Frederik Du Chau

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Frederik Du Chau (d. 15 Mayıs 1965) Belçikalı bir film yönetmeni, senarist ve animatördür.

Kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Du Chau, memleketi Ghent'te Academy of Fine Arts '(Güzel Sanatlar Akademisine) katıldı. Burada film okudu ve Raoul Servais'in altında animasyon bölümünde okudu. Mezun olduktan sonra Walt Disney Animation France için çalıştı ve daha sonra serbest animatör olarak çalıştı ve canlı aksiyon ve animasyonu birleştiren birkaç yerel reklam filmi yönetti.[1]

Öğrenci filmi The Mystery of the Lamb'in (Het mysterie van het lam) Los Angeles Animation Celebration Conference için seçilmesi onu Hollywood'a getirdi ve burada kendisine animatör ve daha sonra görsel geliştirme ve storyboard sanatçısı olarak iş teklif edildi.

Du Chau'nun yönetmenliğe ara vermesi, Sony'nin ona Sony Wonder için Hoyt Yeatman ile birlikte bir kısa film yönetmesini teklif etmesiyle geldi. Bunu, Chuck Jones için bir storyboard sanatçısı olarak, espriler, zamanlama ve komik işler hakkında öğrenebileceği her şeyi ustanın kendisinden öğrendiği bir görev izledi.

Universal'in The Land Before Time III: The Time of the Great Giving adlı filminde animasyon yönetmeni olarak çalıştıktan sonra, Du Chau'ya yeni kurulan Warner Bros. Film Animasyon departmanında görsel geliştirme sanatçısı olarak bir pozisyon teklif edildi ve burada iki senaryo sattı. . Bunlardan birine yönetmen olarak bağlandı ve kısa süre sonra Warner Bros Quest for Camelot'un ilk animasyon filmini yönetmesi teklif edildi.

Du Chau, Kirk DeMicco ile birlikte birkaç senaryo yazıp sattı. Sky Boys adlı senaryolardan biri, Empire State Binası'nı inşa ederken bir kızın aşkı için kavga eden iki İrlandalı göçmen hakkında bir drama. Başka bir senaryo, popüler çizgi filme dayanan Hong Kong Phooey adlı ve Alcon ve Warner Bros'a satıldı. Bu, Warner Bros[2] için Racing Stripes yazma ve yönetme fırsatını doğurdu.

Racing Stripes'ın ılımlı başarısı, The Walt Disney Company için 60'ların popüler bir süper kahramana dönüşen uçan bir köpeğin çizgi filmine dayanan Underdog adlı Amerikan uzun metrajlı filmini yönetme işine yol açtı. Başrollerinde James Belushi, Jason Lee ve Amy Adams vardı. Film eleştirmenler tarafından son derece olumsuz karşılandı.

Şu anda birkaç büyük stüdyoda üç farklı filmde çalışıyor[kaynak belirtilmeli]. Paul Deliege'nin popüler Belçika çizgi roman serisine dayanan ve senaryosunu da yazdığı ilk Stereoskopik 3D filmi olan The Krostons'u [kaynak belirtilmeli] çekmeye başladı.

Du Chau, yönetmen olmadığı zamanlarda Fish Out Of Water adlı kendi çizgi roman serisini çiziyor ve geliştiriyor. Çizgi roman çalışması yakın zamanda Festival d'Angouleme 2008'de Yayınlanmamış Genç yeteneklerden biri olarak sergilenmek üzere seçildi.

Halen San Francisco, California'da yaşıyor ve çalışıyor.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Frederik du Chau - Filmbug"". 13 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2022. 
  2. ^ "Frederik du Chau - Air Edel - Film Director". 11 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi.