Everytime (Ariana Grande şarkısı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Everytime"

"Everytime" (tamamı küçük harflerle stilize edilmiştir), Amerikalı şarkıcı Ariana Grande'nin 2018'de piyasaya sürdüğü dördüncü stüdyo albümü Sweetener'den bir şarkısıdır. Şarkı; Grande, Savan Kotecha ve yapımcıları Max Martin ve Ilya Salmanzadeh tarafından yazılmıştır.

Grande, şarkı sözleriyle ‘eski bir sevgiliyle toksik bir ilişki içinde olması ve dahil olmanın sağlıksız olduğunu bildiği halde birbirinin üstesinden gelememesi’ olarak tanımladı. Tutku ve hayal kırıklığı duygularını eşit ölçüde ifade ediyor.[1] Hayranları, şarkının Grande'nin rapçi Mac Miller ile olan geçmiş ilişkisini ima ettiğini iddia etti.[2]

Rolling Stone'dan Elias Leight şunları kaydetti: "Grande ilk başta kararlı bir staccato rap yapıyor, ancak aniden dizinin sonundaki ‘back to you', deyimiyle yumuşak bir şekilde şarkı söylemeye geri dönüyor; bu stilin etkisi, aparkatla yapılan bir dizi kısa yumruku takip eden boksör gibi. Giderek daha fazla pop şarkıcısının trap müziği hesaba katmak zorunda kaldığı günümüzde, ‘everytime’ ile elde edilen füzyon ileriye doğru bir yol sunuyor."[3]

Billboard'dan Taylor Weatherby, incelemesinde şarkıyı "iyimser" bir parça olarak adlandırdı.

Ağustos 2018'de Grande, Max Martin'in düz bir ifade takınamamasına tepki olarak şarkı söylerken güldüğü kayıt oturumunun kamera arkası görüntülerini sosyal medyada paylaştı.[4]


Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Hockley-Smith, Sam (17 Ağustos 2018). "Maybe 'Everytime' Should Be Ariana Grande's Next Single". Vulture (İngilizce). 24 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2023. 
  2. ^ "Fans Think This New Ariana Grande Song Is About Her Toxic Relationship With Mac Miller". Elite Daily (İngilizce). 17 Ağustos 2018. 24 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2023. 
  3. ^ Leight, Elias (17 Ağustos 2018). "Ariana Grande's 'Sweetener' Proves That Trap Is the New Pop". Rolling Stone (İngilizce). 6 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2023. 
  4. ^ Hughes, Hilary (18 Ağustos 2018). "Ariana Grande Shares 'Sweetener' Studio Footage of Her Genuine 'Everytime' Giggle: Watch". Billboard (İngilizce). 24 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2023.