Fisherman's Friend

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kutu içinde Fisherman's Friend pastilleri

Fisherman's Friend, İngiltere'de Lancashire eyaleti Fleetwood kasabasında kurulu Lofthouse şirketi tarafından üretilen güçlü[1] mentol aromalı pastil markasıdır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Fisherman's Friend[2] 1865 yılında James Lofthouse adlı eczacı tarafından İzlanda bölgesinde uzun süreli balıkçılık yapanlarda görülen solunum sistemi rahatsızlıklarını rahatlatmak amacıyla geliştirilmiştir. İlk başta sıvı olarak oldukça güçlü mentol ve okaliptüs yağı içeren şurup, sonraları taşıma ve kullanma kolaylığı sağlaması açısından pastil şekline getirilir. Lofthouse, ürüne balıkçıların arkadaş demeye başladıklarından dolayı bu ismi seçtiğini belirtir.[3] İlk üretimden bu yana pastiller çok az değişim geçirmiştir. Günümüzde pastiller aluminyum ambalajlarda paketli ve kutu içinde satılmaktadır.

İçeriği[değiştir | kaynağı değiştir]

Ambalajlarda pastillerin içeriğinin şu şekilde olduğu yazılmaktadır:

Ayrıca pastildeki tüm bileşenlerin doğal olduğu belirtilmektedir.

Türleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yüzün üzerinde ülkede satılan ürün özellikle Birleşik Krallık'ta çok yaygın olarak tüketilmektedir. Satışa çıkartılan türler arasında farklı aromalı pastiller vardır:

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Pastilin tanıtım filmlerinde bununla ilgili şu şekilde yorum bulunmaktadır:
    It's strong, are you? (O çok güçlü ya siz?)
  2. ^ Kelime İngilizceden Balıkçının Dostu olarak çevrilebilir
  3. ^ Firmanın tarihçesinden 1 Ocak 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (İngilizce) 31 Ocak 2012 tarihinde erişilmiştir

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]