Fenerbahçe yabancı futbolcuları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Fenerbahçe'de oynamış ve oynayan yabancı futbolcular listesi, Fenerbahçe futbol takımında forma giymiş gelmiş geçmiş tüm yabancı futbolcuların bulunduğu bir listedir.

Horace Armitage, Fenerbahçe ve Galatasaray'da oynamış ilk yabancı futbolcudur.
Alex de Souza, 136 golle Fenerbahçe formasıyla Süper Lig'de en çok gol atan oyuncudur.
Dirk Kuyt, Fenerbahçe'de oynamış 100. yabancı futbolcudur.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

# İsim Ülke Pozisyon Periyod Maç Gol
1 Horace Armitage İngiltere OS 1908-1909
2 Gustave Haenni İsviçre FV 1908-1911
3 Wilhelm Kohlhammer Almanya OS 1912-1914
4 Giannis Boris Yunanistan KL 1913-1915
5 Tripos Yunanistan OS 1913-1917
6 Konstantinos Boris Yunanistan DF 1914-1916
7 Apostolos Nikolaidis Yunanistan FV 1916-1918
8 Kostas Negrepontis Yunanistan OS 1917-1918
9 Körner Almanya OS 1917-1918
10 Hüseyin Sadakyani İran FV 1933-1934
11 Süleyman Vafi Arnavutluk OS 1950
12 Zobel Macaristan DF 1952
13 Asim Ferhatovic Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti FV 1963
14 Vasilije Radović Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti KL 1966-1967 25 0
15 Lazar Lemić Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti OS 1966-1967 10 2
16 Ion Nunweiller Romanya DF 1968-1970 91 7
17 Ilie Datcu Romanya KL 1969-1975 220 0
18 Mircea Sasu Romanya FV 1970-1971 7 4
19 Stevan Ostojić Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti FV 1971-1973 20 5
20 Radomir Antić Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti DF 1977-1978 28 2
21 Radmilo Ivančević Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti KL 1977-1979 11 0
22 Ibrahim Begovic Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti OS 1981-1983 24 3
23 Fahruddin Zeynelovic Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti DF 1982 24 6
24 Suad Karalic Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti FV 1983-1984 36 10
25 Srebrenko Repčić Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti OS 1983-1985 25 1
26 Dušan Pešić Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti OS 1984-1988 209 45
27 Živan Ljukovčan Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti KL 1986-1988 20 7
28 Harald Schumacher Almanya KL 1988-1991 65 0
29 Henrik Nielsen Danimarka FV 1989-1990 32 19
30 Ivan Vishnevsky Sovyetler Birliği DF 1989-1990 15 0
31 Czesław Jakołcewicz Polonya OS 1990-1991 40 11
32 Fadil Vokrri Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti FV 1990-1992 43 13
33 Gérson Caçapa Brezilya OS 1991-1993 73 26
34 Piotr Soczynski Polonya OS 1990-1992 55 10
35 Miroslav Tanjga Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti DF 1992 20 0
36 Stanimir Stoilov Bulgaristan DF 1992-1993 8 0
37 Džoni Novak Slovenya OS 1992-1993 29 4
38 Uche Okechukwu Nijerya DF 1993-2002 191 19
39 Andreas Wagenhaus Almanya DF 1993-1994 18 1
40 Brian Steen Nielsen Danimarka OS 1993-1995 50 4
41 Frank Pingel Danimarka FV 1994-1995 20 10
42 Demir Hotić Bosna-Hersek FV 1993 4 1
43 Jes Høgh Danimarka FV 1993-1999 115 6
44 Dalian Atkinson İngiltere FV 1995-1996 21 10
45 Elvir Bolić Bosna-Hersek FV 1995-2000 146 69
46 Jay-Jay Okocha Nijerya OS 1996-1998 63 30
47 Emil Kostadinov Bulgaristan FV 1996-1997 25 8
48 Sabin Ilie Romanya FV 1997 12 3
49 Sergio Ricardo Brezilya OS 1998 15 0
50 John Moshoeu Güney Afrika Cumhuriyeti OS 1998-2000 75 15
51 Viorel Moldovan Romanya FV 1998-2000 53 33
52 Dimas Teixeira Portekiz DF 1998-2000 24 4
53 Elvir Baljić Bosna-Hersek OS 1998-1999
2000-2001
57 23
54 Souleymane Oulare Gine FV 1999-2000 25 10
55 Yaw Preko Gana FV 1999-2000 22 7
56 Samuel Johnson Gana OS 1999-2003 151 24
57 Haim Revivo İsrail OS 2000-2002 68 30
58 Kennet Andersson İsveç FV 2000-2002 73 19
59 Nikola Lazetić Sırbistan-Karadağ OS 2000-2002 46 6
60 Miško Mirković Sırbistan-Karadağ DF 2000-2002 39 4
61 Zoran Mirković Sırbistan-Karadağ DF 2000-2003 71 3
62 Milan Rapaić Hırvatistan OS 2000-2003 51 15
63 Reinaldo Vicente Simão Brezilya OS 2002 10 0
64 Washington Brezilya OS 2002 12 9
65 Miroslav Stević Sırbistan-Karadağ OS 2002-2003 21 6
66 Ariel Ortega Arjantin OS 2002-2003 14 5
67 Robert Enke Almanya KL 2003 1 0
68 Vladimir Beschastnykh Rusya FV 2003 12 1
69 Ivaylo Petkov Bulgaristan DF 2003-2004 16 7
70 Sergiy Rebrov Ukrayna FV 2003-2004 38 4
71 Stjepan Tomas Hırvatistan DF 2003-2004 27 0
72 Pierre van Hooijdonk Hollanda FV 2003-2005 53 32
73 Marco Aurelio Brezilya DF 2003-2008 176 13
74 Fábio Luciano Brezilya DF 2003-2006 114 25
75 Mert Nobre Brezilya FV 2003-2006 60 38
76 Fabiano Brezilya OS 2004-2005 14 0
77 Alex Brezilya OS 2004-2012 242 136
78 Stephen Appiah Gana OS 2005-2007 64 11
79 Nicolas Anelka Fransa FV 2005-2006 39 14
80 Mateja Kežman Sırbistan FV 2006-2008 46 20
81 Edu Dracena Brezilya DF 2006-2009 72 5
82 Diego Lugano Uruguay DF 2006-2011 125 21
83 Deivid Brezilya FV 2006-2010 84 23
84 Roberto Carlos Brezilya DF 2007-2009 65 6
85 Wederson Brezilya DF 2007-2010 61 3
86 Claudio Maldonado Şili OS 2008-2009 17 0
87 Josico İspanya OS 2008-2009 14 0
88 Daniel Güiza İspanya FV 2008-2011 62 23
89 Fábio Bilica Brezilya DF 2009-2012 46 1
90 André Santos Brezilya DF 2009-2011 40 13
91 Cristian Baroni Brezilya OS 2009-2014 138 20
92 Miroslav Stoch Slovakya OS 2010-2017 82 14
93 Issiar Dia Senegal OS 2010-2012 41 5
94 Mamadou Niang Senegal FV 2010-2011 31 15
95 Joseph Yobo Nijerya DF 2010-2014 69 2
96 Emmanuel Emenike Nijerya FV 2011
2013-2017
65 19
97 Reto Ziegler İsviçre DF 2011-2012
2013
59 1
98 Henri Bienvenu Kamerun FV 2011-2013 36 8
99 Moussa Sow Senegal FV 2012-2015
2016-2017
173 72
100 Dirk Kuyt Hollanda OS 2012-2015 95 26
101 Miloš Krasić Sırbistan OS 2012-2015 20 1
102 Raul Meireles Portekiz OS 2012-2016 72 5
103 Pierre Webó Kamerun FV 2013-2015 39 16
104 Bruno Alves Portekiz DF 2013-2016 67 7
105 Michal Kadlec Çek Cumhuriyeti DF 2013-2016 62 5
106 Samuel Holmén İsveç OS 2013-2015 6 0
107 Diego Brezilya OS 2014-2016 53 5
108 Simon Kjær Danimarka DF 2015-2017 55 3
109 Fernandão Brezilya FV 2015-2018 63 26
110 Abdoulaye Ba Senegal DF 2015-2016 17 1
111 Fabiano Ribeiro Brezilya KL 2015-2017 8 0
112 Nani Portekiz FV 2015-2016 28 8
113 Josef de Souza Brezilya OS 2015-2018 126 10
114 Robin van Persie Hollanda FV 2015-2018 57 25
115 Lazar Marković Sırbistan OS 2015-2016 14 2
116 Aatif Chahechouhe Fas FV 2016-2019 47 10
117 Gregory van der Wiel Hollanda DF 2016-2017 11 0
118 Roman Neustädter Rusya DF 2016- 50 3
119 Martin Škrtel Slovakya DF 2016- 52 5
120 Jeremain Lens Hollanda OS 2016-2017 26 4
121 Oleksandr Karavayev Ukrayna OS 2017 3 0
122 Mathieu Valbuena Fransa OS 2017- 29 7
123 Nabil Dirar Fas OS 2017- 29 4
124 Carlos Kameni Kamerun KL 2017- 9 0
125 Mauricio Isla Şili DF 2017- 21 0
126 Eljif Elmas Kuzey Makedonya OS 2017- 5 0
127 Roberto Soldado İspanya FV 2017- 26 9
128 Giuliano Brezilya OS 2017-2018 31 15
129 Luís Neto Portekiz DF 2017-2018 13 0
130 Vincent Janssen Hollanda FV 2017-2018 16 4
131 André Ayew Gana OS 2018- 0 0
132 Islam Slimani Cezayir FV 2018- 0 0
133 Michael Frey İsviçre FV 2018- 0 0
134 Diego Reyes Meksika DF 2018- 0 0
135 Jailson Brezilya OS 2018- 0 0
136 Yassine Benzia Cezayir OS 2018- 0 0
137 Victor Moses Nijerya FV 2019- 0 0
138 Miha Zajc Slovenya OS 2019- 0 0

Ülkelere göre oyuncu sayıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Oyuncu sayısı
 Brezilya 22
 Yugoslavya 18
 Hollanda 6
 Romanya 5
 Yunanistan 5
 Almanya 5
 Danimarka 5
 Portekiz 5
 Nijerya 5
 Senegal 4
 Gana 4
 Sırbistan 3
 Bulgaristan 3
 İspanya 3
 Bosna-Hersek 3
 Kamerun 3
 İsviçre 3
 İtalya 2
 Fransa 2
 İngiltere 2
 Polonya 2
 İsveç 2
 Hırvatistan 2
 Rusya 2
 Slovenya 2
 Slovakya 2
 Ukrayna 2
 Şili 2
 Fas 2
 Cezayir 2
 Arjantin 1
 Uruguay 1
 Meksika 1
 Arnavutluk 1
 Çek Cumhuriyeti 1
 Belçika 1
 İran 1
 Gine 1
 Güney Afrika 1
 İsrail 1
 Kuzey Makedonya 1