Eskrimde Olimpiyat madalyası kazananlar listesi (kadınlar)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu madde, eskrim müsabakalarında Olimpiyat madalyası kazanan kadın sporcuları listelemektedir.

Flöre[değiştir | kaynağı değiştir]

Bireysel[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1924 Paris
ayrıntılar
 Ellen Osiier (DEN)  Gladys Davies (GBR)  Grete Heckscher (DEN)
1928 Amsterdam
ayrıntılar
 Helene Mayer (GER)  Muriel Freeman (GBR)  Olga Oelkers (GER)
1932 Los Angeles
ayrıntılar
 Ellen Preis (AUT)  Judy Guinness (GBR)  Erna Bogen-Bogáti (HUN)
1936 Berlin
ayrıntılar
 Ilona Elek (HUN)  Helene Mayer (GER)  Ellen Preis (AUT)
1948 Londra
ayrıntılar
 Ilona Elek (HUN)  Karen Lachmann (DEN)  Ellen Mueller (AUT)
1952 Helsinki
ayrıntılar
 Irene Camber (ITA)  Ilona Elek (HUN)  Karen Lachmann (DEN)
1956 Melbourne
ayrıntılar
 Gillian Sheen (GBR)  Olga Szabó Orbán (ROU)  Renée Garilhe (FRA)
1960 Roma
ayrıntılar
 Heidi Schmid (EUA)  Valentina Rastvorova (URS)  Maria Vicol (ROU)
1964 Tokyo
ayrıntılar
 Ildikó Újlaky-Rejtő (HUN)  Helga Mees (EUA)  Antonella Ragno (ITA)
1968 Meksiko
ayrıntılar
 Yelena Novikova-Belova (URS)  Pilar Roldán (MEX)  Ildikó Újlaky-Rejtő (HUN)
1972 Münih
ayrıntılar
 Antonella Ragno-Lonzi (ITA)  Ildikó Bóbis (HUN)  Galina Gorohova (URS)
1976 Montreal
ayrıntılar
 Ildikó Schwarczenberger (HUN)  Maria Consolata Collino (ITA)  Yelena Novikova-Belova (URS)
1980 Moskova
ayrıntılar
 Pascale Trinquet (FRA)  Magda Maros (HUN)  Barbara Wysoczańska (POL)
1984 Los Angeles
ayrıntılar
 Luan Jujie (CHN)  Cornelia Hanisch (FRG)  Dorina Vaccaroni (ITA)
1988 Seul
ayrıntılar
 Anja Fichtel (FRG)  Sabine Bau (FRG)  Zita Funkenhauser (FRG)
1992 Barselona
ayrıntılar
 Giovanna Trillini (ITA)  Wang Huifeng (CHN)  Tatyana Sadovskaya (EUN)
1996 Atlanta
ayrıntılar
 Laura Badea (ROU)  Valentina Vezzali (ITA)  Giovanna Trillini (ITA)
2000 Sidney
ayrıntılar
 Valentina Vezzali (ITA)  Rita Koenig (GER)  Giovanna Trillini (ITA)
2004 Atina
ayrıntılar
 Valentina Vezzali (ITA)  Giovanna Trillini (ITA)  Sylwia Gruchała (POL)
2008 Pekin
ayrıntılar
 Valentina Vezzali (ITA)  Nam Hyun-hee (KOR)  Margherita Granbassi (ITA)
2012 Londra
ayrıntılar
 Elisa Di Francisca (ITA)  Arianna Errigo (ITA)  Valentina Vezzali (ITA)
2016 Rio de Janeiro
ayrıntılar
 İnna Deriglazova (RUS)  Elisa Di Francisca (ITA)  Yenes Bubekri (TUN)

Takım[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1960 Roma
ayrıntılar
 Sovyetler Birliği (URS)
Valentina Prudskova
Aleksandra Zabelina
Lyudmila Şişova
Tatyana Petrenko
Galina Gorohova
Valentina Rastvorova
 Macaristan (HUN)
Györgyi Marvalics
Ildikó Újlaky-Rejtő
Magdolna Nyári
Katalin Juhász
Lídia Dömölky
 İtalya (ITA)
Bruna Colombetti
Velleda Cesari
Claudia Pasini
Irene Camber
Antonella Ragno-Lonzi
1964 Tokyo
ayrıntılar
 Macaristan (HUN)
Paula Marosi
Katalin Juhász
Judit Ágoston
Lídia Dömölky
Ildikó Újlaky-Rejtő
 Sovyetler Birliği (URS)
Lyudmila Şişova
Valentina Prudskova
Valentina Rastvorova
Tatyana Samusenko
Galina Gorohova
 Almanya Birleşmiş Takımı (EUA)
Heidi Schmid
Helga Mees
Rosemarie Scherberger
Gudrun Theuerkauff
1968 Meksiko
ayrıntılar
 Sovyetler Birliği (URS)
Aleksandra Zabelina
Tatyana Samusenko
Yelena Novikova-Belova
Galina Gorohova
Svetlana Çirkova
 Macaristan (HUN)
Lídia Dömölky
Ildikó Bóbis
Ildikó Újlaky-Rejtő
Mária Gulácsy
Paula Marosi
 Romanya (ROU)
Ecaterina Iencic-Stahl
Ileana Gyulai-Drimba-Jenei
Maria Vicol
Olga Orban-Szabo
Ana Dersidan-Ene-Pascu
1972 Münih
ayrıntılar
 Sovyetler Birliği (URS)
Yelena Novikova-Belova
Galina Gorohova
Tatyana Samusenko
Aleksandra Zabelina
Svetlana Çirkova
 Macaristan (HUN)
Ildikó Bóbis
Ildikó Újlaky-Rejtő
Ildikó Schwarczenberger
Mária Szolnoki
Ildikó Rónay
 Romanya (ROU)
Ileana Gyulai-Drimba-Jenei
Ana Dersidan-Ene-Pascu
Ecaterina Iencic-Stahl
Olga Orban-Szabo
1976 Montreal
ayrıntılar
 Sovyetler Birliği (URS)
Yelena Novikova-Belova
Olga Knyazeva
Valentina Sidorova
Nailya Gilyazova
Valentina Nikonova
 Fransa (FRA)
Brigitte Latrille-Gaudin
Brigitte Gapais-Dumont
Christine Muzio
Véronique Trinquet
Claudette Herbster-Josland
 Macaristan (HUN)
Ildikó Schwarczenberger
Edit Kovács
Magda Maros
Ildikó Újlaky-Rejtő
Ildikó Bóbis
1980 Moskova
ayrıntılar
 Fransa (FRA)
Brigitte Latrille-Gaudin
Pascale Trinquet
Isabelle Begard
Véronique Brouquier
Christine Muzio
 Sovyetler Birliği (URS)
Valentina Sidorova
Nailya Gilyazova
Elena Novikova-Belova
İrina Uşakova
Larisa Tsagarayeva
 Macaristan (HUN)
Ildikó Schwarczenberger
Magda Maros
Gertrúd Stefanek
Zsuzsanna Szőcs
Edit Kovács
1984 Los Angeles
ayrıntılar
 Batı Almanya (FRG)
Ute Kircheis-Wessel
Christiane Weber
Cornelia Hanisch
Sabine Bischoff
Zita Funkenhauser
 Romanya (ROU)
Aurora Dan
Monika Weber-Koszto
Rozalia Oros
Marcela Moldovan-Zsak
Elisabeta Guzganu-Tufan
 Fransa (FRA)
Laurence Modaine
Pascale Trinquet-Hachin
Brigitte Latrille-Gaudin
Véronique Brouquier
Anne Meygret
1988 Seul
ayrıntılar
 Batı Almanya (FRG)
Sabine Bau
Anja Fichtel-Mauritz
Zita Funkenhauser
Anette Klug
Christiane Weber
 İtalya (ITA)
Francesca Bortolozzi-Borella
Annapia Gandolfi
Lucia Traversa
Dorina Vaccaroni
Margherita Zalaffi
 Macaristan (HUN)
Zsuzsa Jánosi
Edit Kovács
Gertrúd Stefanek
Zsuzsanna Szőcs
Katalin Tuschák
1992 Barselona
ayrıntılar
 İtalya (ITA)
Diana Bianchedi
Francesca Bortolozzi-Borella
Giovanna Trillini
Dorina Vaccaroni
Margherita Zalaffi
 Almanya (GER)
Sabine Bau
Zita Funkenhauser
Annette Dobmeier
Anja Fichtel-Mauritz
Monika Weber-Koszto
 Romanya (ROU)
Reka Szabo-Lazar
Claudia Grigorescu
Elisabeta Tufan
Laura Badea
Roxana Dumitrescu
1996 Atlanta
ayrıntılar
 İtalya (ITA)
Francesca Bortolozzi-Borella
Giovanna Trillini
Valentina Vezzali
 Romanya (ROU)
Laura Badea
Reka Szabo
Roxana Scarlat
 Almanya (GER)
Anja Fichtel Mauritz
Sabine Bau
Monika Weber-Koszto
2000 Sidney
ayrıntılar
 İtalya (ITA)
Diana Bianchedi
Giovanna Trillini
Valentina Vezzali
 Polonya (POL)
Sylwia Gruchała
Magdalena Mroczkiewicz
Anna Rybicka
Barbara Wolnicka-Szewczyk
 Almanya (GER)
Sabine Bau
Rita Koenig
Monika Weber
2004 Atina Olimpiyat programında yer almadı
2008 Pekin
ayrıntılar
 Rusya (RUS)
Svetlana Boyko
Aida Şanayeva
Viktoriya Nikişina
Yevgeniya Lamonova
 Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Emily Cross
Hanna Thompson
Erinn Smart
 İtalya (ITA)
Valentina Vezzali
Giovanna Trillini
Margherita Granbassi
Ilaria Salvatori
2012 Londra
ayrıntılar
 İtalya (ITA)
Valentina Vezzali
Elisa Di Francisca
Arianna Errigo
Ilaria Salvatori
 Rusya (RUS)
Aida Şanayeva
Larisa Korobeynikova
İnna Deriglazova
Kamilla Gafurzyanova
 Güney Kore (KOR)
Nam Hyun-hee
Jeon Hee-sook
Jung Gil-ok
Oh Ha-na
2016 Rio de Janeiro Olimpiyat programında yer almadı

Epe[değiştir | kaynağı değiştir]

Bireysel[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1996 Atlanta
ayrıntılar
 Laura Flessel (FRA)  Valérie Barlois (FRA)  Györgyi Szalay (HUN)
2000 Sidney
ayrıntılar
 Tímea Nagy (HUN)  Gianna Hablützel-Bürki (SUI)  Laura Flessel-Colovic (FRA)
2004 Atina
ayrıntılar
 Tímea Nagy (HUN)  Laura Flessel-Colovic (FRA)  Maureen Nisima (FRA)
2008 Pekin
ayrıntılar
 Britta Heidemann (GER)  Ana Maria Brânză (ROU)  Ildikó Mincza-Nébald (HUN)
2012 Londra
ayrıntılar
 Yana Şemyakina (UKR)  Britta Heidemann (GER)  Sun Yujie (CHN)
2016 Rio de Janeiro
ayrıntılar
 Emese Szász (HUN)  Rossella Fiamingo (ITA)  Sun Yiwen (CHN)

Takım[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
1996 Atlanta
ayrıntılar
 Fransa (FRA)
Laura Flessel
Sophie Moressée-Pichot
Valérie Barlois
 İtalya (ITA)
Laura Chiesa
Elisa Uga
Margherita Zalaffi
 Rusya (RUS)
Mariya Mazina
Yuliya Garayeva
Karina Aznavuryan
2000 Sidney
ayrıntılar
 Rusya (RUS)
Karina Aznavuryan
Oksana Yermakova
Tatiyana Logunova
Mariya Mazina
 İsviçre (SUI)
Gianna Hablützel-Bürki
Sophie Lamon
Diana Romagnoli
 Çin (CHN)
Li Na
Liang Qin
Yang Shaoqi
2004 Atina
ayrıntılar
 Rusya (RUS)
Karina Aznavuryan
Oksana Yermakova
Tatiyana Logunova
Anna Sivkova
 Almanya (GER)
Claudia Bokel
Imke Duplitzer
Britta Heidemann
 Fransa (FRA)
Sarah Daninthe
Laura Flessel-Colovic
Hajnalka Kiraly-Picot
Maureen Nisima
2008 Pekin Olimpiyat programında yer almadı
2012 Londra
ayrıntılar
 Çin (CHN)
Sun Yujie
Xu Anqi
Li Na
Luo Xiaojuan
 Güney Kore (KOR)
Shin A-lam
Choi In-jeong
Jung Hyo-jung
Choi Eun-sook
 Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Courtney Hurley
Kelley Hurley
Maya Lawrence
Susie Scanlan
2016 Rio de Janeiro
ayrıntılar
 Romanya (ROM)
Loredana Dinu
Simona Gherman
Simona Pop
Ana Maria Popescu
 Çin (CHN)
Hao Jialu
Sun Yiwen
Sun Yujie
Xu Anqi
 Rusya (RUS)
Olga Koçneva
Violetta Kolobova
Tatiana Logunova
Lyubov Şutova

Kılıç[değiştir | kaynağı değiştir]

Bireysel[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
2004 Atina
ayrıntılar
 Mariel Zagunis (USA)  Tan Xue (CHN)  Sada Jacobson (USA)
2008 Pekin
ayrıntılar
 Mariel Zagunis (USA)  Sada Jacobson (USA)  Rebecca Ward (USA)
2012 Londra
ayrıntılar
 Kim Ji-yeon (KOR)  Sofya Velikaya (RUS)  Olha Harlan (UKR)
2016 Rio de Janeiro
ayrıntılar
 Yana Egoryan (RUS)  Sofya Velikaya (RUS)  Olha Harlan (UKR)

Takım[değiştir | kaynağı değiştir]

Branş Altın Gümüş Bronz
2008 Pekin
ayrıntılar
 Ukrayna (UKR)
Olha Jovnir
Olha Harlan
Halyna Pundık
Olena Homrova
 Çin (CHN)
Bao Yingying
Huang Haiyang
Ni Hong
Tan Xue
 Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Sada Jacobson
Rebecca Ward
Mariel Zagunis
2012 Londra Olimpiyat programında yer almadı
2016 Rio de Janeiro
ayrıntılar
 Rusya (RUS)
Sofya Velikaya
Yana Egoryan
Yekaterina Dyaçenko
Yuliya Gavrilova
 Ukrayna (UKR)
Olha Harlan
Olena Kravatska
Alina Komaşuk
 Amerika Birleşik Devletleri (USA)
Monica Aksamit
Ibtihaj Muhammad
Dagmara Wozniak
Mariel Zagunis

Tüm zamanlar madalya tablosu[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Ülke Altın Gümüş Bronz Toplam
1  İtalya (ITA) 11 8 8 27
2  Macaristan (HUN) 9 6 7 22
3  Rusya (RUS) 6 3 2 11
4  Sovyetler Birliği (URS) 5 3 2 10
5  Fransa (FRA) 4 3 5 12
6  Batı Almanya (FRG) 3 2 1 6
7  Almanya (GER) 2 5 3 10
8  Romanya (ROU) 2 4 4 10
9  Çin (CHN) 2 4 3 9
10  Amerika Birleşik Devletleri (USA) 2 2 5 9
11  Ukrayna (UKR) 2 1 2 5
12  Büyük Britanya (GBR) 1 3 0 4
13  Güney Kore (KOR) 1 2 1 4
14  Danimarka (DEN) 1 1 2 4
15  Almanya Birleşmiş Takımı (EUA) 1 1 1 3
16  Avusturya (AUT) 1 0 2 3
17  İsviçre (SUI) 0 2 0 2
18  Polonya (POL) 0 1 2 3
19  Meksika (MEX) 0 1 0 1
20  Birleşik Takım (EUN) 0 0 1 1
21  Tunus (TUN) 0 0 1 1
Toplam 52 52 52 156

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]