Fangirl

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Fangirl
YazarRainbow Rowell
Kapak sanatçısı
Noelle Stevenson
ÜlkeABD
Yayım10 Eylül 2013
YayımcıSt. Martin's Press
Sayfa438

Fangirl, Rainbow Rowell tarafından yazılmış bir günümüz genç yetişkin romanıdır. Yazarın Eleanor & Park isimli romanının ardından çıkardığı ikinci genç yetişkin kitabıdır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Cath ve Wren ikiz kız kardeşlerdir. İkisi de üniversiteye yeni başlarlar. Wren kendini Cath'den soyutlayıp partilere katılmak, gecelere akmak, kardeşi dışında kişilerle sosyalleşmek ister. Cath ise içine kapanıktır ve üniversite yaşamında ikiz kardeşinden ayrılmak istemez.

Wren aynı odayı paylaşmayı istememektedir. Bu sebeple Cath iki kişilik yurt odasına yerleşir. Cath'in oda arkadaşı Reagan üniversitede yeni değildir. Cath'e üniversiteye alışmasında yardımcı olur. Üniversite hayatıyla ilgili birçok bilgi verir. Buna rağmen ikiz kardeşinin partilere katılma işini abartıp aşırı alkol alması, aileyi kızlar sekiz yaşındayken terk eden annelerinin yeniden ilişki kurma çabası, Wren'in Cath'e danışmadan kendi başına annesi ile görüşmesi, arkadaş olmak isteyen biri gibi gözüken Nick'in beraber yazdıkları hikâyeyi kurgu yazım dersinde sadece kendisi yazmış gibi kullanması, hoşlandığı çocuk olan Levi'yi başkasıyla öpüşürken görmesi, babasının psikolojik rahatsızlık sebebiyle hastahaneye kaldırılması ve Cath'in babasına göz kulak olmak için dönem sonu sınavlarına katılamadan okuldan ayrılması Cath'in ilk döneminin felaket gibi geçmesine sebep olur.

Cath babasının kendisine bakamayacağını düşünerek 2. dönem için okula dönmemeyi planlar. Fakat babasının dönmesi yönündeki ısrarları ile dönmeye ikna olur. Yeni dönemde Levi'yi affeder ve daha çok yakınlaşırlar. Dönem sonunda Levi ile flörtleri aşka dönüşür. Wren'in anneleri ile görüşmesinden dolayı açılan araları Wren'in alkol zehirlenmesi sebebiyle komaya girip, ölümden dönmesi sonrası tekrar düzelir. Wren'in alkol zehirlenmesinden sonra babaları Wren'i karşısına alıp sert bir şekilde alkolü bırakması konusunda ikaz eder.

Cath'in hayatı bir nebze eski haline döner ancak şimdi de kendisini iki zorluk bekler. Birisi mayıs ayında Gemma T. Leslie Snow serisinin bitiminden önce Simon Snow ile ilgili hayran kurgu romanını bitirmelidir. Diğeri de kurgu yazma dersinde aldığı dönem projesini teslim etmektir.