FC Barcelona başkanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

FC Barcelona, geleneksel ismiyle "Barça", La Liga'da mücadele eden İspanyol bir futbol kulübüdür. Kurulduğu 1899 yılından beri, 39 farklı başkan görev yaptı. Kulüp, Barcelona kulüp üyelerine aittir ve limited şirketlerde olduğu gibi başkanı oylama ile seçerler. Kulüp başkanının, kulübün genel yönetiminden, oyuncu ve personel ile sözleşme imzalanmasına kadar bir takım sorumlulukları vardır.

Başkanlar listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıda, 1899 yılında göreve gelen, Barcelona takımının ilk başkanı Walter Wild'den bu yana görev yapan başkanlar listelenmektedir.[1]

FC Barcelona başkanları
İsim Milliyet[n 1] Başlangıç Bitiş Başarılar
Wild, WalterWalter Wild İngiliz 01899-11-29 29 Kasım 1899 01901-4-25 25 Nisan 1901
Terradas, BartomeuBartomeu Terradas İspanyol 01901-4-25 25 Nisan 1901 01902-9-05 5 Eylül 1902
Haas, PaulPaul Haas Alman 01902-9-05 5 Eylül 1902 01903-9-17 17 Eylül 1903
Witty, ArthurArthur Witty İngiliz 01903-9-17 17 Eylül 1903 01905-10-06 6 Ekim 1905
Soler, JosepJosep Soler İspanyol 01905-10-06 6 Ekim 1905 01906-10-16 16 Ekim 1906
Marial, JuliJuli Marial İspanyol 01906-10-16 16 Ekim 1906 01908-11-11 11 Kasım 1908
Reig, VicençVicenç Reig İspanyol 01908-11-11 11 Kasım 1908 01908-12-02 2 Aralık 1908
Gamper, JoanJoan Gamper İsviçreli 01908-12-02 2 Aralık 1908 01909-10-14 14 Ekim 1909
Gmeling, OttoOtto Gmeling Alman 01909-10-14 14 Ekim 1909 01910-11-17 17 Kasım 1910 1 Copa del Rey
Gamper, JoanJoan Gamper İsviçreli 01910-11-17 17 Kasım 1910 01913-6-30 30 Haziran 1913 2 Copa del Rey
Moxó, Francesc deFrancesc de Moxó İspanyol 01913-6-30 30 Haziran 1913 01914-7-30 30 Temmuz 1914
Presta, ÀlvarÀlvar Presta İspanyol 01914-7-30 30 Temmuz 1914 01914-9-29 29 Eylül 1914
Vargas, Joaquim Peris deJoaquim Peris de Vargas İspanyol 01914-9-29 29 Eylül 1914 01915-6-29 29 Haziran 1915
Llopart, RafaelRafael Llopart İspanyol 01915-6-29 29 Haziran 1915 01916-6-25 25 Haziran 1916
Rosés, GasparGaspar Rosés İspanyol 01916-6-25 25 Haziran 1916 01917-6-17 17 Haziran 1917
Gamper, JoanJoan Gamper İsviçreli 01917-6-17 17 Haziran 1917 01919-6-10 10 Haziran 1919
Graells, RicardRicard Graells İspanyol 01919-6-10 10 Haziran 1919 01920-6-27 27 Haziran 1920 1 Copa del Rey
Rosés, GasparGaspar Rosés İspanyol 01920-6-27 27 Haziran 1920 01921-7-17 17 Temmuz 1921
Gamper, JoanJoan Gamper İsviçreli 01921-7-17 17 Temmuz 1921 01923-7-29 29 Temmuz 1923 1 Copa del Rey
Cardona, EricEric Cardona İspanyol 01923-7-29 29 Temmuz 1923 01924-6-01 1 Haziran 1924
Gamper, JoanJoan Gamper İsviçreli 01924-6-01 1 Haziran 1924 01925-12-17 17 Aralık 1925 1 Copa del Rey
Balaguer, ArcadiArcadi Balaguer İspanyol 01925-12-17 17 Aralık 1925 01929-3-23 23 Mart 1929 2 Copa del Rey
Rosés, TomàsTomàs Rosés İspanyol 01929-3-23 23 Mart 1929 01930-6-30 30 Haziran 1930 1 La Liga
Rosés, GasparGaspar Rosés İspanyol 01930-6-30 30 Haziran 1930 01931-10-22 22 Ekim 1931
Oliver, AntoniAntoni Oliver İspanyol 01931-10-22 22 Ekim 1931 01931-12-20 20 Aralık 1931
Coma, JoanJoan Coma İspanyol 01931-12-20 20 Aralık 1931 01934-7-16 16 Temmuz 1934
Sala, EsteveEsteve Sala İspanyol 01934-7-16 16 Temmuz 1934 01935-7-27 27 Temmuz 1935
Sunyol, JosepJosep Sunyol İspanyol 01935-7-27 27 Temmuz 1935 01936-8-06 6 Ağustos 1936
Komisyon Yönetimi[2] N/A 01936-8-06 6 Ağustos 1936 01939-5-06 6 Mayıs 1939
Soler, JoanJoan Soler İspanyol 01939-5-06 6 Mayıs 1939 01940-3-13 13 Mart 1940
Piñeyro, EnriqueEnrique Piñeyro İspanyol 01940-3-13 13 Mart 1940 01942-7-10 10 Temmuz 1942 1 Copa del Rey
Vidal-Ribas, JosepJosep Vidal-Ribas İspanyol 01942-7-10 10 Temmuz 1942 01942-8-13 13 Ağustos 1942
Piñeyro, EnriqueEnrique Piñeyro İspanyol 01942-8-13 13 Ağustos 1942 01943-8-20 20 Ağustos 1943
Albert, Josep Antoni deJosep Antoni de Albert İspanyol 01943-8-20 20 Ağustos 1943 01943-9-20 20 Eylül 1943
Vendrell, JosepJosep Vendrell İspanyol 01943-9-20 20 Eylül 1943 01946-9-20 20 Eylül 1946 1 La Liga, 1 Copa Eva Duarte
Montal Galobart, AgustíAgustí Montal Galobart İspanyol 01946-9-20 20 Eylül 1946 01952-7-16 16 Temmuz 1952 3 La Liga, 2 Copa del Rey, 2 Copa Eva Duarte
Martí Carreto, EnricEnric Martí Carreto İspanyol 01952-7-16 16 Temmuz 1952 01953-9-22 22 Eylül 1953 1 La Liga, 1 Copa del Rey, 1 Copa Eva Duarte
Miró-Sans, FrancescFrancesc Miró-Sans İspanyol 01953-9-22 22 Eylül 1953 01961-2-28 28 Şubat 1961 2 La Liga, 2 Copa del Rey, 2 Fuar Kupası
Llaudet, EnricEnric Llaudet İspanyol 01961-2-28 28 Şubat 1961 01968-1-17 17 Ocak 1968 1 Copa del Rey, 1 Fuar Kupası
Carreras, Narcís deNarcís de Carreras İspanyol 01968-1-17 17 Ocak 1968 01969-12-18 18 Aralık 1969 1 Copa del Rey
Montal Costa, AgustíAgustí Montal Costa İspanyol 01969-12-18 18 Aralık 1969 01977-12-18 18 Aralık 1977 1 La Liga, 1 Copa del Rey
Carrasco, RaimonRaimon Carrasco İspanyol 01977-12-18 18 Aralık 1977 01978-7-01 1 Temmuz 1978 1 Copa del Rey
Núñez, Josep LluísJosep Lluís Núñez İspanyol 01978-7-01 1 Temmuz 1978 02000-7-23 23 Temmuz 2000 7 La Liga, 6 Copa del Rey, 2 İspanya Lig Kupası, 5 Supercopa de España, 1 Avrupa Kupası, 4 Kupa Galipleri Kupası, 2 UEFA Süper Kupası
Gaspart, JoanJoan Gaspart İspanyol 02000-7-23 23 Temmuz 2000 02003-2-12 12 Şubat 2003
Reyna, EnricEnric Reyna İspanyol 02003-2-12 12 Şubat 2003 02003-5-06 6 Mayıs 2003
Komisyon Yönetimi[3] N/A 02003-5-06 6 Mayıs 2003 02003-6-15 15 Haziran 2003
Laporta, JoanJoan Laporta[n 2] İspanyol 02003-6-15 15 Haziran 2003 02010-6-30 30 Haziran 2010 4 La Liga, 1 Copa del Rey, 3 Supercopa de España, 2 Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Süper Kupası, 1 FIFA Kulüpler Dünya Kupası
Rosell, SandroSandro Rosell İspanyol 02010-7-01 1 Temmuz 2010 02014-1 Ocak 2014 1 La Liga, 1 Copa del Rey, 2 Supercopa de España, 1 UEFA Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Süper Kupası, 1 FIFA Kulüpler Dünya Kupası
Bartomeu, Josep MariaJosep Maria Bartomeu İspanyol 02014-1-24 24 Ocak 2014

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar
  1. ^ Milliyet sütununda yer alan ülkeler doğum yerini yansıtmayabilir.
  2. ^ Barcelona, 30 Haziran ile 22 Ağustos 2006 tarihleri arasında, bir yönetim komisyonu tarafından kontrol edildi.[4]

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel
Özel