Güney Ural Devlet Üniversitesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Güney Ural Devlet Üniversitesi
Южно-Уральский государственный университет
Harita
SloganLatinceAut viam inveniam, aut faciam
Bir yol bulun veya inşa edin
Kuruluş1943
TürDevlet
Eğitim dil(ler)irusça
RektörAlexander Şestakov
BaşkanGerman Vyatkin
Öğrenciler32,000 (2017)
KonumÇelyabinsk, yanı sıra şubeleri Zlatoust, Miass, Satka, Nizhnevartovsk
Web sitesisusu.ru

Güney Ural Devlet Devlet Üniversitesi (Ulusal Araştırma Üniversitesi), Rusya'daki en büyük ve Çelyabinsk bölgesindeki en büyük eğitim kurumlarından biridir. 2000'lerin başında, öğrenci sayısı açısından Rusya'daki en büyük üniversite oldu.

2010'dan beri ulusal bir araştırma üniversitesi statüsündedir. 2015 yılında üniversite, Rus üniversitelerinin rekabet gücünü artırmak amacıyla 5-100 projesine katılmak için seçilen Rus üniversitelerine dahil edildi. 2018'de, tarihinde ilk kez GUDÜ, İngiltere'deki danışmanlık şirketi Quacquarelli Symonds (QS) tarafından derlenen dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasına dahil edildi. GUDÜ, 10 enstitü ve yüksek okul, 2 fakülte (üniversite öncesi eğitim ve askeri eğitim) ve 4 daldan oluşmaktadır. Bugün, dünyanın dört bir yanından 52 ülkeden 28 binden fazla öğrenci üniversitede okumaktadır.

Güney Ural Devlet Üniversitesi ilginç tarihi ve coğrafi gelenekleri ile bir üniversitedir, Bu onun bilimsel başarıları ile ünlü bir multidisipliner eğitim kurumudur, yüksek eğitim hazırlık seviyesi, temel ve akademik temeli, araştırma faaliyetleri ve eğitim sürecinin amaçları için malzeme ve teknik tesis.[1]

Yurt dışında çalışmayı planlayanlar için SUSU, Avrupa kurallarına uygun olarak Diploma Eki’ni düzenlemektedir. Çalışmanın en önemli ve en önemli bileşenlerinden biri, öğrencilerin kazandıkları becerilerin pratikte uygulanmasıdır. Bu nedenle SUSU, çok uluslu şirketler ve 35 farklı ülkeden (örn. Fortum, Knauf, Emerson) şirketler ile çok sayıda anlaşmaya varmakta ve öğrencilere heyecan verici ve verimli stajlar sağlamaktadır. İngilizce öğrenmek isteyenler için, SUSU aşağıdaki alanlarda İngilizce olarak öğretilen bir dizi Lisans programı uygulamıştır: mühendislik, ekonomi, işletme, finans ve dilbilim.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 1943 — doğum Çelyabinsk Makine Mühendisliği Enstitüsü (ÇMME)
  • 1951 — formasyon Çelyabinsk Politeknik Enstitüsü (ÇPE)
  • 1990 — oluşturulması Çelyabinsk Devlet Teknik Üniversitesi (ÇDTÜ)
  • 1997 — olma Güney Ural Devlet Üniversitesi (GUDÜ)
  • 2010 — atama Ulusal Araştırma Üniversitesi kategorileri (GUDÜ (UAÜ))
  • 2015 — içerme Rus üniversitelerinin rekabet edebilirliğini arttırmaya yönelik Proje 5-100 programında

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Güney Ural Devlet Üniversitesi Çalışma". AbroStudy Uluslararası Toplum. 30 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mayıs 2019.