Güler Kazmacı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Güler Kazmacı (?), Türk televizyon programıcısı, radyocu, eski TRT spikeri, köşe yazarı ve gazeteci. Ankara doğumludur, henüz Resim Grafik öğrencisiyken TRT'ye girmiş, başarılı olmuş tur. TRT İzmir televizyonunda sabah erken saatlerde sunduğu Gün Başlıyor programıyla bütün ülkenin tanıyıp sevdiği bir isim olunca, 1991 yılında ilk özel televizyon olan Star TV'ye transfer olmuştur. Daha sonra Kanal D, ATV, Show TV, E Tv gibi birçok özel kanalda haber okumuş ve program sunmuştur. TRT'de Eurovision Şarkı yarışması gibi özel geceleri de sunarken, Türkiye'de 1990'lı yıllarda televizyonda yapılan ilk güzellik yarışmalarını Orhan Boran'la birlikte sunmuştur. O yıllarda en fazla ünlenmiş spiker denilmesinin yanı sıra, konuşmasının ve saç, makyaj, giyim tarzının en çok taklit edildiği spiker olarak da bilinir. Televizyonculuğunun yanı sıra 12 sene Posta gazetesinde köşe yazarı olarak çalışmış ve daha çok kadın erkek ilişkileri ve siyaset üzerine yazılar kaleme almıştır.

Aynı zamanda 25 yıllık eğitimcidir. Diksiyon konusunda devlet ödüllüdür. Kurumlara ve kişilere iletişim psikolojisi, etkili konuşma, kitle önünde etkili konuşma, telefonda etkili konuşma ve etkili yazım teknikleri dersleri vermektedir.

Kitapları[değiştir | kaynağı değiştir]

Döküm (Şiir ) Ayrılmadan Aşk Olmaz (Şiir ) Arızalı Erkekler (Mizah/ Öykü ) Beyoğlu Kadınları (Öykü ) Yatakta Keramet Var (Deneme ) Her Yanından tuttum Aşkın (Deneme ) Aşk Akla Girer (Aforizmalar ) Anarşist Bir Kadının Aşkları (Roman) Evli Erkek (Öykü ) Bunu Yapan İki Kişi (Mizah/ öykü ) Aykırı Aşklar (Öykü )