En popüler web siteleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Alexa Internet ve SimilarWeb, kaynaklarına göre dünya çapında popüler olan 100 site.

Sıralama ölçümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Alexa ölçümleri
  • Web kullanıcı ziyaretleri göz önüne alınarak üç aylık dönemlere ait bir liste oluşturulur.
SimilarWeb
  • Uluslararası Internet servis sağlayıcılarından ve yerel internet servis sağlayıcılarından alınan veriler.
  • Web sitelerinin veri trafiği doğrudan ölçülür.

Sıralama[değiştir | kaynağı değiştir]

Site Alan adı Alexa ilk 100 dizini
(23 Mart 2016 verileri)[1]
SimilarWeb ilk 100 dizini
(4 Nisan 2016 verileri)[2]
Sitenin türü
Merkezi
Google google.com 1 () 1 () İnternet servisi ve ürünleri Amerika Birleşik Devletleri ABD
YouTube youtube.com 2 () 3 () Video paylaşım Amerika Birleşik Devletleri ABD
Facebook facebook.com 3 () 2 () Sosyal ağ Amerika Birleşik Devletleri ABD
Baidu baidu.com 4 () 4 (artış11) Arama motoru Çin Çin
Wikipedia wikipedia.org 5 () 5 () İnternet ansiklopedisi Amerika Birleşik Devletleri ABD
Reddit reddit.com 6 (artış13) 37 (azalış6) Sosyal haberleşme ve eğlence Amerika Birleşik Devletleri ABD
Yahoo! yahoo.com 7 (azalış1) 7 (azalış3) Portal ve medya Amerika Birleşik Devletleri ABD
Tencent QQ qq.com 8 (artış1) 11 (artış27) Portal Çin Çin
Taobao taobao.com 9 (artış3) 35 (artış16) Çevrimiçi alışveriş Çin Çin
Google Hindistan google.co.in 10 (azalış3) 6 (artış4) İnternet servisi ve ürünleri Hindistan Hindistan
Amazon amazon.com 11 (azalış3) 23 (azalış12) E-ticaret ve bulut bilişim Amerika Birleşik Devletleri ABD
Tmall tmall.com 12 (artış10) 51 (artış31) Çevrimiçi alışveriş Çin Çin
Twitter twitter.com 13 (artış1) 10 (azalış4) Sosyal ağ Amerika Birleşik Devletleri ABD
Sohu sohu.com 14 (artış3) 84 (artış120) Portal Çin Çin
Instagram instagram.com 15 () 20 (azalış2) Resim paylaşım ve sosyal ağ Amerika Birleşik Devletleri ABD
VK vk.com 16 (azalış3) 21 (azalış9) Sosyal ağ Rusya Rusya
Windows Live live.com 17 (azalış6) 19 (azalış12) İnternet servisi ve ürünleri Amerika Birleşik Devletleri ABD
Jingdong Mall jd.com 18 (artış1) 69 E-ticaret Çin Çin
Sina Corp sina.com.cn 19 (azalış1) 122 (azalış12) Portal ve anlık mesajlaşma Çin Çin
Sina Weibo weibo.com 20 (artış4) 97 (azalış1) Sosyal ağ Çin Çin
Yandex yandex.ru 21 (artış9) 16 (azalış2) İnternet servisi ve ürünleri Rusya Rusya
Haosou 360.cn 22 (artış4) 124 (azalış39) İnternet güvenliği ve arama motoru Çin Çin
Google Japonya google.co.jp 23 () 25 (artış2) İnternet servisi ve ürünleri Japonya Japonya
Google UK google.co.uk 24 (azalış3) 15 (azalış7) İnternet servisi ve ürünleri Birleşik Krallık Birleşik Krallık
Tmall list.tmall.com 25 N/A Çevrimiçi alışveriş Çin Çin
Google Rusya google.ru 26 (artış2) 27 (azalış5) İnternet servisi ve ürünleri Rusya Rusya
Google Brezilya google.com.br 27 (artış2) 12 (azalış3) İnternet servisi ve ürünleri Brezilya Brezilya
Netflix netflix.com 28 (artış15) 33 (azalış9) TV ve filmler için medya yayıncılığı Amerika Birleşik Devletleri ABD
Google Almanya google.de 29 (azalış9) 22 (azalış3) İnternet servisi ve ürünleri Almanya Almanya
Google Hong Kong google.com.hk 30 (artış16) 123 (artış15) İnternet servisi ve ürünleri Hong Kong Hong Kong
Pornhub pornhub.com 31 (artış20) 14 (artış16) Pornografik video paylaşım Kanada Kanada
Twitch twitch.tv 32 (artış40) 88 (azalış16) Video oyunları için medya yayıncılığı Amerika Birleşik Devletleri ABD
Google Fransa google.fr 33 (azalış8) 28 (azalış11) İnternet servisi ve ürünleri Fransa Fransa
LinkedIn linkedin.com 34 (azalış13) 48 (azalış4) İş odaklı sosyal ağ Amerika Birleşik Devletleri ABD
Yahoo! Japonya yahoo.co.jp 35 (azalış12) 34 (azalış7) Portal Japonya Japonya
t.co t.co 36 () 105 (azalış27) Twitter linkleri için URL kısaltma Amerika Birleşik Devletleri ABD
CSDN csdn.net 37 (artış42) N/A Teknoloji haberleri ve İnternet forumu Çin Çin
Microsoft microsoft.com 38 (artış1) 68 (azalış16) Yazılım ve teknoloji Amerika Birleşik Devletleri ABD
Bing bing.com 39 (azalış7) 45 (artış9) Arama motoru Amerika Birleşik Devletleri ABD
Microsoft Office office.com 40 (artış18) 48 (artış6) Çevrimiçi ofis çözümleri Amerika Birleşik Devletleri ABD
eBay ebay.com 41 (azalış10) 44 (azalış12) Çevrimiçi müzayede ve alışveriş Amerika Birleşik Devletleri ABD
Alipay alipay.com 42 (artış38) 155 E-ticaret ödeme sistemi Çin Çin
XVideos xvideos.com 43 (artış74) 8 (artış15) Pornografi Fransa Fransa
Google İtalya google.it 44 (azalış10) 30 (azalış1) İnternet servisi ve ürünleri İtalya İtalya
Google Kanada google.ca 45 (artış3) 36 (azalış11) İnternet servisi ve ürünleri Kanada Kanada
Mail.ru mail.ru 46 (artış8) 32 (azalış16) Portal Rusya Rusya
Odnoklassniki ok.ru 47 (azalış2) 41 (azalış15) Sosyal ağ Rusya Rusya
Google İspanya google.es 48 (azalış10) 38 (azalış1) İnternet servisi ve ürünleri İspanya İspanya
Tmall pages.tmall.com 49 N/A Çevrimiçi alışveriş Çin Çin
MSN msn.com 50 (azalış17) 33 (artış1) Portal Amerika Birleşik Devletleri ABD
Google Türkiye google.com.tr 59 (artış6) 26 (azalış5) İnternet servisi ve ürünleri Türkiye Türkiye
Google Avustralya google.com.au 63 (artış3) 49 (azalış4) İnternet servisi ve ürünleri Avustralya Avustralya
WhatsApp whatsapp.com 68 (artış19) 42 (azalış1) Anlık mesajlaşma Amerika Birleşik Devletleri ABD
Spotify spotify.com 69 98 Müzik yayını Amerika Birleşik Devletleri ABD
Google Polonya google.pl 72 (artış12) 40 (azalış5) İnternet servisi ve ürünleri Polonya Polonya
Google Endonezya google.co.id 75 (artış6) 17 (azalış31) İnternet servisi ve ürünleri Endonezya Endonezya
xHamster xhamster.com 76 (artış4) 39 (artış8) Pornografi Amerika Birleşik Devletleri ABD
Google Arjantin google.com.ar 81 (artış20) 48 (artış1) İnternet servisi ve ürünleri Arjantin Arjantin
XNXX xnxx.com 91 (artış177) 9 (artış30) Pornografi Fransa Fransa
Google Tayland google.co.th 96 (azalış1) 50 (artış12) İnternet servisi ve ürünleri Tayland Tayland
Naver Naver.com 116 (azalış63) 49 (artış12) Portal Güney Kore Güney Kore
Sogou sogou.com 208 13 Arama motoru Çin Çin
Samsung samsung.com 379 (azalış31) 43 (artış27) Teknoloji ürünleri Güney Kore Güney Kore
AccuWeather accuweather.com 396 (azalış16) 53 (artış10) Hava durumu tahmini Amerika Birleşik Devletleri ABD
Google URL Shortener goo.gl 714 47 URL kısaltma servisi Amerika Birleşik Devletleri ABD
Shenma sm.cn 17,213 18 Arama motoru Çin Çin
Google Web Light googleweblight.com 38,332 (azalış2,104) 29 (artış40) Sayfa optimizasyon servisi Amerika Birleşik Devletleri U.S.
Google Meksika google.com.mx ? 24 Arama motoru Meksika Meksika
Bonga Cams bongacams.com 48 198 Pornografi Rusya Rusya
Hao123 hao123.com 49 236 Web listeleme Çin Çin
AliExpress aliexpress.com 50 59 Çevrimiçi alışveriş Çin Çin
Imgur imgur.com 47 74 Resim paylaşım servisi Amerika Birleşik Devletleri ABD
WordPress.com wordpress.com 41 43 Blog ve sosyal ağ Amerika Birleşik Devletleri ABD
Tumblr tumblr.com 45 44 Sosyal ağ Amerika Birleşik Devletleri ABD
LiveJasmin livejasmin.com 47 196 Pornografi Amerika Birleşik Devletleri ABD
Stack Overflow stackoverflow.com 49 93 Soru-cevap web sitesi Amerika Birleşik Devletleri ABD
Soso.com soso.com 51 98,882 Arama motoru Çin Çin
Blogspot blogspot.com 52 450,370 Blog Amerika Birleşik Devletleri ABD
Amazon Japonya amazon.co.jp 53 71 E-ticaret Japonya Japonya
Apple Inc. apple.com 56 67 Teknoloji ve yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD
IMDb imdb.com 59 51 Film, TV, ve video oyunu veritabanı Amerika Birleşik Devletleri ABD
PopAds popads.net 60 N/A Pop-up reklam serrvisi Kosta Rika Costa Rica
Tianya Club tianya.cn 61 730 İnternet forumu Çin Çin
Google Kore google.co.kr 63 177 Arama motoru Güney Kore Güney Kore
GitHub github.com 64 74 Kaynak kodu barındırma servisi Amerika Birleşik Devletleri ABD
Pinterest pinterest.com 65 39 Sosyal ağ Amerika Birleşik Devletleri ABD
PayPal paypal.com 66 64 E-ticaret ödeme sistemi Amerika Birleşik Devletleri ABD
Diply diply.com 67 588 Eğlence Kanada Kanada
Google Tayvan google.com.tw 68 81 Arama motoru Tayvan Tayvan
Amazon Almanya amazon.de 72 75 E-ticaret Almanya Almanya
Microsoft Online Services microsoftonline.com 74 60 Hizmet olarak yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD
Onclckds onclckds.com 75 N/A Çevrimiçi reklam ağı Amerika Birleşik Devletleri ABD
Amazon UK amazon.co.uk 76 76 E-ticaret Birleşik Krallık Birleşik Krallık
TXXX txxx.com 77 N/A Pornografi Amerika Birleşik Devletleri ABD
Adobe Systems adobe.com 78 94 Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD
Wikia wikia.com 79 66 Wikis Amerika Birleşik Devletleri ABD
CNZZ cnzz.com 80 42,424 Web istatistik servisi Çin Çin
Cốc Cốc coccoc.com 82 342 Arama motoru ve web tarayıcısı Vietnam Vietnam
FC2 fc2.com 84 82 Portal Japonya Japonya
Pixnet pixnet.net 85 322 Sosyal ağ, resim paylaşım, blog Tayvan Tayvan
Dropbox dropbox.com 87 72 Dosya paylaşım servisi Amerika Birleşik Devletleri ABD
Google file storage googleusercontent.com 88 N/A Dosya paylaşım servisi Amerika Birleşik Devletleri ABD
Guangming Daily gmw.cn 89 15,520 Gazete Çin Çin
Google Mısır google.com.eg 93 87 Arama motoru Mısır Mısır
Google Suudi Arabistan google.com.sa 95 N/A Arama motoru Suudi Arabistan Suudi Arabistan
Amazon Hindistan amazon.in 98 121 E-ticaret Hindistan Hindistan
BBC bbc.co.uk 104 55 Birleşik Krallık kamusal yayını Birleşik Krallık Birleşik Krallık
Craigslist craigslist.org 105 52 İlan Amerika Birleşik Devletleri ABD
BBC Online bbc.com 109 89 Dünya çapında haber Birleşik Krallık Birleşik Krallık
Soundcloud soundcloud.com 112 94 Medya yayıncılığı Amerika Birleşik Devletleri ABD
Google Hollanda google.nl 113 54 Arama motoru Hollanda Hollanda
Booking.com booking.com 123 73 Rezervasyon motoru Hollanda Hollanda
Rakuten rakuten.co.jp 124 83 E-ticaret Japonya Japonya
New York Times nytimes.com 127 80 Gazete Amerika Birleşik Devletleri ABD
Alibaba Group alibaba.com 129 66 E-ticaret ve portal Çin Çin
Bet365 bet365.com 126 84 Çevrimiçi kumar Birleşik Krallık Birleşik Krallık
eBay UK ebay.co.uk 139 83 E-ticaret Birleşik Krallık Birleşik Krallık
Quora quora.com 140 89 Soru-cevap web sitesi Amerika Birleşik Devletleri ABD
Avito.ru avito.ru 148 98 E-ticaret Rusya Rusya
Google Vietnam google.com.vn 152 45 Arama motoru Vietnam Vietnam
Daily Mail dailymail.co.uk 162 86 Haber Birleşik Krallık Birleşik Krallık
Grupo Globo globo.com 163 56 Arama motoru Brezilya Brezilya
Google Filipinler google.com.ph 164 78 Arama motoru Filipinler Filipinler
Google Kolombiya google.com.co 169 70 Arama motoru Kolombiya Kolombiya
Universo Online uol.com.br 170 68 Portal Brezilya Brezilya
Google Ukrayna google.com.ua 181 63 Arama motoru Ukrayna Ukrayna
Nicovideo nicovideo.jp 188 88 Video paylaşım Japonya Japonya
Walmart walmart.com 214 95 E-ticaret Amerika Birleşik Devletleri ABD
RedTube redtube.com 217 97 Pornografi Amerika Birleşik Devletleri ABD
Go2Cloud go2cloud.org 242 73 Bulut bilişim Hindistan Hindistan
Yahoo! Answers answers.yahoo.com N/A 67 Soru-cevap web sitesi Amerika Birleşik Devletleri ABD
Yahoo! News Japonya news.yahoo.co.jp N/A 79 Haber Japonya Japonya
Google News news.google.com N/A 92 Haber Amerika Birleşik Devletleri ABD
SaveFrom.net savefrom.net 111 N/A İndirme yöneticisi Hindistan Hindistan
KickassTorrents kat.cr 142,533 n/a Torrents Kosta Rika Costa Rica
China Youth League youth.cn 101 N/A Haber Çin Çin
Ask.com ask.com 110 177 Arama motoru Amerika Birleşik Devletleri ABD
Google Ad Services googleadservices.com 2,893 100+ Reklam Amerika Birleşik Devletleri ABD
CNN cnn.com 102 99 Haber Amerika Birleşik Devletleri ABD
ESPN espn.com 144 100+ Spor Amerika Birleşik Devletleri ABD
Zhihu zhihu.com 175 208 Soru-cevap web sitesi Çin Çin
Bitly Bit.ly 9,111 100+ URL kısaltma Amerika Birleşik Devletleri ABD
Blogger blogger.com 106 201 Blog Amerika Birleşik Devletleri ABD
Youku youku.com 178 181 Video paylaşım Çin Çin
Bilibili bilibili.com 196 175 Video paylaşım Çin Çin
Xinhua News Agency xinhuanet.com 258 1,757 Haber Çin Çin
CNTV cntv.cn 5,962 3,997 Televizyon Çin Çin
DoubleClick doubleclick.net 212 100+ Reklam yayıncılığı Amerika Birleşik Devletleri ABD
360 Search so.com 132 N/A Arama motoru Çin Çin
AdFly adf.ly 1000 N/A URL kısaltma servisi ve çevrimiçi reklamcılık Meksika Meksika

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Alexa Top 500 Global Sites". Alexa Internet. 23 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 March 2016. 
  2. ^ "SimilarWeb Website Rankings - Top 50 Sites". SimilarWeb. 2 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 April 2016.