Göbek pirsingi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Göbek pirsingi

Göbek pirsingi, göbeğin içinden, içinde veya çevresinde bulunan bir pirsing türüdür. Kulak delme gibi hızlı ve tahriş olmadan iyileşebilir veya ilgili uzun iyileşme süresiyle daha çok yüzey pirsinglerinden gibi iyileşebilir. İyileşme genellikle 6-9 ay veya daha fazla sürer ve temizlendiği sürece kolayca iyileşmektedir.[1] Çoğu yüzey pirsinglerinden farklı olarak, vücut tarafından reddedilme oranı kulak delme gibi yüzey dışı pirsinglerden daha yüksek olmasına rağmen, yine de çoğunlukla reddedilmeyen birkaç pirsing türünden biridir.

Göbek pirsingi, göbeğin kendisinin delinmesini içerir ve iğnenin çıkıntılı bir dış kısımdan geçirilmesiyle elde edilir. Bununla birlikte, göbek piercingi terimi daha yaygın olarak göbeği çevreleyen derinin bir veya daha fazla yerde delindiği terleri ifade eder. Göbek pirsinginin en yaygın şekli göbeğin üst kenarından geçmektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Unknown (4 Haziran 2015). "Can I go swimming after a piercing?". www.nhs.co.uk. National Health Service. 15 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ağustos 2021. 

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]