Gökhan Tepe

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gökhan Tepe
Doğum8 Şubat 1978 (46 yaşında)
Kartal, İstanbul, Türkiye
TarzlarPop müzik
MesleklerŞarkıcı-şarkı yazarı, Oyuncu
Etkin yıllar1996-günümüz
Müzik şirketiSony Music, DMC, Ulus Müzik
İlişkili hareketlerAlişan
Resmî sitegokhantepe.com
Aylin Özer (e. 2016)
Çocukları1

Gökhan Tepe (d. 8 Şubat 1978, İstanbul), Türk şarkıcı, şarkı yazarı ve oyuncu.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

8 Şubat 1978'de Rizeli bir ailenin çocuğu olarak İstanbul’da doğan Gökhan Tepe,[1] Yeşilyurt Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulunda okudu. İlkokuldan sonra müziğe olan yeteneğinin görülmesi üzerine 1988'de İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarına girdi.[2]

1996'da prodüktörlüğünü İskender Ulus'un yaptığı "Çöz Beni" albümünü çıkardı. Bu albümde yer alan "Dönmem", "Bayıldım", "Aşk Belası", "Zor Gelir" ve "Çöl Çiçeği" adlı parçalarına klip çekti. Ardından 1999'da ikinci albümü "Canözüm" piyasaya çıktı. Selim Çaldıran ve Cenk Eroğlu'nun yaptığı albüm, albüme ismini veren "Canözüm" adlı parça ile çıkış yaptı. Bu albümden kliplenen bir diğer şarkı da "Sevmeler Yasak Bana" isimli şarkı oldu. 2002'de "Belki Hüzün Belki De Aşk" adlı albümü müzikseverlerle buluştu. Yine bu albümde yer alan "Annem" ve "Tanrım Affeder Mi?" kısa sürede listelerde üst sıralara tırmandı. Bu albümde aynı zamanda söz ve müziği sanatçıya ait birçok parça bulunuyordu.

Müziğe dört yıl ara verdikten sonra 2006 yılının Temmuz ayında "Yürü Yüreğim" adlı albümü müzik marketlerdeki yerini aldı. Sanatçının müzik yaşamında önemli bir yere sahip olan bu albümde, albüme adını veren "Yürü Yüreğim" parçası yanı sıra "İnsanoğlu" ve "Gel Aşkım" adlı parçalara klip çekildi. Gökhan Tepe, kendi albümünde yer alan parçalarının yanında başka sanatçılar için beste çalışmaları da yaptı. Gökhan Tepe'nin müzik çalışmaları hızla devam ederken bir yandan da 2006-2007 yıllarında Show TV'de yayımlanan "Maçolar" adlı dizide Burhan Öçal ve Özlem Tekin ile ilk kez kamera karşısına geçti. Televizyondaki bu başarısı üzerine ardından Kanal D'nin beğeni ile takip edilen dizisi "Elveda Derken"de Ece Uslu ve Burcu Kara gibi isimlerle başrolünü paylaştığı dizide yer aldı.

2009 Haziran ayında "Vur" isimli albümünü DMC etiketiyle piyasaya süren ve bu albümden "Vur" ve "Çok Özlüyorum Seni" parçalarına video klip çeken Tepe 2011'de "Aşk Sahnede" albümünü çıkardı. "Kırmızı halı", "Yalan Olur" ve "Söz" gibi şarkılarına klip çekti. Prodüktörlüğünü üstlendiği, yedinci albümü “Kendim Gibi” 14 Aralık 2012’de yayımladı. Albümde “Tanrım Dert Vermesin”, “Üç Kelime”, “Adı Aşk Olsun” ve “Veda Makamı” şarkılarının klibini çekti. Ebru Gündeş’e verdiği bestesi “Beyaz” ilk kez bu albümde Gökhan Tepe tarafından seslendirildi.

Sanat hayatı boyunca bestelediği yüzü aşkın eseri kendi albümlerinin yanı sıra farklı albümlerde de yer alan Gökhan Tepe, 2014'ün sonlarına doğru “Gelsen De Anlatsam” şarkısını dinleyicilerle buluşturdu. Bu şarkı iki ay boyunca resmi radyo analiz raporlarına göre 1 numarada kalarak büyük bir başarı elde etti.[kaynak belirtilmeli]

Gökhan Tepe, 14 Şubat 2015'te sevgililere özel şarkısı “Sonsuza Kadar” ile dijital müzik platformları üzerinden dinleyicilerle buluştu. 2015'in Mart ayında ise, müzik kariyerinin sekizinci albümü olan “Seninle Her Yere” yayımlandı. Bu albümden ''Gelsen De Anlatsam'' ve ''Kader'' şarkılarına video klip çekti. Tepe, 21 Ağustos 2016'da Aylin Özer ile evlendi.[3]

Sanatçı, gelecek albümün habercisi niteliğindeki "Sevda Çocukları" şarkısını 2017 sonlarında çıkardı. Hemen ardından, dokuzuncu albümü "Yaz 2018"'i 2018'in Haziran ayında çıkardı. Albümden "Yak Ateşinle", "O Şarkı" ve "Kal Biraz Daha" şarkıları kliplendirildi. Ocak 2019 çıkışlı Ebru Gündeş albümü "Aşık"ta çıkış şarkısı "Aşık" olmak üzere bestelerine yer verdi. Aralık 2019'da "Asmalı" teklisini yayımladı.

Kasım 2022'de, 3 yıl sonra "Aşık Kalbin Biliyor" teklisi dinleyicileriyle buluştu. Eylül 2023'te "Belki Hüzün Belki De Aşk" şarkısının 2023 versiyonunu yayımladı.

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül veren organizasyon Kategori
2012 İstanbul Kültür Üniversitesi 1.Ulusal Medya ve İletişim Ödülleri Yılın En İyi Albümü (Aşk Sahnede)
2013 Düzce Üniversitesi 1.Medya Ödülleri En İyi Erkek Sanatçı
1.Türkiye Müzik Ödülleri En İyi Şarkı'nın Bestecisi (Türkan)
12.Magazinci.com İnternet Medyası (En İyiler) Yılın Erkek Pop Yorumcusu
19.Siyaset Dergisi Ödülleri Yılın Türk Pop Müziği Erkek Sanatçısı
14.Fonex Futbol Oscarları Yılın Sanatçısı
MGD 19.Altın Objektif Ödülleri En İyi Erkek Yorumcu
40.Altın Kelebek Ödülleri Yılın Şarkısı'nın Bestecisi (Türkan)
2016 5.Fashion Tv Moda Ödülleri Yılın En İyi Giyinen Pop Müzik Erkek Sanatçısı
16.Magazinci.com İnternet Medyası (En İyiler) Yılın Erkek Pop Yorumcusu

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Abdurrahman Akın (2 Mart 2024). "Türkiye'nin İtici Gücü: Rize ve Rizeliler!". kackar53.com. 7 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2024. 
  2. ^ "Bir parça metroseksüelim". Habertürk. 16 Kasım 2014. 25 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Gökhan Tepe ile Aylin Özer evlendi". Milliyet Gazetesi. 22 Ağustos 2016. 23 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]