FK Sloga Yugomagnat

Vikipedi, özgür ansiklopedi
FK Sloga Yugomagnat
Tam adFudbalski Klub Sloga Yugomagnat Skopje
Kuruluş1927
Feshediliş2009
StadyumÇayır Stadyumu, Üsküp, Kuzey Makedonya
(Kapasite: 6.000)
LigMakedonya 2. Ligi
2007-08Makedonya 2. Ligi 8.

FK Sloga Yugomagnat (Makedonca: ФК Слога Југомагнат), Kuzey Makedonya'da bulunan bir futbol takımıydı.

Kulüp Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, 1927 yılında kurulmuştur. Kuzey Makedonya'nın Makedonya 2. Ligi'nde 2005-2009 yılları arası mücadele etmiştir. 2009 yılında 1. lige çıkmıştır. Maçlarını ise 6.000 kişilik Çayır Stadyumu'nda oynamaktaydı.

2005 yılında ana sponsorun mali sorunlarının ardından kulüp, dört yıl kaldığı İkinci Lig'e düşürüldü ve 2008-09 sezonunda taraftarlarının da desteğiyle Birinci Lig'e yükselmeyi başardı. Ancak Sloga Jugomagnat gelecek sezon, Kuzey Makedonya Futbol Federasyonu tarafından başkan Haralampie Hadži-Risteski'nin yeniden seçilmesi nedeniyle protesto olarak Makedonija Gjorče Petrov takımı ile birlikte, düzenlenen tüm müsabakaları boykot etmeye başladı. Her iki takım da 14. ve 15. haftalarda ki maçlara çıkmadı ve FFM'nin yönetmeliğine göre, Makedonya Birinci Ligi'ndeki müsabakalardan uzaklaştırıldı ve ihraç edildi.

2012 yılında kulüp, Shkupi'yi oluşturmak için FC Albarsa ile birleştirildi. Ancak, yasal olarak orijinal Sloga Jugomagnat'ın halefleri olarak kabul edilmiyorlar ve iki kulübün geçmiş performansları ve ödülleri Kuzey Makedonya Futbol Federasyonu tarafından ayrı tutuluyor.

Başarılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]