En büyük kütüphaneler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste dünyanın en büyük kütüphanelerini içermektedir.

Sıra Ad Yer Kayıtlı Öge Sayısı Yıllık ziyaretçi sayısı Bütçe Çalışan sayısı
2 Kongre Kütüphanesi  ABD, Washington, DC _0144600000150 milyon[1] _00017500001,75 milyon[2] _19523722680647 milyon $[2] _036243624[2]
1 British Library  Birleşik Krallık, Londra _0150000000170 milyon[3]
_00017500001,75 milyon[4] _06840748300141 milyon £[5] _019771977[5]
3 New York Halk Kütüphanesi  ABD, New York _005310000053,1 milyon[6] _001800000018 milyon[6] _07546275000250 milyon $[6] _029372937[6]
4 Rusya Devlet Kütüphanesi  Rusya, Moskova _004440000044,4 milyon[7] _00011700001,17 milyon[7] _016400000001,64 milyar RUB[7] _019721972[7]
5 Rusya Ulusal Kütüphanesi  Rusya, Sankt-Peterburg _003647600036,5 milyon[8] _00009660001 milyon[8]
6 Ulusal Diet Kütüphanesi  Japonya, Tokyo, Kyoto _003560000035,6 milyon[9] _0000654000654.000[9] _0712892700021,8 milyar ¥[9] _00908908[9]
7 Bibliothèque nationale de France  Fransa, Paris _003100000031 milyon[10] _00013000001,3 milyon[11] _11038967000254 milyon [12] _026682668[13]
8 Danimarka Kraliyet Kütüphanesi  Danimarka, Kopenhag _003021688530,2 milyon[14] _0000850301850.000[14] _02249892000385,9 milyon DKK[15] _00492492,5 (toplam 610)[15]
9 Çin Ulusal Kütüphanesi  Çin, Pekin _002900000029 milyon[16] _00052000005,2 milyon[17] _013651365[17]
10 Rusya Bilimler Akademisi Kütüphanesi  Rusya, Sankt-Peterburg _002650000026,5 milyon[18]
11 Biblioteca Nacional de España  İspanya, Madrid _002500000025 milyon[19][20] _0229906045052,9 milyon €[20] _010901090[20]
12 Alman Ulusal Kütüphanesi  Almanya, Leipzig, Frankfurt, Berlin _002470000024,7 milyon[21] _0000904000904.000[22] _0183403310042,2 milyon €[23] _00622622[23]
13 Berlin Eyalet Kütüphanesi  Almanya, Berlin _002340000023,4 milyon[24] _00014000001,4 milyon[24]
14 Boston Halk Kütüphanesi  ABD, Boston _002240000022,4 milyon[25] _0117420039038,9 milyon $[26]
15 Library and Archives Canada  Kanada, Ottawa _002000000020 milyon[27] _03434708640127 milyon C$[28] _011521152[28]
16 New York Eyalet Kütüphanesi  ABD, Albany, New York _002000000020 milyon[29]
17 İsveç Ulusal Kütüphanesi  İsveç, Stockholm _001500000018 milyon[30]
18 Harvard Üniversitesi Kütüphanesi  ABD, Cambridge, Massachusetts _001660000016,6 milyon[31] _05040911700167 milyon $[31] _011001100[32]
19 Ukrayna Vernadsky Ulusal Kütüphanesi  Ukrayna, Kiev _001500000015 milyon[33] _0000500000500.000[33] _0018860991050,3 milyon [34] _00900900[33]
20 Rusya Bilimler Akademisi Doğa Bilimleri Kütüphanesi  Rusya, Moskova _001500000015 milyon[35] _00300300[35]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ 2010 At A Glance
  2. ^ a b c "General Information - About the Library (Library of Congress)". 2010. 23.08.2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi= (yardım)
  3. ^ "The British Library: Facts and figures". 25.03.2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi= (yardım)
  4. ^ "The British Library Annual Report and Accounts 2008/09 - Performance". 2009. 25.03.2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi= (yardım)
  5. ^ a b "The British Library Annual Accounts 2008/09". 2009. 01.03.2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi= (yardım)
  6. ^ a b c d "The New York Public Library's 2009 Annual Report". 2009. 24.03.2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi= (yardım)
  7. ^ a b c d "НАСТОЯЩЕЕ / Интересные факты в цифрах / Краткая статистическая справка (по состоянию на 01.01.2012)". 1 Ocak 2012. 28 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Eylül 2012. 
  8. ^ a b "Российская национальная библиотека: Статистические данные за 2005 - 2009 гг". 2011. 19 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Eylül 2012. 
  9. ^ a b c d "Annual Report of the National Diet Library. Trends of the past year". 2008. 13.03.2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi= (yardım)
  10. ^ "BnF - ABC of the collections: N for Numerous". 8 Nisan 2010. 29.02.2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi= (yardım)
  11. ^ "BnF - La BnF en chiffres - Publics". 14 октября 2009. 29.02.2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi=, |tarih= (yardım)
  12. ^ "BnF - La BnF en chiffres - Budget". 14 октября 2009. 29.02.2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi=, |tarih= (yardım)
  13. ^ "BnF - La BnF en chiffres - Personnels". 23 декабря 2010. 9 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2012.  Tarih değerini gözden geçirin: |tarih= (yardım)
  14. ^ a b "Årsberetning 2008 (Annual Report 2008)". 2008. 25.03.2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi= (yardım)
  15. ^ a b "SUMMARY 2009 (doc)". 2009. 22 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Eylül 2012. 
  16. ^ "National Library of China - Visit Us. Overview of Library Collections". 2010. 2 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2012. 
  17. ^ a b "ANNUAL REPORT TO CDNL 2010". 2009. 25.03.2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi= (yardım)
  18. ^ "Единый фонд системы Библиотеки Российской Академии наук - главный информационный ресурс". 26.02.2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi= (yardım)
  19. ^ "Biblioteca Nacional de España. Memoria 2008". 2008. 25.03.2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi= (yardım)
  20. ^ a b c "Biblioteca Nacional de España. Memoria 2009". 2009. 25.03.2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi= (yardım)
  21. ^ "Jahresbericht 2008. Fakten und Zahlen: Erwerbung" (PDF). 2008. 2 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  22. ^ "Jahresbericht 2008. Fakten und Zahlen: Benutzung, Auskunft, Archivierung" (PDF). 2008. 2 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  23. ^ a b "Jahresbericht 2008. Fakten und Zahlen: Haushalt und Personal" (PDF). 2008. 2 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  24. ^ a b "Zahlen und Fakten | Staatsbibliothek zu Berlin = Zahlen und Fakten | erişimtarihi = 15.07.2010 | lang = de | deadlink = 404 | arşivurl = http://web.archive.org/web/20101130091635/http://staatsbibliothek-berlin.de/ueber-uns/fuer-forschung-und-kultur/zahlen-und-fakten.html | arşivtarihi = 30 Kasım 2010}}</span> </li> <li id="cite_note-bpl-25"><strong>[[#cite_ref-bpl_25-0|^]]</strong> <span class="reference-text">{{Web kaynağı|tarih=2010|url=http://www.bpl.org/general/about/bpl_an_overview_2010.pdf|başlık=The Boston Public Library. An Overview: 2010|erişimtarihi=15.07.2010|lang=en|arşivurl=http://www.webcitation.org/66HlCNlOR|arşivtarihi=19.03.2012}}</span> </li> <li id="cite_note-26"><strong>[[#cite_ref-26|^]]</strong> <span class="reference-text">{{Web kaynağı|tarih=9 апреля 2010|url=http://www.bpl.org/community/|başlık=BPL - Community|erişimtarihi=15.07.2010|lang=en|arşivurl=http://www.webcitation.org/66HlCqxQf|arşivtarihi=19.03.2012}}</span> </li> <li id="cite_note-27"><strong>[[#cite_ref-27|^]]</strong> <span class="reference-text">{{Web kaynağı|tarih=17 марта 2009|url=http://www.collectionscanada.gc.ca/about-us/012-514-e.html|başlık=LAC at a glance - About Us - Library and Archives Canada|erişimtarihi=14.07.2010|lang=en|arşivurl=http://www.webcitation.org/66R0YmEwl|arşivtarihi=25.03.2012}}</span> </li> <li id="cite_note-lac-28"><strong>^</strong> [[#cite_ref-lac_28-0|<sup>'''''a'''''</sup>]] [[#cite_ref-lac_28-1|<sup>'''''b'''''</sup>]] <span class="reference-text">{{Web kaynağı|tarih=31 марта 2009|url=http://www.tbs-sct.gc.ca/dpr-rmr/2008-2009/inst/bal/bal01-eng.asp#f|başlık=Library and Archives Canada 1 / 3: Summary of Performance|erişimtarihi=14.07.2010|lang=en|arşivurl=http://www.webcitation.org/66R0ZFt3i|arşivtarihi=25.03.2012}}</span> </li> <li id="cite_note-nysl-29"><strong>[[#cite_ref-nysl_29-0|^]]</strong> <span class="reference-text">{{Web kaynağı|tarih=20 апреля 2010|url=http://www.nysl.nysed.gov/general.htm|başlık=About the New York State Library|erişimtarihi=15.07.2010|lang=en|arşivurl=http://www.webcitation.org/66R0Zt4uA|arşivtarihi=25.03.2012}}</span> </li> <li id="cite_note-nls-30"><strong>[[#cite_ref-nls_30-0|^]]</strong> <span class="reference-text">{{Web kaynağı | tarih = | url = http://www.kb.se/english/collections | başlık = Our Collections - Kungliga biblioteket | erişimtarihi = 10.02.2013 | lang = англ. | deadlink = unknown-host | arşivurl = http://web.archive.org/web/20150609010341/http://www.kb.se:80/english/collections/ | arşivtarihi = 9 Haziran 2015}}</span> </li> <li id="cite_note-hul-31"><strong>^</strong> [[#cite_ref-hul_31-0|<sup>'''''a'''''</sup>]] [[#cite_ref-hul_31-1|<sup>'''''b'''''</sup>]] <span class="reference-text">{{Web kaynağı | tarih = 2009 | url = http://publications.hul.harvard.edu/images/stories/pdfs/ar09.overallstats4.pdf | başlık = Harvard University Library Statistics | erişimtarihi = 15.07.2010 | lang = en | deadlink = unknown-host | arşivengelli = evet}}</span> </li> <li id="cite_note-32"><strong>[[#cite_ref-32|^]]</strong> <span class="reference-text">{{Web kaynağı | tarih = 2009 | url = http://publications.hul.harvard.edu/ar0809/harvards-university-library.html | başlık = Harvard University Library Online Annual Report - Harvard's University Library | erişimtarihi = 15.07.2010 | lang = en | deadlink = unknown-host | arşivurl = http://web.archive.org/web/20100727190527/http://publications.hul.harvard.edu/ar0809/harvards-university-library.html | arşivtarihi = 27 Temmuz 2010}}</span> </li> <li id="cite_note-nbuv-33"><strong>^</strong> [[#cite_ref-nbuv_33-0|<sup>'''''a'''''</sup>]] [[#cite_ref-nbuv_33-1|<sup>'''''b'''''</sup>]] [[#cite_ref-nbuv_33-2|<sup>'''''c'''''</sup>]] <span class="reference-text">{{Web kaynağı|tarih=|url=http://www.nbuv.gov.ua/library/rus.html|başlık=О Национальной библиотеке Украины имени В.И. Вернадского, Киев|erişimtarihi=14.07.2010|lang=|arşivurl=http://www.webcitation.org/664LyJAfd|arşivtarihi=11.03.2012}}</span> </li> <li id="cite_note-34"><strong>[[#cite_ref-34|^]]</strong> <span class="reference-text">{{Web kaynağı | tarih = 17 июня 2010 | url = http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?page=16&nreg=2154-17 | başlık = Про Державний бюджет України на 2010 рік<nowiki> | вiд 27.04.2010 № 2154-VI (Стор. 16 з 28) = Про Державний бюджет України на 2010 рік<nowiki>". 2009. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2010. 
  25. ^ a b "БЕН РАН. Информация о библиотеке". 25.03.2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2010.  Tarih değerini gözden geçirin: |arşivtarihi= (yardım)