Final Alert 2

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Final Alert 2
Programın Logosu
YapımcıWestwood Studios
PlatformWindows
TürRTS oyunu harita editörü

Final Alert 2, Westwood Studios tarafından kendi oyunu Red Alert 2 ve Ek Paketi Yuri's Revenge için yapılmış harita editörüdür. Bu editör ile multiplayer ya da camping (singleplayer) haritaları yapılabilir. İngilizce'nin yanında Almanca dil desteği de vardır. Mod ile eklenen ünitelerin gösterilip gösterilmeyeceği ayarlanabilir. Oyunun kendi haritalarını düzenlemek için "XCC Mixer" gibi .mix dosyası açan bir programa ihtiyaç vardır çünkü bu haritalar Red Alert'in MAPS01.mix(Müttefik ve Eğtim), MAPS02.mix(Sovyet) ve MULTI.mix(Multiplayer) ile Yuri's Revenge'in MAPS03.mix(Görevler) ve Multimd.mix(Multiplayer) dosyalarına gömülüdür.

Kullanımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Programa ait ekran görüntüsü.

Programın açılabilmesi için RA2/YR oyunu modlu ise C:\Westwood\RA2 konumunda olması gerekmektedir. Aksi takdirde Ra2.mix dosyası bulunamadı hatası alırsınız. Modlu değilse kendisi tespit edecektir.

Programla yeni harita açma ekranından Singleplayer mi, Multiplayer mı, olduğunu, haritanın boyunu ve tilseti ayarlıyabilirsiniz. Hariyayı oluşturduktan sonra bunlardan yalnızca harita boyunu ayarlıyabilirsiniz. Bu yüzden bunları ayarlarken dikkatli olmalıyız.

Oluşturduğunuz harita düzgün ve seçtiğiniz tileste göre çimenlik, karlı, çöl veya beton olacaktır. Harita editöründe alt kısımda yer şekilleri bulunur. Solda üniteler, binalar vb. listesi vardır. Ayrıca bir harita açtığınızda sabit olmayan bir minimap oluşacaktır ancak 1.0 sürümüde editör simge durumuna küçültülünce minimap kalmaktadır ve başka bir şeyle uğraşırken problem olabilmektedir.

Haritayı oynamak için RA2/YR klasörüne kaydetmeniz gerekir. Multiplayer haritalarını herhangi bir adla kaydedebilirsiniz. Camping haritaları için SOV01t.map veya ALL01u.map gibi isimler vermek gerekir. Bu isimlendirmede SOV,ALL veya TRN camping adını, Sayı bölüm numarasını, s,t veya u ise tilseti belirtir.

Butonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Butonlar

  1. Belli bir alanı yükseltir veya alçaltır. Yükseltme sırasında etraf da orantılı bir şekilde yükseltilir.
  2. Sürükleme yaparak bir yerin yüksekliğini diğer yerlerle eşit hale getirmemizi sağlar.
  3. Tile sınırlarını gösterir veya kapatır.
  4. Belli bir alanın tile sınırlarını gösterir.
  5. Belli bir alanı yükseltir veya alçaltır. Yükseltme sırasında etraf yükseltilmez.
  6. Uçurumların görülen yüzünü oluşturur.
  7. Uçurumların görülmeyen yüzünü oluşturur.
  8. Kıyıları düzenler. (Options'dan bunun otamatik olarak yapılmasını sağlayabilirsiniz.)

İç Bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]