EuroLeague'de oynayan en genç basketbolcular listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

EuroLeague'de oynayan en genç basketbolcular listesi, EuroLeague'de oynayan en genç basketbolcuların listesini içermektedir. Liste EuroLeague 2000-01 sezonundan itibarendir. EuroLeague, Avrupa profesyonel kulüp basketbol sistemindeki en üst düzey basketbol ligidir. Liste, FIBA'nın yönettiği 1958 ile 1999-2000 sezonlarını içermez.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

^ 2018-19 sezonunda EuroLeague'de oynayanlar
Sıra Oyuncu Ülke Pozisyon Doğum Tarihi İlk Maçı Yaş Oynadığı Takım Kaynak
1
Žugić, FedorFedor Žugić  Karadağ
SG
02003-9-18 18 Eylül 2003 02019-2-22 22 Şubat 2019 15 yıl, 157 gün Karadağ Budućnost VOLI [1]
2
Ugrinoski, AleksandarAleksandar Ugrinoski  Kuzey Makedonya
SG
01988-5-07 07 Mayıs 1988 02004-1-28 28 Ocak 2004 15 yıl, 266 gün Hırvatistan Cibona VIP [2]
3
Mutaf, Can MaximCan Maxim Mutaf  Türkiye
SG/SF
01991-1-09 09 Ocak 1991 02006-11-23 23 Kasım 2006 15 yıl, 318 gün Türkiye Fenerbahçe [2]
4
Markoishvili, ManuManu Markoishvili  Gürcistan
SG/SF
01986-11-17 17 Kasım 1986 02002-10-10 10 Ekim 2002 15 yıl, 327 gün İtalya Benetton Treviso [2]
5
Cuccarolo, GinoGino Cuccarolo  İtalya
C
01987-11-26 26 Kasım 1987 02003-11-26 26 Kasım 2003 16 yıl, 0 gün İtalya Benetton Treviso [2]
6
Rubio, RickyRicky Rubio  İspanya
SG
01990-10-21 21 Ekim 1990 02006-10-24 24 Ekim 2006 16 yıl, 3 gün İspanya DKV Joventut [2]
7
Tripković, UrošUroš Tripković  Sırbistan-Karadağ
SG
01986-9-11 11 Eylül 1986 02002-10-09 9 Ekim 2002 16 yıl, 28 gün Sırbistan-Karadağ Partizan Mobtel [2]
8
Markota, DamirDamir Markota  Hırvatistan
PF
01985-12-26 26 Aralık 1985 02002-2-06 6 Şubat 2002 16 yıl, 42 gün Hırvatistan Cibona VIP [2]
9
Karamalegkos, IoannisIoannis Karamalegkos  Yunanistan
SG/SG
01994-9-19 19 Eylül 1994 02010-11-11 11 Kasım 2010 16 yıl, 53 gün Yunanistan Panathinaikos [2]
10
Musa, DžananDžanan Musa  Bosna-Hersek
SF
01999-5-08 08 Mayıs 1999 02015-10-15 15 Ekim 2015 16 yıl, 160 gün Hırvatistan Cedevita Zagreb [2]
11
Kanter, EnesEnes Kanter  Türkiye
PF
01992-5-20 20 Mayıs 1992 02008-10-30 30 Ekim 2008 16 yıl, 163 gün Türkiye Fenerbahçe [2]
12
Belinelli, MarcoMarco Belinelli  İtalya
SG/SF
01986-3-25 25 Mart 1986 02002-10-17 17 Ekim 2002 16 yıl, 206 gün İtalya Virtus Bologna [3]
13
Dončić, LukaLuka Dončić  Slovenya
SG/SG
01999-2-28 28 Şubat 1999 02015-10-16 16 Ekim 2015 16 yıl, 229 gün İspanya Real Madrid [3]
14
Lountzis, MichalisMichalis Lountzis  Yunanistan
SG/SG
01998-8-04 4 Ağustos 1998 02015-4-14 14 Nisan 2015 16 yıl, 253 gün Yunanistan Panathinaikos [4]
15
Yurtseven, Ömer FarukÖmer Faruk Yurtseven  Türkiye
C
01998-6-19 19 Haziran 1998 02015-3-20 20 Mart 2015 16 yıl, 274 gün Türkiye Fenerbahçe [3]
16
Vasiliadis, KostasKostas Vasiliadis  Yunanistan
SG/SF
01984-3-15 15 Mart 1984 02000-12-20 20 Aralık 2000 16 yıl, 280 gün Yunanistan PAOK [3]
17
Radončić, DinoDino Radončić  Karadağ
SF
01999-1-08 8 Ocak 1999 02015-10-22 22 Ekim 2015 16 yıl, 287 gün İspanya Real Madrid [5]
18
Charalampopoulos, VassilisVassilis Charalampopoulos  Yunanistan
SF
01997-1-06 6 Ocak 1997 02013-12-13 13 Aralık 2013 16 yıl, 341 gün Yunanistan Panathinaikos [3]
19
Datome, LuigiLuigi Datome^  İtalya
SF/PF
01987-11-27 27 Kasım 1987 02004-11-03 3 Kasım 2004 16 yıl, 342 gün İtalya Montepaschi Siena [3]
20
Lampe, MaciejMaciej Lampe  Polonya
PF/C
01985-2-05 5 Şubat 1985 02002-1-31 31 Ocak 2002 16 yıl, 360 gün İspanya Real Madrid [3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Buducnost's Zugic became youngest EuroLeague player ever!". euroleague.net. 5 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2019. 
  2. ^ a b c d e f g h i j "The Euroleague's stars of the future!". eurohoops.net. 18 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2017. 
  3. ^ a b c d e f g "Cedevita's U16 hero Musa makes his mark in Euroleague with historic debut". heinnews.com. 28 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2019. 
  4. ^ 2014-15 Playoffs CSKA MOSCOW 93 PANATHINAIKOS ATHENS 66
  5. ^ 2015-16 Regular Season Round 2 REAL MADRID 98 CRVENA ZVEZDA 71 OCTOBER 22, 2015.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]