Equanimal (organizasyon)

Vikipedi, özgür ansiklopedi


Equanimal
Kuruluş2006
AmaçHayvan hakları
Konum
  • İspanya
Hizmet bölgesiUluslararası
Resmî dillerİspanyolca
Resmî siteequanimal.org (İspanyolca)

Equanimal, kâr amacı gütmeyen bir İspanyol hayvan hakları kuruluşudur. 2006'da kurulan organizasyon, "Alternativa para la Liberación Animal" (ALA, 1986) ve "Derechos para los Animales" (2002) misyonundan geliyor.

Hayvan deneyleri, kürk çiftlikleri ve kürkün giysi olarak kullanılması, hayvanların terk edilmesi, hayvanları ve hayvanat bahçelerini kullanan sirkler, avlanma ve balık tutma veya boğa güreşi gibi hayvan sömürüsüne karşı düşündükleri her şeye odaklanırlar.

Kullandıkları yöntemler temelde medya kampanyaları yoluyla farkındalık, büyükelçilikler gibi halka açık yerlerde protesto eylemleri,[1] gösteriler ve bazen açık kurtarmalardır.

2007'den beri, Galiçya'da her yıl düzenlenen "Copa Nacional de Caza del Zorro" nun (İspanyolca: "Ulusal Tilki Avı Kupası") sabotajına karışıyorlar ve burada megafonlarla gürültü yapan avcıları takip ediyorlar. Tilkileri korkutuyorlar ve böylece öldürülmelerini önlüyorlar.

Bununla birlikte, en çok etkiye sahip olan eylemler, bir boğa güreşi[2] sonunda ringe girmek veya bir geçit töreni sırasında Cibeles podyumunda pankartlar kullanmaktan ibarettir.

Kanada'da fok avı protestoları gibi durumlarda zaman zaman benzer kuruluşlarla çalıştılar. Equanimal, 2012 yılında Uluslararası çiftlik hayvanları örgütü Hayvan Eşitliği'nin bir parçası oldu.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Hayvan hakları gruplarının listesi

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]