En pahalı futbol transferleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Neymar, en pahalı futbolcu

Bu liste futbolcular için ödenen en yüksek bonservis bedellerinin listesidir. Liste 2016 yaz transfer dönemine kadar geçerlidir.

Listede en pahalı transfer rekorunu kıran 9 futbolcu vardır: Neymar, Paul Pogba, Gareth Bale, Cristiano Ronaldo, Kaká, Zinedine Zidane, Luís Figo, Hernán Crespo ve Christian Vieri. Bu futbolcular transfer oldukları dönemde gelmiş geçmiş en pahalı futbolcular olmuştur. Pogba bir İngiliz kulübüne transfer olurken, sonraki beşi İspanyol, son ikisi de İtalyan kulübüne transfer olmuştur. Wayne Rooney ve Anthony Martial en genç en pahalı transferler olmuştur. İkisi de İngiliz kulübü Manchester United'a transfer olmuştur. James Rodríguez ve Ángel Di María listede iki kez yer almıştır.

Fransız takımı Paris Saint-Germain, en pahalı transfer rekorunu Ağustos 2017'de, 222 milyon € bedeliyle aldığı Neymar ile elinde bulundurmaktadır.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

2022 yaz transfer dönemi itibarıyla
  En pahalı transfer rekorunu kırdı
  Ülkenin en pahalı transferi rekorunu kırdı
  En pahalı Güney Amerika'lı futbolcu rekorunu kırdı
  En pahalı Afrika'lı futbolcu rekorunu kırdı
  En genç en pahalı futbolcu rekorunu kırdı
S Futbolcu Geldiği Gittiği Pozisyon Fiyat
(M )
Fiyat
(M £)
Yıl Kaynak
1 Brezilya Neymar İspanya Barcelona Fransa Paris Saint-Germain Forvet €222[a] £198 2017 [1][2]
2 Fransa Kylian Mbappé Fransa Monaco Fransa Paris Saint-Germain Forvet €180 £163 2018[b] [3]
3 Brezilya Philippe Coutinho İngiltere Liverpool İspanya Barcelona Orta saha €145 £105[c] 2018 [4]
4 Portekiz João Félix Portekiz Benfica İspanya Atlético Madrid Forvet €126 £112.9 2019 [5]
5 Fransa Antoine Griezmann İspanya Atlético Madrid İspanya Barcelona Forvet €120[a] £107 2019 [6]
6 İngiltere Jack Grealish İngiltere Aston Villa İngiltere Manchester City Forvet €117 £100 2021 [7]
7 Belçika Lukaku, RomeluRomelu Lukaku İtalya Inter Milan İngiltere Chelsea Forvet €115 £97.5 2021 [8]
8 Fransa Dembele, OusmaneOusmane Dembélé Almanya Borussia Dortmund İspanya Barcelona Forvet €105[d] £97 2017 [9]
Fransa Pogba, PaulPaul Pogba İtalya Juventus İngiltere Manchester United Orta saha €105[e] £89 2016 [10][11]
10 Belçika Eden Hazard İngiltere Chelsea İspanya Real Madrid Forvet €100 £89[f] 2019 [12]
Portekiz Cristiano Ronaldo İspanya Real Madrid İtalya Juventus Forvet €100 £88 2018 [13]
Galler Bale, GarethGareth Bale İngiltere Tottenham Hotspur İspanya Real Madrid Forvet €100 £86 2013 [14]
13 Brezilya Antony Hollanda Ajax İngiltere Manchester United Forvet €95[g] £82 2022 [15]
14 Portekiz Ronaldo, CristianoCristiano Ronaldo İngiltere Manchester United İspanya Real Madrid Forvet €94 £80 2009 [16][17]
15 Arjantin Higuaín, GonzaloGonzalo Higuaín İtalya Napoli İtalya Juventus Forvet €90 £75.3 2016 [18]
16 İngiltere Maguire, HarryHarry Maguire İngiltere Leicester City İngiltere Manchester United Defans €87 £80 2019 [19]
17 Belçika Lukaku, RomeluRomelu Lukaku İngiltere Everton İngiltere Manchester United Forvet €85 £75[h] 2017 [20]
İngiltere Jadon Sancho Almanya Borussia Dortmund İngiltere Manchester United Orta saha €85 £73[i] 2021 [21]
19 Hollanda van Dijk, VirgilVirgil van Dijk İngiltere Southampton İngiltere Liverpool Defans €84.5 £75 2018 [22]
20 Almanya Havertz, KaiKai Havertz Almanya Bayer Leverkusen İngiltere Chelsea Orta saha €84 £72 2020 [23]
21 Uruguay Suárez, LuisLuis Suárez İngiltere Liverpool İspanya Barcelona Forvet €82.3 £65 2014 [24]
22 Fransa Wesley Fofana İngiltere Leicester City İngiltere Chelsea Defans €80.5 £70 2022 [25]
23 Belçika Romelu Lukaku İngiltere Manchester United İtalya Inter Milan Forvet €80 £74 2019 [26]
Fildişi Sahili Nicolas Pépé Fransa Lille İngiltere Arsenal Orta saha €80 £72 2019 [27]
İspanya Kepa Arrizabalaga İspanya Athletic Bilbao İngiltere Chelsea Kaleci €80[a] £71.6 2018 [28]
Fransa Aurélien Tchouaméni Fransa Monaco İspanya Real Madrid Orta saha €80[j] £69.4 2022 [29]
Fransa Lucas Hernandez İspanya Atlético Madrid Almanya Bayern Munich Defans €80[a] £68 2019 [30]
28 Fransa Zidane, ZinedineZinedine Zidane İtalya Juventus İspanya Real Madrid Orta saha €76[k] £46.6 2001 [31][32]
29 Arjantin Di María, ÁngelÁngel Di María İspanya Real Madrid İngiltere Manchester United Forvet €75.6 £59.7 2014 [33]
30 Hollanda de Ligt, MatthijsMatthijs de Ligt Hollanda Ajax İtalya Juventus Defans €75[l] £67.5 2019 [34]
Hollanda de Jong, FrenkieFrenkie de Jong Hollanda Ajax İspanya Barcelona Orta saha €75[m] £65 2019 [35]
Uruguay Darwin Núñez Portekiz Benfica İngiltere Liverpool Forvet €75 £64[n] 2022 [36]
Kolombiya Rodríguez, JamesJames Rodríguez Fransa Monaco İspanya Real Madrid Orta saha €75 £63 2014 [37]
Belçika De Bruyne, KevinKevin De Bruyne Almanya VfL Wolfsburg İngiltere Manchester City Orta saha €75 £55 2015 [38]
35 İsveç Ibrahimović, ZlatanZlatan Ibrahimović İtalya Inter Milan İspanya Barcelona Forvet €74.3[o] £63 2009 [39]
36 Brezilya Arthur İspanya Barcelona İtalya Juventus Orta saha €72[p] £66 2020 [40]
37 Nijerya Osimhen, VictorVictor Osimhen Fransa Lille İtalya Napoli Forvet €70 £65 2020 [41]
İspanya Rodri İspanya Atlético Madrid İngiltere Manchester City Orta saha €70[a] £63 2019 [42]
Fransa Lemar, ThomasThomas Lemar Fransa Monaco İspanya Atlético Madrid Orta saha €70 £63 2018 [43]
Ukrayna Mudryk, MykhailoMykhailo Mudryk Ukrayna Shakhtar Donetsk İngiltere Chelsea Forvet €70[q] £62 2023 [44]
Sırbistan Vlahović, DušanDušan Vlahović İtalya Fiorentina İtalya Juventus Forvet €70[r] £58.3 2022 [45]
42 Portekiz Dias, RúbenRúben Dias Portekiz Benfica İngiltere Manchester City Defans €68 £61.64 2020 [46]
İspanya Cucurella, MarcMarc Cucurella İngiltere Brighton & Hove Albion İngiltere Chelsea Defans €68 £56[s] 2022 [47]
44 Cezayir Mahrez, RiyadRiyad Mahrez İngiltere Leicester City İngiltere Manchester City Forvet €67.8 £60 2018 [48]
45 Hollanda de Ligt, MatthijsMatthijs de Ligt İtalya Juventus Almanya Bayern Munich Defans €67 £60.3 2022 [49]
Brezilya Kaká İtalya Milan İspanya Real Madrid Orta saha €67[t] £56 2009 [50][51]
47 İspanya Morata, ÁlvaroÁlvaro Morata İspanya Real Madrid İngiltere Chelsea Forvet €65.5 £58[u] 2017 [52]
48 İspanya Laporte, AymericAymeric Laporte İspanya Athletic Bilbao İngiltere Manchester City Defans €65.2[a] £57 2018 [53]
49 Portekiz João Cancelo İtalya Juventus İngiltere Manchester City Defans €65 £60[v] 2019 [54]
50 Uruguay Cavani, EdinsonEdinson Cavani İtalya Napoli Fransa Paris Saint-Germain Forvet €64.5 £55 2013 [55]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Neymar BBC isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  2. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; GuardianNeymar isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  3. ^ "PSG trigger Mbappe's permanent transfer". ESPN. 19 February 2018. Erişim tarihi: 22 June 2021. 
  4. ^ "Philippe Coutinho: Liverpool agree £142m deal with Barcelona for Brazil midfielder". BBC Sport. 6 January 2018. Erişim tarihi: 6 January 2018. 
  5. ^ "Atlético Madrid sign Benfica teenager João Felix for fee of €126m". The Guardian. 3 July 2019. 11 September 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 July 2019. 
  6. ^ "Antoine Griezmann: Barcelona sign Atletico Madrid forward". BBC Sport. 12 July 2019. Erişim tarihi: 20 September 2020. 
  7. ^ "Jack Grealish: Man City sign England midfielder from Aston Villa for £100m". BBC Sport. 5 August 2021. Erişim tarihi: 5 August 2021. 
  8. ^ Romano, Fabrizio (12 August 2021). "Chelsea confirm Romelu Lukaku signing from Inter in €115m deal". The Guardian. Erişim tarihi: 12 August 2021. 
  9. ^ "Ousmane Dembele: Barcelona close to signing Borussia Dortmund forward". BBC Sport. 25 August 2017. Erişim tarihi: 25 August 2017. 
  10. ^ "Official: Pogba signs for Man Utd for €105m". Football Italia. 8 August 2016. 20 August 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 August 2016. 
  11. ^ "Paul Pogba: Manchester United re-sign France midfielder for world-record £89m". BBC Sport. 8 August 2016. Erişim tarihi: 8 August 2016. 
  12. ^ "Eden Hazard: Real Madrid sign Chelsea forward for fee that could exceed £150m". BBC Sport. 7 June 2019. Erişim tarihi: 20 August 2019. 
  13. ^ Romano, Fabrizio (10 July 2018). "Cristiano Ronaldo joining Juventus in €100m deal from Real Madrid". The Guardian. Erişim tarihi: 20 September 2020. 
  14. ^ "Spurs accept £85m Bale bid". BBC Sport. 1 August 2013. Erişim tarihi: 2 September 2013. 
  15. ^ "'An incredible moment': Antony seals €100m Manchester United move". The Guardian. 1 September 2022. Erişim tarihi: 1 September 2022. 
  16. ^ "Man Utd accept £80m Ronaldo bid". BBC Sport. 11 June 2009. Erişim tarihi: 2 September 2014. 
  17. ^ "Ronaldo agrees six-year Real deal". BBC Sport. 26 June 2009. Erişim tarihi: 27 June 2009. 
  18. ^ Gladwell, Ben (26 July 2016). "Juventus complete Gonzalo Higuain signing from Napoli in €90 million deal". ESPN. 28 July 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 July 2016. 
  19. ^ "Harry Maguire: Man Utd sign Leicester defender for world record £80m". BBC Sport. Erişim tarihi: 5 August 2019. 
  20. ^ "Romelu Lukaku: Man Utd sign Everton striker for initial £75m on five year deal". BBC Sport. 10 July 2017. Erişim tarihi: 14 February 2018. 
  21. ^ "Jadon Sancho: Manchester United sign England winger from Borussia Dortmund for £73m". Sky Sports. 23 July 2021. Erişim tarihi: 23 July 2021. 
  22. ^ "Virgil van Dijk: Liverpool to sign Southampton defender for world record £75m". BBC Sport. Erişim tarihi: 28 December 2017. 
  23. ^ "Kai Havertz: Chelsea sign Bayer Leverkusen midfielder for £71m". BBC Sport. 4 September 2020. Erişim tarihi: 4 September 2020. 
  24. ^ Whaling, James (28 March 2016). "Luis Suarez's Barcelona transfer fee "revealed as £65m" – £10m LESS than his Liverpool release clause". Mirror. 28 March 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 August 2016. 
  25. ^ Webb, Charlie (31 August 2022). "Wesley Fofana: Chelsea complete signing of Leicester's French defender in £75m deal". Sky Sports. Erişim tarihi: 18 September 2022. 
  26. ^ "Lukaku: Inter Milan sign Belgium striker from Manchester United for £74m". BBC Sport. 8 August 2019. Erişim tarihi: 8 August 2019. 
  27. ^ "Nicolas Pepe: Arsenal sign Lille winger for club record fee". BBC Sport. 1 August 2019. Erişim tarihi: 3 August 2019. 
  28. ^ Hincks, Michael (9 August 2018). "Chelsea seal £71.6m Kepa Arrizabalaga signing from Athletic Bilbao". Sky Sports. Erişim tarihi: 30 April 2022. 
  29. ^ Ornstein, David (11 June 2022). "Real Madrid announce €100m Aurelien Tchouameni signing". The Athletic. Erişim tarihi: 15 June 2022. 
  30. ^ Aarons, Ed (27 March 2019). "Bayern Munich confirm £68m signing of Lucas Hernandez from Atlético Madrid". The Guardian. 31 July 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 September 2020. 
  31. ^ Fifield, Dominic (10 July 2001). "Real hail £46m Zidane". The Guardian. 30 April 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 September 2014. 
  32. ^ "Zidane makes record Real switch". BBC Sport. 9 July 2001. Erişim tarihi: 2 September 2014. 
  33. ^ Jackson, Jamie (26 August 2014). "Ángel di María completes record £59.7m move to Manchester United". The Guardian. 30 April 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 September 2014. 
  34. ^ "Matthijs de Ligt: Juventus sign defender from Ajax in a £67.5m deal". BBC Sport. 18 August 2019. Erişim tarihi: 18 August 2019. 
  35. ^ "Frenkie de Jong to join Barcelona in €75m summer transfer from Ajax". The Guardian. 23 January 2019. Erişim tarihi: 6 July 2019. 
  36. ^ "Liverpool confirm Darwin Núñez signing in £85m deal from Benfica". The Guardian. 14 June 2022. Erişim tarihi: 14 June 2022. 
  37. ^ "James Rodríguez signs for Real Madrid for a reported £63m". The Guardian. 22 July 2014. 30 April 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 July 2014. 
  38. ^ "Kevin de Bruyne: Manchester City sign Wolfsburg midfielder". BBC Sport. 30 August 2015. Erişim tarihi: 30 August 2015. 
  39. ^ "Zlatan Ibrahimovic signs five-year deal at Barcelona". The Guardian. 27 July 2009. 4 April 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 September 2014. 
  40. ^ "Barcelona exchange Arthur for Miralem Pjanic in deal with Juventus". The Guardian. 29 June 2020. 29 June 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 August 2015. 
  41. ^ "Napoli sign Nigeria forward Osimhen from Lille". ESPN. 31 July 2020. 3 August 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 July 2020. 
  42. ^ "Rodri: Manchester City pay £62.8m release clause for Atletico Madrid's Spain midfielder". BBC Sport. 3 July 2019. Erişim tarihi: 6 July 2019. 
  43. ^ "Thomas Lemar: Atletico Madrid newcomer 'very happy' to complete move". BBC Sport. 30 July 2018. Erişim tarihi: 30 July 2018. 
  44. ^ "Mykhailo Mudryk: Chelsea sign Shakhtar Donetsk forward in £89m deal". BBC Sport. 15 January 2023. Erişim tarihi: 15 January 2023. 
  45. ^ "Juventus confirm £66.6m Vlahovic signing". Sky Sports. 28 January 2022. Erişim tarihi: 28 January 2022. 
  46. ^ "Manchester City sign Benfica defender in £65m deal". Sky Sports. 30 September 2020. 4 October 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 September 2020. 
  47. ^ Naylor, Andy (5 August 2022). "Chelsea complete Marc Cucurella signing from Brighton in £63m deal". THe Athletic. Erişim tarihi: 18 September 2022. 
  48. ^ Jackson, Jamie (10 July 2018). "Manchester City seal £60m deal for Leicester's Riyad Mahrez". The Guardian. 10 July 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 July 2018. 
  49. ^ "Matthijs de Ligt: Juventus defender to join Bayern Munich in £68m (€80m) deal". www.skysports.com. Erişim tarihi: 2022-07-18. 
  50. ^ "Kaka completes Real Madrid switch". BBC Sport. 9 June 2009. Erişim tarihi: 2 September 2014. 
  51. ^ "Kaka agrees move to Real Madrid". The Guardian. 9 June 2009. 4 April 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 September 2014. 
  52. ^ Fifield, Dominic; Romano, Fabrizio (19 July 2017). "Chelsea confirm deal agreed to sign Álvaro Morata from Real Madrid". The Guardian. 14 April 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 September 2020. 
  53. ^ "Manchester City break transfer record to sign Aymeric Laporte for £57.2m". The Guardian. 30 January 2018. 6 November 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 September 2020. 
  54. ^ "Joao Cancelo: Man City complete deal for Juventus full-back as Danilo moves other way". BBC Sport. 7 August 2019. Erişim tarihi: 7 August 2019. 
  55. ^ "Edinson Cavani joins Paris Saint-Germain for French club record fee". The Guardian. 16 July 2013. 24 April 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 September 2014. 


Kaynak hatası: <ref> "lower-alpha" adında grup ana etiketi bulunuyor, ancak <references group="lower-alpha"/> etiketinin karşılığı bulunamadı (Bkz: Kaynak gösterme)