Görünmeyen Ekonomi: Dünya Gerçekte Nasıl İşliyor?

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Görünmeyen Ekonomi: Dünya Gerçekte Nasıl İşliyor?
YazarSteven D. Levitt ve Stephen J. Dubner
Türİş ve Yönetim
Yayım2006 (1. Basım)
YayımcıBoyner Yayınları
ISBN975-700-451-0

Amerikalı ekonomist Steven D. Levitt, Görünmeyen Ekonomi: Dünya Gerçekte Nasıl İşliyor? ya da özgün adıyla "Freakonomics: A Rogue Economist Explores the Hidden Side of Everything" kitabında, sıra dışı bir yaklaşım ile meraklı, ilginç sorular sorup, bunlara verdiği yanıtlar ile dünyanın gerçekte nasıl işlediğine dair yeni bir boyut ortaya koymaktadır. 2009 yılında 4 milyonun üzerinde satmıştır.[1]

Steven D. Levitt’in, The New York Times’ın gazeteci–yazarı Stephen J. Dubner ile birlikte kaleme aldığı kitap, “Öğretmenler ile Sumo Güreşçilerinin Ortak Noktası Nedir?”, “Ku Klux Klan Nasıl Oluyor da Bir Grup Emlakçıya Benziyor?”, “Bütün Suçlular Nereye Kayboldular?”, “Mükemmel Ebeveyn Nasıl Olunur?”, “Uyuşturucu Satıcıları Neden Hala Anneleriyle Oturuyor?” gibi başlıklarla günlük yaşamın arkasındaki gerçekleri sorguluyor.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Fox, Justin (26 Ekim 2009). "Is the World Ready for Freakonomics Again?". Time.com. 14 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2011.  (abonelik gereklidir)