Friends of Europe

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Friends of Europe
Friends of Europe
KısaltmaFoE
Kuruluş1999 (25 yıl önce) (1999)
TürDüşünce kuruluşu
MerkezBrüksel
YöneticiGiles Merritt[1]
Resmî sitewww.friendsofeurope.org

Friends of Europe, Avrupa Birliği politika analizi ve tartışması için Brüksel merkezli, kâr amacı gütmeyen bir düşünce kuruluşudur. 1999 yılında kurulan örgütün siyasi veya ulusal bir bağlılığı yoktur ve AB kurumlarından bağımsızdır. Bildirilen hedefi, açık tartışmayı teşvik etmek ve Avrupa'nın ve vatandaşlarının karşı karşıya olduğu konularda yeni düşünceleri teşvik etmektir.[2] De Meeûssquare'deki Treesquare binasında yer almaktadır.

Uzmanlık alanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kuruluşun faaliyetleri özellikle yedi tematik alana odaklanmaktadır:[2]

Yönetim Kurulu[değiştir | kaynağı değiştir]

Friends of Europe'un mütevelli heyeti, Avrupa işlerinde sorumluluk sahibi olan veya bu görevlerde bulunmuş kişilerden oluşur. Başkanı, bir politikacı, iş adamı ve Avrupa Komisyonu eski başkan yardımcısı olan Etienne Davignon'dur . Başkanlık heyetinin diğer üyeleri şunlardır:[3]

Friends of Europe'un başkanı, Financial Times'ın eski Brüksel muhabiri Giles Merritt'dir.[4]

AB Çıkar Temsilcisi Üyeliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Nisan 2009'da Yönetim ve Dolandırıcılıkla Mücadele Komiseri Siim Kallas, Friends of Europe'un "gönüllü lobiciler kaydına" kaydolmamasını açıkça eleştirdi.[5] Kallas, Friends of Europe gibi düşünce kuruluşlarının AB düzeyinde dolaylı çıkar temsilinin önemli bir görünürlük kaynağı olduğunu ve Friends'in sponsorlar için açıkça görünürlük pazarlaması olduğunu iddia etti. Genel Sekreter Giles Merritt, örgütün finansman kaynaklarını web sitesinde kamuya açıkladığını ve herhangi bir özel çıkarı desteklemediğini söyledi. Düşünce kuruluşları için ayrı bir kayıt oluşturulmasını önerdi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Mission, Vision, Values" 27 Ekim 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Friends of Europe, August 7, 2019. Retrieved 2019-07-08.
  2. ^ a b "Friends of Europe website – "About us"". 5 Temmuz 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2008.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: ":0" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)
  3. ^ "Friends of Europe website – "Trustees"". 27 Mayıs 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2008. 
  4. ^ "Friends of Europe website – "Team"". 16 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2008. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]