Flipchart yazı tahtası

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Flip chart yazı tahtası büyük kağıt sayfalarının bir pedinden oluşan bir kırtasiye maddesidir. Genellikle bir beyaz tahtanın üst kenarına, tipik olarak bir tripod veya dört ayaklı şövale üzerinde desteklenir. Bu tür çizelgeler sunumlar için yaygın olarak kullanılır.[1]

Genellikle bir tripod üzerinde desteklense de, flipchart çeşitli şekillerde gelir. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Tekli flipchart: genellikle masaya oturan büyük ikizkenar üçgen kutuya benzer. 270 ° açıyla açıp bir masanın üzerine koyulan bir kitap gibidir. Kağıt, üçgen kutunun tepesinin bir tarafından diğer tarafına çevrilir.
  • Metalik tripod standı: genellikle bir uçta birbirine bağlanan 3 veya 4 metalik ayağa sahiptir. Büyük kağıt yastığını desteklemek için bu ayaklardan ikisine bir destek kartı takılmıştır. Bu, en yaygın flipchart standının türüdür.
  • Tekerlekler üzerindeki metalik montaj: genellikle kağıt yastığı desteklemek için düz bir tabana sahiptir ve daha sonra bir tekerlek takımı bulunan bir veya iki ayağa monte edilir. Daha yeni olan bu stant türlerinin avantajı, flipchart'ın bir yerden diğerine taşınmasının daha kolay olmasıdır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]