Ev Erkeğinin Yolu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ev Erkeğinin Yolu
極主夫道
(Gokushufudō)
TürAksiyon, komedi, yaşam dilimi[1]
Manga
YazarKousuke Oono
YayımcıShinchōsha
Diğer yayımcı
Gerekli Şeyler
BaskıBunch Comics
DergiKurage Bunch
DemografikSeinen
Yayın tarihi23 Şubat 2018 – güncel
Cilt sayısı8
Canlı çekim televizyon dizisi
YönetmenTōichirō Rutō
SenaristManabu Uda
MüzikEishi Segawa
StüdyoFINE Entertainment
KanalNippon TV
Yayın tarihi 11 Ekim 2020 13 Aralık 2020
Bölüm sayısı10
Orijinal net animasyonu
YönetmenChiaki Kon
SenaristSusumu Yamakawa
MüzikGin
StüdyoJ.C.Staff
LisansNetflix
Yayın tarihi 8 Nisan 2021 7 Ekim 2021
Bölüm sayısı10

Ev Erkeğinin Yolu (Japonca極主夫道, romanizeGokushufudō), Kousuke Oono tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Şubat 2018 tarihinden bu yana Shinchōsha'ın Kurage Bunch dergisinde çevrimiçi olarak yayınlanmaktadır. Seri, ev kocası olmak için örgütten ayrılan eski yakuza lideri etrafında dönmektedir.

Bir canlı çekim televizyon dizisi uyarlaması Ekim-Aralık 2020 tarihinde yayınlandı. J.C.Staff tarafından hazırlanan ONA serisi ise Nisan-Ekim 2021 tarihleri arasında yayınlandı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Rakip mafyayı tek başına deviren ve suç dünyasına korku salan 'Ölümsüz Tatsu' lakaplı efsanevi yakuza lideri Tatsu, suç dünyasından ayrılarak ev erkeği olmuş ve mutfak önlüğü ile dürüst bir yaşam sürdürmeye çalışmaktadır. Süpermarket dünyasının savaş alanlarından, mutfağın türlü cilvelerine kadar ev erkeği olmanın da kendi zorluklarını olduğunu keşfeden Ölümsüz Tatsu eski tehlikeli yaşantısından kaçarak, huzur dolu ev erkeklerinin günlük hayatına uyum sağlamaya çalışır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Viz Media Announces New Manga Acquisitions Set to Debut This Fall". Viz Media via Anime News Network. 15 Şubat 2019. 15 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Aralık 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]