FC Barcelona teknik direktörleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Barcelona'nın günümüzdeki teknik direktörü Ronald Koeman.

Bu listede, FC Barcelona'nın 1902'den günümüze kadarki teknik direktörlerinin listesi yer almaktadır.

Barcelona'nın kuruluşundan sonraki 29 yıl boyunca, 1899'dan 1928'e kadar, İspanya'nın ulusal bir futbol ligi yoktu. Barcelona, ​​diğer bölge şampiyonlarıyla birlikte Copa del Rey'e katılarak Katalonya bölgesi şampiyonasında yarıştı.[1][2] Şubat 1929'da, kurucu üyeler arasında Barcelona ile İspanya'nın ilk ulusal futbol ligi kuruldu.[3] Kulüp ayrıca 1940'ta feshedilene kadar Campionat de Catalunya'da (Katalan Şampiyonası) mücadele etti.[1] Copa del Rey, La Liga birleşti.[4]

Barcelona'nın ilk teknik direktörü John Barrow'du. Barcelona'nın kurucusu ve ardından yöneticisi Joan Gamper tarafından göreve getirildi ve dört ay sonra görevden alındı. Pep Guardiola, kupa açısından "en başarılı" teknik direktördür. Guardiola, aynı zamanda yıllık kazanılan kupa açısından da "en başarılı" teknik direktördü. Guardiola'nın 2009'da Barcelona'daki ilk yılında, ​​La Liga, Copa del Rey ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ni tek sezonda kazanan ilk İspanyol kulüp oldu. Daha sonra, bir sezonda altı müsabakanın altısını kazanan ilk futbol takımı oldular. İspanya Süper Kupası, UEFA Süper Kupası ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası'ndan oluşan altıyı tamamladılar.[5]

Kazanılan kupa bakımından ikinci "en başarılı" teknik direktör, dört La Liga şampiyonluğu, bir Copa del Rey, üç Supercopa de España, bir UEFA Kupa Galipleri Kupası, bir UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ve bir UEFA Süper Kupası kazanan Johan Cruyff'tur.[6][7]

Teknik direktörler[değiştir | kaynağı değiştir]

Johan Cruyff üst üste dört kez La Liga'yı kazandı.
Haziran 2008 ve Haziran 2012 yılları arasındaki teknik direktör Pep Guardiola.
İsim Göreve geliş Görev sonu Ödüller Ödül sayısı Notlar
İsviçre Gamper, JoanJoan Gamper 01902 1902 1917 3 Copa del Rey, 1 Copa Macaya, 1 Copa Barcelona, 7 Campionat de Catalunya 12
İngiltere Barrow, JohnJohn Barrow 01917 1917 1917
İngiltere Greenwell, JackJack Greenwell 01917 1917 1923 2 Copa del Rey, 4 Campionat de Catalunya 6 [8]
İngiltere Spouncer, AlfAlf Spouncer[9] 01923 1923 1924 1 Campionat de Catalunya 1
Poszony, JeszaJesza Poszony 01924 1924 Aralık 1924 1 Copa del Rey, 1 Campionat de Catalunya 2
İngiltere Kirby, RalphRalph Kirby 01924-12 Aralık 1924 Şubat 1926 1 Copa del Rey, 1 Campionat de Catalunya 2 [10]
Avusturya Dumby, JackJack Dumby 01926-02 Şubat 1926 Aralık 1926 1 Campionat de Catalunya 1 [11]
Forns, RomàRomà Forns 01926-12 Aralık 1926 Mart 1929 1 La Liga, 1 Campionat de Catalunya, 1 Copa del Rey 3 [12]
İngiltere Bellamy, JamesJames Bellamy 01929-03 Mart 1929 Temmuz 1931 2 Campionat de Catalunya 2 [13]
İngiltere Greenwell, JackJack Greenwell 01931-07 Temmuz 1931 Temmuz 1933 1 Campionat de Catalunya 1 [14]
Avusturya Dumby, JackJack Dumby 01933-07 Temmuz 1933 Temmuz 1934 [15]
Platko, FranzFranz Platko 01934-07 Temmuz 1934 Temmuz 1935 1 Campionat de Catalunya 1 [16]
İrlanda O'Connell, PatrickPatrick O'Connell 01935-07 Temmuz 1935 Mart 1940 2 Campionat de Catalunya 2 [17]
İspanya Planas, JosepJosep Planas 01940-03 Mart 1940 Temmuz 1941 [18]
İspanya Guzmán, RamónRamón Guzmán 01941-07 Temmuz 1941 Ocak 1942 [19]
İspanya Nogués, Joan JosepJoan Josep Nogués 01942-01 Ocak 1942 Haziran 1944 1 Copa del Rey 1 [20]
İspanya Samitier, JosepJosep Samitier 01944-06 Haziran 1944 Temmuz 1947 1 La Liga, 1 Copa Eva Duarte 2 [21]
Uruguay Fernández, EnriqueEnrique Fernández 01947-07 Temmuz 1947 Mayıs 1950 2 La Liga, 1 Copa Eva Duarte, 1 Latin Cup 4 [22]
İspanya Llorens, RamónRamón Llorens 01950-05 Mayıs 1950 Haziran 1950 [23]
Çekoslovakya Daučík, FerdinandFerdinand Daučík Haziran 1950 Temmuz 1954 2 La Liga, 3 Copa del Rey, 2 Copa Eva Duarte, 1 Latin Cup 8 [24]
İtalya Puppo, SandroSandro Puppo 01954-07 Temmuz 1954 Haziran 1955 [25]
Macaristan Platko, FranzFranz Platko 01955-06 Haziran 1955 Haziran 1956 [26]
İspanya Balmanya, DomingoDomingo Balmanya 01956-06 Haziran 1956 Nisan 1958 1 Copa del Rey, 1 Fairs Cup 2 [27]
Arjantin Herrera, HelenioHelenio Herrera 01958-İfade hatası: Tanınmayan "nisan" kelimesi. 1958 Mayıs 1960 2 La Liga, 1 Copa del Rey, 1 Fairs Cup 4 [28]
İspanya Rabassa, EnricEnric Rabassa 01960-05 Mayıs 1960 Haziran 1960 [29]
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Broćić, LjubišaLjubiša Broćić 01960-06 Haziran 1960 Ocak 1961 [30]
İspanya Orizaola, EnriqueEnrique Orizaola 01961-01 Ocak 1961 Haziran 1961 [31]
İspanya Miró, LuisLuis Miró 01961-06 Haziran 1961 Kasım 1961 [32]
Macaristan Kubala, LadislaoLadislao Kubala 01961-11 Kasım 1961 Ocak 1963 [33]
İspanya Gonzalvo, JosepJosep Gonzalvo 01963-01 Ocak 1963 Temmuz 1963 1 Copa del Rey 1 [34]
İspanya Rodríguez, CésarCésar Rodríguez 01963-07 Temmuz 1963 Ekim 1964 [19]
İspanya Sasot, VicenteVicente Sasot 01964-10 Ekim 1964 Haziran 1965 [35]
Arjantin Olsen, RoqueRoque Olsen 01965-06 Haziran 1965 Haziran 1967 1 Fairs Cup 1 [36]
İspanya Artigas, SalvadorSalvador Artigas 01967-06 Haziran 1967 Ekim 1969 1 Copa del Rey 1 [37]
İspanya Seguer, JosepJosep Seguer 01969-10 Ekim 1969 Aralık 1969 [38]
İngiltere Buckingham, VicVic Buckingham 01969-12 Aralık 1969 Temmuz 1971 1 Copa del Rey 1 [39]
Hollanda Michels, RinusRinus Michels 01971-07 Temmuz 1971 Mayıs 1975 1 La Liga 1 [40]
Batı Almanya Hennes Weisweiler 01975-05 Mayıs 1975 Nisan 1976 [41]
İspanya Ruiz, LaureanoLaureano Ruiz 01976-İfade hatası: Tanınmayan "nisan" kelimesi. 1976 Mayıs 1976 [42]
Hollanda Michels, RinusRinus Michels 01976-05 Mayıs 1976 Mayıs 1978 1 Copa del Rey 1 [43]
Fransa Muller, LucienLucien Muller 01978-05 Mayıs 1978 Nisan 1979 [44]
İspanya Rifé, JoaquimJoaquim Rifé 01979-İfade hatası: Tanınmayan "nisan" kelimesi. 1979 Mart 1980 1 Cup Winners' Cup 1 [45]
Arjantin Herrera, HelenioHelenio Herrera 01980-03 Mart 1980 Mayıs 1980 [46]
Macaristan Kubala, LadislaoLadislao Kubala 01980-05 Mayıs 1980 Kasım 1980 [47]
Arjantin Herrera, HelenioHelenio Herrera 01980-11 Kasım 1980 Haziran 1981 1 Copa del Rey 1 [48]
Batı Almanya Lattek, UdoUdo Lattek 01981-06 Haziran 1981 Mart 1983 1 Cup Winners' Cup 1 [49]
İspanya Romero, José LuisJosé Luis Romero 01983-03 Mart 1983 Mart 1983 [50]
Arjantin Menotti, César LuisCésar Luis Menotti 01983-03 Mart 1983 Haziran 1984 1 Copa del Rey, 1 Copa de la Liga, 1 Supercopa de España 3 [51]
İngiltere Venables, TerryTerry Venables 01984-06 Haziran 1984 Eylül 1987 1 La Liga, 1 Copa de la Liga 2 [52]
İspanya Aragonés, LuisLuis Aragonés 01987-09 Eylül 1987 Mayıs 1988 1 Copa del Rey 1 [53]
İspanya Rexach, CarlesCarles Rexach 01988-05 Mayıs 1988 Mayıs 1988 [54]
Hollanda Cruyff, JohanJohan Cruyff 01988-05 Mayıs 1988 Mayıs 1996 4 La Liga, 3 Supercopa de España, 1 European Cup, 1 European Super Cup, 1 Copa del Rey, 1 Cup Winners' Cup 11 [6][7]
İspanya Rexach, CarlesCarles Rexach 01996-05 Mayıs 1996 Mayıs 1996 [55]
İngiltere Robson, BobbyBobby Robson 01996-05 Mayıs 1996 Haziran 1997 1 Copa del Rey, 1 Supercopa de España, 1 Cup Winners' Cup 3 [56]
Hollanda van Gaal, LouisLouis van Gaal 01997-06 Haziran 1997 02000-05 Mayıs 2000 2 La Liga, 1 Copa del Rey, 1 UEFA Super Cup 4 [57]
İspanya Llorenç Serra Ferrer 02000-05 Mayıs 2000 Nisan 2001 [58]
İspanya Rexach, CarlesCarles Rexach 02001-İfade hatası: Tanınmayan "nisan" kelimesi. 2001 Mayıs 2002 [54]
Hollanda van Gaal, LouisLouis van Gaal 02002-05 Mayıs 2002 Ocak 2003 [59]
Yugoslavya Federal Cumhuriyeti Antić, RadomirRadomir Antić 02003-01 Ocak 2003 Haziran 2003 [60]
Hollanda Rijkaard, FrankFrank Rijkaard 02003-06 Haziran 2003 Haziran 2008 2 La Liga, 2 Supercopa de España, 1 UEFA Champions League 5 [61]
İspanya Guardiola, PepPep Guardiola 02008-06 Haziran 2008 Haziran 2012 3 La Liga, 2 Copa del Rey, 3 Supercopa de España, 2 UEFA Champions League, 2 UEFA Super Cup, 2 FIFA Club World Cup 14 [62]
İspanya Vilanova, TitoTito Vilanova 02012-06 Haziran 2012 Temmuz 2013 1 La Liga 1 [63]
Arjantin Martino, GerardoGerardo Martino 02013-07 Temmuz 2013 Mayıs 2014 1 Supercopa de España 1 [64]
İspanya Enrique, LuisLuis Enrique 02014-05 Mayıs 2014 Mayıs 2017 2 La Liga, 3 Copa del Rey, 1 Supercopa de España, 1 UEFA Champions League, 1 UEFA Super Cup, 1 FIFA Club World Cup 9 [65]
İspanya Valverde, ErnestoErnesto Valverde 02017-05 Mayıs 2017 Ocak 2020 2 La Liga, 1 Copa del Rey, 1 Supercopa de España 4 [66]
İspanya , Quique SetiénQuique Setién 02020-01 Ocak 2020 Ağustos 2020 [67]
Hollanda Ronald Koeman Ağustos 2020 Günümüz [68]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Lozano Ferrer, Carles (22 Ekim 2009). "Spain – Final Tables Catalonia". Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation (RSSSF). 20 Mart 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2010. 
  2. ^ "List of managers". FC Barcelona. 27 Mayıs 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2010. 
  3. ^ Pla Diaz, Emilio (14 Haziran 2007). "Spain 1928/29". Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation (RSSSF). 17 Mart 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2010. 
  4. ^ Tejedor Carnicero, José Vicente (12 Şubat 2001). "Spain – Cup 1929". Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation (RSSSF). 15 Nisan 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2010. 
  5. ^ "Kings, queens and a young prince". Fédération Internationale de Football Association (FIFA). 23 Aralık 2009. 31 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2010. 
  6. ^ a b "Edición del lunes, 23 mayo 1988, página 7". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 23 Mayıs 1988. s. 7. 19 Eylül 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  7. ^ a b "Edición del jueves, 05 mayo 1988, página 12". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 5 Mayıs 1988. s. 12. 30 Nisan 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  8. ^ "Edición del martes, 22 mayo 1917, página 3". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 22 Mayıs 1917. s. 3. 17 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Eylül 2010. 
  9. ^ "Archived copy". 3 April 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 April 2015. 
  10. ^ "Edición del viernes, 05 diciembre 1924, página 2". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 5 Aralık 1924. s. 2. 17 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Eylül 2010. 
  11. ^ "Edición del miércoles, 10 febrero 1926, página 13". La Vanguardia (İspanyolca). 10 Şubat 1926. s. 13. 17 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  12. ^ "Edición del miércoles, 17 diciembre 1926, página 1" (PDF). El Mundo Deportivo (İspanyolca). 17 Aralık 1926. s. 1. 17 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  13. ^ "Edición del miércoles, 27 marzo 1929, página 1". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 27 Mart 1929. s. 1. 17 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  14. ^ "Edición del sábado, 15 agosto 1931, página 12". La Vanguardia (İspanyolca). 15 Ağustos 1931. s. 12. 17 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  15. ^ "Edición del domingo, 20 agosto 1933, página 10". La Vanguardia (İspanyolca). 20 Ağustos 1933. s. 10. 17 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  16. ^ "Edición del domingo, 02 septiembre 1934, página 2". La Vanguardia (İspanyolca). 2 Eylül 1934. s. 2. 17 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  17. ^ "Edición del miércoles, 07 agosto 1935, página 3". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 7 Ağustos 1935. s. 3. 19 Eylül 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  18. ^ "Edición del sábado, 23 marzo 1940, página 7". La Vanguardia (İspanyolca). 23 Mart 1940. s. 7. 17 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  19. ^ a b "Edición del viernes, 25 julio 1941, página 1". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 25 Temmuz 1941. s. 1. 22 Nisan 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  20. ^ "Edición del domingo, 18 enero 1942, página 1". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 18 Ocak 1942. s. 1. 22 Nisan 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  21. ^ "Edición del domingo, 23 julio 1944, página 1". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 23 Temmuz 1944. s. 1. 19 Eylül 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  22. ^ "Edición del miércoles, 20 agosto 1947, página 2". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 20 Ağustos 1947. s. 2. 22 Nisan 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  23. ^ "Edición del jueves, 26 enero 1950, página 1". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 26 Ocak 1950. s. 1. 19 Eylül 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  24. ^ "Edición del domingo, 18 junio 1950, página 4". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 18 Haziran 1950. s. 4. 22 Nisan 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  25. ^ "Edición del miércoles, 07 julio 1954, página 3". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 7 Temmuz 1954. s. 3. 22 Nisan 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  26. ^ "Edición del domingo, 03 julio 1955, página 1". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 3 Temmuz 1955. s. 1. 22 Nisan 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  27. ^ "Edición del miércoles, 27 junio 1956, página 1". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 27 Haziran 1956. s. 1. 22 Nisan 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  28. ^ "Edición del sábado, 12 abril 1958, página 1". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 12 Nisan 1958. s. 1. 22 Nisan 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  29. ^ "Edición del domingo, 01 mayo 1960, página 3". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 1 Mayıs 1960. s. 3. 22 Nisan 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  30. ^ "Edición del miércoles, 01 junio 1960, página 3". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 1 Haziran 1960. s. 3. 22 Nisan 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  31. ^ "Edición del sábado, 14 enero 1961, página 3". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 14 Ocak 1961. s. 3. 22 Nisan 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  32. ^ "Edición del domingo, 11 junio 1961, página 1". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 11 Haziran 1961. s. 1. 22 Nisan 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  33. ^ "Edición del jueves, 23 noviembre 1961, página 3". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 23 Kasım 1961. s. 3. 19 Eylül 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  34. ^ "Edición del miércoles, 09 enero 1963, página 1". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 9 Ocak 1963. s. 1. 19 Eylül 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  35. ^ "Edición del jueves, 15 octubre 1964, página 3". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 15 Ekim 1964. s. 3. 22 Nisan 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  36. ^ "Edición del domingo, 27 junio 1965, página 3". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 27 Haziran 1965. s. 3. 22 Nisan 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  37. ^ "Edición del domingo, 04 junio 1967, página 3". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 4 Haziran 1967. s. 3. 19 Eylül 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  38. ^ "Edición del miércoles, 15 octubre 1969, página 1". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 15 Ekim 1969. s. 1. 22 Nisan 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  39. ^ "Edición del miércoles, 24 diciembre 1969, página 2". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 24 Aralık 1969. s. 2. 22 Nisan 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  40. ^ "Edición del lunes, 12 julio 1971, página 3". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 12 Temmuz 1971. s. 3. 22 Nisan 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  41. ^ "Edición del jueves, 22 mayo 1975, página 1". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 22 Mayıs 1975. s. 1. 22 Nisan 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  42. ^ "Edición del viernes, 02 abril 1976, página 1". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 2 Nisan 1976. s. 1. 22 Nisan 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  43. ^ "Edición del domingo, 09 mayo 1976, página 19". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 9 Mayıs 1976. 22 Nisan 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  44. ^ "Edición del miércoles, 17 mayo 1978, página 2". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 17 Mayıs 1978. s. 2. 22 Nisan 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  45. ^ "Edición del viernes, 20 abril 1979, página 3". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 20 Nisan 1979. s. 3. 19 Eylül 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  46. ^ "Edición del sábado, 08 marzo 1980, página 2". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 8 Mart 1980. s. 2. 22 Nisan 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  47. ^ "Edición del sábado, 05 julio 1980, página 1". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 5 Temmuz 1980. s. 1. 28 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  48. ^ "Edición del sábado, 08 noviembre 1980, página 1". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 8 Kasım 1980. s. 1. 19 Eylül 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  49. ^ "Edición del lunes, 11 mayo 1981, página 1". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 11 Mayıs 1980. s. 1. 19 Eylül 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  50. ^ "Edición del viernes, 04 marzo 1983, página 1". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 4 Mart 1983. s. 1. 19 Eylül 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  51. ^ "Edición del lunes, 07 marzo 1983, página 1". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 7 Mart 1983. s. 1. 22 Nisan 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  52. ^ "Edición del sábado, 26 mayo 1984, página 1". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 26 Mayıs 1984. s. 1. 22 Nisan 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  53. ^ "Edición del jueves, 24 septiembre 1987, página 6". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 24 Eylül 1987. s. 6. 30 Nisan 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  54. ^ a b "Edición del domingo, 29 noviembre 2009, página 43". El Mundo Deportivo (İspanyolca). 29 Kasım 2009. s. 43. 5 Nisan 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Kasım 2011. 
  55. ^ "La cantera del Barça cerró un ciclo en Riazor". SPORT.es (İspanyolca). 4 Aralık 2009. 11 Kasım 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  56. ^ AFP (19 Mayıs 1996). "Robson bound for Spanish giants". New Straits Times. Erişim tarihi: 15 Eylül 2010. 
  57. ^ AFP (1 Temmuz 1997). "Van Gaal set to take over from Robson". The Nation. Erişim tarihi: 15 Eylül 2010. 
  58. ^ "Overmars warms to Barcelona overtures – Premier League, Football". The Independent. 27 Temmuz 2000. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  59. ^ "Van Gaal takes Barcelona reins again, stressing need for unity". Associated Press. 17 Mayıs 2002. 4 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  60. ^ "Soccer-Spain: Barcelona post handed to Antic". The Sports Network. 31 Ocak 2003. 4 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. [ölü/kırık bağlantı]
  61. ^ "Rijkaard given job of making Barcelona great again". ABC. 24 Temmuz 2003. 11 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  62. ^ "Barcelona replaces Rijkaard with Guardiola". TSN. 5 Ağustos 2008. Erişim tarihi: 17 Eylül 2010. 
  63. ^ "Vilanova follows Guardiola". ESPN Soccernet. 27 Nisan 2012. Erişim tarihi: 27 Nisan 2012. 
  64. ^ "Barcelona appoint Gerardo Martino as successor to Tito Vilanova". The Guardian. 22 Temmuz 2013. 2 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2013. 
  65. ^ "Barcelona appoint Luis Enrique as first-team coach". BBC Sport. 19 Mayıs 2014. 19 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2014. 
  66. ^ "Barcelona confirm Ernesto Valverde as new manager at Camp Nou". The Guardian. 29 Mayıs 2017. 27 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2017. 
  67. ^ "Barcelona sack Ernesto Valverde and appoint Quique Setién". BBC Sport. 13 Ocak 2020. Erişim tarihi: 13 Ocak 2020. 
  68. ^ Lowe, Sid; Romano, Fabrizio (17 Ağustos 2020). "Ronald Koeman set to be new Barcelona manager as Quique Setién is sacked". The Guardian (İngilizce). ISSN 0261-3077. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]