Futurama bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Matt Groening tarafından yaratılan Amerikan bilim-kurgu-komedi çizgi-filmi olan Futurama'nın bölüm listesi. Dizi 1999'dan 2003'e 2008'den 2012'ye kadar sürmüştür.

Sezonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Bölümler Yayın zamanı Home release DVD Çıkış tarihleri
Sezon prömiyeri Sezon finali Kanal Bölge 1 Bölge 2 Bölge 4
1 13 28 Mart 1999 (1999-03-28) 14 Kasım 1999 (1999-11-14) Fox Futurama, Volume 1 25 Mart 2003 (2003-03-25)[1] 28 Ocak 2002 (2002-01-28) 27 Kasım 2002 (2002-11-27)
2 19 21 Kasım 1999 (1999-11-21) 3 Aralık 2000 (2000-12-03) Futurama, Volume 2 12 Ağustos 2003 (2003-08-12)[2] 11 Kasım 2002 (2002-11-11) 13 Mayıs 2003 (2003-05-13)
3 22 21 Ocak 2001 (2001-01-21) 8 Aralık 2002 (2002-12-08) Futurama, Volume 3 9 Mart 2004 (2004-03-09)[3] 2 Haziran 2003 (2003-06-02) 24 Eylül 2003 (2003-09-24)
4 18 10 Şubat 2002 (2002-02-10) 10 Ağustos 2003 (2003-08-10) Futurama, Volume 4 24 Ağustos 2004 (2004-08-24)[4] 24 Kasım 2003 (2003-11-24) 18 Şubat 2004 (2004-02-18)
5 16 4 23 Mart 2008 (2008-03-23) Comedy
Central
Bender's Big Score 27 Kasım 2007 (2007-11-27)[5] 31 Mart 2008 (2008-03-31) 5 Mart 2008 (2008-03-05)
4 19 Ekim 2008 (2008-10-19) The Beast with a Billion Backs 24 Haziran 2008 (2008-06-24)[6] 30 Haziran 2008 (2008-06-30) 6 Ağustos 2008 (2008-08-06)
4 26 Nisan 2009 (2009-04-26) Bender's Game 4 Kasım 2008 (2008-11-04)[7] 3 Kasım 2008 (2008-11-03) 10 Aralık 2008 (2008-12-10)
4 30 Ağustos 2009 (2009-08-30) Into the Wild Green Yonder 24 Şubat 2009 (2009-02-24)[8] 23 Şubat 2009 (2009-02-23) 4 Mart 2009 (2009-03-04)
6 26 13 24 Haziran 2010 (2010-06-24) 21 Kasım 2010 (2010-11-21) Futurama, Volume 5[9] 21 Aralık 2010 (2010-12-21)[9] 26 Aralık 2011 (2011-12-26)[10] 2 Kasım 2011 (2011-11-02) (DVD)
28 Mart 2012 (2012-03-28) (Blu-ray)
13 23 Haziran 2011 (2011-06-23) 8 Eylül 2011 (2011-09-08) Futurama, Volume 6[11] 20 Aralık 2011 (2011-12-20)[11] 24 Haziran 2013 (2013-06-24)[12] 21 Aralık 2011 (2011-12-21) (DVD)
28 Mart 2012 (2012-03-28) (Blu-ray)
7 26 13 20 Haziran 2012 (2012-06-20) 29 Ağustos 2012 (2012-08-29) Futurama, Volume 7[13] 11 Aralık 2012 (2012-12-11)[14] Yok 12 Aralık 2012 (2012-12-12)[15]
13 19 Haziran 2013 (2013-06-19) 4 Eylül 2013 (2013-09-04) Futurama, Volume 8[16] 10 Aralık 2013 (2013-12-10)[16] Yok 11 Aralık 2013 (2013-12-11)[17]

Sezon 1(1999)[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. "Space Pilot 3000"
  2. "The Series Has Landed"
  3. "I, Roommate"
  4. "Love's Labours Lost in Space"
  5. "Fear of a Bot Planet"
  6. "A Fishful of Dollars"
  7. "My Three Suns"
  8. "A Big Piece of Garbage"
  9. "Hell Is Other Robots"
  10. "A Flight to Remember"
  11. "Mars University"
  12. "When Aliens Attack"
  13. "Fry and the Slurm Factory"

Sezon 2 (1999–2000)[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. I Second That Emotion
  2. Brannigan, Begin Again
  3. A Head in the Polls
  4. Xmas Story
  5. Why Must I Be a Crustacean in Love?
  6. The Lesser of Two Evils
  7. Put Your Head on My Shoulders
  8. Raging Bender
  9. A Bicyclops Built for Two
  10. A Clone of My Own
  11. How Hermes Requisitioned His Groove Back
  12. The Deep South
  13. Bender Gets Made
  14. Mother's Day
  15. The Problem with Popplers
  16. Anthology of Interest I
  17. War Is the H-Word
  18. The Honking
  19. The Cryonic Woman

Sezon 3[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Amazon Women in the Mood
  2. Parasites Lost
  3. A Tale of Two Santas
  4. The Luck of the Fryrish
  5. The Birdbot of Ice-Catraz
  6. Bendless Love
  7. The Day the Earth Stood Stupid
  8. That's Lobstertainment!
  9. The Cyber House Rules
  10. Where the Buggalo Roam
  11. Insane in the Mainframe
  12. The Route of All Evil
  13. Bendin' in the Wind
  14. Time Keeps On Slippin'
  15. I Dated a Robot
  16. A Leela of Her Own
  17. A Pharaoh to Remember
  18. Anthology of Interest II
  19. Roswell That Ends Well
  20. Godfellas
  21. Future Stock
  22. The 30% Iron Chef

Sezon 4[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Kif Gets Knocked Up a Notch
  2. Leela's Homeworld
  3. Love and Rocket
  4. Less Than Hero
  5. A Taste of Freedom
  6. Bender Should Not Be Allowed on TV
  7. Jurassic Bark
  8. Crimes of the Hot
  9. Teenage Mutant Leela's Hurdles
  10. The Why of Fry
  11. Where No Fan Has Gone Before
  12. The Sting
  13. Bend Her
  14. Obsoletely Fabulous
  15. The Farnsworth Parabox
  16. Three Hundred Big Boys
  17. Spanish Fry
  18. The Devil's Hands Are Idle Playthings

Sezon 5[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Bender's Big Score
  2. The Beast with a Billion Backs
  3. Bender's Game
  4. Into the Wild Green Yonder

Sezon 6[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. "Rebirth"
  2. "In-A-Gadda-Da-Leela"
  3. "Attack of the Killer App"
  4. "Proposition Infinity"
  5. "The Duh-Vinci Code"
  6. "Lethal Inspection"
  7. "The Late Philip J. Fry"
  8. "That Darn Katz!"
  9. "A Clockwork Origin"
  10. "The Prisoner of Benda"
  11. "Lrrreconcilable Ndndifferences"
  12. "The Mutants Are Revolting"
  13. "The Futurama Holiday Spectacular"
  14. "The Silence of the Clamps"
  15. "Möbius Dick"
  16. "Law and Oracle"
  17. "Benderama"
  18. "The Tip of the Zoidberg"
  19. "Ghost in the Machines"
  20. "Neutopia"
  21. "Yo Leela Leela"
  22. "Fry Am the Egg Man"
  23. "All the Presidents' Heads"
  24. "Cold Warriors"
  25. "Overclockwise"
  26. "Reincarnation"

Sezon 7[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. "The Bots and the Bees"
  2. "A Farewell to Arms"
  3. "Decision 3012"
  4. "The Thief of Baghead"
  5. "Zapp Dingbat"
  6. "The Butterjunk Effect"
  7. "The Six Million Dollar Mon"
  8. "Fun on a Bun"
  9. "Free Will Hunting"
  10. "Near-Death Wish"
  11. "Viva Mars Vegas"
  12. "31st Century Fox"
  13. "Naturama"
  14. "Forty Percent Leadbelly"
  15. "2-D Blacktop"
  16. "T.: The Terrestrial"
  17. "Fry and Leela's Big Fling"
  18. "The Inhuman Torch"
  19. "Saturday Morning Fun Pit"
  20. "Calculon 2.0"
  21. "Assie Come Home"
  22. "Leela and the Genestalk"
  23. "Game of Tones"
  24. "Murder on the Planet Express"
  25. "Stench and Stenchibility"
  26. "Meanwhile"

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Futurama, Vol. 1 (1999)". Amazon.com. Erişim tarihi: March 23, 2010. 
  2. ^ "Futurama, Vol. 2 (1999)". Amazon.com. Erişim tarihi: March 23, 2010. 
  3. ^ "Futurama, Vol. 3 (1999)". Amazon.com. Erişim tarihi: March 23, 2010. 
  4. ^ "Futurama, Vol. 4 (1999)". Amazon.com. Erişim tarihi: March 23, 2010. 
  5. ^ "Futurama – Bender's Big Score (2007)". Amazon.com. Erişim tarihi: March 23, 2010. 
  6. ^ "Futurama: The Beast with a Billion Backs (2008)". Amazon.com. 28 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: March 23, 2010. 
  7. ^ "Futurama: Bender's Game (2008)". Amazon.com. Erişim tarihi: March 23, 2010. 
  8. ^ "Futurama: Into the Wild Green Yonder (2009)". Amazon.com. Erişim tarihi: March 23, 2010. 
  9. ^ a b "Futurama DVD news: Announcement for Futurama – Volume 5 on DVD and Blu-ray". TVShowsOnDVD.com. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: October 6, 2010. 
  10. ^ "Futurama – Season 5 [DVD]". Erişim tarihi: 2011-09-29. 
  11. ^ a b Chiarella, Chris (June 30, 2011). "Rio, Glee S2, Modern Family, Simpsons, Futurama and More Coming to Blu-ray from Fox". 26 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: June 30, 2011. 
  12. ^ Futurama – Season 6 [DVD]
  13. ^ "Futurama: Volume 7 Blu-ray". July 1, 2012. 3 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: July 1, 2012. 
  14. ^ "Futurama DVD news: Date Change and Extras for Futurama — Volume 7". TVShowsOnDVD.com. 1 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2013-04-22. 
  15. ^ "Futurama: Season 7". Ezydvd.com.au. 1999-12-31. 23 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2013-04-22. 
  16. ^ a b Lambert, David (September 5, 2013). "Futurama - Date, Packaging for 'Volume 8' and Plans for 'The Complete Series'". TV Shows on DVD. 16 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: September 6, 2013. 
  17. ^ "Futurama: Season 8". Ezy DVD. 23 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: November 29, 2013.