Far Cry 6

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Far Cry 6
Kapak resmi, oğlu Diego'nun (Anthony Gonzalez) arkasında duran Antón Castillo'yu (Giancarlo Esposito tarafından modellendi ve canlandırıldı) gösteriyor
GeliştiriciUbisoft Toronto
YayımcıUbisoft
YapımcıOmar Bouali
TasarımcıTed Timmins
SenaristNavid Khavari
BesteciPedro Bromfman
SeriFar Cry
Platformlar
Çıkış7 Ekim 2021
TürBirinci şahıs nişancı
ModTek oyunculu oyun
Çok oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Far Cry 6, Ubisoft Toronto tarafından geliştirilen ve Ubisoft tarafından yayınlanan yeni bir birinci şahıs nişancı video oyunudur. Far Cry serisinin altıncı büyük bölümüdür ve Microsoft Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S ve Google Stadia için 7 Ekim 2021'de piyasaya sürülmesi planlanmaktadır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyun, oğlu Diego'yu (Anthony Gonzalez) kendi kuralına uyması için yetiştiren "El Presidente" Antón Castillo (Giancarlo Esposito tarafından canlandırılan) tarafından diktatörlük olarak yönetilen hayali bir Karayip adası olan Yara'da geçiyor. Oyuncu, Castillo ve rejimini devirmeye çalışan gerilla savaşçısı Dani Rojas rolünü üstlenir.

Sezon Kartı[değiştir | kaynağı değiştir]

Ubisoft Forward etkinliğinde Far Cry 6: Season Pass (Sezon Kartı) duyuruldu. Yayınlanan bir videoyla duyurulan Season Pass, temel anlamda serideki kötü karakterlere odaklanacak. Bu kapsamda DLC’de Far Cry 3’ün Vaas’ı, Far Cry 4’ün Pagan Min’i ve Far Cry 5’in Joseph’ini olacak. Aktarıldığı kadarıyla bu kötü adamların her biri, Far Cry 6’da Season Pass ile oynanabilir bir bölüme sahip olacak. Şimdilik oynanabilir içerik kısmı hakkında pek bir şey bilinmiyor ancak üç karakter için de yeni diyaloglar ve yeni hikayelerin olacağı biliniyor.[1]

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Far Cry 6, bir aksiyon-macera birinci şahıs nişancı oyunudur. Oynanış, oyuncuların derme çatma silahlar, araçlar kullandığı ve zalim rejimi devirmek için yeni "Fangs for Hire" sistemi olan Amigos'u kiraladığı önceki Far Cry oyunlarının devamı niteliğindedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]