En popüler web siteleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Alexa Internet ve SimilarWeb, kaynaklarına göre dünya çapında popüler olan 100 site.

Sıralama ölçümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Alexa ölçümleri
  • Web kullanıcı ziyaretleri göz önüne alınarak üç aylık dönemlere ait bir liste oluşturulur.
SimilarWeb
  • Uluslararası Internet servis sağlayıcılarından ve yerel internet servis sağlayıcılarından alınan veriler.
  • Web sitelerinin veri trafiği doğrudan ölçülür.

Sıralama[değiştir | kaynağı değiştir]

Site Alan adı Alexa ilk 100 dizini
(23 Mart 2016 verileri)[1]
SimilarWeb ilk 100 dizini
(4 Nisan 2016 verileri)[2]
Sitenin türü
Merkezi
Google google.com 1 2 Internet servis hizmetleri Amerika Birleşik Devletleri ABD
YouTube youtube.com 2 3 Video paylaşım Amerika Birleşik Devletleri ABD
Facebook facebook.com 3 1 Sosyal ağ Amerika Birleşik Devletleri ABD
Baidu baidu.com 4 16 Arama motoru Çin Çin
Yahoo! yahoo.com 5 5 Portal ve medya Amerika Birleşik Devletleri ABD
Amazon amazon.com 6 14 e-Ticaret ve bulut bilişim Amerika Birleşik Devletleri ABD
Wikipedia wikipedia.org 7 9 Ansiklopedi Amerika Birleşik Devletleri ABD
Tencent QQ qq.com 8 42 Portal Çin Çin
Google Hindistan google.co.in 9 17 Arama motoru Hindistan Hindistan
Twitter twitter.com 10 11 Sosya ağ Amerika Birleşik Devletleri ABD
Windows Live live.com 11 6 Email, web hizmetleri ve yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD
Taobao taobao.com 12 48 e-Ticaret Çin Çin
MSN msn.com 13 22 Portal Amerika Birleşik Devletleri ABD
Sina Corp sina.com.cn 14 Portal ve yazışma Çin ABD
Yahoo! Japonya yahoo.co.jp 15 36 Portal Japonya Japonya
Google Japonya google.co.jp 16 19 Arama motoru Japonya Japonya
LinkedIn linkedin.com 17 30 Profesyonel sosyal ağ Amerika Birleşik Devletleri ABD
Sina Weibo weibo.com 18 56 Sosyal ağ Çin Çin
Bing bing.com 19 32 Arama motoru Amerika Birleşik Devletleri ABD
Yandex yandex.ru 20 10 Arama motoru Rusya Rusya
VK vk.com 21 4 Sosyal ağ Rusya Rusya
Hao123 hao123.com 22 Web yönetimi Çin Çin
Instagram instagram.com 23 8 Sosyal ağ ve fotoğraf paylaşma Amerika Birleşik Devletleri ABD
eBay ebay.com 24 31 e-Açık artırma ve ticaret Amerika Birleşik Devletleri ABD
Google Almanya google.de 25 20 Arama motoru Almanya Almanya
Amazon Japonya amazon.co.jp 26 77 e-Ticaret Japonya Japonya
Mail.ru mail.ru 27 13 Web Portal Rusya Rusya
360 Safeguard 360.cn 28 82 İnternet güvenliği Çin Çin
Tmall tmall.com 29 94 Perakende satış Çin Çin
Google Britanya google.co.uk 30 15 Arama motoru Birleşik Krallık BK
Pinterest pinterest.com 31 38 Sosyal ağ Amerika Birleşik Devletleri ABD
Google Rusya google.ru 32 21 Arama motoru Rusya Rusya
Reddit reddit.com 33 26 Sosyal haberler ve eğlence Amerika Birleşik Devletleri ABD
Google Brezilya google.com.br 34 12 Sosyal ağ Brezilya Brezilya
t.co t.co 35 50 Twitter için URL kısaltıcı Amerika Birleşik Devletleri ABD
Netflix netflix.com 36 27 TV ve film yayını Amerika Birleşik Devletleri ABD
Google Fransa google.fr 37 18 Arama motoru Fransa Fransa
Sohu sohu.com 38 Portal Çin Çin
PayPal PayPal.com 39 57 Ödeme sistemi Amerika Birleşik Devletleri ABD
Microsoft microsoft.com 40 44 Yazılım ve teknoloji Amerika Birleşik Devletleri ABD
WordPress.com wordpress.com 41 43 Blog ve sosyal ağ Amerika Birleşik Devletleri ABD
Google İtalya google.it 42 35 Arama motoru İtalya İtalya
Blogspot blogspot.com 44 Blog Amerika Birleşik Devletleri ABD
Tumblr tumblr.com 45 28 Sosyal ağ Amerika Birleşik Devletleri ABD
Odnoklassniki ok.ru 46 7 Sosyal ağ Rusya Rusya
Onclickads onclickads.net 47 Çevrim içi tavsiye Amerika Birleşik Devletleri ABD
Guangming Daily gmw.cn 48 Gazete Çin Çin
Imgur imgur.com 49 45 Görsel paylaşma Amerika Birleşik Devletleri ABD
Stack Overflow stackoverflow.com 50 Soru ve yanıt Amerika Birleşik Devletleri ABD
AliExpress aliexpress.com 51 41 e-Ticaret Çin Çin
XVideos xvideos.com 52 23 Pornografi Amerika Birleşik Devletleri ABD
Apple Inc. apple.com 53 61 Teknoloji ve yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD
Google Meksika google.com.mx 54 34 Arama motoru Meksika Meksika
FC2 Portal fc2.com 55 85 Portal Japonya Japonya
Internet Movie Database imdb.com 56 46 Medya derecelendirme Amerika Birleşik Devletleri ABD
Google Hong Kong google.com.hk 57 Arama motoru Hong Kong Hong Kong
Amazon Almanya amazon.de 58 69 e-Ticaret Almanya Almanya
Ask.com ask.com 59 51 Arama motoru Amerika Birleşik Devletleri ABD
Google Türkiye google.com.tr 60 25 Arama motoru Türkiye Türkiye
Google Kanada google.ca 61 33 Arama motoru Kanada Kanada
Microsoft Office office.com 62 65 Çevrim İçi Ofis Uygulamaları Amerika Birleşik Devletleri ABD
Alibaba Group alibaba.com 63 53 e-Ticaret Çin Çin
Rakuten rakuten.co.jp 64 e-Ticaret Japonya Japonya
Tianya Club tianya.cn 65 Sanal forum Çin Çin
Pornhub pornhub.com 66 37 Pornografi Kanada Kanada
Google Endonezya google.co.id 67 Arama motoru Endonezya Endonezya
GitHub github.com 68 68 Kaynak kod barındırma servisi Amerika Birleşik Devletleri ABD
Diply diply.com 69 Eğlence Kanada Kanada
Craigslist craigslist.org 70 49 Seri ilan Amerika Birleşik Devletleri ABD
Soso.com soso.com 71 Arama motoru Çin Çin
Go.com go.com 72 88 Medya Amerika Birleşik Devletleri ABD
Xinhua News Agency xinhuanet.com 73 Haber Çin Çin
Nicovideo nicovideo.jp 74 99 Video paylaşımı Japonya Japonya
Pixnet pixnet.net 75 Sosyal ağ, fotoğraf paylaşma Tayvan Tayvan
Amazon UK amazon.co.uk 76 78 e-Ticaret Birleşik Krallık BK
China Daily chinadaily.com.cn 77 Gazete Çin Çin
Bonga Cams bongacams.com 78 Pornografi Amerika Birleşik Devletleri ABD
Google dosya depolama googleusercontent.com 79 Dosya depolama Amerika Birleşik Devletleri ABD
Outbrain outbrain.com 80 Pazarlama Amerika Birleşik Devletleri ABD
Amazon India amazon.in 81 e-Ticaret Hindistan Hindistan
Blogger blogger.com 82 Blog Amerika Birleşik Devletleri ABD
Haosou haosou.com 83 Arama motoru Çin Çin
CNN cnn.com 84 Haber Amerika Birleşik Devletleri ABD
Jingdong Mall jd.com 85 97 E-commerce Çin Çin
KickassTorrents kat.cr 86 47 BitTorrent Amerika Birleşik Devletleri ABD
Google Polonya google.pl 87 24 Arama motoru Polonya Polonya
Google Avustralya google.com.au 88 58 Arama motoru Avustralya Avustralya
Naver Naver.com 89 75 Portal Güney Kore Güney Kore
Dropbox dropbox.com 90 62 Dosya depolama Amerika Birleşik Devletleri ABD
Cốc Cốc coccoc.com 91 Arama motoru ve web tarayıcı Vietnam Vietnam
Qihoo 360 360.com 92 Çevrim İçi Güvenlik Çin Çin
xHamster xhamster.com 94 39 Pornografi Amerika Birleşik Devletleri ABD
Adobe adobe.com 95 91 Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD
Flipkart flipkart.com 96 Perakende satış Hindistan Hindistan
Microsoft Çevrim İçi microsoftonline.com 97 Yazılım Amerika Birleşik Devletleri ABD
WhatsApp whatsapp.com 98 59 Yazışma Amerika Birleşik Devletleri ABD
New York Times nytimes.com 99 Gazete Amerika Birleşik Devletleri ABD
Chase chase.com 100 Banka Amerika Birleşik Devletleri ABD

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Alexa Top 500 Global Sites". Alexa Internet. 23 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160623230132/http://www.alexa.com/topsites. Erişim tarihi: 23 March 2016. 
  2. ^ "SimilarWeb Website Rankings - Top 50 Sites". SimilarWeb. 2 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160602054329/http://www.similarweb.com/global. Erişim tarihi: 4 April 2016.