Gültekin Hacıbeyli

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gültekin Hacıbeyli
Doğum13 Ekim 1973 (50 yaşında)
Bakü, Azerbaycan SSC, SSCB
EğitimBakü Devlet Üniversitesi
MeslekHukukçu, dil bilimci, akademisyen ve siyasetçi

Gültekin Hacıbeyli (d. 13 Ekim 1973, Bakü, Azerbaycan SSC), Azerbaycan Millî Meclisi'nin 2. ve 3. dönem milletvekili olan Azeri hukukçu, dil bilimci, akademisyen ve siyasetçidir.

Yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Gültekin Hacıbeyli, 13 Ekim 1973 tarihinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de dünyaya geldi. İlk ve ortaöğreniminin ardından yükseköğrenimini Bakü Devlet Üniversitesi'nde yaptı. 1995'te Bakü Devlet Üniversitesi'nde akademisyenliğe başladı ve bunun yanı sıra bir süre Garp Üniversitesi'nde de ders verdi.

5 Kasım 2000 günü yapılan genel seçimlere bağımsız aday olarak katıldı ve 2. dönem Goranboy-Naftalan milletvekili olarak Azerbaycan Millî Meclisi'ne girdi. Daha sonraki seçimlerde de aynı başarıyı göstererek, aynı seçim bölgesinden 3. dönem milletvekili oldu.

Millî Meclis'teki Uluslararası ve Parlamentolar Arası İlişkiler Daimi Komisyonu Başkan Yardımcısı olan Gültekin Hacıbeyli, aynı zamanda Azerbaycan-Letonya Parlamentolar Arası Çalışma Grubu'nun başkanı ve Azerbaycan-Amerika Birleşik Devletleri ile Azerbaycan-Arjantin Parlamentolar Arası Çalışma Grupları'nın üyesidir. Gültekin Hacıbeyli, Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi'nde Azerbaycan Cumhuriyeti'ni temsil eden kurulun da üyesidir.

Bir çocuğu olan Gültekin Hacıbeyli, Türkçenin yanı sıra İngilizce, Fransızca, Rusça, Farsça ve Arapça bilmektedir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]