Erol Bayraktar

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Erol Bayraktar[1] (d. 1971, Kaynaşlı), Türk siyasetçi ve eğitimci. Bayraktar, 2014-2019 yıllarında Kaynaşlı Belediye Başkanlığı yapmıştır.

İlkokulu Darıyeri Hasanbey İlköğretim Okulu'nda, ortaokul ve liseyi Düzce İmam Hatip Lisesi'nde tamamlamıştır. Lisans öğrenimini Mısır - Kahire El-Ezher Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde görmüştür. Lisans eğitimi boyunca Kahire Millî Türk Talebe Birliği (1946)(MTTB)'de Düzceliler Başkanı olarak hizmet etmiştir. Ardından Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı İstanbul Özel Çamlıca ve Akçakoca yurtlarında eğitmenlik ve psikolojik danışmanlık görevlerinde bulunmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı'nın atamasıyla Batman Bağlar İlköğretim Okulu'nda sınıf ve meslek dersleri öğretmenliği yapmıştır.

28 Şubat süreci nedeniyle Eğitim-Öğretim hakları elinden alınmasından dolayı yüksek lisans eğitim için Almanya'ya gitmiştir. Goethe Enstitüsü Dil Kursu'nu tamamlayıp Erlangen Üniversitesi'nde Yüksek Lisans yapmaya hak kazanmıştır. Avrupa'da kaldığı süre içerisinde eğitmenlik ve idarecilik görevlerinde bulunmuştur.

2004 yerel seçimlerinde Saadet Partisi İl Genel Meclis Üyeliği Adaylığı, devam eden yıllarda Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni tamamlamıştır. Adalet ve Kalkınma Partisi Kaynaşlı İlçe Teşkilatı'nda iki dönem yönetim kurulu üyeliğine, 4. olağan kongrede ise İlçe Başkanlığı'na seçilmiştir. 28 Şubat sürecinde iptal edilen öğretim görevinin iadesinden sonra Düzce Merkez Esentepe İlkokulu'nda sınıf öğretmenliğine atanmıştır.

30 Mart 2014 tarihindeki yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden aday olup, 2738(%47) oyla Kaynaşlı Belediye Başkanlığı'na seçilmiştir.

İngilizce, Almanca ve Arapça bilmektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Bayraktar, Erol. "Eski Belediye Başkanı". www.kaynasli.bel.tr/Icerik/Erol-Bayraktar/2. www.kaynasli.bel.tr/Icerik/Erol-Bayraktar/2. 27 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2015.