Forbes Dergisi'ne göre Dünyanın En Güçlü 100 Kadını Listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Dünyanın En Güçlü 100 Kadını Listesi (İngilizce: The World's 100 Most Powerful Women) Forbes dergisi tarafından hazırlanmaktadır.

2004 yılından beri yayınlanan liste hazırlanırken medyada görünürlük, siyaset ve ekonomiyi yönlendirme gibi ölçütler göz önüne alınıyor.

Condoleezza Rice ve Wu Yi, listede ilk iki yıl ön sıraları paylaştılar. 2005 yılında ilk 100'e giremeyen Angela Merkel, 2006 yılında Almanya'da başbakan seçilerek listede ilk sıraya yükseldi.

Forbes'in listesinde Türkiye'den de Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Doğan Holding Genel Koordinatörü İmre Barmanbek olmak üzere iş dünyasının iki temsilcisi yer almaktadır.

2013 (ilk 10 seçimi)[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Angela Merkel Germany
  2. Dilma Rousseff Brazil
  3. Melinda Gates United States
  4. Michelle Obama United States
  5. Hillary Rodham Clinton United States
  6. Sheryl Sandberg United States
  7. Christine Lagarde France
  8. Janet Napolitano United States
  9. Sonia Gandhi India
  10. Indra Nooyi United States
[1]

2012 (ilk 10 seçimi)[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Angela Merkel Germany
  2. Hillary Rodham Clinton United States
  3. Dilma Rousseff Brazil
  4. Melinda Gates United States
  5. Jill Abramson United States
  6. Sonia Gandhi India
  7. Michelle Obama United States
  8. Christine Lagarde France
  9. Janet Napolitano United States
  10. Sheryl Sandberg United States
[1]

2011 (ilk 10 seçimi)[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Angela Merkel Germany
  2. Hillary Rodham Clinton United States
  3. Dilma Rousseff Brazil
  4. Indra Nooyi United States
  5. Sheryl Sandberg United States
  6. Melinda Gates United States
  7. Sonia Gandhi India
  8. Michelle Obama United States
  9. Christine Lagarde France
  10. Irene Rosenfeld United States
[1]

2010[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Michelle Obama United States
  2. Irene Rosenfeld United States
  3. Oprah Winfrey United States
  4. Angela Merkel Germany
  5. Hillary Clinton United States
  6. Indra Nooyi United States
  7. Lady Gaga United States
  8. Gail Kelly Australia
  9. Beyoncé United States
  10. Ellen Degeneres United States
[2]

2009[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Angela Merkel Germany
  2. Sheila Bair United States
  3. Indra Nooyi India United States
  4. Cynthia Carroll United States United Kingdom
  5. Ho Ching Singapore
  6. Irene Rosenfeld United States
  7. Ellen Kullman United States
  8. Angela Braly United States
  9. Anne Lauvergeon France
  10. Lynn Elsenhans United States
[3]

2008[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Angela Merkel Germany
  2. Sheila Bair United States
  3. Indra Nooyi India United States
  4. Cynthia Carroll United States United Kingdom
  5. Irene Rosenfeld United States
  6. Condoleezza Rice United States
  7. Ho Ching Singapore
  8. Anne Lauvergeon France
  9. Anne Mulcahy United States
[4]

2007[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Angela Merkel Germany
  2. Wu Yi China
  3. Ho Ching Singapore
  4. Condoleezza Rice United States
  5. Indra Nooyi United States
  6. Sonia Gandhi India
  7. Cynthia Carroll United Kingdom
  8. Patricia Woertz United States
  9. Irene Rosenfeld United States
  10. Patricia Russo United States

2006[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Angela Merkel Germany
  2. Condoleezza Rice United States
  3. Wu Yi China
  4. Indra Nooyi United States
  5. Anne M. Mulcahy United States
  6. Sallie Krawcheck United States
  7. Patricia Woertz United States
  8. Anne Lauvergeon France
  9. Brenda Barnes United States
  10. Zoe Cruz United States
  11. Irene Rosenfeld United States
  12. Melinda Gates United States
  13. Sonia Gandhi India
  14. Oprah Winfrey United States
  15. Anne Sweeney United States
  16. Mary Sammons United States
  17. Michelle Bachelet Chile
  18. Hillary Rodham Clinton United States
  19. Ann Livermore United States
  20. Helen Clark New Zealand
  21. Safra Catz United States
  22. Margaret Whitman United States
  23. Julie Gerberding United States
  24. Susan Arnold United States
  25. Patricia Russo United States
  26. Christine Poon United States
  27. Renetta McCann United States
  28. Sima Samar Afghanistan
  29. Margaret Beckett United Kingdom
  30. Christine Lagarde France
  31. Marjorie Scardino United Kingdom
  32. Ruth Bader Ginsburg United States
  33. Khaleda Zia Bangladesh
  34. Suzanne Nora Johnson United States
  35. Wu Xiaoling China
  36. Ho Ching Singapore
  37. Andrea Jung United States
  38. Neelie Kroes Netherlands
  39. Fumiko Hayashi Japan
  40. Tzipi Livni Israel
  41. Beth Brooke United States
  42. Marina Berlusconi Italy
  43. Laura Bush United States
  44. Tarja Halonen Finland
  45. Gloria Arroyo Philippines
  46. Königin Elisabeth II. von Großbritannien United Kingdom
  47. Aung San Suu Kyi Myanmar
  48. Nancy Pelosi United States
  49. Theresa Gattung New Zealand
  50. Clara Furse United Kingdom
  51. Ellen Johnson-Sirleaf Liberia
  52. Judy McGrath United States
  53. Ann Moore United States
  54. Katie Couric United States
  55. Mary McAleese Ireland
  56. Linda Cook United States
  57. Michèle Alliot-Marie France
  58. Paula Rosput Reynolds United States
  59. Amy Pascal United States
  60. Diane Sawyer United States
  61. Susan Ivey United States
  62. Ngozi Okonjo-Iweala Nigeria
  63. Vaira Vike-Freiberga Latvia
  64. Marilyn Carlson Nelson United States
  65. Güler Sabancı Turkey
  66. Dora Bakoyannis Greece
  67. Nancy McKinstry Netherlands
  68. Han Myung-sook South Korea
  69. Meredith Vieira United States
  70. Mian Mian Yang China
  71. Antonia Ax:son Johnson Sweden
  72. Nahed Taher Saudi Arabia
  73. Ana Patricia Botin Spain
  74. Janet Robinson United States
  75. Nancy Tellem United States
  76. Angela Ahrendts United Kingdom
  77. Susan Berresford United States
  78. Dawn Hudson United States
  79. Christiane Amanpour United States
  80. Christie Hefner United States
  81. Königin Rania von Jordanien Jordan
  82. Colleen Barrett United States
  83. Luisa Diogo Mozambique
  84. Stephanie Burns United States
  85. Marie Ehrling Sweden
  86. Vivian Banta United States
  87. Rochelle Lazarus United States
  88. Galia Maor Israel
  89. Portia Simpson-Miller Jamaica
  90. Gail Berman United States
  91. Maha Al-Ghunaim Kuwait
  92. Cathleen Black United States
  93. Lalita Gupte & Kalpana Morparia India
  94. Stacey Snider United States
  95. Vidya Chhabria Dubai
  96. Sharon Allen United States
  97. Lubna Olayan Saudi Arabia
  98. Martha Nelson United States
  99. Orit Gadiesh United States
  100. İmre Barmanbek Turkey

2005[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Condoleezza Rice United States
  2. Wu Yi China
  3. Yuliya Timoşenko Ukraine
  4. Gloria Macapagal Arroyo Philippines
  5. Margaret Whitman United States
  6. Anne Mulcahy United States
  7. Sallie Krawcheck United States
  8. Brenda Barnes United States
  9. Oprah Winfrey United States
  10. Melinda Gates United States
  11. Anne Lauvergeon France
  12. Julie Gerberding United States
  13. Patricia Russo United States
  14. Xie Qihua China
  15. Aung San Suu Kyi Myanmar
  16. Zoe Cruz United States
  17. Patricia Dunn United States
  18. Marjorie Scardino United States
  19. Abby Joseph Cohen United States
  20. Ann Livermore
  21. Mary McAleese Ireland
  22. Safra Catz Israel
  23. Ruth Bader Ginsburg United States
  24. Helen ClarkNew Zealand
  25. Chandrika Kumaratunga Sri Lanka
  26. Hillary Rodham ClintonUnited States
  27. Mary Sammons
  28. Indra Nooyi United States
  29. Khaleda Zia Bangladesh
  30. Ho Ching Singapore
  31. Tarja Halonen Finland
  32. Carla Cico Brazil
  33. Anne Sweeney United States
  34. Marjorie Magner
  35. Andrea Jung United States
  36. Sandra Day O'Connor United States
  37. Abigail Johnson United States
  38. Ann Moore United States
  39. Liliane Bettencourt France
  40. J.K. Rowling United Kingdom
  41. Ruth Ann Marshall
  42. Dianne Feinstein United States
  43. Christine Poon
  44. Neelie Kroes Netherlands
  45. Nancy McKinstry United States
  46. Laura Bush United States
  47. Katie Couric United States
  48. Vaira Vike-Freiberga Latvia
  49. Judy McGrath United States
  50. Amy Pascal
  51. Michèle Alliot-Marie France
  52. Colleen Barrett United States
  53. Maria Aramburuzabala
  54. Olympia Snowe United States
  55. Diane Sawyer United States
  56. Susan Arnold
  57. Mary Ma
  58. Elizabeth Dole United States
  59. Stacey Snider
  60. Doris Fisher United Kingdom
  61. Antonia Axson Johnson Sweden
  62. Cherie Blair United Kingdom
  63. Rose Marie Bravo
  64. Vanessa Castagna
  65. Louise FréchetteCanada
  66. Fumiko Hayashi (Managerin) Japan
  67. Dawn Hudson
  68. Wangari Maathai Kenya
  69. Gail Berman United States
  70. Vivian Banta
  71. Susanne Klatten Germany
  72. Christiane Amanpour United Kingdom
  73. Karen Elliott House United States
  74. Marina Berlusconi Italy
  75. Queen Elizabeth IIUnited Kingdom
  76. Nancy Pelosi United States
  77. Janet Robinson
  78. Rochelle Lazarus United States
  79. Marilyn Carlson Nelson
  80. Queen Rania Jordan
  81. Susan Desmond-Hellmann
  82. Stephanie Burns
  83. Linda Cook United States
  84. Nance Dicciani United States
  85. Mary Minnick
  86. Carol Bartz
  87. Kay Bailey
  88. Christine Lagarde France
  89. Penny Pritzker
  90. Christie Hefner United States
  91. Cathleen Black United States
  92. Martha Nelson
  93. Susan Berresford
  94. Nina Jacobson United States
  95. Orit Gadiesh
  96. Luisa Diogo Mozambique
  97. Lubna Olayan Arabia
  98. Nancy BarryUnited States
  99. Ana Patricia Botín
  100. Mary Callahan Erdoes

2004[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Condoleezza Rice United States
  2. Wu Yi China
  3. Sonia Gandhi India
  4. Laura Bush United States
  5. Hillary Rodham Clinton United States
  6. Sandra Day O'Connor United States
  7. Ruth Bader Ginsburg United States
  8. Megawati Sukarnoputri Indonesia
  9. Gloria Macapagal Arroyo Philippines
  10. Carleton S. Fiorina United States
  11. Nancy Pelosi United States
  12. Cherie Booth Blair United Kingdom
  13. Rania Al-Abdullah Jordan
  14. Khaleda Zia Bangladesh
  15. Abigail Johnson United States
  16. Susan Arnold United States
  17. Christine Poon United States
  18. Karen Hughes United States
  19. Marjorie Magner United States
  20. Ann S. Moore United States
  21. Margaret Thatcher United Kingdom
  22. Queen Elizabeth II. United Kingdom
  23. Lynne Cheney United States
  24. Ho Ching Singapore
  25. Barbara Walters United States
  26. Diane Sawyer United States
  27. Anne Sweeney United States
  28. Vivian Banta United States
  29. Indra Nooyi United States
  30. Elizabeth Dole United States
  31. Tarja Halonen Finland
  32. Nance Dicciani United States
  33. Mary McAleese Ireland
  34. Loyola de Palacio Spain
  35. Königin Beatrix der Niederlande Netherlands
  36. Marina Berlusconi Italy
  37. Brenda Barnes United States
  38. Vanessa Castagna United States
  39. Königin Sofia von Spanien Spain
  40. Mary Sammons United States
  41. Susanne Klatten Germany
  42. Anne Mulcahy United States
  43. Helen Clark New Zealand
  44. Chandrika Kumaratunga Sri Lanka
  45. Aung San Suu Kyi Myanmar
  46. Faezeh Rafsanjani Iran
  47. Peng Peiyun China
  48. Sallie Krawcheck United States
  49. Gail Berman United States
  50. Dianne Feinstein United States
  51. Margaret Whitman United States
  52. Patricia Stonesifer United States
  53. Anne Lauvergeon France
  54. Karen Elliott House United States
  55. Xie Qihua China
  56. Patricia Russo United States
  57. Katie Couric United States
  58. Olympia Snowe United States
  59. Marjorie Scardino United Kingdom
  60. Stacey Snider United States
  61. Andrea Jung United States
  62. Oprah Winfrey United States
  63. Colleen Barrett United States
  64. Judy McGrath United States
  65. Antonia Axson Johnson Sweden
  66. Amy Pascal United States
  67. Anne Cox Chambers & Barbara Cox Anthony United States
  68. Königin Silvia von Schweden Sweden
  69. Nancy McKinstry Netherlands
  70. Vaira Vike-Freiberga Latvia
  71. Sherry Lansing United States
  72. Susan V. Berresford United States
  73. Luisa Diogo Mozambique
  74. Sima Samar Afghanistan
  75. Carla Cico Brazil
  76. Christine Lagarde France
  77. Belinda Stronach Canada
  78. Maria Asuncion Aramburuzabala Mexico
  79. Liliane Bettencourt France
  80. Mary Ma Xuezheng China
  81. Dr. Stephanie Burns United States
  82. Marilyn Carlson Nelson United States
  83. Königin Noor von Jordanien Jordan
  84. Greta Van Susteren United States
  85. Joanne "J.K." Rowling United Kingdom
  86. Mathilde Krim United States
  87. Louise Fréchette Canada
  88. Ruth Ann Marshall United States
  89. Ann Fudge United States
  90. Carol Bartz United States
  91. Orit Gadiesh United States
  92. Martha Nelson United States
  93. Rochelle "Shelly" Lazarus United States
  94. Ana Patricia Botin Spain
  95. Carol Bellamy United States
  96. Hanan Ashrawi Palestinian
  97. Clara Furse United Kingdom
  98. Nancy Barry United States
  99. Shirin Ebadi Iran
  100. Jody Williams United States

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dğş bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]