England expects that every man will do his duty

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İşaretin gönderildiği HMS Victory gemisi

"England expects that every man will do his duty" (İngiltere herkesin üzerine düşen görevi yapmasını bekler), 21 Ekim 1805 tarihinde Amiral Horatio Nelson tarafından amiral gemisi HMS Victory'den Trafalgar Savaşı'nın başlamak üzere olduğunu bildiren bir işaretti. Trafalgar, Napolyon Savaşları'nın belirleyici bir deniz harekâtıydı ve Birleşik Krallık'a denizlerin kontrolünü elinde tutarak, bir Fransız istilası ile Büyük Britanya'nın fethi olasılığını kaldırdı. Savaş sonrasında sinyalin ifadesini çevreleyen çok fazla karışıklık olmasına rağmen, savaş sırasında zaferin önemi ve Nelson'un ölümü İngiliz ruhuna gömülü olma deyimini ortaya çıkardı ve düzenli olarak alıntılanmış, yeniden düzenlenmiş ve günümüze kadar değinilmiştir.[1]

HMS Victory'nin işareti[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Daniel Mandel (Aralık 2005). "The 'secret' history of the Anglosphere" (PDF). IPA Review. 3 Aralık 2007 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2017. 
  2. ^ "England expects that every man will do his duty". Archives & Collections Society. 6 Aralık 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]