davos, Yabanıllarla birlikte Mormont Hanesi'nden asker istemeye gider. Sansa çaresizlik yüzünden yardım için mektuplar yazar. Jaime, Nehirova'ya Bronn ile beraber ulaşır ve Karabalık'ı tehdit ederler fakat başarısız olurlar. Theon ve Yara, Meereen'e giden yolculukları sırasında Volantis'de duraklarlar. Braavos'da Arya, kimsesiz kız tarafından saldırıya uğrar. Kaçarken bir su kanalına atlar, çıktığında karnı kan içindedir. Sandor Clegane, Brienne Tarth ile olan mücadelesinde yaşıyor olarak gösterilir. Onu kurtaran rahip ve destekleri, Sancaksız Kardeşlik tarafından öldürülür, Clegane de onların intikamını almak ister.
588"No One"Mark MylodDavid Benioff ve D. B. Weiss12 Haziran 20167.60 milyon[70]
Tommen, İnanç'ın da etkisiyle dövüşle yargılanmayı kaldırır ve bu Cersei'nin aleyhine olur. Brienne Nehirova'ya ulaşır ve Karabalık'ı teslim olması için ikna etmeye çalışır fakat başarısız olur. Jaime, Edmure Tully'nin genç oğlunu öldürmekle tehdit etse de Tully güçleri hala yerini korur fakat Karabalık, Lannister askerleriyle çarpışırken ölür. Brienne ise kaçar. Varys, Meereen'e bilinmeyen bir görevle gider. Ardından köle şehirlerindeki sahiplerin savaş gemileri Meereen'e saldırıda bulunur fakat Daenerys döner. Sandor Clegane, köylüleri öldüren adamların Sancaksız Kardeşlik tarafından yakalandığını öğrenir ve onları öldürür. Sör Beric Dondarrion ve Myrli Thoros ise ona yasaların artık geçersiz olduğunu söyler. Arya, Leydi Crane tarafından bulunur ve bakılır. Sabah uyandığında kimsesiz kız onu bulur, Leydi Crane'i öldürür ve Arya'yı Braavos'un sokaklarında bulur. Arya, kimsesiz kızı karanlık bir yere çeker ve onu öldürür. Ardından yüzünü Siyah ve Beyaz'ın Evi'ne asarken Jaqen'a Arya Stark olduğunu söyler.
599"The Battle of Bastards"Miguel SapochnikDavid Benioff ve D. B. Weiss19 Haziran 20167.66 milyon[71]
Daenerys köle sahipleriyle buluşup onları teslim olması teklifini sunar fakat reddederler. Daenerys de Drogon'a biner ve Rhaegal ve Viserion'u da alıp sahiplerin donanmasını yakar. Gri Solucan iki köle efendisini öldürür, diğerini de olaylara tanıklık etmesi ve halkına anlatması için serbest bırakır. Savaştan sonra Theon ve Yara, Daenerys ve Tyrion ile buluşur ve barış yaparlar. Starklar ve Boltonlar savaştan önce buluşur ve Ramsay onlara teslim olmalarını söyler. Ertesi sabah çarpışma başlar. Ramsay, Rickon'u getirir ve Stark ordusuna doğru koşmasını söyler. Rickon koşarken Jon onu kurtarmaya çalışsa da Ramsay ok atar ve Rickon ölür. Savaş, Bolton askerlerinin Starkları sıkıştırmasıyla bitmek üzereyken Vadi Şövalyeleri gelir. Ramsay Winterfell'a kaçar ve Wun Wun vücuduna mızraklar ve oklar girmesine rağmen kale kapısını kırar, ardından Ramsay'in son okuyla ölür. Stark kuvvetleri içeriye girer, Jon ise Ramsay'i döver fakat ölümcül darbeler bırakmaz. Esir olarak alındıktan sonra Sansa, aç tazıların Ramsey'i öldürmesini gözünü kırpmadan izler.
6010"The Winds of Winter"Miguel SapochnikDavid Benioff ve D. B. Weiss26 Haziran 20168.89 milyon[72]
Yargılanmasından önce Cersei, çılgın ateş kullanarak Baelor Septini yakarak Yüce Rahip'i, Margaery'yi, Mace ve Loras Tyrell'i, Lancel ve Kevin Lannister'ı, yüzlerce saray soylusunu ve İnanç Militanlarını öldürür. Dehşete düşen Tommen, kale balkonundan atlayarak intihar eder. Dorne'da Varys, Olenna Tyrell ve Ellaria Kum ile anlaşarak Daenerys'in destekçisi olmaya ikna eder ve Targaryen Hanesi Greyjoylar ile birlikte toplam üç haneyi daha kazanır. Davos, Melisandre'yi Shireen Baratheon'ın ölümüyle suçlar, Jon ise onu Winterfell'dan sürgün eder. Kazanmalarının üzerine Yabanıllar, Vadi Şovalyeleri ve Kuzey Aileleri Jon Snow'u Kuzeyin Kralı ilan ederler. Sansa, Serçeparmak'ın kendisini Winterfell Leydisi yapma planlarını öğrenir. Jaime ile ziyafetlerinden sonra Walder Frey, Arya tarafından öldürülür. Sam ve Gilly Eski Şehir'e giderler. Bran bir görüşünde Neşe Kulesi'nin içini izler: Ned kız kardeşi Lyanna'yı kanlar içinde görür ve yeni doğmuş çocuğunu kendi piçi olarak alır. Jaime, Kralın Şehrine döner ve Baelor Septi'nin yıkıldığını, taht odasında ise Cersei'nin taç giyme töreninde Westeros Kraliçesi ilan edildiğini izler. Daenerys ise yanındaki destekçileri, orduları ve ejderhalarıyla sonunda Westeros'a doğru ilerler.

7. Sezon (2017)[değiştir | kaynağı değiştir]


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihi [11]ABD seyircisi
(milyon)
611"Dragonstone"Jeremy PodeswaDavid Benioff ve D. B. Weiss16 Temmuz 201710.11[74]
622"Stormborn[75]"Mark MylodBryan Cogman23 Temmuz 20179.27[76]
633"The Queen's Justice[75]"Mark MylodDavid Benioff ve D. B. Weiss30 Temmuz 20179.25
644"The Spoils of War[75]"Matt ShakmanDavid Benioff ve D. B. Weiss6 Ağustos 201710.17
655"Eastwatch[75]"Matt ShakmanDave Hill13 Ağustos 201710.72
666"Beyond the Wall[75]"Alan TaylorDavid Benioff ve D. B. Weiss20 Ağustos 201710.24
677"The Dragon and the Wolf[75]"Jeremy PodeswaDavid Benioff ve D. B. Weiss27 Ağustos 201712.07

8. Sezon (2019)[değiştir | kaynağı değiştir]


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiABD seyircisi
(milyon)
681"Winterfell"David NutterDave Hill14 Nisan 201911.76[79]
692"A Knight of the Seven Kingdoms"David NutterBryan Cogman21 Nisan 201910.29[80]
703"The Long Night"Miguel SapochnikDavid Benioff ve D. B. Weiss28 Nisan 201912.02[81]
714"The Last of the Starks"David NutterDavid Benioff ve D. B. Weiss5 Mayıs 201911.80[82]
725"The Bells"Miguel SapochnikDavid Benioff ve D. B. Weiss12 Mayıs 201912.48[83]
736"The Iron Throne"David Benioff ve D. B. WeissDavid Benioff ve D. B. Weiss19 Mayıs 201913.60[84]

DVD ve Blu-ray satış tarihleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezonlar Bölümler DVD/Blu-ray yayımlanma tarihleri
Region 1/A
1 10 6 Mart 2012 (2012-03-06)[85]
2 10 19 Şubat 2013 (2013-02-19)[86]
3 10 18 Şubat 2014 (2014-02-18)[87]
4 10 17 Şubat 2015 (2015-02-17)[88]
5 10 15 Mart 2016 (2016-03-15)[89]
6 10 15 Kasım 2016 (2016-11-15)[90]
7 7 12 Aralık 2017 (2017-12-12)[91]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Goldman, Eric (8 Nisan 2014). "Game of Thrones Renewed for Season 5 and Season 6". IGN. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2014. 
  2. ^ Robinson, Joanna (1 Haziran 2016). "'Game of Thrones Director Jack Bender Talks Direwolf Deaths, Lost, and Holding That Door". Vanity Fair. 17 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2016. 
  3. ^ "We're Probably Getting Less Game of Thrones Next Year". TV Guide. 2 Haziran 2016. 3 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2016. 
  4. ^ a b "Game of Thrones: Season Two Ratings". TV Series Finale. 11 Haziran 2012. 28 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2016. 
  5. ^ "Game of Thrones: Season Three Ratings". TV Series Finale. 12 Haziran 2013. 23 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2016. 
  6. ^ "Game of Thrones: Season Four Ratings". TV Series Finale. 18 Haziran 2014. 4 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2016. 
  7. ^ "Game of Thrones: Season Five Ratings". TV Series Finale. 16 Haziran 2015. 7 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2016. 
  8. ^ "Game of Thrones: Season Six Ratings". TV Series Finale. 28 Haziran 2016. 29 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Haziran 2016. 
  9. ^ Hibberd, James (18 Temmuz 2016). "Game of Thrones: HBO announces summer return, 7 episodes". Entertainment Weekly. 1 Eylül 2016 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2016. 
  10. ^ Roots, Kimberly (9 Mart 2017). "Game of Thrones Season 7 Premiere Date (Finally) Set at HBO". TVLine. 21 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2017. 
  11. ^ a b "Shows A-Z - game of thrones on hbo". The Futon Critic. Erişim tarihi: 4 Nisan 2017. 
  12. ^ Seidman, Robert (19 Nisan 2011). "Sunday Cable Ratings: NBA, 'Storage Wars,' 'Ax Men,' 'Khloe & Lamar' + 'The Killing,' 'Breakout Kings,' 'Sam Axe,' 'Game of Thrones' & Much More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2011. 
  13. ^ Gorman, Bill (26 Nisan 2011). "Sunday Cable Ratings: NBA, 'Khloe & Lamar,' 'The Killing,' 'Breakout Kings,' 'Housewives,' 'Game of Thrones' & Much More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Nisan 2011. 
  14. ^ Seidman, Robert (3 Mayıs 2011). "Sunday Cable Ratings: More 'Death of Bin Laden' Ratings; 'Khloe & Lamar,' 'Law & Order: CI,' 'In Plain Sight,' 'Army Wives,' 'Housewives,' 'Game of Thrones' & Much More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mayıs 2011. 
  15. ^ Gorman, Bill (10 Mayıs 2011). "Sunday Cable Ratings: Bulls/Hawks Tops + 'Law & Order: CI,' 'In Plain Sight,' 'Army Wives,' 'Housewives,' 'Game of Thrones' & Much More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mayıs 2011. 
  16. ^ Seidman, Robert (18 Mayıs 2011). "Sunday Cable Ratings: Heat/Bulls Slam Dunks + 'Law & Order: CI,' 'In Plain Sight,' 'Army Wives,' 'Housewives,' 'Game of Thrones' & Much More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2011. 
  17. ^ Gorman, Bill (24 Mayıs 2011). "Sunday Cable Ratings: Heat/Bulls Scores Big + 'Law & Order: CI,' 'In Plain Sight,' 'Army Wives,' 'Housewives,' 'Game of Thrones' & Much More". TV by the Numbers. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mayıs 2011. 
  18. ^ Gorman, Bill (1 Haziran 2011). "Sunday Cable Ratings: 'My Big Fat Gypsy Wedding,' 'Game of Thrones,' 'The Killing' & More". TV by the Numbers. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2011. 
  19. ^ Gorman, Bill (7 Haziran 2011). "Sunday Cable Ratings: 'MTV Movie Awards' Leads Night, 'Game of Thrones' Series High, 'Real Housewives,' 'ABDC' & Lots More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Haziran 2011. 
  20. ^ Gorman, Bill (14 Haziran 2011). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones', 'Real Housewives,' 'Kardashians,' 'In Plain Sight,' 'Army Wives' & More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2011. 
  21. ^ Seidman, Robert (21 Haziran 2011). "Sunday Cable Ratings: 'Falling Skies,' 'Game of Thrones', 'The Killing,' 'In Plain Sight,' 'Law & Order: CI,' 'The Glades' and Much More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2011. 
  22. ^ Seidman, Robert (3 Nisan 2012). "Sunday Cable Ratings:'Game of Thrones' Returns To Series High; + 'Khloe & Lamar,' 'The Killing', 'Mad Men, 'Army Wives' & More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Nisan 2012. 
  23. ^ Bibel, Sara (10 Nisan 2012). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Leads + Atlanta 'Housewives,' 'Mad Men,' 'Khloe & Lamar,' 'Army Wives,' 'The Client List' & Much More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2012. 
  24. ^ Kondolojy, Amanda (17 Nisan 2012). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones,' + 'Real Housewives ATL' 'Mad Men,' 'Khloe & Lamar,' 'The Client List' & More". TV by the Numbers. 9 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Nisan 2012. 
  25. ^ Kondolojy, Amanda (24 Nisan 2012). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones,' + 'Real Housewives ATL' 'Mad Men,' 'Khloe & Lamar,' 'The Client List' & More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2012. 
  26. ^ Bibel, Sara (1 Mayıs 2012). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Rises, Ties NBA Playoffs + 'Real Housewives,' 'The Client List,' 'Army Wives,' 'Mad Men' & More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2012. 
  27. ^ Kondolojy, Amanda (8 Mayıs 2012). "Sunday Cable Ratings: NBA Playoffs + 'Game of Thrones', 'The Client List', 'Army Wives,' 'Khloe & Lamar', 'Mad Men' + More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mayıs 2012. 
  28. ^ Bibel, Sara (15 Mayıs 2012). "Sunday Cable Ratings: 'Game Of Thrones' Tops, 'Real Housewives NJ,' 'The Client List,' 'Khloe & Lamar,' 'Army Wives' & More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2012. 
  29. ^ Kondolojy, Amanda (22 Mayıs 2012). "Sunday Cable Ratings: NBA Playoffs, + 'Game of Thrones', 'Keeping Up With the Kardashians', 'Ax Men', 'The Client List', 'Sister Wives', + More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2012. 
  30. ^ Bibel, Sara (30 Mayıs 2012). "Sunday Cable Ratings: NBA Playoffs Win Night, 'Game of Thrones', 'Mad Men', 'Keeping Up With the Kardashians', 'Girls', 'Pawn Stars', & More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mayıs 2012. 
  31. ^ Kondolojy, Amanda (5 Haziran 2012). "Sunday Cable Ratings: NBA Playoffs + 'Game of Thrones' Finale, MTV Movie Awards, 'Sister Wives', 'The Glades', 'Longmire' + More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2012. 
  32. ^ Bibel, Sara (2 Nisan 2013). "Sunday Cable Ratings: 'The Walking Dead' Wins Night, 'Game of Thrones', 'The Bible', 'Vikings', 'Shameless', 'The Client List' & More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2013. 
  33. ^ Kondolojy, Amanda (9 Nisan 2013). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night + 'Real Housewives of Atlanta', 'Kourtney & Kim Take Miami', 'Vikings', 'Mad Men' & More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Nisan 2013. 
  34. ^ Bibel, Sara (16 Nisan 2013). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night, 'MTV Movie Awards', 'Vikings', 'Mad Men','The Client List', 'Veep' & More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2013. 
  35. ^ Kondolojy, Amanda (23 Nisan 2013). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night, 'NBA Playoffs', 'Real Housewives of Atlanta', 'Vikings' & More". TV by the Numbers. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2013. 
  36. ^ Bibel, Sara (30 Nisan 2013). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night, NBA Playoffs, 'Vikings', 'The Client List', 'Mad Men', 'Veep' & More". TV by the Numbers. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2013. 
  37. ^ Kondolojy, Amanda (7 Mayıs 2013). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night + 'Ax Men', 'Mad Men', 'Army Wives', 'The Client List' & More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2013. 
  38. ^ Kondolojy, Amanda (14 Mayıs 2013). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night + 'Breaking Amish', 'Mad Men', 'Long Island Medium', 'River Monsters' & More". TV by the Numbers. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2013. 
  39. ^ Bibel, Sara (21 Mayıs 2013). "Sunday Cable Ratings:'Game of Thrones' Wins Night, 'North America', 'Mad Men', 'Veep', 'The Client List' & More". TV by the Numbers. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2013. 
  40. ^ Kondolojy, Amanda (4 Haziran 2013). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night + 'Keeping Up With the Kardashians', 'Real Housewives of New Jersey', 'Breaking Amish', 'Mad Men' & More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2013. 
  41. ^ Bibel, Sara (11 Haziran 2013). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night, 'Falling Skies', 'Mad Men', 'Army Wives', 'Veep', 'The Client List' & More". TV by the Numbers. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2013. 
  42. ^ Kondolojy, Amanda (8 Nisan 2014). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night + 'The Real Housewives of Atlanta', 'Silicon Valley', 'Married to Medicine' & More". TV by the Numbers. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2014. 
  43. ^ Bibel, Sara (15 Nisan 2014). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night, 'Real Housewives of Atlanta', 'MTV Movie Awards', 'Silicon Valley', 'Mad Men', 'Drop Dead Diva' & More". TV by the Numbers. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Nisan 2014. 
  44. ^ Kondolojy, Amanda (22 Nisan 2014). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night, + NBA Playoffs, 'Real Housewives of Atlanta', 'Naked and Afraid' & More". TV by the Numbers. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Nisan 2014. 
  45. ^ Bibel, Sara (29 Nisan 2014). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night, NBA Playoffs, 'Real Housewives of Atlanta', 'Mad Men', 'Devious Maids' & More". TV by the Numbers. 10 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2014. 
  46. ^ Kondolojy, Amanda (6 Mayıs 2014). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night, + 'Real Housewives of Atlanta', 'Married to Medicine', 'Silicon Valley' & More". TV by the Numbers. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2014. 
  47. ^ Bibel, Sara (13 Mayıs 2014). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night, NBA Playoffs, 'Silicon Valley', 'Bar Rescue', 'Real Housewives of Atlanta', 'Mad Men' & More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2014. 
  48. ^ Kondolojy, Amanda (20 Mayıs 2014). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night + 'Silicon Valley', 'Real Housewives of Atlanta', 'River Monsters', 'Married to Medicine' & More". TV by the Numbers. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mayıs 2014. 
  49. ^ Kondolojy, Amanda (3 Haziran 2014). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night + NHL Conference Finals, 'Real Housewives of Atlanta: Kandi's Wedding', 'Silicon Valley' & Moreh". TV by the Numbers. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2014. 
  50. ^ Bibel, Sara (10 Haziran 2014). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night, 'Keeping Up With the Kardashians', 'Devious Maids', 'Veep', 'Turn' & More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2014. 
  51. ^ Kondolojy, Amanda (17 Haziran 2014). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night + World Cup Soccer, 'Keeping up with the Kardashians', NASCAR & More". TV by the Numbers. 31 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Haziran 2014. 
  52. ^ Bibel, Sara (14 Nisan 2015). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night, 'Silicon Valley', 'MTV Movie Awards', 'Mad Men', 'Veep', 'The Royals' & More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Nisan 2015. 
  53. ^ Kondolojy, Amanda (21 Nisan 2015). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Tops Night + NBA Playoffs, 'Real Housewives of Atlanta,' 'Naked and Afraid' & More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Nisan 2015. 
  54. ^ Bibel, Sara (28 Nisan 2015). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night, NBA Playoffs, 'Real Housewives of Atlanta', 'Silicon Valley', 'Mad Men' & More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2015. 
  55. ^ Kondolojy, Amanda (5 Mayıs 2015). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Tops Night + 'Real Housewives of Atlanta', 'Silicon Valley' & More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2015. 
  56. ^ Bibel, Sara (12 Mayıs 2015). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night, NBA Playoffs, 'Silicon Valley', 'Mad Men', 'The Royals', 'Veep' & More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2015. 
  57. ^ Kondolojy, Amanda (19 Mayıs 2015). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Tops Night + 'Keeping Up With the Kardashians', 'Mad Men' & More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2015. 
  58. ^ Bibel, Sara (27 Mayıs 2015). "Sunday Cable Ratings: NBA Conference Finals Win Night, 'Game of Thrones', 'Silicon Valley', 'Keeping Up With the Kardashians', 'Veep' & More". TV by the Numbers. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2015. 
  59. ^ Kondolojy, Amanda (2 Haziran 2015). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Tops Night + 'Keeping Up With the Kardashians', 'Silicon Valley', 'Naked and Afraid' & More". TV by the Numbers. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2015. 
  60. ^ Bibel, Sara (9 Haziran 2015). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night, 'Silicon Valley', 'Naked & Afraid', 'Married to Medicine', 'Veep' & More". TV by the Numbers. 4 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Haziran 2015. 
  61. ^ Kondolojy, Amanda (16 Haziran 2015). "Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Tops Night + 'Silicon Valley', NASCAR, 'Botched' & More". TV by the Numbers. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2015. 
  62. ^ "Shows A-Z - game of thrones on hbo". The Futon Critic. Erişim tarihi: 19 Mart 2016. 
  63. ^ Porter, Rick (26 Nisan 2015). "Sunday cable ratings: 'Game of Thrones' opens slightly lower, still dominant". TV by the Numbers. 27 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2015. 
  64. ^ Porter, Rick (3 Mayıs 2016). "Sunday cable ratings: 'Game of Thrones' slips, 'Kardashians' premiere steady". TV by the Numbers. 4 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2016. 
  65. ^ Porter, Rick (10 Mayıs 2016). "Sunday cable ratings: 'Game of Thrones' (very) steady with episode 3". TV by the Numbers. 13 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mayıs 2016. 
  66. ^ Porter, Rick (17 Mayıs 2016). "Sunday cable ratings: 'Game of Thrones' rises, 'Fear the Walking Dead' falls". TV by the Numbers. 21 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2016. 
  67. ^ Porter, Rick (24 Mayıs 2016). "Sunday cable ratings: 'Preacher' has decent debut, 'Game of Thrones' ties season high". TV by the Numbers. 26 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mayıs 2016. 
  68. ^ Porter, Rick (1 Haziran 2016). "Sunday cable ratings: 'Game of Thrones' hits season low on Memorial Day weekend". TV by the Numbers. 2 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2016. 
  69. ^ Porter, Rick (7 Haziran 2016). "Sunday cable ratings: 'Game of Thrones' back to usual numbers, 'Preacher' holds up". TV by the Numbers. 9 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2016. 
  70. ^ Porter, Rick (14 Haziran 2016). "Sunday cable ratings: 'Game of Thrones' and 'Silicon Valley' hold steady". TV by the Numbers. 15 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Haziran 2016. 
  71. ^ Porter, Rick (21 Haziran 2016). "Sunday cable ratings: 'Game of Thrones' holds up opposite NBA Finals". TV by the Numbers. 22 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2016. 
  72. ^ Porter, Rick (28 Haziran 2016). "Sunday cable ratings: 'Game of Thrones' scores series high with Season 6 finale". TV by the Numbers. 29 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Haziran 2016. 
  73. ^ "Game of Thrones season 7: US and UK air date, teaser trailer, official poster, cast, rumors, and everything you need to know". GamesRadar. 4 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2017. 
  74. ^ Porter, Rick (17 Temmuz 2017). "Sunday cable ratings: 'Game of Thrones' scores series-best audience with Season 7 premiere". TV by the Numbers. 30 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2017. 
  75. ^ a b c d e f Hibberd, James (7 Temmuz 2017). "Game of Thrones releases season 7 episode titles, details". Entertainment Weekly. 9 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Temmuz 2017. 
  76. ^ Porter, Rick (25 Temmuz 2017). "Sunday cable ratings: 'Phelps vs. Shark' strong, 'Game of Thrones' boosts 'Ballers,' 'Insecure'". TV by the Numbers. 29 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2017. 
  77. ^ Hooton, Christopher (27 Eylül 2017). "Game of Thrones season 8: Directors revealed for all episodes". The Independent. 20 Ekim 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2017. 
  78. ^ Chitwood, Adam (15 Aralık 2017). "'Justice League' DP Fabian Wagner on Zack Snyder's Cut, Superman's Black Suit & 'Game of Thrones'". Collider. 16 Aralık 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Aralık 2017. 
  79. ^ Welch, Alex (16 Nisan 2019). "Sunday cable ratings: 'Game of Thrones' season 8 premiere hits new series high". TV by the Numbers. 17 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2019. 
  80. ^ Welch, Alex (23 Nisan 2019). "Sunday cable ratings: 'Game of Thrones' slips, 'Barry' hits another high". TV by the Numbers. 23 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2019. 
  81. ^ Welch, Alex (30 Nisan 2019). "Sunday cable ratings: 'Game of Thrones' rises to another series high". TV by the Numbers. 1 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2019. 
  82. ^ Welch, Alex (7 Mayıs 2019). "Sunday cable ratings: 'Game of Thrones' stays high, 'Barry' dips". TV by the Numbers. 21 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2019. 
  83. ^ Welch, Alex (14 Mayıs 2019). "Sunday cable ratings: 'Game of Thrones' hits new highs (again), 'Veep' finale holds steady". TV By the Numbers. 21 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2019. 
  84. ^ Webb Mitovich, Matt (20 Mayıs 2019). "Ratings: Game of Thrones Series Finale Breaks Records, Tops 19 Million Viewers". TVLine. 23 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mayıs 2019. 
  85. ^ Lambert, David (5 Aralık 2011). "Game of Thrones – HBO's Official Press Release with Full Details of 'The Complete 1st Season' on DVD, Blu-ray". TVShowsOnDVD.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Şubat 2012. 
  86. ^ Lambert, David (19 Kasım 2012). "Game of Thrones – Winter is Coming, with 'The Complete 2nd Season': Date, Extras, Boxes!". TVShowsOnDVD.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2012. 
  87. ^ Lambert, David (24 Haziran 2013). "Game of Thrones – 2014 Release Date, Package Art for 'The Complete 3rd Season,' on DVD, Blu". TVShowsOnDVD.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2013. 
  88. ^ Lambert, David (16 Temmuz 2014). "Game of Thrones – 'The Complete 4th Season' Press Release: Date, Art, Cost, Extras". TVShowsOnDVD.com. 18 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2014. 
  89. ^ "Game of Thrones: Season 5 [Blu-ray + Digital HD]". Amazon.com. Erişim tarihi: 18 Ekim 2015. 
  90. ^ "Game of Thrones: The Complete Sixth Season [Blu-ray]". Amazon.com. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2016. 
  91. ^ "Game of Thrones - Season 7". jbhifi.com.au. 30 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Eylül 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]