Erik von Markovik

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mystery, gerçek adıyla Erik von Markovik (d. Erik James Horvat-Marković 24 Eylül 1971), Kanadalı bir erkek baştan çıkarma koçu (pickup artist). MTV'de yayınlanan Les Rois de la drague ile VH1'de yayınlanan ve Fransa'da çevrilen reality TV dizisi The Pickup Artist programlarının ana aktörüdür.[1] The Mystery Method adlı baştan çıkarma teknikleri dolayısıyla tanınmaya başlanmıştır.[2][3][4][5][6]

Markovik, Neil Strauss'un otobiyografik kitabı The Game: The Secrets of a Pickup Artist'in (The Game: Penetrating the Secret Society of Pickup Artists) ana karakterlerinden biridir. The Mystery Method: How to Get Beautiful Women into Bed kitabının ortak yazarıdır. Son kitabı Revelation, Ocak 2012'de Fransa'da yayınlanmıştır.

Teknikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Mystery televizyonda, özellikle Saturday Night Live'da, kullandığı tekniğin birkaç noktasını açıklamıştır:

Set - herhangi bir grup insanı belirtir. Tek bir kişi bile "tek set" olarak adlandırılan bir gruptur. İki kişilik bir grup "iki kümedir" vb.

Tavus kuşu - erkek tavus kuşu olan "tavuskuşu" dan gelir. İlgilenen bir kızın bir konuşma başlatmak için bahane bulmasını sağlayan alışılmadık bir giysi veya alet giymekten oluşur. Ayrıca kadınların gözünde "göze çarpan" ve daha "nadir" ve "tekil" görünen bir teknik.

3 saniye kuralı - kendinizi gördükten sonraki üç saniye içinde bir setin üstesinden gelmeye zorlamayı içerir. Çırak-baştan çıkaran kişi daha uzun süre beklerse korkmaya başlayacak ve bu sete yaklaşmamak için yalan bahaneler uyduracaktır.

Neg - Neg, kişinin tepkisini beklemeden sohbete devam etmeden önce, ne iltifat ne de hakaret niteliğinde doğaçlama bir yorumdur. Amaç, onu kullanan kişinin etkilenmediğini göstermektir. Örnekler: "Onlar gerçek tırnaklar mı? ... Yine de güzeller." "Tişörtüne bayıldım ... Bugün onu ikinci kez görüyorum."

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Hot Seat: Mystery". Time Out. 15 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Kasım 2014. 
  2. ^ Steadman, Ian (4 Haziran 2014). "The sexist pseudoscience of pick-up artists: the dangers of "alpha male" thinking". New Statesman. 15 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2017. 
  3. ^ "A Portrait of the Pickup Artist as a Young Man". Boston. 16 Mayıs 2007. 22 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Kasım 2014. 
  4. ^ "Attraction is Not a Choice". Urban Times. 29 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Kasım 2014. 
  5. ^ Clark-Flory, Tracy (6 Ağustos 2007). "The artful seducer". Salon. 8 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2014. 
  6. ^ "He Aims! He Shoots! Yes!". The New York Times. 25 Ocak 2004. 12 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Kasım 2014. 

Konuyla ilgili yayınlar[değiştir | kaynağı değiştir]