FIFA Kulüpler Dünya Kupası golcüleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

"FIFA Kulüpler Dünya Kupası golcüleri listesi" sayfasında yapılan turnuvalardaki golcülerin yıllara göre dağılımı verilmiştir. Yeşil olarak gösterilen bölümlerde turnuvanın gol kralı olmuş futbolcuları belirtilmiştir.

Genel gol kralları[değiştir | kaynağı değiştir]

Players with at least 3 goals at the FIFA Club World Cup tournaments
Oyuncu Takım Gol Maçlar Gol averajı Turnuva
Uruguay Luis Suárez İspanya Barcelona 5 2 2.50 2015
Arjantin Lionel Messi İspanya Barcelona 5 5 1.00 2009, 2011, 2015
Arjantin César Delgado Meksika Monterrey 5 6 0.83 (2011), 2012, 2013
Portekiz Cristiano Ronaldo İngiltere Manchester United
İspanya Real Madrid
5 6 0.83 2008, (2014), 2016
Brezilya Denilson Güney Kore Pohang Steelers 4 3 1.33 2009
Mısır Mohamed Aboutrika Mısır Al-Ahly 4 11 0.36 (2005), 2006, (2008), 2012, (2013)
İngiltere Wayne Rooney İngiltere Manchester United 3 2 1.50 2008
Fransa Nicolas Anelka İspanya Real Madrid 3 3 1.00 2000
Kolombiya Mauricio Molina Güney Kore Seongnam Ilhwa Chunma 3 3 1.00 2010
Brezilya Washington Japonya Urawa Red Diamonds 3 3 1.00 2007
Fransa Karim Benzema İspanya Real Madrid 3 4 0.75 2014, 2016
Brezilya Romário Brezilya Vasco da Gama 3 4 0.75 2000
Brezilya Ronaldinho İspanya Barcelona
Brezilya Atlético Mineiro
3 4 0.75 2006, 2013
Angola Flávio Mısır Al-Ahly 3 6 0.50 (2005), 2006, 2008
Japonya Hisato Satō Japonya Sanfrecce Hiroshima 3 6 0.50 2012, (2015)

Avustralya Adelaide United[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2008
Brezilya Cristiano 1
Avustralya Dodd, TravisTravis Dodd 1
Avustralya Mullen, DanielDaniel Mullen 1
Toplam 3

Birleşik Arap Emirlikleri Al-Ahli[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2009
Toplam 0

Mısır Al-Ahly[değiştir | kaynağı değiştir]

Player 2005 2006 2008 2012 2013
Mısır Aboutrika, MohamedMohamed Aboutrika 3 1
Angola Flávio 2 1
Mısır Moteab, EmadEmad Moteab 1 1
Mısır Hamdy, Al-SayedAl-Sayed Hamdy 1
Kendi kalesines 1
Toplam 1 5 2 2 1

Suudi Arabistan Al-Ittihad[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2005
Suudi Arabistan Noor, MohammedMohammed Noor 2
Suudi Arabistan Al-Montashari, HamadHamad Al-Montashari 1
Kamerun Job, Joseph-DésiréJoseph-Désiré Job 1
Sierra Leone Kallon, MohammedMohammed Kallon 1
Toplam 5

Suudi Arabistan Al-Nassr[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2000
Suudi Arabistan Al-Husseini, FahadFahad Al-Husseini 2
Suudi Arabistan Amin, FuadFuad Amin 1
Fas Bahja, AhmedAhmed Bahja 1
Cezayir Saïb, MoussaMoussa Saïb 1
Toplam 5

Katar Al-Sadd[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2011
Katar Ibrahim, KhalfanKhalfan Ibrahim 1
Katar Koni, AbdullaAbdulla Koni 1
Toplam 2

Birleşik Arap Emirlikleri Al-Wahda[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2010
Brezilya Fernando Baiano, Fernando Baiano 2
Brezilya Hugo, Hugo 1
Birleşik Arap Emirlikleri Jumaa, AbdulrahimAbdulrahim Jumaa 1
Birleşik Arap Emirlikleri Khamees, MahmoudMahmoud Khamees 1
Birleşik Arap Emirlikleri Matar, IsmailIsmail Matar 1
Toplam 6

Meksika América[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2006 2015 2016
Meksika Peralta, OribeOribe Peralta 1 1
Arjantin Romero, SilvioSilvio Romero 2
Ekvador Arroyo, MichaelMichael Arroyo 1
Arjantin Benedetto, DaríoDarío Benedetto 1
Paraguay Cabañas, SalvadorSalvador Cabañas 1
Şili Rojas, Ricardo FranciscoRicardo Francisco Rojas 1
Meksika Zúñiga, Martín EduardoMartín Eduardo Zúñiga 1
Toplam 2 3 4
Kendi kalesine

Meksika Atlante[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2009
Meksika Arreola, DanielDaniel Arreola 1
Meksika Bermúdez, ChristianChristian Bermúdez 1
Meksika Márquez Lugo, RafaelRafael Márquez Lugo 1
Meksika Rojas, GuillermoGuillermo Rojas 1
Brezilya Silva, LucasLucas Silva 1
Toplam 5

Brezilya Atlético Mineiro[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2013
Brezilya Ronaldinho, Ronaldinho 2
Brezilya Tardelli, DiegoDiego Tardelli 1
Brezilya Luan, Luan 1
Toplam 4

Not: Ronaldinho FC Barcelona'da oynarken de 2006'da gol attı.

Kolombiya Atlético Nacional[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2016
Venezuela Guerra, AlejandroAlejandro Guerra 1
Kendi kalesine 1
Toplam 2

Yeni Zelanda Auckland City[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2006 2009 2011 2012 2013 2014 2015 2016
Yeni Zelanda Hayne, JasonJason Hayne 2
İspanya Berlanga, ÁngelÁngel Berlanga 1
Yeni Zelanda Coombes, ChadChad Coombes 1
Yeni Zelanda De Vries, RyanRyan De Vries 1
İngiltere Dickinson, AdamAdam Dickinson 1
İngiltere Irving, JohnJohn Irving 1
Güney Kore Kim Dae-wook 1
Fiji Krishna, RoyRoy Krishna 1
Yeni Zelanda van Steeden, RikiRiki van Steeden 1
Toplam 0 5 0 0 1 3 0 1

İspanya Barcelona[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2006 2009 2011 2015
Arjantin Messi, LionelLionel Messi 2 2 1
Uruguay Suárez, LuisLuis Suárez 5
Brezilya Adriano, Adriano 2
İspanya Pedro, Pedro 2
İspanya Busquets, SergioSergio Busquets 1
Portekiz Deco, Deco 1
İspanya Fàbregas, CescCesc Fàbregas 1
İzlanda Guðjohnsen, EiðurEiður Guðjohnsen 1
Mali Keita, SeydouSeydou Keita 1
Meksika Márquez, RafaelRafael Márquez 1
Brezilya Maxwell, Maxwell 1
Brezilya Ronaldinho, Ronaldinho 1
İspanya Xavi, Xavi 1
Toplam 4 5 8 6

Almanya Bayern Munich[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2013
Brezilya Dante, Dante 1
Almanya Götze, MarioMario Götze 1
Hırvatistan Mandžukić, MarioMario Mandžukić 1
Fransa Ribéry, FranckFranck Ribéry 1
İspanya Thiago, Thiago 1
Toplam 5

Arjantin Boca Juniors[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2007
Arjantin Cardozo, NeriNeri Cardozo 1
Arjantin Palacio, RodrigoRodrigo Palacio 1
Own goals 1
Toplam 3

İngiltere Chelsea[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2012
İspanya Mata, JuanJuan Mata 1
İspanya Torres, FernandoFernando Torres 1
Own goals 1
Toplam 3

Brezilya Corinthians[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2000 2012
Brezilya Edilson, Edilson 2
Peru Guerrero, PaoloPaolo Guerrero 2
Brezilya Fábio Luciano, Fábio Luciano 1
Brezilya Luizão, Luizão 1
Brezilya Ricardinho, Ricardinho 1
Kolombiya Rincón, FreddyFreddy Rincón 1
Toplam 6 2

Meksika Cruz Azul[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2014
Meksika Torrado, GerardoGerardo Torrado 2
Arjantin Pavone, MarianoMariano Pavone 1
Ekvador Rojas, JoaoJoao Rojas 1
Toplam 4

Cezayir ES Sétif[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2014
Cezayir Ziaya, AbdelmalekAbdelmalek Ziaya 1
Kendi kalesine 1
Toplam 2

Tunus Espérance ST[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2011
Tunus Darragi, OussamaOussama Darragi 1
Tunus Mouelhi, KhaledKhaled Mouelhi 1
Kamerun N'Djeng, YannickYannick N'Djeng 1
Toplam 3

Arjantin Estudiantes[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2009
Arjantin Benítez, LeandroLeandro Benítez 2
Arjantin Boselli, MauroMauro Boselli 1
Toplam 3

Tunus Étoile Sahel[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2007
Tunus Chermiti, Mohamed AmineMohamed Amine Chermiti 1
Tunus Ben Frej, SaberSaber Ben Frej 1
Gana Narry, MoussaMoussa Narry 1
Toplam 3

Japonya Gamba Osaka[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2008
Japonya Endō, YasuhitoYasuhito Endō 2
Japonya Yamazaki, MasatoMasato Yamazaki 2
Japonya Hashimoto, HideoHideo Hashimoto 1
Toplam 5

Çin Guangzhou Evergrande[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2013 2015
Arjantin Conca, DaríoDarío Conca 2
Brezilya Paulinho, Paulinho 2
Brezilya Elkeson, Elkeson 1
Brezilya Muriqui, Muriqui 1
Çin Zheng Long 1
Toplam 4 3

Papua Yeni Gine Hekari United[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2010
Toplam 0

Brezilya Internacional[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2006 2010
Brezilya Alecsandro, Alecsandro 2
Brezilya Adriano, Adriano 1
Arjantin D'Alessandro, AndrésAndrés D'Alessandro 1
Brezilya Luiz Adriano, Luiz Adriano 1
Brezilya Pato, AlexandreAlexandre Pato 1
Brezilya Tinga, Tinga 1
Toplam 3 4

İtalya Internazionale[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2010
Fransa Biabiany, JonathanJonathan Biabiany 1
Kamerun Eto'o, SamuelSamuel Eto'o 1
Arjantin Milito, DiegoDiego Milito 1
Kuzey Makedonya Pandev, GoranGoran Pandev 1
Sırbistan Stanković, DejanDejan Stanković 1
Arjantin Zanetti, JavierJavier Zanetti 1
Toplam 6

Güney Kore Jeonbuk Hyundai Motors[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2006 2016
Güney Kore Kim Bo-kyung 2
Güney Kore Kim Hyeung-bum 1
Güney Kore Kim Shin-wook 1
Güney Kore Lee Hyun-seung 1
Güney Kore Lee Jong-ho 1
Brezilya Zé Carlo, Zé Carlo 1
Kendi kalesine 1
Toplam 3 5

Japonya Kashima Antlers[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2016
Japonya Endo, YasushiYasushi Endo 2
Japonya Kanazaki, MuMu Kanazaki 2
Japonya Shibasaki, GakuGaku Shibasaki 2
Japonya Akasaki, ShuheiShuhei Akasaki 1
Japonya Doi, ShomaShoma Doi 1
Japonya Suzuki, YumaYuma Suzuki 1
Toplam 9

Japonya Kashiwa Reysol[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2011
Brezilya Domingues, LeandroLeandro Domingues 1
Japonya Kudo, MasatoMasato Kudo 1
Japonya Sakai, HirokiHiroki Sakai 1
Japonya Tanaka, JunyaJunya Tanaka 1
Toplam 4

Ekvador LDU Quito[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2008
Arjantin Bieler, ClaudioClaudio Bieler 1
Ekvador Bolaños, LuisLuis Bolaños 1
Toplam 2

İngiltere Liverpool[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2005
İngiltere Crouch, PeterPeter Crouch 2
İngiltere Gerrard, StevenSteven Gerrard 1
Toplam 3

Güney Afrika Cumhuriyeti Mamelodi Sundowns[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2016
Güney Afrika Cumhuriyeti Tau, PercyPercy Tau 1
Total 1
Kendi kalesine

İngiltere Manchester United[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2000 2008
İngiltere Rooney, WayneWayne Rooney 3
Güney Afrika Cumhuriyeti Fortune, QuintonQuinton Fortune 2
İngiltere Butt, NickyNicky Butt 1
İskoçya Fletcher, DarrenDarren Fletcher 1
Portekiz Ronaldo, CristianoCristiano Ronaldo 1
Sırbistan Vidić, NemanjaNemanja Vidić 1
Trinidad ve Tobago Yorke, DwightDwight Yorke 1
Toplam 4 6

İtalya Milan[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2007
İtalya Inzaghi, FilippoFilippo Inzaghi 2
Brezilya Kaká, Kaká 1
İtalya Nesta, AlessandroAlessandro Nesta 1
Hollanda Seedorf, ClarenceClarence Seedorf 1
Toplam 5
Kendi kalesine

Fas Moghreb Tétouan[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2014
Toplam 0

Meksika Monterrey[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2011 2012 2013
Arjantin Delgado, CésarCésar Delgado 3 2
Şili Suazo, HumbertoHumberto Suazo 1 1
Arjantin Basanta, José MaríaJosé María Basanta 1
Arjantin Cardozo, NeriNeri Cardozo 1
Meksika Corona, JesúsJesús Corona 2
Meksika de Nigris, AldoAldo de Nigris 1 1
Meksika López, LeobardoLeobardo López 1
Meksika Mier, HiramHiram Mier 1
Meksika Zavala, JesúsJesús Zavala 1
Toplam 4 6 6
Kendi kalesine

Meksika Necaxa[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2000
Ekvador Delgado, AgustinAgustin Delgado 2
Şili Montecinos, CristianCristian Montecinos 2
Ekvador Aguinaga, AlexAlex Aguinaga 1
Meksika Cabrera, SalvadorSalvador Cabrera 1
Toplam 6

Meksika Pachuca[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2007 2008 2010
Arjantin Cvitanich, DaríoDarío Cvitanich 2
Meksika Giménez, ChristianChristian Giménez 2
Arjantin Damián, AlvarezAlvarez Damián 1
Meksika Montes, LuisLuis Montes 1
Toplam 0 4 2
Kendi kalesine

Güney Kore Pohang Steelers[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2009
Brezilya Denilson 4
Toplam 4

Fas Raja Casablanca[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2000 2013
Fas Iajour, MouhcineMouhcine Iajour 2
Fas Achami, YoussefYoussef Achami 1
Fas Chtibi, ChemseddineChemseddine Chtibi 1
Fas El Karkouri, TalalTalal El Karkouri 1
Fas El Moubarki, BouchaibBouchaib El Moubarki 1
Fildişi Sahili Guehi, KoukoKouko Guehi 1
Fas Hafidi, AbdelilahAbdelilah Hafidi 1
Orta Afrika Cumhuriyeti Mabidé, VianneyVianney Mabidé 1
Fas Moustaoudia, MustaphaMustapha Moustaoudia 1
Fas Moutouali, MouhcineMouhcine Moutouali 1
Fas Nejjary, OmarOmar Nejjary 1
Toplam 5 7

İspanya Real Madrid[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2000 2014 2016
Portekiz Ronaldo, CristianoCristiano Ronaldo 4
Fransa Anelka, NicolasNicolas Anelka 3
Fransa Benzema, KarimKarim Benzema 1 2
Galler Bale, GarethGareth Bale 2
İspanya Ramos, SergioSergio Ramos 2
İspanya Raúl, Raúl 2
Kamerun Geremi, Geremi 1
İspanya Hierro, FernandoFernando Hierro 1
İspanya Isco, Isco 1
İspanya Morientes, FernandoFernando Morientes 1
Brezilya Sávio, Sávio 1
Toplam 9 6 6

Arjantin River Plate[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2015
Arjantin Alario, LucasLucas Alario 1
Toplam 1

Arjantin San Lorenzo[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2014
Arjantin Barrientos, PabloPablo Barrientos 1
Arjantin Matos, MauroMauro Matos 1
Toplam 2

Japonya Sanfrecce Hiroshima[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2012 2015
Japonya Satō, HisatoHisato Satō 3
Brezilya Douglas, Douglas 2
Japonya Shiotani, TsukasaTsukasa Shiotani 2
Japonya Aoyama, ToshihiroToshihiro Aoyama 1
Japonya Asano, TakumaTakuma Asano 1
Japonya Chiba, KazuhikoKazuhiko Chiba 1
Japonya Minagawa, YusukeYusuke Minagawa 1
Japonya Yamagishi, SatoruSatoru Yamagishi 1
Toplam 5 7

Brezilya Santos[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2011
Brezilya Borges, Borges 1
Brezilya Danilo, Danilo 1
Brezilya Neymar, Neymar 1
Toplam 3

Brezilya São Paulo[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2005
Brezilya Amoroso, Amoroso 2
Brezilya Mineiro, Mineiro 1
Brezilya Ceni, RogérioRogério Ceni 1
Toplam 4

Kosta Rika Saprissa[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2005
Kosta Rika Saborío, ÁlvaroÁlvaro Saborío 2
Kosta Rika Bolaños, ChristianChristian Bolaños 1
Kosta Rika Gómez, RónaldRónald Gómez 1
Toplam 4

Güney Kore Seongnam FC[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2010
Kolombiya Molina, MauricioMauricio Molina 3
Güney Kore Cho Dong-geon 1
Güney Kore Choi Sung-kuk 1
Avustralya Ognenovski, SašaSaša Ognenovski 1
Toplam 6

İran Sepahan[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2007
Irak Mohammed, EmadEmad Mohammed 2
Irak Al-Hail, Abdul-Wahab AbuAbdul-Wahab Abu Al-Hail 1
İran Karimi, MahmoudMahmoud Karimi 1
Toplam 4

Avustralya South Melbourne[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2000
Avustralya Anastasiadis, JohnJohn Anastasiadis 1
Toplam 1

Avustralya Sydney FC[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2005
Avustralya Carney, DavidDavid Carney 1
Trinidad ve Tobago Yorke, DwightDwight Yorke 1
Toplam 2

Kongo Demokratik Cumhuriyeti TP Mazembe[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunlar 2009 2010 2015
Kongo Demokratik Cumhuriyeti Bedi, MbenzaMbenza Bedi 1 1
Kongo Demokratik Cumhuriyeti Kabangu, MulotaMulota Kabangu 1
Zambiya Kalaba, RainfordRainford Kalaba 1
Kongo Demokratik Cumhuriyeti Kaluyituka, DiokoDioko Kaluyituka 1
Kongo Demokratik Cumhuriyeti Kasongo, NganduNgandu Kasongo 1
Kongo Demokratik Cumhuriyeti Kasusula, KilitchoKilitcho Kasusula 1
Toplam 3 3 1

Güney Kore Ulsan Hyundai[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2012
Güney Kore Lee Keun-ho 1
Güney Kore Lee Yong 1
Toplam 3

Japonya Urawa Red Diamonds[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2007
Brezilya Washington 3
Japonya Nagai, YuichiroYuichiro Nagai 1
Toplam 5

Brezilya Vasco da Gama[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2000
Brezilya Romário, Romário 3
Brezilya Edmundo, Edmundo 2
Brezilya Felipe, Felipe 1
Brezilya Odvan, Odvan 1
Toplam 7

Yeni Zelanda Waitakere United[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2007 2008
Galler Seaman, PaulPaul Seaman 1
Toplam 1 1

Avustralya Western Sydney Wanderers[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu 2014
Hollanda Castelen, RomeoRomeo Castelen 1
İtalya La Rocca, IacopoIacopo La Rocca 1
Brezilya Saba, VitorVitor Saba 1
Toplam 3