Forge of Empires

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Forge of Empires
GeliştiriciInnoGames
YayımcıInnoGames
TasarımcılarStephan Schwake, Anwar Dalati
PlatformlarWeb Tarayıcı, iOS, Android
Çıkış17 Nisan 2012
TürlerStrateji, Şehir Kurma
ModÇok oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin
Resmî siteForge Of Empires

Forge of empires InnoGames tarafından geliştirilen tarayıcı tabanlı bir strateji oyunudur. Oyun 17 Nisan 2012'de piyasaya sürüldü. 2013'te televizyon reklamları oyunun 10 milyon kullanıcı kaydına ulaşmasına yardımcı oldu. 2014'te iPhone ve iPad, 2015'te ise Android için piyasaya sürüldü. Oyun hem SimCity hem de Clash of Clans'a benzer, ancak sıra tabanlı strateji öğeleri içerir.[1]

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunun temel amacı, bir şehri Taş Devri çağından Uzay Çağı Venüs çağına doğru gelişen bir şehri genişletmek ve geliştirmektir. Şehirde para ve nüfus sağlayan evler, erzak sağlayan üretim binaları, mal üreten binalar ve son olarak mutluluk sağlayan dekorasyonlar ve kültürel yapılar inşa edilebilir. Zamanla dolan bir sayaç ile (saatte bir tane olmak üzere, bir seferde en fazla 10 adet) ilerleme puanı kazanılabilir. İlerleme puanları; yeni binalar, genişleme ve diğer bonusların kilidini açan teknolojileri araştırmanıza olanak tanır. Forge Puanları (ilerleme puanı) ayrıca, bir oyuncu doğru planları bulduğunda birleştirilebilen "devasa binalara" katkıda bulunmanıza izin verir. Özel etkinliklerde alınabilecek özel binalar, "Günlük Mücadele" ve ticaret parası karşılığında bir şeyler alıp-satan antika tüccarı da var. Hatta bazılarının elde edilmesi daha zor bir para birimi olan mücevhertaşı ile satın alınması bile gerekebilir. Daha yüksek fayda sağlayan tarihi yapılara dayanan Devasa Binalar da vardır; ancak inşa edilmesi için birkaç gereksinim gerektirir. Oyuniçi satınalma yoluyla elde edilebilen bir para birimi olan elmasla inşaatı ve araştırmayı hızlandırmak mümkün. Ancak elmaslar bazen belirli görevlerin tamamlanmasıyla ve bazı özel binalar aracılığıyla da elde edilebilir. Büyük şehirleri olan bazı oyuncular, aynı kullanıcı hesabıyla yeni dünyalarda oturum açabilir ve onları bu tür binalarla doldurur, çünkü elmaslar oynanan dünyaya değil kullanıcı hesabına tanımlıdır.

Askeri birliklerin eğitimine izin veren binalar da mevcuttur. Bazı askeri birimler, belirli bölgeleri fethederek de elde edilebilir. Savaşlar, sıra tabanlı taktikler ile gerçekleşir. Savaş, bir dünya haritasında ve özel turnuvalar da dahil olmak üzere bilgisayara karşı veya diğer oyunculara karşı gerçekleşebilir. Oyun içi turnuvalar, diğer loncalara karşı birlikte savaşan loncalar ve oyuncu grupları arasında yapılır.

Diller[değiştir | kaynağı değiştir]

Başlangıçta Forge of Empires oyununun İngilizce ve Almanca sürümleri mevcuttu. Şu anda, 25 farklı dil sürümü mevcut.

Almanca Amerikan İngilizcesi Brezilya Portekizcesi Çekçe Danca
Felemenkçe Fince Fransızca İngilizce İspanyolca
İsveççe İtalyanca Korece (2016'da kapatıldı) Lehçe Macarca
Meksika İspayolcası Norveççe Portekizce Rioplatense İspanyolcası Rumence
Rusça Slovankça Tayca Türkçe Yunanca

Ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

2013 - MMO Award for Best Strategy Browser MMO[2]

2013 - Deutscher Computerspielpreis (German Computer Game Award) for Best Browser Game[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "It Came From Canada: Forge of Empires, InnoGames' Turn-Based Strategy Take on Clash of Clans". 23 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "List of winners". 21 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "List of winners". Awardbüro Deutscher Computerspielpreis Stiftung Digitale Spielekultur. 2 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi.